Kép forrása: pcguru.hu

Mysterium Park – Szellemes dedukció [Társalgó]

Szóba került már oldalunkon a Lépten-nyomon Amszterdam, a Dixit és az abból kifejlődött Stella, valamint az alap Mysterium is, és a kiadón kívül bezony más is közös ezekben a címekben: ugyanis mindegyik a dedukcióra épít. Lényegében mindegyiknél szépen illusztrált kártyák vagy éppen lapkák szolgáltatják a játékmenet alapját, miszerint egy-egy képből kell valamire következtetni. Akár egy szóra, akár egy érzésre, akár csak összekapcsolva formákat, színeket vagy egy szimpla megérzést, illetve a Mysteriumban hallgatva az áldozat, avagy a kísértet által küldött látomásokra, amikkel megfejthető a bűntény. És a Mysterium Park ezen utóbbi receptet viszi tovább, kisebb és könnyedebb formában.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Mysterium Park a Gémklubtól - Szellemes dedukció

Nemcsak a Dixit-univerzum bővült a Libelludnál, de a Mysterium is, méghozzá egy vidámparkba helyezve a szellemes nyomozást. Szóba került már oldalunkon a Lépten-nyomon Amszterdam , a és az abból kifejlődött , valamint az alap is, és a kiadón kívül bezony más is közös ezekben a címekben: ugyanis mindegyik a dedukcióra épít.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Kommentek

  • csongrady.p

    2022-02-14 18:57:25

    A cirkuszos téma szerintem telitalálat, mivel mindig is misztikusnak tűnik fel mindenféle médiumban. A grafika most is nagyon szép és hangulatos.

    Kompaktabb, gyorsabb és kevésbé kompetitív a játékmenet mint az eredeti játékban.

  • umfuhrerrichard

    2022-02-14 14:31:51

    Dixit, nyomozás, misztikum, egymáshangolódás, ez így együtt egyből repítette a kivánságlistámra, ezt a szuper kis társasjátékot :)
    Már csak kevesebb vírus és több társaság kellene hozzá ...

  • hajduadri1995

    2022-02-14 07:07:07

    Nagyon élveztem ezt a társast. Szép a grafika, a hozzá tartozó alap zenével még hangulatosabb maga a játék. Kissé ijesztő hangulata van a zene végett és ahogy a nevében is szerepel tényleg misztikus. Ketten játszottuk első alkalommal , úgy nem volt túl élvezetes de nem rossz elsőre így kipróbálni, legalább rájön az ember hogy mit és hogyan is kell csinálni. Aztán ha már többen játsszák akkor már elképesztően jó. Ajánlom ezt a társast mindenkinek aki szereti a nyomozós, misztikus rejtélyeket.

  • Clio

    2022-02-14 06:39:31

    Nagyon szeretjük a Dixit világàt, és az ehhez hasonló asszociációs, egymás gondolkodásàra hangolódós játékokat. A Mysterium se véletlenül került fel a polcunkra. Sajnos azonban kell egy megfelelő társaság is ehhez a játékhoz. Családdal próbáltuk még az ünnepek alatt, és annak ellenére hogy a Dixitet az egész család szereti, mégis a Mysterium kifogott rajtuk. Nem tudom mi lehetett ennek az oka. Nekem nagy szívfájdalom ez, mert tudom, hogy a jövőben már nem fog előkerülni ez a játék, viszont eladni sem szeretném még, mert nekem meg nagyon tetszik. Lehet ha másik társasàggal is kipróbálnám, akkor felcsillanna a remény, hogy mègis csak volt értelme megvennem ezt a játékot, illetve a nagy tesóját :) .

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mysterium Park