Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése
Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése
Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése
Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése
Videó beküldése

Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a pakli építés és a vedd el mechanizmusokra. A varázslóvilág...

A Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a pakli építés és a vedd el mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A varázslóvilág félelemben és rettegésben él, napjaik kilátástalanok... de felcsillan a remény! Vajon tudsz segíteni a varázslók és boszorkányok megmentésében?

A Sötét varázslatok kivédése társasjáték a Roxforti csata mechanikájára épül, azaz pakliépítő játék. Azonban, ez nem kooperatív társasjáték - pont az ellenkezője: itt két varázslótanonc mérheti össze tudását egy párbaj keretében.

Pálcát szegezz! A játékosok egy-egy pontosan megegyező paklival kezdenek, amibe a játék során van lehetőség újabb és erősebb lapokat szerezni. Ezek lehetnek varázslatok, szövetségesek, tárgyak, és a különleges átokkártyák (amiket varázslatokkal lehet az ellenfél paklijába szórni). Emellett még bizonyos kártyák az alap képességeiken felül egy extra képességgel is bírnak, ez viszont valamelyik ház címeréhez van kötve.

A doboz tartalma 1 küzdőtér • 4 nagy méretű házkártya • 8 címerjelölő • 2 talp • 24 kezdőkártya (14 varázslat, 4 tárgy, 6 szövetséges) • 31 rontáskártya • 129 Roxfort kártya (72 varázslat, 35 tárgy, 22 szövetséges) • 35 jelölő (5 ájulásjelölő, 14 befolyásjelölő, 8 támadásjelölő, 8 egészségjelölő)

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 990 Ft-tól
 • 41 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Kártya húzás, Pakli építés, Vedd el

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédéseadrienn.csepe, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszott, védőben volt (nem része a játéknak), kiváló állapotú.

0 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédésenemeth.antal.nemethszerviz, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer kipróbált.

0 érdeklődő


Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédésekohoniczm

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, fóliás, bontatlan, angol nyelvű

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése társasjáték videók (5)

Kommentek

Kommentek

 • laszlo.borbely81

  2021-10-29 01:56:54

  Nekünk hatalmas kedvencünk ez a játék. Mindig más és majdnem mindig izgalmas (azért néha szaladtunk már bele nagyon egyenlőtlen játékba). Nekem a minőséggel sincs bajom. Viszont érdemes kártyavédőzni, úgy viszont nem fér bele rendesen az insertbe. Ezt tudnám negatívumként felhozni. De imádjuk!

 • mvik19

  2021-08-21 09:35:28

  Teljesen mást vártam ettől a játéktól, mint amit nyújtott. Egy egyszerű párbaj játékot reméltem, erre egy olyan mély és sokoldalú élményt adott, ami nagyon meglepett. Az elején még kicsit lassan indul be egyik fél sebez egyet, a másik is... egyik fél felgyógyul, a másik is. De jópár körrel később mikor már kialakult egy elég tekintélyes pakli mindkét fél kezében, kezd beindulni az igazi harc. A sok szövetséges a rengeteg féle tárgy és varázslat birtokában akár egy kör alatt is visszahozhatatlan előnyt, vagy akár hátrányt is lehet szerezni. Nem hittem, hogy ennyire mély lesz a játék. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki egyből támadó kártyákat vesz, vagy inkább olyat, amiért inkább vásárolni lehet új tárgyakat, varázslatokat. Könnyű játszani, viszont nagyon nem az jól játszani. Rá kell hangolódni a másik félre, mert egyáltalán nem biztos, hogy a stílus ahogy szeretsz játszani jó lesz ellene is. Szóval összességében számomra nagyon kellemes meglepetés volt.

  Egyetlen negatívumként talán azt emelném ki, hogy nem mindig teljesen egyértelmű egy-egy kártya hatása, és ezek megértésében a szabálykönyv se segít.

 • bensereni

  2021-02-12 21:54:09

  Vegyes érzelmeket táplálok a játék felé.

  Tavaly nyáron végigvittük a nagy Roxforti csatát - testvéreméknek van meg -, de a kissé legacy jelleg és a hibái miatt nem fogott el minket a láz, hogy beszerezzük. Viszont szembe jött velünk a szóban forgó kistesó, és agyalgatást, utánaolvasást követően végül megvettük.

  A játékélményben nem csalódtam, tényleg szépen hozza azt, amit a nagy, és szépen javítja a hibákat, de a mechanika maradt. Nyilván mivel a körítés más, pl. nem figyel be az, hogy még a 7. "részben" a baziliszkuszt ölöd. De ami nem a kontextuson múlik, az az, hogy ez már tényleg pakliépítés, körökön keresztül is - hisz viszed tovább a megvásárolt lapokat. Mondjuk ez lehet hátrány is, hiszen egy rosszul sikerült pakli korrigálása nehéz, a megvehető lapok száma meg közel végtelen, tehát kell mázli a paklimódosító lapokhoz - de közben a másik szépen el tud húzni mellettünk. De maga a játékmenet szerethető egy Harry Potter rajongónak meg különösen ajánlott darab.

  Viszont ami borzalmas és nem tudok mellette szó nélkül elmenni - az az elemek kivitelezése. Meghajlott lapok az új dobozban, egy szörnyű insert, amibe mondjuk a házkártyák nem is illeszkednek igazán, a védőzött kártyák meg pláne nem - elkeserítő, hogy ez manapság nem alap egy kártyajátéknál, hogy tervezünk vele. És én bosszankodom a bábuk miatt is... Nem tudom, mennyire lesznek ezek tartósak, ha váltogatjuk a házakat. Több talp mondjuk ezt már megoldotta volna, de így kissé csalódás, pláne, hogy szinte felesleges dolog is került a játékba - bár lehet több játék során kiderülne, hogy tévedek, de indokolatlannak tartom a villám és szív tokenek mennyiségét, kicsit a létjogosultságukat is megkérdőjelezem egyelőre.

 • dianasempai12

  2021-01-03 10:49:15

  Őszintén ezt a játékot csak azért vettem meg, mert a nagyobb testvérét, a Roxforti csatát sehol nem találtam. SEHOL. Az unokatestvérem megkapta karácsonyra, és instant szerelem lett, ahogy kipróbáltuk. Úgy tűnt mindenkinek az a játék kellett. Online és személyesen sem volt sehol beszerezhető. Csalódottságomban megvettem ezt, a kisebb csomagot, lévén úgy hivatkoznak rá, hogy hasonló játékmenet, csupán kooperatív helyett kompetitív. Nem volt olyan nagy a lelkesedésem, mert nem vártam tőle annyit, mint a másiktól.

  Nagyot kellett csalódnom, jó értelemben.
  A játék nem egyszerűbb. Más. Vannak hasonlóságok, de a menet eltér annyira, hogy ne érezzem könnyebben játszhatónak, sőt, lehet bonyolultabb is. Míg a roxforti csatában megvan a lépések stabil sorrendje, itt könnyebb belekeveredni a játékmenetbe, a sok szövetséges és rontás ellentétes hatásaiba.
  A tábla kisebb, így azt hittem, hogy sokkal rövidebb lesz egy játszma, de 2,5 óráig tartott az első játékunk. Az első ájulások után annyi lapja volt mindkettőnknek, hogy úgy tűnt lehetetlen a másikat kiütni. Amint támadtam, az ellenfelem valamelyik lapja növelte az életét. Szintúgy fordított helyzetben is.

  Egyetlen hátránya, hogy csak kétszemélyes, míg a nagyobb verziót 4-en is lehet játszani.

  Mindenkinek ajánlom, aki kicsit drágállja a Roxforti csatát, vagy kicsit is húzza a száját rajta. Majdnem fele annyi, de az élmény hatalmas. Baráti versengés várható, de összeveszés nem. Amint az első játékmeneti nehézségek elmúlnak, pörögni fog a játék.

 • GamerF

  2020-12-18 15:49:52

  Sziasztok, a GamerFészek csapat is ki próbálta a játékot.

  Meg lehetősen vegyes érzelmekkel zárult a játék. A játék menete gördülékeny, a szabály érthető nem túl hosszú. A kivitelezés hagy némi kivetnivalót maga után, a kártyák papír vékonyak a nyomtatás, rajta néhol kopott nem tudom hogy Direkt vagy sem, de nem túl bizalom gerjesző, a "ház kiválasztásánál" nem értettük hogy miert van a Mardekár hátlapján a hugrabugg sporolni akartak hogy ne 2x keljen ki nyomtatni?

  A játék menet a nagy testvéréhez hasonló pakliépités befolyás szerzés támadás, gyógyulás plusz pont a Rontás-átkok miatt az egy nagyon "jó" dolog a játékba.

  Összeségébe : a játék mag jó, minőség szerintem Gyatra.

 • gyd

  2020-04-24 15:52:21

  Mire gondolsz azzal, hogy félrevezető? Nem igazán vagyok otthon a Harry Potter játékokban, de az alternatív neveknél ott van a "Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts" is. Szóval ha arra gondoltál, hogy a név félrevezető, akkor itt lehet a kulcsa a dolognak.

  Emellett pedig szerintem az oldal sehol sem ígéri, hogy az elérhető lehetőségek közül az összeset felsorolják az oldalon. Valóban lehetnek boltok, melyeknek részben vagy egészben hiányzik a kínálata innen, de gondolom ezt folyamatosan bővítik, ahogy tudják. Ezen kívül tudtommal nem API-val dolgoznak, szóval ez is okozhat problémát.

 • jlehocz

  2020-04-24 12:45:16

  A megadott beszerzési lehetőségek teljesen félrevezetőek, máshol is kapható ráadásul olcsóbban!!!

A Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 10.2 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 15 cm x 23 cm x 6.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 39.4 cm x 52.1 cm x 26.7 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 15.2 cm x 22.9 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Harry Potter: Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése társasjátékhoz