IKI
IKI
IKI
Videó beküldése

IKI társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az IKI egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2023-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a rondel, a trn-02 stat turn order...

Az IKI egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2023-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a rondel, a trn-02 stat turn order és az ownership mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Felkészültél erre az izgalmas világra?
Hív egy izgalmas utazás a 17. századi Japánba. Nyerj betekintést Edo város (a mai Tokió) életébe, azon belül is annak egyik legérdekesebb részébe, a bazárba. Ezen a virágzó piacon kiváló kézművesek adják-veszik portékáikat, melyek között megtalálod a legízletesebb ételeket, a legkényelmesebb szandálokat vagy éppen a legjobb minőségű selymeket. Gyere és ismerd meg ezt a lenyűgöző világot!

A hatalmas vásárlási kultúrával rendelkező Edo fő kerületében, Nihonbashiban üzletek sorakoztak, ahol kimonókat, rizst és még sok minden mást árultak. A Nihonbashi áll az IKI középpontjában, amely egy utazásra visz a régi Tokió híres utcáin keresztül. Éld át a Nihonbashi híd nagyszerű halpiacának hangulatát, ismerkedj meg a kézműves szakemberekkel, akik 700-800 különféle munkát végeznek. Építsd ki a vásárlók és az eladók közti interaktivitást. Legyen eggyé a városlakókkal. Edo világának egyik fő irányvonala a kézművesség. Az edói kézművesek mindegyike a saját mesterségbeli tudását használja a városlakók életének támogatására.

Ebben a játékban nem csak kézművesek, hanem utcai árusok, bolti eladók, és korukban egyedülálló szakmák vannak. Ismerd meg például a bábmestereket, és akár készíts egy műsort.

Ennek a játéknak az a célja, hogy átéld te is azt az ősi néven ismert filozófiát, ami a legjobban megszemélyesíti az "IKI"-t amelyről úgy gondolják, hogy ez az ideális életmód az edói emberek számára. Az IKI-n keresztül a kor legsikeresebb kézműves mesterévé válhatsz. A tematikába tökéletesen illeszkedő körtárcsa mechanizmusnak köszönhetően bejárhatod Nihonbasi piacát, miközben kézműveseket bérelsz fel, kereskedsz termékeiddel és fejlesztheted képességeidet.

Egy igen esztétikus, közepesen összetett társasjátékról beszélünk, mely játékmenete erősen épít a pontról pontra mozgás, kártyahúzás és kollekció gyűjtés mechanizmusaira. Készülj fel, ugyanis az As d’Or francia társasjátékdíj haladó kategóriájának döntőse, valamint a 2022-ben a UK Games Expo legjobb társasjáték (Euro-Style) jelöltje lett.

Légy Te a legügyesebben gazdálkodó mester és tedd próbára magad a kifinomult elegancia és ezernyi lehetőség játékában!

A doboz tartalma:
1 kétoldalas központi játéktábla, 4 játékostábla, 83 fa játékelem, 70 kártya (59 x 91 mm), 147 jelölő,1 pontozótömb, 1 játékszabály

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 51% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 23 ajánlat

Kategória: Középkori
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Rondel, TRN-02 Stat Turn Order, Ownership, Track Movement

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

IKI társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

IKIDorothi, Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti

Csak személyesen itt: Budapest, Veresegyház, Dunaharaszti!

Védőzve van minden kártya, ezt is adom mellé. Kibontottuk, nem játszottunk vele, új állapotú.

0 érdeklődő


IKIkovazsola, Budapest III. kerület, Árpád-híd, Flórián tér, Kolosy tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület, Árpád-híd, Flórián tér, Kolosy tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Néhányszor játszott, angol nyelvű.

1 érdeklődő


Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sziasztok! Készletfrissítés okán eladóvá vált a példányom. A játék magyar nyelvű, hiánytalan, kártyavédőzött. Annyi szépséghibája van, hogy a lila játékostábla anyagfáradás következtében a közepén ketté vált. Személyes átvétel Debrecenben, Foxpost megoldható.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

IKI társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2023

Kommentek

Kommentek

 • chrome9

  2024-07-03 09:35:46

  Az Akebono kiegészítőt próbálta már valaki?

 • Foamy

  2024-06-30 21:55:33

  A reflexshop akcióján vettük,és nem bántuk meg.A grafikai megjelenítés szép, visszatükrözi a középkori Japánt.(Kiotóban látni hasonlót manapság). A játékmenet érdekes.Az elején nem sok minden történik,de ahogy a körök telnek(12 és fél kör négy évszakban), úgy nyílnak ki a lehetőségek. A nyugdíjaztatás nagy előny, nem mindegy mikor mennek nyugdíjba a munkások.( nem életed, nem igényel munkásbábut,de termel)Az interakció aránylag kevés, a végállomás felérő kombó lehetőségek vannak,ezért avégéig nyílt agyőztes.Nekem a szabálykönyvvel nincs bajom.Nem túlbonyolított, szórakoztató játék, mely az utolsó körökben teljesedik ki.Nekünk tetszettt, szórakoztató, ajánlom.

 • nadam86

  2024-04-23 08:55:08

  Nem rossz, de nem is kiemelkedő. Ez a nyugdíjazás mechanika jópofa lenne, de kissé azért zavar, hogy a játék - saját definíciója szerint - egy évet ölel fel. Szóval szorgos japánjaink pár kemény hónap után bizony nyugdíja mennek. Hogy aztán ingyen dolgozzanak nekünk tovább. Amiért még ők fizetnek... Wtf? :D

 • g3o

  2023-12-21 16:31:04

  Ne foglalkozz a japán megnevezésekkel: 3 méretben vannak figurák: kicsi-közepes-nagy.

  Probléma a japán nyelvtanfolyammal letudva.

 • Syranos

  2023-05-09 18:30:44

  Az egyik általam kedvelt bloger videoja alapján figyeltem fel az IKI-re. Aztán kezdtem a játék után olvasgatni és egyre jobban felkeltette a figyelmem ez a kemény EURO típuú játék. Pont láttam is egy hirdetőt, aki bontatlanul árulta jó áron, így már nem is tudtam ellenállni a megvásárlásának. Emlékszem a vásárlásakor, hogy az eladó srác még a figyelmemet is felhívta, hogy nem lesz egy könnyed játék. Gondoltam, akkor csak jó lesz. 😀

  A játék megjelnésre nagyon adja az akkori japán piac hangulatát, a mozgást, a sok-sok árúst a sok sok portékát. A társas számomra szép grafikával megáldott. A játékos táblák a szabályrendszerhez igazodnak és szinte tanítanak, hogy mikor milyen fázist kell végrehajtani. A játéktokenek jó minőségűek, úgymint a kártyák is, de a védőzése természetesen ajánlott.

  A játék mint írtam keményen EURO alapú. Gyűjteni kell a győzelmi pontot rendesen, rengeteg lehetőség van, amivel pontot tudunk szerezni, amivel kereskedni tudunk, vagy megvásárolni. A játékban karakterkártyákat (árúsokat) kell vásárolnunk és őket kell fejlesztenünk, míg nem nyugdíjba vonulnak. Érdekes színfoltja a játéknak az un. pozitív interakció, mikor is a másik játékos árúsával kell üzletelni, amely erős jutalmat ad számunkra, de az ellenfél embere is fejlődik ez által. A játék használja az akció-körsorrend mechanikát is, ami sokszor kényszerhelyzetbe hozhatja a másik játékost a döntéseiben. A megvásárolható árúsok sokasága, a megvásárolhatú árúk és a tűz elleni védekezés valamint az árúsok etetése, sok sok dologra kényszerít, amit megfontolt döntéssekkel tudunk csak helyes úton tartani.

  2-3 fővel is kipróbáltuk a játékot és mindegyik játékos számmal megfelelő izgalmakat adott. A játék újra játszhatósága a lapok változatossága miatt nagyon jó.

  Hátránynak talán a szabálykönyvet tudom elmondani, ami kicsit bonyolultan fogalmaz néha, de megtanulható a játék teljesen. Bátran ajánlom a játékot azoknak, akik szeretik a döntésalapú EURO típ. játékokat és akiknek tetszik a japán kultúra.

 • ronaiheni

  2023-04-12 13:26:05

  Kaptam egyet de elfelejtették közölni , hogy a szabály nincs meg hozzá, valaki be tudja küldeni a magyar szabályt? Köszönöm.

 • natsu2d

  2023-03-27 13:45:46

  Nagyon szép társasjáték, teljesen magával ragadó az illusztrációja. A szabály szerintem bonyolultabban van megfogalmazva, mint amennyire kellene. Engem a japán kifejezések nagyon zavartak, még második átolvasás után sem tudtam megjegyezni őket.
  Van lehetőség interakcióra a játékosok között, ami nekem nagyon fontos. Próbáltuk két és három fővel is, de még ígyis kevésnek éreztem itt, mert alapvetően (nekem) túl szűkös a játék, kevés a lépés. Emiatt gondosan meg kell tervezni, hogy hova lépsz és jófejségből nem fogsz a másik játékos munkásánál megállni. Márpedig ha nem állsz meg, csigalassan lehet őket nyugdíjba küldeni, közben meg a táblán fogy a hely, aztán ha jön egy tűzvész elveszíthettek mindent..

  Nem rossz játék ez, de egyértelműen nem a mi játékunk.

A IKI társasjáték és kiegészítői (2)

 • IKI: Essen 2015 Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • IKI: Akebono Expansion társasjáték Kiegészítő

  IKI: Akebono introduces a new location to discover in Edo: the bridge of Nihonbashi, which expands the main street and offers players new opportunities. Players can stop at the bridge to meet famous personalities from the Edo era (like Hokusai Katsushika, Sanyo Rai or Tokunai Mogami) and to trade with the ships (built by the players) in the river. The...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Koota Yamada
 • Illusztrátor:  Koota Yamada, Dommiy, David Sitbon
 • Kiadók:  Ghenos Games, Broadway Toys LTD, Conclave Editora, UTSUROI, Cosmodrome Games, Fractal Juegos (Fractal Games), Lucky Duck Games, Sorry We Are French, Arrakis Games, Reflexshop Kft, Giant Roc, Geronimo Games, WoodCat, Hachette Board Games UK
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.3 cm x 30.5 cm x 6 cm
 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
 • English/French edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Arrakis Games Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • Fractal Juegos Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Ghenos Games Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) IKI társasjátékhoz