Harry Potter: A halálfalók felemelkedése
Harry Potter: A halálfalók felemelkedése
Harry Potter: A halálfalók felemelkedése
Harry Potter: A halálfalók felemelkedése
Videó beküldése

Harry Potter: A halálfalók felemelkedése társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Harry Potter: A halálfalók felemelkedése egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a merj és nyerj és a re-rolling and locking mechanizmusokra....

A Harry Potter: A halálfalók felemelkedése egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a merj és nyerj és a re-rolling and locking mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Sötét varázslatok kivédése órák anyagának elsajátítása után ideje szembe szegülni a Sötét Nagyúrral! A Halálfalók felemelkedése társasjátékban most átélheted azokat a nehézségeket és borzalmakat, amikkel az ötödik évfolyamba járó Harrynek, Hermione-nak és Ronnak kellett megküzdenie!

A Sötét varázslatok kivédése órák anyagának elsajátítása után ideje szembeszegülni a Sötét Nagyúrral, és megakadályozni a Halálfalók felemelkedését!

Mindig is arról álmodtál, hogy a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző iskolába jársz, ahol menő varázslatokat tanulnál és vicces bájitalokat kotyvasztanál? Vagy ennél bátrabb lennél, és te is szembeszállnál a Sötét Nagyúrral? A Halálfalók felemelkedése társasjátékban ezt most megteheted, ugyanis átélheted azokat a nehézségeket és borzalmakat, amikkel az ötödik évfolyamba járó Harry-nek, Hermione-nak és Ron-nak kellett megküzdenie!

Mit is kell tenned?

Minden játékos egy-egy varázslócsapatot irányít, végső céljuk pedig szembeszállni a Halálfalókkal és a Sötét Nagyúrral. 3 különböző csoportosulás közül lehet választani (Roxfort, A Főnix Rendje, Dumbledore Serege), de játék közben további társakat lehet magunk mellé állítani, választott csoportunktól függetlenül bármelyik másik csoportból. A cél 9 helyszín (Mágiaügyi Minisztérium – Rejtély- és Misztériumügyi főosztály – Átrium, Abszol út – Ollivander varázspálca boltja – Gringotts bank, Roxmorts – Szárnyas Vadkan vendéglő – Roxmorts vasútállomás) védelme a különböző rontásokkal szemben, a Halálfalók legyőzése, és végül magának a Sötét Nagyúrnak az elpusztítása, hogy még a horcruxai segítségével se térhessen újra vissza!

Ha készen állsz a harcra...

A játéktéren találsz egy körlapot, amelynek közepén maga Voldemort figurája áll. A játéktér köre három régióra van felosztva. Ezek azok a helyszínek, amiket meg kell védeni Tudjukki és csatlósai rontásaitól - ugyanis, ha a rontások elárasztják a helyszínt, a gonosz erők leigázzák azt, ha pedig túl sok helyszínt veszítenek el a varázslóvilág védelmezői, a remény szertefoszlik. De ez nem minden! A kezdeti választott csoporttagságoktól függően mindenkinek van egy saját főhadiszállása, illetve karaktere. Ezek határozzák meg, hogy a körében ki milyen és mennyi kockával dobhat majd. A játékban a hősök oldalán 4 különböző színű 6 oldalú kocka áll rendelkezésre (a barátság, hűség, tudás és bátorság kockái), míg a gonoszok oldalán egy 8 oldalú Tudjukki-kocka. Az aktív játékos a körében felhelyezi küldetésjelölőjét a 3 régió egyikére, majd dob a 8 oldalú kockával, ami meghatározza, hogy a Sötét Nagyúr a jelenlegi irányából jobbra vagy balra fordul el, vagy elfordulás helyett aktiválja a Sötét Jegyet. Ha elfordul, akkor a minifiguráját abba az irányba kell forgatni a következő régióra, ezután minden varázsló - akár társultak már a hősökhöz, akár nem - sérül abban a régióban. Ezt követően a területre kerül egy rontásjelölő, végül a Halálfalók alap, Sötét Jegy nélküli képessége is aktiválódik. Ha viszont forgás helyett a Sötét Jegyet sikerült kidobni a 8 oldalú kockával, minden játéktéren lévő, összes Halálfaló összes, Sötét Jeggyel ellátott és alap képessége is érvényesül. A hősök csak ezek után tudnak cselekedni - már aki túlélte az esetleges lerohanást...

De akkor milyen a hősök köre?

A hősök a főhadiszállás és csapatukban levő varázslóik alapján magukhoz veszik a megfelelő 6 oldalú kockákat, és legfeljebb 3x dobhatnak vele, majd a kidobott ikonokat felhasználva akciókat hajtanak végre. Ezen akciók a következők lehetnek: pl. a Halálfalók megtámadása, rontások levétele a helyszínekről, varázslók képességeinek aktiválása, vagy új varázslók megszerzése, esetleg a főhadiszállások képességének használata.

Végső cél: győzedelmeskedni a Sötét Nagyúr felett!

Csakis akkor tudjátok megnyerni a játékot, ha a Sötét Nagyúrra 5 sebesülésjelzőt tudtatok helyezni korábban. Azonban, őt addig nem lehet megtámadni, amíg a kártyája a húzópakliból felfedésre nem kerül, valamint azután is legfeljebb annyi sebesülés lehet rajta, amennyi Halálfalóját legyőztük. Ha ez nem lenne elég elkeserítő, sajnos a gonoszok előnyben vannak, az ő győzelmükhöz ugyanis elég
-ha valamelyik játékos elveszíti az összes varázslóját a csapatából, VAGY
-játékosszámtól függően legyőznek megadott számú varázslót, akár a játéktér helyszíneiről, akár a játékosok csapataiból, VAGY
-legalább 4 helyszínkártyát leigáznak a halálfalók,
-VAGY egy helyszínről az összes helyszínkártyát és az alap helyszínt is.

Nyilvánvaló hát, hogy ez egy utolsó, elkeseredett, mindent eldöntő csatának ígérkezik, de ne adjátok fel a reményt! Együtt, közös erővel legyőzhetitek Voldemortot!

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 12 490 Ft-tól
 • -17%-3 067 Ft

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Kockajáték, Film / TV / Rádió alapú
Mechanizmus: Kooperatív, Kártya húzás, Kockadobás, Merj és nyerj, Re-rolling and Locking

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Harry Potter: A halálfalók felemelkedése társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Harry Potter: A halálfalók felemelkedése társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Csiracsirke

  2021-05-08 12:54:19

  Mi ugyan így jártunk a Roxforti csatával hogy barátoméknál nem sikerült az 5. Játékot megnyernünk 3-4 próbálkozásból sem úgy sikerült felhúznunk a 3 gonoszt hogy esélyünk nem volt és amikor megvettük a párommal játszottuk ketten és a 6.-7. Játékot elsőre sikerült megnyerni elég hamar kipörgettük most a kiegészítőt várjuk magyarul mert azt hallottam hogy az nagyban megnehezíti majd a dolgunkat. Kiváncsi vagyok hogy a továbbiakban hogy sikerül nektek ez a játék mert érdekel ez is.

 • ubazsi

  2021-05-08 10:51:12

  Tegnap nekiültünk legyőzni (megölni?) Voldemortot és a sleppjét. D3meeples oktató videója ismét a szokott minőségben mutatta be a játékot, nem is volt kedvünk a szabályolvasással vesződni, játék közben a kétes eseteknél belenéztünk. Egyszerűek és érthetőek a szabályok, könnyen megtanulható, nekem kicsit hajaz az Ősi jelre ez a kockadobásos mechanizmus. Mielőtt ketten belevágtunk, azt mondtam a barátomnak, hogy lehet meg fog minket szivatni a játék, elég sok minden ellenünk szólt. Aztán...mégse. Viszonylag egyszerűen sikerült győznünk, talán nem is volt olyan pillanat, amikor nagyon megszorultunk volna, ilyenkor jön a dilemma, hogy biztos jól játszottunk? De szerencsére igen. A setupolás gyors, a játékmenet pörgős.

  Harry Potter rajongóknak azért kötelező, mégiscsak esélyt kapunk a nagy Voldemort legyőzésére, szórakoztató, könnyed játék, nekem is tetszett, pedig nem vagyok egy elvakult HP követő. Még adunk neki pár esélyt, de ha továbbra is ilyen könnyedén legyőzzük a bandát, akkor tovább fogjuk adni.

A Harry Potter: A halálfalók felemelkedése társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  11+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Andrew Wolf, Patrick Marino
 • Kiadók:  KOSMOS, USAopoly, Extended Play Productions, Lucky Duck Games, Reflexshop Kft
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, olasz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 15.2 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 77.5 cm x 77.5 cm x 39.4 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 7.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 7.8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Harry Potter: A halálfalók felemelkedése társasjátékhoz