Heroes of Might & Magic III: The Board Game
Videó beküldése

Heroes of Might & Magic III: The Board Game

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Heroes of Might & Magic III: The Board Game egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a kampány/harci kártya...

A Heroes of Might & Magic III: The Board Game egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a kampány/harci kártya vezérelt és a hatszög-rács mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A videóban látható Lények (Creatures) figurái illusztrációk, azok nem képezik részét a nálunk kapható retail változatnak. A játékban kizárólag a Hősök (Heroes) jelennek meg mini figurák formájában.

Döntsd el te Erathia sorsát!
Kiállsz-e Catherine Ironfist királyné mellett, és legyőzöd-e a leselkedő káoszt? Segítesz-e a hataloméhes Mutare-nek megvalósítani terveit, hogy sárkánnyá változhasson? Vagy esetleg megveted mindezt, és Sandro-val együtt az egész világot be akarod borítani a halál árnyékával? Vándorolj Antagarich gyönyörű földjén, vesd bele magad a végtelen lehetőségeket kínáló kalandokba és stratégiát kívánó csatákba.

A Heroes of Might & Magic III: The Board Game egy kalandozó stratégiai játék, amely a kultikus fantasy univerzumban játszódik. A játék tartalmaz kompetitív, kooperatív és egyszemélyes forgatókönyveket, amelyeken keresztül elmerülhetsz a világban, harcolhatsz és felfedezheted a saját utadat.

Fedezd fel a kalandtérképet, amelyet lapkák alkotnak majd. Járd be a különböző helyszíneket, és harcolj epikus csatákban az eredeti játék ikonikus egységeit ábrázoló egyedi minik kíséretében.

Forrás: Szellemlovas
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 27 235 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Videójáték alapú
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Kampány/Harci kártya vezérelt, Kooperatív, Hatszög-rács, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Rács mozgás, Játékos kiiktatás, Solitaire, STR-05 Semi-Cooperative Game, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események, ECO-05 Income, Alliances, Movement Points, Zone of Control

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Heroes of Might & Magic III: The Board Game vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Heroes of Might & Magic III: The Board Game társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • Bazsix

  2024-04-21 19:42:00

  Némi kiegészítő a játékhoz.

 • Bazsix

  2024-04-20 08:45:13

  Körülbelül másfél hétnyi játék után, kizárólag Solo módban a privát véleményem a következő:

  Sikerült lehozni a HoMM világot a PC-s világból a társasjátékok világába. Én azt mondom, hogy nem sikerült elrontani, nem mondom, hogy 100%-os, ne tudnék belekötni néhány elemébe, de látva a BGG-s kommenteket, sztem a szabálykönyv, az AI működés még változni, finomodni fog.

  Ennél is a majdnem a teljes csomagba szálltam be, talán csak a füzetet meg néhány felesleges elemet nem kértem. Viszont minden Faction-el rendelkezem, így minden Campaign-t ki fogok tudni próbálni. Van különbség az egyes frakciók között és ugye még meg is variálták, hogy 1-1 hőst is lehet választani azon belül.

  Játék anyagminősége:

  Az Awaken Realm kiadású játékok minősége (kártyák, elemek, figurák, stb) mindig is első osztályú volt, így ezt is ahhoz mértem. Ez azért nem lett az. Már az Euthia-hoz hasonlítva sem fektettek bele annyit, ami szintén egy másik kiadótól van. A HoMM3-ba felesleges volt berakni a műanyag pénz jelölőket és erőforrás jelölőket, annyira vicc, hogy már szégyen. A papír elemek pedig vékonyak, még plusz 1mm anyagvastagság bőven ráfért volna mindenre.

  Legyen egy kis pozitívum is: grafikailag tökéletesen sikerült az eredeti játék vizuális elemeit lehozniuk! A figurák szépek, részletesek, nincsenek deformálódva - mint sok játék esetén - magam részéről a pre-shaded verziót választottam, hogy ne kelljen hetekig pingálnom... Majd, egyszer... A táblaelemek is remekül sikerültek, de az a fránya plusz 1mm itt is hiányzik.

  Folyt...

 • Bazsix

  2024-04-20 08:36:24

  Játékélmény:

  Solo módban játszom egyelőre, panaszom nincs, normál mód kellően nehéz és egyszerű is ahhoz, hogy az ember haladjon. A bukás is már előfordul itt. Az ellenfelek változatosak, főleg akkor, ha minden dobozt megvettél. A harc menete más hasonszőrű játékhoz hasonlítva kifejezetten jó, tud hosszú is lenni, de változtatos. A karakter fejlődik a kártyák révén ahogy mész előre a történetben. Igaz, minden scenarió-ban kezded elölről a fejlesztést, de ugye ez ismerős.

  A csatákhoz két játékelem tartozik, az AI ellen érdemesebb inkább a kisebb táblán játszani kártyákkal, de 1-1 játékos esetén már simán az eredeti csatamezőt venném elő és ekkor bevethetők a figurák.

  A PC-s játékhoz képes jó néhány elemet nem lehetett itt megvalósítani: csapatok szétvágása, itt bármikor építhetsz, toborozhatsz, stb. Ezek a módosítások élhetőek, jó döntések voltak.

  Az AI mozgatását, logikáját sikerült roppant egyszerűre kivitelezni, de azért nehéz szinten ad kihívást. Az igazi az, amikor egy humán irányít, kipróbáltuk.

  --

  Ha csak az alap dobozt veszed meg, akkor is tudsz majd vele játszani, 1 és többszemélyes módban is, mivel 3 frkació van benne. Szólóhoz viszont csak a Castle frakcióhoz találtak ki történetet. Aki megvette a stretch goals-okat, az hozzájutott az összes feature-höz, most nem a frakciókrra és a figurákra gondolok. Pl hadigépek, stb. Üzleti trükk, de itt én azt mondom, hogy megérte megvenni. A Euthia esetén kimaxoltam és nem kellett volna. Ott az alapjáték bőven elég lett volna.

  A játék nem bonyolult, BGG-n 3,62, ami sztem stimmel is, viszont mint játék elég magas pontot kapott, ami szintén érthető.

  Szóval az az X generáció (persze bárki más is), aki anno játszott ezekkel a játékokkal és megélte ezek korai időszakát, annak visszahoz vmit, vmit a múltból. Csak ajánlani tudom a játékot és javaslom a BGG követését a témában!

 • mr.dawe

  2024-04-14 13:01:18

  hali,

  bocs a kesei valaszert.... Fedex

 • Rhymster

  2024-04-03 13:36:28

  Szia Dawe!

  Meg tudnád mondani melyik futárszolgálat szállította ki neked a csomagot?

  Köszi.

 • Rhymster

  2024-03-20 14:39:47

  Szia syndi-cate!

  Köszi az infót, nem is rossz áron adják.

 • syndi-cate

  2024-03-20 14:33:19

  Retail alapjáték már előrendelhető a Szellemben 27235 Ft áron. Érkezése nyárra, pontosabban Június 24.-én várható.

 • Rhymster

  2024-03-09 08:46:05

  Szia Dawe!

  Szuper, akkor van remény, hogy még idén meg kapja a sógorom. 😃 . Köszi.

 • mr.dawe

  2024-03-09 08:02:05

  meg, marcius 7-en a Grail verziot.

 • Rhymster

  2024-02-04 20:12:42

  Valaki megkapta már a backelt társast? Azt halottam elhúzzák még pár hónapig. Mindenesetre a Youtubon már van 1-2 amerikai unboxing videó.

 • 2janesz

  2023-11-17 22:21:17

  En megrendeltem az All in big boxot Az osszes kiegészítővel extrával. Annyi hogy a figurák nem árnyékoltan festettek mert majd én festem ki őket. A big box rengeteget javult. Erosebb tálcák könnyebb kivétel fogantyúk segítségével stb. Nekem ez egy igazi kincs meg mai nap is játszom vele haverokkal gépen s decemberben végre társas formában is leulhetunk együtt az asztalhoz. Akik szerették a játékot azoknak ajánlom. Nem olcsó de hidjetek el nem fogtok csalódni. Igényes jó minőségű játék. Várom hogy elkészítsek a maradék frakciókat is kiegészítőkent.

 • Kulpasz

  2023-10-29 22:45:27

  Kickstarteren van egy videó (Link), ahol a gyártó bemutatja a big box belsejét. A poszt szerint a külsejét még nyomtatni kell, de a belső tálcák kész vannak, szóval gondolom ekkora lesz majd.

  Most megint elkapott a vágy, hogy elköltsem az összes pénzt a világon egy játékra... 😅

 • godzsakattila

  2023-10-29 17:57:22

  Ez a kép nagyon durva, vajon tényleg ekkora az all in doboz?

 • syndi-cate

  2022-11-15 14:19:19

  Eddig csak KZ által vettem KS-ről társasokat, összesen kicsit több mint tízet, így ha KZ nem hozza, én biztos vágok bele egyénileg, főleg ha valamennyire még rizikós is a dolog. Ahogy te is írtad alább, biztos lesz retail vagy repint siker esetén ami már nem rizikós, sok idő, de addig is van mivel játszani.

 • kok_o

  2022-11-15 13:59:27

  Nem vettem még semmit sem közvetlenül KS-ről, megmondom őszintén mindig visszatartott az ár. Mert hiába deluxe edition, meg ilyen-olyan pledge, azért nem olcsóak. A HOMM3 esetben meg úgy voltam vele, hogy a 169 euró csomag az amit érdemes megvenni, amire még jön az áfa, meg a posta költség. Annyit nem gondoltam egy játékra szánni, de azért motoszkált bennem a kisördög, mégiscsak HOMM3... Így már nem kell motoszkálnia semminek. :)

  Ezen felül, ha mégis az évezred játéka lesz, akkor meg úgyis lesz reprint, retail verzió, kiegészítők armadája stb.

 • batik.balazs

  2022-11-15 13:40:41

  Pont ezt olvasom én is. Vacilláltam, hogy rendeljem - ne rendeljem, de bízom annyira KZ-ban (és Turczi Dávid is látott már ezt azt), hogy a ezt a KS-t elengedjem. Lehet, hogy ez rossz döntés, de jelenleg - nekem - ez egy jó döntés.

 • kok_o

  2022-11-15 13:27:35

  Kánai Zoltán (kickstarterek.hu), egy órával ezelőtt írta ki a FB csoportban, hogy ő közös rendelést nem szervez. Mivel zárt csoport, nem akarom egy az egyben bemásolni a kiírását, de a lényeg:
  "A kiadó nagyon rossz hírű olyan szempontból, hogy bár gyönyörű miniket készít, de középszerű vagy hasznavehetetlen játékokat hozzá."

  Többszöri megkeresésére sem reagáltak; "egy komment alá írták csak röviden, hogy nem lesz retail kedvezmény, de emellett KS üzenetre nem válaszolnak, a megadott email címük meg nem működik."

  "más fórumokon többen is erősen óvnak a kampány támogatásától, többek között Turczi Dávid is, aki azért vszeg tud ezt-azt."

  Ezeken felül leírta, hogy természetesen lehet, hogy téved, lehet hogy szuper jó játék lesz, de mivel ő közös rendeléseket szervez, akár 100+ fő részvételével is, nem kívánja közös rendeléssel méginkább erre motiválni, amikor ő magam nem bízik kiadóban.

  Én magam nem értek a KS-hez, nem is igazán érzek hozzá ingerenciát, hogy egyénlieg backeljek akármit is, de gondoltam, ha van valaki aki nem tagja a FB csoportnak, jobb ha tud ilyen infókat, pletykákat és ez alapján jobban utána tud járni és az alapján döntést hozni.

 • kok_o

  2022-11-09 14:15:20

  Felkerült egy új videó. Ebben már több rétegű vártábla van, meg mintha ha már kicsit jobban megoldották volna az épületeket.

  Ezen felül a KS oldal előnézetén is vannak új infók, például a 4. frakcióról (Rampart) és a kiegészítőkről, melyekben újabb frakciók (várral, hősökkel) is helyet kapnak.

 • Typhus

  2022-10-19 10:42:40

  A kampányt előre hozták egy héttel, tehát nem 22-én indul, hanem 15-én. Gondolom lehet némi köze ahhoz, hogy a Steamforged bejelentette, hogy ők is 22-én indítják az Elden Ring társas KS-t 😅

 • syndi-cate

  2022-10-14 21:30:31

  A térképlapkák egyoldalasak. Hátoldalon lapka nehézség van I , II és III jelölésekkel, s mikor felfedezed, akkor fordítod azt a színére.

  KS oldalon a 3x5 kártya nagyságu harctéren mutatta úgy, hogy le van rakva az egység kártyája és rátették a minit.

 • MaRo

  2022-10-14 20:20:48

  Igen sajnos nagyon költségesre hozták ki ezért is látok elég kevès esélyt arra, hogy akár 750 versenyzőt is elérjen a magyar vonalon. Igazán kár mert ez tipikusan az a játék amit elérhető áron szerintem tuti vinnének mint a cukrot. Persze ebbe bele kell pumpálni nem kevés tőkét, hogy nagyobb darabszámmal gazdaságosabb legyen a játék ami meg nem igen történik meg. Mondjuk globál szinten így is nehéz elképzelni, hogy ebből ne fogyjon több ezer azonnal.

  Egyébként a kevés térképlapkát én is a változatosságra értettem. Igaz, hogy ha az alap és kieges térképlapkák kétoldalasak akkor mindjárt 68 lapka van vagy lenne - mert nem tudom, hogy így van-e ami azért már jobb újrajátszhatóságt adna. De ha számba vesszük, hogy a 20 térképlapkából legalább 4 vár van vagy akár több akkor az alapon máris alig van némi változatosság. Mert azt sem tartanám rossznak, ha a felfedezetlen terület lefotdítva vannak "fekete" mezőt alkotva míg rá nem lépsz. Igaz ez a szerencsefaktort is növelné.

  Szerintem egy ilyen grandiózus játékhoz mozgástól függetlenül is több lapkát kellett volna tenni. Különösen ha azt vesszük, hogy egyfajta mapgenerátort is be kellene töltenie vagy ha az egyéb kártyák számát vesszük ami elég soknak tűnt. Ezzel szerintem nagyban lekorlátozták a játékot. Igaz az unboxing videóban azt mondták, hogy a kiegek sorsa még eldől de ha ez a csapat akár egy minimálisan is tisztában vannak azzal mibe vágtak bele akkor ezt a bizonytalanságot ők sem hiszik el.

  Egyébként 1-1 frakcióhoz tényleg hozzácsaphattak volna még pár hőst... Ezzel is növelhettek volna újrajátszhatóságot...

  Még egy gondolat, szerintem a hexákra lehet csak miniket tenni, a kártyáikat meg magunk elé, szerintem ez növelné az élményt de nem igen akadályozna. Bár nem néztem, hogy ez mennyire kivitelezhető.

 • batnorimre

  2022-10-12 12:38:27

  Főleg, ha megnézzük, hogy az Epic Seven társas ami mobilos appból készült hasonló árban vagy picit alatt, mit tudott kihozni, minikkel együtt :) (igaz akkoriban más voltak az árak a társasok piacán is, így most bele se gondolnék mibe kerülne ez a társas) igaz kicsit lassan készül el, de van egy-két KS ami még mindig készül és korábban indult mint az Epic Seven.
  Itt tényleg jó pár dolgot megoldhattak volna jobban is, főleg a terep lapkák változatosságát, a nyersanyag kezelést (mert azt is megnyírbálták), hősök felszereléseinél is láttam hiányokat, a hősök mennyiségét már nem is beszélve, mert az sem túl sok. Látszik, hogy a kiegekre gyúrtak rá, ami nem is lenne gond, ha az alapjáték is biztosítana okot a vásárlásra, mert a kiegek nélkül nem túl gyakran kerülne elő kategóriába esik.

 • kok_o

  2022-10-12 11:33:40

  Erre jutottam én is, hogy amit érdemes lenne megvenni az 169 euro, ami áfaával, szállítással együtt simán 200 euro felett lesz. Sajnos ekkora összegért valószínűleg nem fog a polcra kerülni. Ennyiből nagyon sok más játék beszerezhető, pedig nagyon jó lenne kipróbálni. Az baj, hogy még a basic csomag is azon a lélektani határon felül lesz a költségek tekintetében, amit látatlanban nem vagyok hajlandó kiadni egy játékért. :(

 • syndi-cate

  2022-10-12 10:14:39

  A minik szinte teljesen feleslegesek , sőt normál játéknál inkább csak zavararóak lesznek. Hiszen lerakod az egységek kártyáit a csatatérre és ráteszed a minit. MINEK??? Minden infó a kártyán van és a rajta lévő mini ezt kitakarja.
  A kiegként megvásárolható Battlefield lesz az egyetlen, ahol a miniknek lesz igazán értelme, mert itt a H3ban megszokott hexa harcmezőn harcolsz a minikkel és nem a "sima" 3x5 méretű kártyás harcmezőn. Ezért is, meg a Rampart+Fortress kiegekért lenne a legjobb választás a "The Grail" pledge, de az 169 euro... egyszázhatvankilenc , ami a jelenlegi f*stalicska árfolyam mellett is több mint 70ezer ft, és erre még rájön a szállítás meg az a nyomorult magyar áfa, így egy "normális-an kiegekkel is megpakolt" Heroes társasjáték kb 100ezer ft körül lesz... Pffffff....

 • kok_o

  2022-10-12 09:57:38

  A térkép lapkák száma szerintem az újrajátszhatóság szempontjából érdekesebb talán, de a kiegekkel együtt a 34 lapka jó eséllyel elég hosszú időre elég lesz.

  Ez eddig megjelent infók alapján nekem a vár fejlesztés tűnik kicsit túl egyszerűnek a lapok megforgatásával, illetve az, hogy a szröny minik lényegében csak design, mert az adott lény kártyájára kell rakni és azzal együtt mozgatni. Ezt nem érzem túl elegánsnak főleg egy ilyen árú játéknál. Persze, valahogy meg kellett oldani, hogy a basic csomagban is lehessen harcolni, na de akkor is. :)

 • syndi-cate

  2022-10-12 09:38:47

  Térképlapkák alacsony számával csak részben egyet értek.
  Alap dobozban lesz 20 db térképlapka, amely lapkánként 7 hexa mezőből áll, azaz így ez összesen 140 lépésnyi területet jelent. A H3 játékban a legkisebb "S" small map is 36x36 méretű volt, ami 1296 hexa lépésterületet jelent, ergó itt társas verzióban rögtön egymás szájában leszünk már induláskor is, DE és itt jön a DE... a H3 játékban egy hős léphetett akár 10-15 vagy több mezőnyit is (főleg Gunnar és Kyrre akik a logistic special-al játék vége felé már végigrohanhatták a pálya felét is 😆 ) itt a társas verzióban szabálykönyv szerint a hős csak három mezőt !!! (extra mozgással max +1 lépést, secondary hero meg még ennyit sem tud lépni).
  A két kieg (Fortress és Rampart) meg hol még be 7-7 db térképlapkát ami még hozzájön az alap 20hoz.
  Szóval igaz, társasban kisebb lesz a térkép, mint amit megszoktunk H3-ban, de itt kevesebbet is mozognak a hősök, szóval elvileg szerintem jó lesz ez 😉

 • kok_o

  2022-10-12 08:59:37

  Ebben reménykedem én is, de megmodnom őszitén az eddigi információk alapján annyira nem nyűgözött le, de ha esetleg Kánai Zoltán tud valami kedvezményt szerezni akkor meglátjuk. :)

 • MaRo

  2022-10-12 08:24:14

  Csak egy kicsit kellett volna még görgessek este, hogy kiszúrja a szemem!😅

  Köszi!

  Tegnap még kacérkodtam vele, hogy nevezek első ks játékomra főleg ha eljut a honosításig de azért ezek valóban elég combos árak szóval az elbizonytalanodás is erős kifejezés a vásárlást illetően...😐

 • batnorimre

  2022-10-12 08:21:40

  Deltavision lapján mintha láttam volna, hogy magyarul Ők hozzák majd a játékot. Viszont nem a grafikával van a gondom, hanem a térkép lapkák alacsony számával és a mechanika amit a szabály leír, tehát nem ezt a fajta megoldást vártam eleinte, de hát mindenkinek nem lehet kedvezni ebben a szakmában :)

 • syndi-cate

  2022-10-12 07:29:57

  Nagy valószínűséggel Kánai Zoli ezt is hozza majd csoportos rendeléssel, még az is lehet hogy némi kedvezménnyel (de ez majd még kiderül).
  Aki nem akarja egyéniben "peldgelni" (kimondva nem hangzik ennyire hülyén mint leírva), kövesse a történéseket a csoportos rendelésnél, hátha lesz valami közös.

 • maszlagadam27

  2022-10-12 07:28:24

  Én nagyon kedveltem az eredeti PC játék képi világát, kb egy kezemen meg tudom számolni hány játék tudott lekötni 1-1,5 óránál tovább számítógépen vagy konzolon, ez torony magasan ott volt a dobogón. Nem lehet hogy konkrét cél volt a készítőktől, hogy a nem túl sok változtatással nosztalgiát ébresszenek a gépes játék rajongóiban? A költséghatékonyság mellett így lehet, hogy jobban eladható lesz, dupla haszon. De lehet hogy egyszerűbb okai vannak, mint mondjuk a grafikai licenc is amit említesz. 🤔

 • kok_o

  2022-10-12 00:37:31

  Lentebb batnorimre megosztotta a KS oldal linkjét, ott vannak árak. 75 euró az alap verzió minik nélkül. Amiben benne van minden mini a 2 db kiegészítővel az 169 euró. Ezekre az árakra jön még az áfa meg a pkg. Szóval ha az ember a teljes élményre vágyik az valamivel 200 euró felett lesz....

 • MaRo

  2022-10-11 23:40:09

  A grafika alatt a completted érted? Igazából erre sajnos az unboxing video nem nagyon adott választ plusz az én heroes 3 emlékeim is megkoptak ilyen szempontból viszont ha jól emlékszem akkor a prototípust vitték essenbe így nem kizárt hogy youtubeon van tesztjáték már ami segíthet megválaszolni a kérdést.

  Szerk:

  https://youtu.be/3XrbpFDI3Ac

  https://youtu.be/EvpZKVbIm3s

  Hátha ez segít valamelyest. :)

 • MaRo

  2022-10-11 22:41:53

  Én nem találtam meg az árát bár nem lepne meg ha homályrév árban adnák viszont érdekelne, hogy mennyi az annyi?

 • godzsakattila

  2022-10-11 22:38:37

  A grafika ctl+c ctrl+v lesz végül? Nekem azért volt esélytelen a "must buy" kategória mert először érthetetlen módon épp arról volt szó, hogy semennyire nem hasonlít majd a grafika az eredeti játékra.

 • batnorimre

  2022-10-11 22:21:23

  Ez a játék is sikeres KS projektet fog zárni, de részemről a követés lekerült, az ár is sokat nyomott a döntés meghozatalában, illetve a térkép lapkák kevés mennyisége ami szerintem az újra játszhatóságot is csökkenti, és részemről az adaptáció nem sikerült jól, mást és vagy többett vártam volna, a grafika licenc miatt crtl+c ctrl+v, így a mechanika dönti majd el mennyire lesz sikeres, de szerintem ezt egy komolyabb csapat jobban is össze hozta volna.

 • MaRo

  2022-10-11 21:28:23

  Csodálom, hogy az unboxing kisebb port kavart mint a beharangozás és nem is értem miért.

  Én úgy látom, hogy a srácok tényleg nagyon odatették magukat és igyekeztek sok részletre odafigyelni és átemelni az eredeti pc játékból mondjuk nem tudom, hogy a gyakorlatban egy heroes hellegű játékot mennyire sikerül lemodellezni társas formában mindenesetre majd kiderül nekem úgy fest, hogy fogja hozni a feelinget de azért távolról sem biztosít annyit mint a pc.

  Nyilván nem is akarnának mindent beletenni az alapba mert akkor mi lenne a kiegekkel amiről az unboxingban még elég homályos utalások voltak de én kétlem, hogy ne csinálnának.

  Tetszik a csapat hozzáállása, hogy még a prototípusnál is figyelembe veszik a javaslatokat és apróbb változtatásokra hajlandóak.

  Arról meg nem is beszélve hogy mindössze 750 támogató kell kicsiny hazánkból és kapunk magyar nyelvet is.

  Nem tudom, hogy mekkora tábora van még a heroesnak de kétlem, hogy a fan pc közösség nagyon nyomonkövetné a társaskiadásokat is... Mindenesetre nem lehetetlen bár nem tudom mennyire reális a dolog. Ez akár egy kiadónak is jó befektetés lenne szerintem mert úgy gondolom, hogy elég jól fogyna.

  Azt nem értem, hogy a dobozon miért 120 perc van mikor elvileg játékosonként kb 45 perc/scenariot mondtak.

  Az is elég pozitívum, hogy figyeltek a játékmódokra és kb mindenből kapunk egy szeletet, coop, solo, 2v2. Bár kérdés, hogy egyes opciók mennyire biztosítanak széles lehetőségeket. Pl 1-2 scenario 1-1 módra nem túl sok szerintem.

  A játék újrajátszhatósága nem tűnik rossznak viszont nem tudom, te hogy vagy vele én kicsit keveslem a lapkákat amik a térképet fogják adni ahhoz képest, hogy igen változatos térkép és terep rajzolódjon ki. Bár lehet, hogy tévedek, hiszen biztosan vannak kevesebb lapkával is jól működő játékok.

  Abszolút tudok csatlakozni az állításodhoz, én is kíváncsian várom ebből mi fog kisülni de nagyon bizakodó vagyok minden szempontból. :)

 • Typhus

  2022-09-29 13:49:09

  Felkerült a szabálykönyv preview változata is!

 • Typhus

  2022-09-28 20:30:54

  Harcban nem lesz nagy szerepe a kockadobásnak. A harci módosító kockán mindössze -1, 0, +1 értékek vannak. A másik két kocka olyan helyzetekre való, hogy megtudjuk milyen jellegû lootot kapunk valahol (gold, artifact, stb), illetve, hogy kidobjuk, hogy milyen nyersanyag üti a markunk. Nyilván már ennyi random is sokat számíthat, de talán ennyitôl még nem lesz ameritrash.

  4 játszható frakció lesz az alapdobozban. Már le is cserélték a leírást a KS preview oldalon, hogy 1-4ig játszható a játék. A negyedik frakció ks ezkluzív stretch goal frakció lesz. Szóval retail verzióban marad a 3 frakció sajnos. A negyedik frakcióra is van utalás az oldalon, több mint valószínû, hogy a Tower lesz az.

  Ôszintén szólva én a Darkest Dungeon társas óta nem vártam ennyire Kickstartert úgyhogy már most biztos vagyok benne, hogy megint egy All-In-nyivel több cucc lesz itthon és kevesebb a bankszámlámon XD

  Amúgy érdemes lehet felmenni az Archon discordjára. Ott is egész hasznos infókat szoktak megosztani a készítôk. Pl, hogy a kampány november 22én fog indulni ;) Addig is jó spórolást mindenkinek :D

 • batnorimre

  2022-09-28 14:38:05

  Plusz a videóból a KS preview oldal linkje, ha valaki nem akarja átírni mint én :)

 • Kisde

  2022-09-28 00:06:17

  Nemrég raktak fel egy unboxing videót a végső prototípusról, ha valakit érdekel:

  HOMM3 Board Game Final Prototype Unboxing

 • MaRo

  2022-03-06 18:56:50

  Akkor tuti lesz hozzá egy zsák kieg új népekkel mert lássuk be a 3 nép nem túl sok. Még a heroes 1-2ben is 4 volt az alap. Még valami természet vagy törpöt igazán hozzácsaphattak volna, hogy lehessen 4en játszani és balanszban legyen a sötét erőkkel.

  Azért ha erősen kockadobásos akkor a elég nagy lesz benne a lutri. Kíváncsi vagyok, hogy mit és hogyan fognak ebből kihozni.ajd ránézek esetleg az oldalra hátha van valami plusz infó a játékmenetre vonatkozóan.

 • csongrady.p

  2022-03-06 08:59:57

  anno rongyosra játszottam a Heroes 3-t, így nagyon kíváncsi leszek rá.

  Ha minden igaz ez a hivatalos oldala, ahol a legfrissebb infokra lehet feliratkozni: homm3boardgame.com

  Kíváncsi leszek hogy ehhez akarnak-e mobil appot írni. Remélem ha lesz is csak minimális mértékben lesz része a játéknak. Számomra akkor lenne a legtutibb, ha igazi offline élmény lenne.

 • harnas1207

  2022-03-06 01:57:32

  Az alap játék 1-3 személyes lesz. 3 választható frakció lesz benne: Necromancer, Dungeon és Castle. Minden népnél 7 lény lesz, melyeket a játékkal ellentétben nem egyszer, hanem kétszer lehet feljeszteni. Az Euthiához hasonlóan az alap doboz is több játékmódot, "scenariot" fog tartalmazni, pl. Juss el valahova, ölj meg egy szörnyet, legyél a leggazdagabb stb.
  A játékmenetben komoly szerepe lesz a kockadobásnak.

  A fent leírtak még nem véglegesek, hiszen a játék majd csak 8 hónap múlva kerül KS-re. Azonban az első hírek alapján úgy tűnik nagy fába vágta a fejszéjét a csapat. Szurkolok nekik, de szkeptikus vagyok továbbra is.

 • kvarclovag

  2022-02-05 11:34:43

  Hát ezzel én is nagyon sokat játszottam. A hármassal nem, mert az már nekem a "legyen mindenből sokkal több" mottóval készült folytatás volt. De a kettest nagyon szerettem, és még annál is jobban az egyest, amivel a kettes után találkoztam. Nem tudom mennyire akarnám táblán látni. Azt hiszem inkább nem. Maradjon meg emléknek.

  Amúgy ennél a játéknál sokkal jobban sikerült megőriznie a folytatásoknak a hangulatot, mint a Settlersnél. Ott a kettes, hármasnak alig van köze az eredetihez, ami egy csoda volt.

 • MaRo

  2022-02-05 11:14:19

  Na és persze gyűjteni a lóvét 😂

 • mrsa4

  2022-02-05 11:08:51

  Akkor addig száműzzük a tudatalattiba. 😃

 • harnas1207

  2022-02-05 10:55:18

  2022 novemberében lesz a KS kampány, ott már kiderülhet lesz-e magyar kiadás, de állítólag a készítők elég kis halak, még a sikeresség is veszélybe kerülhet. Ha ezen az úton indulunk el, akkor kevés esély van rá, de utólag is kijöhet a magyar verzió. Számításaim szerint 2023 második felében, rossz esetben Karácsonyra jön ki a játék, így időnk még bőven van izgulni és reménykedni.

 • MaRo

  2022-02-05 10:12:20

  Nem tudom, elképzelhető persze, bár én úgy gondolom, hogy a heroes kellően nagy név és elég nagy tábora van itthon szerintem van esély magyar kiadásra.

  De végső soron igen meglehet oldani angolul is 😀

 • rocky015

  2022-02-05 10:01:48

  Az Euthia ennek alapján készült és a Fun with Geeks szerint. Persze ez is csak angol illetve egyéb nyelven elérhető és egyelőre csak a kiadó oldaláról lehet rendelni.

A Heroes of Might & Magic III: The Board Game társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Jakub S. Olekszyk, Kamil Białkowski
 • Illusztrátor:  Tomasz Badalski, Iana Vengerova
 • Kiadók:  Archon Studio
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, lengyel, spanyol

Kiadások

 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Heroes of Might & Magic III: The Board Game társasjátékhoz