Gyémántvadászok
Gyémántvadászok
Gyémántvadászok
Gyémántvadászok
Videó beküldése

Gyémántvadászok társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Gyémántvadászok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2006-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a merj és nyerj, a score-and-reset...

A Gyémántvadászok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2006-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a merj és nyerj, a score-and-reset game és a move through deck mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A játék korábban "A végzet temploma" címet viselte, ami sokkal kifejezőbb volt a mostaninál, de sajnos kevéssé "nemzetközi".
Minden résztvevő egy-egy kalandor, olyan, mint Indiana Jones vagy Alan Quatermain, aki bejutott Salamon király legendás gyémántbányáiba (vagy valami ilyesmibe).
Minden egyes körben ugyanaz a gyötrő kérdés: vállalod-e a kockázatot, hogy még mélyebbre hatolsz a veszélyes és alattomos barlangba vagy visszatérsz a táborba a már megszerzett drágaköveiddel?

Az Árulás mini-kiegészítő kártyacsomagot a játék mellé adjuk ajándékba!

Milyen mélyre merészkedsz a bányában, mielőtt nemet mondanál az egyre gyarapodó zsákmányodnak?
A játékosok a bányát járják, különleges drágakövek után kutatva. Vajon neked kedvez majd a szerencse? A játékosok kártyákat fordítanak fel a húzópakliból, amely lapok fokozatosan mélyítik a bányát, és amik hatására drágakövekre lehet bukkanni. Ezeket a játékosok igazságosan elosztják egymás között, a megmaradt drágaköveket pedig a kártyán hagyják. A következő lap felfedése előtt szavazásra kerül sor, hogy ki szeretne tovább menni, és ki az, aki inkább elhagyja a bányát és visszamegy a táborhelyre, hogy biztos helyre tehesse zsákmányát. Aki így tesz, az a barlang korábbi lapjain maradt drágaköveket is felveheti, többedmagával.

Miért hagynád ott a tárnát? A válasz egyszerű: többféle veszély is leselkedik rátok! Skorpiók, kígyók, hegyomlások, mérges gázok és robbanások nehezítik meg utatokat, és ha ezek közül bármelyikkel másodjára találkoztok, a bányában kalandozó játékosoknak az adott körben összegyűjtött összes kincsét el kell dobnia! Az igazi kihívás és mérlegelés ott kezdődik, hogy minél többen fordulnak vissza a biztonságot jelentő táborba, annál kevesebb játékosnak kell osztoznia a következő lapkákon felbukkanó kincseken, így egyre nagyobb szeletet tudsz majd kihasítani a tortából. Ha már csak te vagy odalent egyedül, minden kincset egyedül gyűjthetsz be. Jól hangzik, ugye? De ne feledd, fennáll a veszélye, hogy pórul jársz, és üres kézzel kell távoznod...

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 500 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Blöff
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Merj és nyerj, Score-and-Reset Game, Move Through Deck

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Gyémántvadászok társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Gyémántvadászokcold32, Miskolc

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő. Mindent meghallgatok cserébe, de elsősorban a kívánságlistámon lévőkre szeretném cserélni, illetve felnőtteknek is élvezetes party játékra vagy ketten is játszható stratégiai játékra (pl. Mars terraformálása, Birmingham). Értékegyeztetéssel, akár rá is fizetek.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Gyémántvadászok társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • natsu2d

  2023-03-29 13:28:30

  Ez az első játék amit BGA-n való kipróbálás után vásároltam meg, magamtól eszembe sem jutott volna. Szín tiszta szerencsén alapul az egész, egyszerű, gyors és akár 8 fővel is játszható. Az ára viszont kicsit borsos a beltartalomhoz képest. A Kaméleon mellett ez az új kedvenc "partijátékunk". :)

 • esze.gergo

  2022-06-12 15:24:47

  Fixen nem játszanám levelezősben. Én néha elkapok egy jó nagy asztalt, többször játszottam 5 vagy 6 fővel, úgyhogy néha érdemes nézelődni. Nálam az a taktika, hogy mielőtt belefognék bármi másba megnézem, hogy van-e Incan Gold, és akkor azt ilyen bevezető bónuszként játszom egyet.

 • kvarclovag

  2022-06-12 14:10:51

  Tényleg nagyon szórakoztató játék, láttam annak idején a bemutató videókat. Mivel nagy létszám ajánlott (>5), ami nálunk ritka, nekünk a Kincsvadász (3-6 fő) van meg, ami szintén izgalmas, kicsit kevésbé szerencsepróbáló, jobban a másik döntését eltaláló, de nagyon hasonló hangulatú játék. De nagyobb látszám is összejöhet néha, lehet, hogy ezt is beszerzem. Kincsvadászat a téma, de békés gyüjtőgetős az Atlantica, azt is szeretjük. Jól áll ez a kincskereső téma a társasoknak.

  Ugyanakkor ez is, és a másik kettő is nagyon békés, nem bántjuk a másikat, legfeljebb pechje van, amikor nekünk szerencsénk, vagy fordítva. Mindegyiket nagyon ajánlom. Ezt meg lehet, hogy beszerzem. Belenéztem most hogy mondtad, hogy van a BGA-n is, de online nem annyira jön át a hangulat nekem, ennél tényleg látni kell a másik örömét, bánatát. És sajnos ezt is kevesen játszák, akárcsak a JvsH-ot, és gondolom a 6 ember még nehezebben jön össze, mint a kettő. A levelezés meg ehhez a stílushoz végépp nem illik, bár én semmilyen játéknál nem szeretem.

 • esze.gergo

  2022-06-12 11:27:09

  Nekem ez az egyik go-to játékom a Board Game Arena-n, ha van szabad asztal (valós idejű) játékra, akkor azonnal csatlakozom. Ahogy láttam annyira még nem volt összefoglalva a játékment és pár mondatban megoldható a dolog.

  Felcsaptok egy lapot a barlangban és mindenki dönthet, hogy továbbmegy a sötétségbe vagy visszatér a táborba. Ha visszatér, akkor övé minden kristály, amit megszerzett, meg minden, amit az úton elhagytak a felfedezők (amiken nem tudtak egyenlően osztozni). Ha továbbmegy, akkor jön egy újabb kártya. Mindez addig tart, amíg a játékosok nem csapnak fel egy olyan csapda kártyát, amiből már volt korábban egy az úton, vagy pedig nem tért mindenki vissza a táborba. Ilyenkor akik biztonságosan tértek vissza és nem csapda miatt azok elrejtik az összes gyémántjukat és indul újra. Ötször merészkedtek le a barlangba, akinek a legvégén legtöbb kristálya van az nyer.

  Szuper egyszerű és szuper gyors játék, rendkívül egyszerű döntési helyzetekkel, de mégis óriási pillanatokat tud okozni. Az is jópofa tud lenni, amikor valaki túl sokáig ment és ráomlik a barlang, de rendkívül örömteli, amikor már csak te mész tovább és felcsaptok egy 15 kristályos lapot. A játékosok szimultán döntenek, az öt kör pikk-pakk lepörög és lehet is kezdeni egy újat. Nem is igazán bánom, hogy nyerek vagy vesztek, hiszen annyira a szerencséről szól a játék, de azért pár igazán tökös kör meg tudja dobni a hangulatomat. 4 fővel is néha elindult a játék,nem igazán rossz, de minél többen vagytok szerintem annál jobb. Ott már többször előkerülhet, hogy mivel többen vonultok vissza egy körben végül senki nem kap bónuszt, amit hazavihet így talán még izgalmasabb lesz a push your luck.

  Láttam milyen szép a legújabb magyar kiadás, ezt a 8000 forintot talán meg is éri. Én előbb utóbb be fogom szerezni, mert nálunk a családi hepajokon sokszor vagyunk nyolcan, ami miatt nem ülünk le társasozni. Ezt viszont simán elő lehetne venni, bármilyen állapotban, bármilyen időpontban.

 • maricusi

  2021-08-13 22:13:14

  Most bontottam ki a Compaya nyereményjátékán nyert társasjáték dobozát. A doboz kompakt, minden oldala szép, színes grafikájú. A betűk, rubintok és a rajzok fényesen csillognak. A Gyémántvadászok szöveg grafikája az Indian Jones plakátokra hajaz. A doboz alján fontos információk találhatóak a játéskos számról (3-8), kiknek ajánlják (8+), mennyi ideig tart (30 perc) a játék, mi a doboz tartalma, és a játékkomponensekról is egy-egy rajz. A doboz kinyitásakor meglepődtem, hogy nincs benne inzert, de annál több szép és igényes alkatrészt tartalmaz. Vastag, színes kartonlapból 3-3 részből mutatós utazóládákat lehet összeállítani. Mindegyik ládán egy-egy név. A ládák tartósnak látszanak és szépek, hibájának tartom, viszont, hogy bár a sárga, kék, bordó, lila és sötétbarna bőrödndöt könnyű megkülönböztetni, addig a két zöld és a világos barna (szerintem ez is a zöld egy árnyalata) már kevésbe. Ha nem lenne "névreszóló" a játék hevébe lehet más bőröndjébe pakolgatnám a kincseket. A bábúk - bár a bőröndön női nevek is vannak - kalapos drágakövet tartó hapsik. Keskeny, hosszúkásak, első ránézésre instabilnak gondoltam. Tesztelés alapján, azért nem olyan könnyen dőlnek el. Színük alapján nem evidens, hogy melyik bőröndhöz tartoznak. Két csomag drágakőt kapunk: gyémánt és rubint. Nagyon szépen kivitelezett alkatrészek. Érdekesség, hogy bár a társas neve Gyémántvadászok, a dobozon és a kártyákon mindenütt a rubint tűnik fel, gyémánt sehol. A drágaköveket és a felfedező figurákat simítózáras zacskóba tárolhatjuk. A kártyák és a játéktábla grafikája nekem unalmas, de hozza az érzést, hogy sötét barlangban járunk, a szavazókártyák hátulján a doboztető grafikája köszön vissza. A kártyák és a lapkák részére nem kapunk zacskót. Az alkatrészek visszahelyezésekor értjük meg, hogy miért nincs a dobozba inzert. A nyolc bőrönd, a két zacskó drágakő és a figurák épphogy visszaférnek, talán ezért is nem jutott a kártyáknak zacskó. A szabálykönyv rövid, világos, tele illusztrációkkal.

 • Farkas

  2020-11-05 19:22:02

  Just what I needed!

  Köszi :-)

 • Robby

  2020-11-05 19:17:11

  Az csak egy plusz árulás lap minden játékosnak, amit egyszer aktiválhat egy játék során és felfordításkor valaki elé leteszi (ezt kell először feéfordítani). Ha az a játékos kimenekülne és kapott egy árulás kártyát, akkor 10 rubint át kell adnia annak aki elé tette. Ha nem menekül ki a választott játékos, akkor nem történik semmi.

 • Farkas

  2020-11-04 12:21:23

  Köszönöm a választ, de valószínüleg rosszul tettem fel a kérdést.
  A mini-kiegészítő fogalma tiszta volt. Az érdekelt volna, hogy ebben az adott kiegben mi található.

  Közben a Szellemlovasnál végre találtam legalább egy sort, hogy mit akar ez jelenteni (egyébként náluk pont nincs ott ez a megjelölés):
  "Az Árulás mini-kiegészítő kártyacsomagot a játék mellé adjuk ajándékba!"

  Ettől sem lettem sokkal okosabb, hogy mit ad a játékélményhez, de legalább már azt tudom, hogy egy kártyacsomagról beszélünk

 • Herdd

  2020-11-04 10:52:13

  Olyan kiegészítő ami túl kicsi/kevés ahhoz, hogy külön kiadják. Gyakran promoként osztogatják illetve az új kiadásokba szeretik alapból belerakni. Pl: pont ilyen a carcassone 2. Kiadása is.

 • Farkas

  2020-11-04 10:22:03

  Tudja esetleg valaki, hogy mit takar egy-egy boltnál a +mini kiegészítő megjelölés?
  Minden bolt leírásában ugyanaz a promo szöveg van, ami ezt nem említi.
  A Mit Játszunk?-os videót megnéztem és abban Zoli említi a végén, hogy vannak "relikvia" kártyák. Azok akarnának lenni?
  Bizonytalan vagyok, mert a video alapján nekem úgy tűnt, hogy azok "gyári" tartozékok, tekintve, hogy a szabálykönyvbe is beleírták a használatukat

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 14:21:38

  Remek nyelvfüggetlen társasjáték. A táborlapkáról 5 expedíció indul bányákba amelyekben különböző kincslapkák és csapdalapkák várják a kalandorokat. A gyönyörű grafika és a kis kövek teljesen vissza adják a kincsvadász hangulatát a játéknak.

A Gyémántvadászok társasjáték és kiegészítői (2)

 • Diamant: Treason! Expansion társasjáték Kiegészítő

  Diamant: Treason! is a micro-expansion composed of 12 cards. All players start with 3 cards in their hands: 2 Decision cards, and now also a Treason card. Unlike other cards, the Treason card can only be played once per player and per game. During a Decision phase, you can select a Treason card to Continue into the cave, but when you reveal it, you do it...

  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
 • Diamant: Mise en Garde et Trahison társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  3 - 8
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Alan R. Moon, Bruno Faidutti
 • Illusztrátor:  Jörg Asselborn, Christof Tisch, Claus Stephan, Matthias Catrein, Paul Mafayon, Prapach Lapamnuaysap, Robert Islas
 • Kiadók:  Schmidt Spiele, Funagain, Eagle-Gryphon Games, Grow Jogos e Brinquedos, Devir, Portal Games, Lautapelit.fi, Arclight, Albi, Sunriver Games, IELLO, Swan Panasia Co., Ltd., Compaya.hu - Gamer Café Kft., AURUM, Inc., Siam Board Games, Lavka Games, Mancalamaro, 2 Pionki, Yes Papa Games, Games7Days
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, szlovák, ukrán, hindi, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • French/German/Italian first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French/German/Italian second edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Portuguese/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • English second edition, first printing
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • English second edition, second printing
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 15.8 cm x 21.5 cm x 5 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • English edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 21.6 cm x 15.9 cm x 5.1 cm
 • Brazilian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 14 cm x 20 cm x 4.2 cm
 • English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • English edition 2016 (Europe only)
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • IELLO Nordic edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Catalan/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • German edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 5 cm
 • Italian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • English edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 15.9 cm x 21.6 cm x 5.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Korean second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 16 cm x 21.5 cm x 5 cm
 • English/Hindi edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15 cm x 20 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French edition 2024
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • IELLO English edition 2024
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: angol
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Gyémántvadászok társasjátékhoz