Altiplano
Altiplano
Altiplano
Altiplano
Videó beküldése

Altiplano társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Altiplano egy összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek és a kártya húzás mechanizmusokra. Terjeszd ki kereskedelmi...

Az Altiplano egy összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Terjeszd ki kereskedelmi hálózatodat az egész Altiplano-fennsíkra!
A játék során mindenki saját zsákját "fejleszti" annak érdekében, hogy minél hasznosabb, és céljainak leginkább megfelelő erőforrásokat és jelölőket tudja belőle kihúzni a körök elején. A kihúzott jelölőket lehet felhasználni a számos akció végrehajtásához, valamint újabb jelölők megszerzéséhez. Kezdetben minden játékos más cikkekhez fér hozzá, és a különböző áruk (például a hal, a kakaó vagy a kukorica) más-más tulajdonságokkal bírnak.

A különböző helyszínek közötti mozgás megtervezése kulcsfontosságú, hiszen a tervezett akciókat csak a hozzájuk tartozó helyszínen lehet végrehajtani. Ha sikerült a megfelelő helyszínre kocsikázni, a kikészített jelölők beválthatók vagy felhasználhatók: a farmon élelem vagy gyapjú állítható elő, a bányában követ, az erdőben fát lehet szerezni, de egyes helyszíneken építhetünk csónakot vagy házat is.

Mivel az erőforrások szűkösek, jól meg kell tervezni az akciók legoptimálisabb sorrendjét, a szállítás és a raktározás idejét!

Forrás: Gémklub
2 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 11 000 Ft-tól
  • 5 ajánlat

Kategória: Közgazdaság
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kártya húzás, Pakli építés, TRN-04 Progressive Turn Order, Változó setup, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Altiplano társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

AltiplanoDorothi, Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Újszerű állapotú, magyar kiadású Altiplano keresi új helyét, ahol elő is kerül majd.

0 érdeklődő


Altiplanojojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan állapotban.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Altiplano társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • braunz

    2023-04-02 23:44:24

    Az első partik óta 2 év telt el és az elmúlt 1 hónapban a két kicsi és az egy nagyobb kiegészítőt is megvettem. Azért tettem, mert bárkivel is játszottunk, akár 4-5-en is, mindenkinek nagyon bejött ez a társas. A kiegészítőket a párommal próbáltam csak ki eddig. A két kisebb kiegészítő a különböző kártyák számát növeli meg, illetve az Utazó nevű nagyobb kiegészítővel együtt játszható egy új szereplapka is. Az Utazó kiegészítő teszi szerintem igazán agyégetővé ezt a játékot. Eseménylapkák, kintlévőség lapkák garmadája, az utazó póttáblája új akciómezőkkel, illetve középen is egy új helyszíntábla, illetve maga az utazó figurája. S akkor jön az az érzés, hogy az óra ketyeg, a játéknak a megszokott formákban vége van, de a lehetőségeket, azok óriási tárháza miatt meg kell tanulni szelektálni. S ez itt hatványozottan igaz. Lehet, hogy valamire nem lesz időd vagy lehetőséged, amit eddig megtehettél, amikor játszottál, mert az eseménykártyák miatt az új helyszínre onnan megvásárolható nyersanyagok kerülnek szinte minden körben az előző helyekről, így e helyszíneken hamarabb fogynak. Az új helyről meg csak úgy tudsz vásárolni, hogy az utazó akciólapkáján az akciómezőkre nyersanyagokat raksz, ezért majd kapsz kristályt és azzal majd vásárolhatsz. Igen ám, de kintlévőség kártyák is jók, ha vannak, mert azok segítik a játékodat, de ennek megvásárlására felajánlott nyersanyagot vagy nyersanyagokat már csak az ellenfeleid vehetik meg, neked le kell róla mondani. Ja és az utazó vándorol és minden kör elején ott van, ahol nincs játékos és a fenti akciók amiket említettem, csak akkor jöhetnek számításba, ha elbotorkálsz a körödbe az utazóhoz. S még több apró szabály, amit nem említettem. Fenomenális így együtt játszani velük, nem kerül tízezrekbe sem a kiegészítő. Magyar szabály mindegyikhez van, de nincs magyar kiadásuk. Az Utazót pár hete magyar boltból tudtam megrendelni.

  • mr.zehy

    2022-12-23 10:49:20

    Agyégetős euro a jobbik fajtából. A viszonylag egyszerűbb szabály mellé meglehetősen nehéz döntések párosulnak menet közben, de még azért a tűréshatáron belül van a dolog, nem lehet és nem is érdemes a végtelenségig AP-zni. A külalak, a hangulat és az alpaka nekem bejött, nem mondom, hogy szupertematikus a dolog, de azért a porszáraz eurótól is messze van. A zsákból húzás már jól működött az Orleansban is, itt sem hibázott a készítő.

  • lenart.nikoletta

    2022-01-28 23:14:15

    Amit az eddigi kommenteken felül hozzátennék: "életszagú" játék; pénzügyi kultúra fejlesztő. Az ember az elején érzi, hogy annyi mindenre szükség lenne, de leginkább a beruházásokra hajt, amik a lehetőségeit bővítik (több áru forgatása, nagyobb lépesszám, az átváltási "árfolyamot" javító lapkák), mert ha ezeket kihagyja, nem fenntartható lesz a növekedése, és lemarad.

    Az is izgalmas, hogy a zsáképítés mechanizmusával egy valószínűségszámítási feladatot játszunk. Ha bizonyos arányban gyűjtök bizonyos tokeneket, akkor az várhatóan adott arányban is fog előjönni. De nem könnyű ám jól menedzselni az arányokat! Ügyesen kell felismerni, hogy mikor léptem a beruházási szakaszból a felhalmozási szakaszba, mert ha beragadok az alaptermékekbe, akkor túlszaporodnak a zsákomban a 0 és 1 pontos tokenek.

    Azt valóban nehéz volt megszokni, hogy amit eladok, az is nálam marad. De a pénzügyekben a "forgalom" kifejezés valami ilyesmit jelent - hogy összesen mennyi termék fordult meg adott időtartamban a kezem alatt.

    És izgalmas visszamenni abba a világba, amikor még cserekereskedelem volt.

    A mechanika negatívuma, hogy kicsit nehezen indul be a gyarapodás, és mire igazán beindulna, tudnánk megrendeléseket teljesíteni, raktározni, addigra valamelyik helyszín kiürül, elhozva ezzel a játék végét.

    Másik negatívum (vagy inkább kihívás), hogy ha bizonyos tokenhez (pl alpakához, kakaóbabhoz, halhoz) nem jutottál hozzá az elején a szereposztásod folytán, és extra lapkát sem sikerült venned, amivel hozzájuthatnál ahhoz a tokenhez, akkor az a termékvonal (alpaka-fonal-szövet, vagy hal-kakaóbab-üveg) sehogysem fog előtted kinyílni. Márpedig akkor olyan megrendelést sem fogsz tudni teljesíteni.

  • viharlampa

    2021-10-27 14:19:42

    Nem régóta díszíti a játék a polcunkat, 5 játék után (2 és 3 fővel) megosztanék néhány gondolatot róla.

    • házi szabályt alkalmazunk a kártyás helyeken már az első játéktól kezdve.
      A megkevert paklikat csak sorrendben lehet „megvenni”, nem turkálunk bele kedvünk szerint. Így van egyfajta változatosság 3 helyszínen is és verseny helyzet, hogy a legfelső lap látszódik csak.

    • a mozgás akcióhoz kellett több parti mire kialakult, hogy mit is léphetek, ha csak étel van és mit, ha kocsim is van hozzá. Ha van kocsim és nincs étel, akkor mi van. Ezt egy kicsit megvariálták szerintem.

    • szintén házi szabályként gondolkozunk azon, hogy a kocsival nem 3-at léphetünk, hanem csak 2-őt. Mert az eredeti szabály szerint bárhonnan, bárhová el lehet jutni, ami kb. tét nélkülivé teszi a mozgást.

    • elég agyalós játék, főként ha már több bővítményünk is van több helyen.
      Akkor hajlamosak leszünk, hogy ezt-azt elfelejtsünk és ment közben vesszük csak észre, hogy mit lehetett volna még/máshogy.

    • elő fog fordulni, hogy egy játékos semennyire vagy csak alig fog tudni 1-1 lapkához hozzájutni, mert nem úgy jött ki a szerep lapka, hiába gondolná, hogy majd sok üveget vagy posztót fog „termelni”, mert lehet a közelébe sem fog jutni.

    • A játék vége felé elég bosszantó, hogy nem fog „kijönni” a zsákból pont az a lapka, ami kellene egy zsíros megrendelés teljesítéshez, vagy a raktárban nem jön ki a sora. Ezen húzós 1x pontok múlhatnak, elmehet a parti sajnos. Ez van. Írták ezt több helyen már.

    • A célkártyákat eddig kihagytuk, legyen kellő gyakorlatunk, majd később elővesszük.

    • 1 megrendeléstől többet eddig csak egy alkalommal tudott egyetlen játékos teljesíteni.

    • elég színes, szagos játék, nagyobb helyet is kíván, sokféle erőforrással, ami kellő változatosságot tud adni a sablon nyersanyagos játékokhoz képest (pl. kő, fa arany, slussz) Bár írtam, hogy lesz, amihez nem fogunk hozzájutni.

    • 2 fővel eddig másfél óra alá nem tudtunk bemenni, ehhez hozzájön az aprólékos kipakolás, utána meg pontszámítás és elpakolás

    Nagyjából ezek.

  • bnbarni

    2021-05-09 18:48:58

    A mechanizmus korábban ismeretlen volt nekünk, de nagyon bejött. A zsáképítés lényege, hogy a saját felhasználható anyagaidból random kerülnek elő a tokenek. A szerencse pont kellemesen van benne, hiszen tudod, hogy mi az ami előkerülhet, de nem tudhatod mégis mikor. Ez viszont arra is rákényszerít, hogy okosan bővítsd a raktárad, hisz nem akarod, hogy a feleslegessé váló anyagok gyakran előkerüljenek....

    Az Altiplano mindezt dél-amerikai környezetben, inka kereskedők bőrébe bújva oldja meg és szerintem nagyon hangulatosan. A játék persze inkább euro, matekozol, tervezel, számolgatsz a körítés tulajdonképpen mindegy, de frissítő, hogy nem megint a középkori európai világában mászkálunk.

    A játék tartozákai nagyon színvonalasak, jó minőségűek szép grafikával. A dobozban egy insert azért elférhetett volna, hogy jobban lehessen pakolni, de ez nem róható fel az játékélményhez.

    Nagy kedvencünk lett az Altiplano, bátran ajánlom mindnekinek aki szeret előre tervezni és körökön átívelő stratégiákat kidolgozni, szuper játék!

  • braunz

    2021-03-23 12:42:29

    Nagyon jó kis játék. Nem is a tematika ami leköt, hanem az egész játék szimpatikus. Első játék ketten, nulla szabályismerettel: 5 óra volt. S nem bántam meg, sőt....

  • hierroo

    2021-03-05 09:29:49

    Jó hogy megnéztem ezt a játékot, meg a videókat hozzá! Szimpatikus eurós játék. A tabletopián is találkoztam vele, játszható, és a BGG-n is van hozzá szóló variáns is.

  • PlayHoo_95

    2021-03-05 07:48:54

    A doboz a hatalmas súlyával komolyabb játékot sejtet. A táblák és a komponensek minőségben és grafikailag is teljesen rendben vannak.

    Gyakorlatilag tokeneket cserélsz tokenekre, de amit beadsz az is a tied marad. Ezt volt a legnehezebb megszokni. Csak ugye azok mennek befele a zsákba, onnan meg random húzás van. Nagyon klassz a tervezés fázis, hogy össze kell hangolnom a mozgást a használható akcióhelyekkel, mert néha nagyon nem az jön fel a zsákból, mint amit szeretnék. Amit nagyon szeretek benne az az, amikor célkártyákat adunk egymásnak. Próbálunk kiszúrni a másikkal, de ettől csak komplexebb lesz, mert ezek teljesítését is bele kell valahogy tervezni az alap célok közé.

    Azt kell mondjam örülök, hogy megvettem, nagyon jó játék. Nem nehezek a szabályok, jól tanítható. Ketten játszottuk és nagyon jól működik, bár szerintem 4 főtől már azért elég hosszú lehet a játékidő!

  • kchpank1.kv

    2019-12-30 14:53:28

    Mostanában ez a kedvenc, a családunkban aki szereti a kicsit összetettebb játékokat, az már a jóvoltunkból biztosan túl van legalább egy partin. Az utóbbi időkben ez a játék nagyon sokszor felkerült az asztalunkra, így bőven le tudtuk tesztelni sok szempontból is. Nem nagyon tudok róla rosszat mondani, talán az egyetlen hátránya az, hogyha gyorsan valami jót akarsz játszani akkor ne ezt vedd le a polcról, mert nekünk például 5 fővel játszva eddig nem sikerült a játékidőt 2,5 óra alá betolni. Ez persze nem negatívum, mert szerintem kifejezetten élvezetes és hamar elrepül a játékidő.

    Maga a bad building nekem amúgy is nagyon szimpi, de az Altiplano egyértelműen a kedvencem lett mióta kipróbáltam. Dél-Amerika fennsíkján járunk a játék sztorija szerint, ahol egyszerű gazdálkodó emberek révén megpróbálunk a karakterünk segítségével a legtöbb nyersanyaghoz és termékhez jutni, hogy végül nekünk legyen a legtöbb győzelmi pontunk. Rengeteg lehetőséged van arra, hogy győzelmi ponthoz juss.
    A hét induló karakter mind más-más megoldást nyújt a tokenjeid bővítéséhez. Persze a játék elején elég lassú az előre haladás, de ahogy egyre több dolgot halmozol a zsákodba, úgy lesz egyre több lehetőséged és szépen kinyílik előtted a játék.
    A játékosok közti interakció mondhatnám azt is, hogy majdnem zéró, de nem is ez a lényeg benne, hogy keresztbe rakhass a társaidnak. Mégis jó nézni, ahogy mindenki ide-oda tologatja a tokenjeit és közben mindenkinek egyre hízni kezd a zsákja.
    Én plusz pontnak írom azt is a játék javára, hogy a befutó végeredményt tényleg csak a végső pontszámolásnál lehet megtudni.
    Sőt azt mondanám, hogy játék közben nincs is hozzá affinitásod, hogy a játékostársaid pontjaival foglalkozz, bőven elég, ha a sajátjaid érdekelnek.

    Egy szó mint száz az Altiplano egy remek zsáképítő játék, ami szerintem ideális választás lehet a családi felső kategóriába is az elhivatottabb családoknál (bár ez már mindenképp egy kicsit már gémer szint, de abszolult megérthető szabályokkal és garantált, hogy az első játék végére mindenkinek tiszta lesz a szabályrendszer). Jónak lenni benne viszont nem könnyű. A mechanizmus miatt a szerencsefaktor természetesen jelen van a játékban, de a tokenek megfelő ide-oda elhelyezésével ez jelentősen csökkenthető.

    Mindenképp egy komoly, egész estés játékról beszélünk, próbáljátok ki, ha tehetitek, jó szórakozást hozzá.

  • ARduel

    2019-04-11 12:31:16

    Zsáképítő játék, de szerintem a szerencsefaktor sokkal kiessebb, mint a Kuruzslóknál. A dobozgrafika elég megtévesztő, sokkal felnöttesebb, mint aminek tűnik.

  • benczikakos

    2019-04-11 11:46:55

    Egy újabb zsáképítős játék, hasonlóan szuper mint a Kuruzslók

  • sz-tomy

    2019-04-03 16:33:00

    Ez egy összetett zsáképítő és munkáslehelyező stratégiai játék. A boritójával ellentétben ez inkább gémer játék. Ajánlom mindenkinek, legalább kiprobálásra.

Az Altiplano társasjáték és kiegészítői (5)

  • Altiplano: Sunny Days társasjáték Kiegészítő

    This mini expansion came with Spielbox 01/18. It adds three new boats, three new houses, one order and one mission. Boats (3): 3 coins 1 corn 1 food and 1 cart Houses (3): +1 point per 2 food +1 point per corn +1 point per 4 coins Orders (1): 1 corn, 1 stone, 1 ore: +11 points and 1 corn Missions (1): +9 points if you have the least food of all players (or...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Altiplano: The Traveler társasjáték Kiegészítő

    Elmélyíti ez a kiegészítő az Altiplano-ban található gazdasági és áru-csere döntéseket extra termékekkel, az utazó megjövetelével és egyéb apróbb változásokkal, melyek díjazzák azokat, kik előre tudnak látni pár kört és addigra már elhatározták a gazdasági akcióikat.Angol:A traveler wanders through the South American highlands and brings the inhabitants new ideas from his travels. Anyone who meets him can take advantage of these assets. A public...

    • Játékidő: 120 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 120 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Altiplano: The Traveler társasjáték Kiegészítő 10890 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box társasjáték Kiegészítő

    The Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box is a product to support the Deutscher Spielepreis, the second biggest German board game prize, for which thousands of players vote each year between May and July for their favorite game. This box contains small expansions for some of the top ten games of the Deutscher Spielepreis 2018: Azul, Rajas of the Ganges...

    • Altiplano: Role Tile Alpaca Rider társasjáték Kiegészítő

      New Special Tiles. Mini expansion, contained in "Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box" and later contained in Level Up Loot 2. The Deutscher Spielepreis 2018 Goodie Box is a product to support the Deutscher Spielepreis, the second-largest German board game award, in which thousands of players vote each year between May and July for their favorite game....

      • Játékidő: 120 perc
      • Min. játékidő: 60 perc
      • Max. játékidő: 120 perc
      • Max. játékosszám: 5
      • Min. játékosszám: 2
      • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Level Up Loot 2 társasjáték Kiegészítő

      Level up your collection of Renegade titles with these promo items! They have been hand-picked to add new and unique experiences to your games — some through new game play and some through added ambience. Contents Summary: • Altiplano: 1 Alpaca Rider Role Tile • Architects of the West Kingdom: 2 Promo Cards • Clank! In! Space!: 1 Cruel Doctor Promo Card •...

      Részletes adatok

      Részletek

      • Játékidő:  1 - 2 óra
      • Játékosok:  2 - 5
      • Ajánlott életkor:  12+
      • Komplexitás:  Összetett
      • Tervező:  Reiner Stockhausen
      • Illusztrátor:  Klemens Franz, Jeff Oglesby
      • Kiadók:  Arclight, White Goblin Games, Giochix.it, dlp games, Renegade Game Studios, GaGa Games, PixieGames, Baldar, Meeple BR Jogos, Arrakis Games, Reflexshop Kft, Surfin' Meeple China
      • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol

      Alternatív nevei


      Kiadások

      • English/German edition
        • Kiadás éve: 2017
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.2 cm
        • Súly: 2.2 kg
      • Spanish edition
        • Kiadás éve: 2017
        • Nyelv: spanyol
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
        • Súly: 2.2 kg
      • Chinese edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: kínai
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
      • Dutch edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: holland
        • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.5 cm
        • Súly: 2.3 kg
      • English-only edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: angol
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
      • French edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: francia
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 7 cm
      • Hungarian edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: magyar
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
      • Italian edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: olasz
        • Méretek: 22.8 cm x 31.7 cm x 7.8 cm
        • Súly: 2.2 kg
      • Japanese edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: japán
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
        • Súly: 2.3 kg
      • Polish edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: lengyel
        • Méretek: 22.9 cm x 31.8 cm x 7.2 cm
        • Súly: 2.3 kg
      • Portuguese edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: portugál
        • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
        • Súly: 2.3 kg
      • Russian edition
        • Kiadás éve: 2018
        • Nyelv: orosz
        • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.2 cm
        • Súly: 2.2 kg

      Hasonló játékok

      Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Altiplano társasjátékhoz