Jeruzsálem: Anno Domini
Jeruzsálem: Anno Domini
Jeruzsálem: Anno Domini
Jeruzsálem: Anno Domini
Videó beküldése

Jeruzsálem: Anno Domini társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Jeruzsálem: Anno Domini egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a rács mozgás, a solitaire és az advantage token mechanizmusokra. Az emberiség egyik legszebb...

A Jeruzsálem: Anno Domini egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a rács mozgás, a solitaire és az advantage token mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az emberiség egyik legszebb története!
Jeruzsálemben, időszámításunk 33. évében megjelent egy ember, aki megváltoztatta a történelem menetét. Városról városra járt, és egy másik világról beszélt. A szavai olyan valakinek a hatalmát és erejét sugározták, akinek nincs félelem a szívében, akinek hatalma van, és aki kimondja az igazságot. Ahogy népszerűsége egyre növekedett, a nép vallási vezetői, a Nagytanács és más templomi vének elkezdték fenyegetésnek tekinteni a tanításait. Úgy döntöttek, végleg elhallgattatják

Este Jézus hű követőivel, tanítványaival és az Apostolokkal összegyűltek egy asztal körül, hogy megosszák egymással a kenyeret és a bort, de még a saját tanítványai is azon vitatkoztak, hogy ki érdemli meg a legjobb helyet a Mester közelében. Ők még nem tudják, de ez az utolsó közös eseményük: Az Utolsó vacsora!

A Jeruzsálem: Anno Domini játékban minden játékos a názáreti Jézus követőinek egyik közösségét képviseli, akik a közeli városokból és falvakból érkeztek Jeruzsálembe. Igyekezzünk csatlakozni Az Utolsó vacsora helyszínén tartott összejövetelhez, ültessük le az Apostolokat a vacsorához és üljünk a lehető legközelebb Jézushoz és Apostolaihoz, hiszen minél közelebb kerülünk annál több pontok kapunk majd a játék végén: Ezt kártyák kijátszásával és a begyűjtött nyersanyagok ügyes és taktikus felhasználásával tehetjük meg. További pontokat is kapunk a begyűjtött és meghallgatott Példabeszéd lapkákért is.

A táblán különböző bibliai helyszínekre (Jeruzsálemi piac, a Puszta, a Hegy, a Tó és a Templom) követőinket küldjük, hogy követ, kenyeret és halat szerezzünk, valamint denáriusokat vagy kártyákat, amelyek több és újabb akciókat is lehetővé tesznek számunkra. Választhatunk többek között a Példabeszéd meghallgatása, Jószándék kinyilatkoztatása, Követő megszólítása akciók közül, amelyekkel leülhetünk Az Utolsó Vacsora asztalához, vagy nyersanyagokat is szerezhetünk. Mindez addig történik, amíg a Nagy Tanács türelme elfogy, és amikor ez bekövetkezik, a játék végét ér és a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos nyer!

A modern társasjáték az év egyik legnagyobb meglepetése, egyrészt a bátor és hihetetlenül tematikus témaválasztásával, másrészt a egyszerű és meglepően logikus felépítésű játékmechanikájával és szabályaival.

Jó játékot és kellemes szórakozást!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 12 000 Ft-tól
 • 27 ajánlat

Kategória: Vallás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Rács mozgás, Solitaire, Advantage Token, Különböző típusú munkás, SET-03 Grid Coverage

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Jeruzsálem: Anno Domini társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Jeruzsálem: Anno Dominiodalbaho

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, angol nyelvű, nyomtatott magyar szabállyal. Személyesen Debrecenben, vagy Foxpost a vevő terhére.

0 érdeklődő


Jeruzsálem: Anno Dominibeeezoli, Debrecen

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Tökéletesen új, bontatlan, érintetlen. Magyarul is megjelent a játék, ezért eladó ez. Cserejátékok, amik érdekelnek értékegyeztetéssel: Unmatched Kalandok, Unmatched Árny és Köd, Szörnysziget királya, Szunnyadó Istenek, Heat, Bűnügyi Krónikák 1400, Klask, Micromacro Showdown, Ködbe zárt Carcassonne, Áve Cézár, Az Erdő, Imperium Horizons, Farkasok, Mind MGMT, Root kiegészítők, Brass Birmingham, Everdell kiegészítők, Robo Rally, Fossilis, Acts

0 érdeklődő


Ierusalem Anno Dominip.pikto, Mezőkövesd, Tiszaújváros

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Mezőkövesd, Tiszaújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar szabály a dobozban.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Jeruzsálem: Anno Domini társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • borsocska28

  2024-04-27 13:38:32

  Első benyomásra nem két fős játék az biztos, de se a téma se a játékmenet nem győzött meg hogy adjak neki esélyt 3-4 fővel. Nem rossz játék csak ha valaki megkèrdezi hogy szeretnék-e vele játszani azt mondanám, hogy nem köszönöm mert annyi mindennel lehet manapság játszani. A szabálykönyv botrányos, valaki fordítva rakta össze.

 • petersson8

  2024-03-17 05:52:47

  Annyira vártam már, hogy kipróbáljam ezt a játékot. Imádom a merész és szokatlan témaválasztást, így hasonló mohósággal vetettem rá magam, mint a Lacrimosa-ra.

  És ez egy sokkal jobb játék, mint a Lacrimosa. Viszont ez még nem azt jelenti, hogy ez egy jó játék, aminek helye van a gyűjteményemben.

  Szerintem a tematika teljesen el lett baltázva. Valahogy nem stimmel ez az egész versengés dolog, hogy az utolsó vacsora során hogyan üljünk körbe a főasztalt. Hogy fér ez bele egy krisztusi témába? Miért jutalmazza a játék, ha kitúrunk másokat a helyéről? Amit amúgy nyilván meg fogunk tenni, mert kb ez az egyetlen intrika ebben a játékban. Mert sajnos olyan könnyű az egész, hogy ezt csak az intrika tudná megmenteni, de annak meg tematikailag nincsen helye.

  Tetszett a külcsín, tetszett a mechanika; ahogy minden mindennel összefügg, de végül nem éreztem azt, hogy túlságosan meg kellene küzdenem dolgokért, mindig mindenre jutott, amit elterveztem. Az asztal körül mindenkinek jut hely és közben komolyabb erőfeszítések nélkül meg lehet oldani, hogy ne Judas elé üljünk. Ettől a játék kb a második felében elkezd egyre vontatottabbá, unalmasabbá válni.

  A témát már csak azért is elég hamar ledobja magáról a játék, mert nincsenek benne logikus összefüggések. Miért kell nekem bizonyos számú követőt már jó előre leültetnem az asztal köré, ha meg akarok hallgatni egy példabeszédet? Egyáltalán minek ülne le bárki az asztal köré jó előre? Miért ad nekünk Krisztus tanítványa olyan bónuszt, amivel kitúrhatunk másokat a helyéről?

  Sok a tematikai kérdés és ha a játék mechanikája erős lenne, megengedném ezt neki, de sajnos nem az.

  Ketten pedig a játék elveszíti az egyetlen olyan pontját, ami viszont hű a tematikához... Ha nem is óriási, de ismét egy csalódás a különleges tematikájú játékok világában.

 • moonrisedeejay

  2024-01-21 20:08:38

  Egy olyan kérdésem lenne a játékkal kapcsolatosan, hogy ha kijátszok egy kártyát, a hely akciót kötelező elvégeznem? Vagy opcionális ugyanúgy mint a követő akció/akciók? Mert az apostol szimbólumok miatt nem mindegy, hogy egy kártyát csak azért játszanék ki, hogy meglegyen a megfelelő sorrend, akkor is ha nem tudom elvégezni esetleg az adott helyszín akciót.

  Update: hátha másnak is segítség:

  Közben a szerzőtől megkaptam a választ, mindegyik akciót opcióként kezelheted, kivétel ez a nagytanáccsal való találkozás, azt kötelezően el kell végezni, az nem választható.

  Arra is fényt derítettem, hogy a 2 játékos és szóló játéknál amennyiben helycsere akciót hajtassz végre Pl fehér apostol, akkor a saját követőd az ellenfél vagy akár egy barátságos követővel is megcserélheted. De a barátságos követőkért a bónusz pontozás nem jár! Az csak a barátságos követők lehelyezésénél, vagy mozgatásánál tudod érvényesíteni.

  Az továbbra is kérdés a szóló és kétjátékos verziónál, hogy melyik győzelmi pontról indulunk. Erre a szabályban nincs kitérés. (Viszont mivel a szabályban a megfelelő részeknél úgymond csak a változtatás van leírva, így gyanítom, hogy ugyanúgy kell kezelni mint 3 illetve 4 fős szabályban. De videókban a 0 pontról kezdték a játékot, így ez még pontosításra vár) A játék egyébént szép, igényes. A játékszabályt én itt-ott hiányosnak éreztem, egy frissítést elbírna. illetve a piac és anno domini kártyák is szerintem viszonylag kevés (ettől függetlenül nem tudsz beragadni, mindig tudsz csinálni valamit)

 • Dorothi

  2023-09-07 20:03:38

  Szuper jó játék lett, bátran tegyetek vele egy próbát. Nekem amúgy is nagy kedvencem a Devir kiadó, klassz játékokat hoztak eddig is (ami még megvan tőlük Lacrimosa, Bamboo, Vörös Katedrális). Munkáslehelyezés és pakliépítés a fő mechanika, azon fogunk versengeni, hogy az utolsó vacsoránál ki tud legközelebb leülni Jézushoz vagy a tanítványokhoz. Nagyon erősen tematikus, és szerintem szép a design is, igényes lett minden alkatrésze. Nyilván a sok-sok matrica nem tartozott a kedvenceim közé, mikor minden meeple és nyersanyagot fel kellett matricázni, illetve nincs benne insert, azt külön rendeltem a Folded Space-től. Összességében nagyon tematikus, szép és jól összerakott játék, bekerült a TOP10 kedvenc közé, ha tehetitek, próbáljátok ki, megéri. :) Ja igen és most jelentette be a Vagabund kiadó, hogy hozza magyarul, bár alapvetően nyelvfüggetlen, de aki majd szeretné, magyar verzióban is megveheti.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Carmen García Jiménez
 • Illusztrátor:  Enrique Corominas, Olajide Ajayi
 • Kiadók:  Devir, Cool Mini Or Not, Vagabund, GaGa Games, Strohmann Games
 • Elérhető nyelvek:  katalán, kínai, angol, német, magyar, olasz, japán, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 3 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: német
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: japán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: orosz
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Jeruzsálem: Anno Domini társasjátékhoz