Guild Academies of Valeria
Videó beküldése

Guild Academies of Valeria társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Guild Academies of Valeria egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a kártya húzás, a kockadobás és az akció draftolás mechanizmusokra.

A Guild Academies of Valeria egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a kártya húzás, a kockadobás és az akció draftolás mechanizmusokra.
Egy felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 20 000 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kockajáték
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Kártya húzás, Kockadobás, Akció draftolás, Játék végi bónuszok, Contracts, Különböző típusú munkás, Worker Placement with Dice Workers

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Guild Academies of Valeria társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Guild Academies of Valeriakovazsola, Budapest III. kerület, Árpád-híd, Flórián tér, Kolosy tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület, Árpád-híd, Flórián tér, Kolosy tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, néhányszor játszott. KS promo kártyák is tartoznak hozzá.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Guild Academies of Valeria társasjáték videók (9)

Kommentek

Kommentek

 • kovazsola

  2024-03-04 15:45:50

  Tavaly támogattuk a KS-en, hamar meg is érkezett, most hétvégén pedig végre ki is próbáltuk a Guild Academies of Valeriat egy 4 fős party során.

  A játék során a saját akadémiánkat igazgatjuk, célunk pedig a legjobb növendékek útra bocsátása, akik aztán Valeria-szerte küldetéseken vesznek majd részt. 4 forduló során 3-3 körünk lesz, azaz 3 kockát vehetünk majd el a főtábláról a kertünkbe. Ez a játék magja igazából, hiszen ezek a döntések nagyban befolyásolják azt, mit is tudunk kezdeni a forduló későbbi fázisaiban.

  Az elvett kockák a helyszínüktől függően adhatnak akciókat:
  - Szürke vagy zöld tantermeket szerezhetünk akadémiánkba.
  - Professzort szerezhetünk, illetve növelhetjük kockánk értékét.
  - Fel- vagy átrakhatjuk zászlónkat egy miniszterre, aki valamilyen állandó vagy játék végi bónuszt ad, és kaphatunk egy szívességet is.
  Ezek az akciók azonban pénzbe kerülnek, így dönthetünk úgy is, hogy oktatási célokra inkább a bankból szerzünk egy kis zsetont.

  A megszerzett kockákat aztán tantermekbe oszthatjuk be színük vagy értékük szerint a megfelelő professzorokkal, ezzel további finomságokhoz jutva. Ha egy diákunk pedig lediplomázik, azaz átfordul 6-osról 1-esre a kocka értéke, elküldhetjük küldetésekre még nagyobb jutalmakért és lila épületekért cserébe; a többi diákunk egyelőre marad még akadémiánkon okosodni, és a későbbi fordulókban talán ők is lediplomázhatnak.

  A szabályok tehát egyszerűek, ám igazán jól játszani nem könnyű a játékot, hiszen minél több jutalmat szeretnénk megszerezni, és ehhez a fordulónkénti 3 kocka kevés; épületekkel, szívességekkel, és emlékművekkel hozhatunk ki még többet lehetőségeinkből.

  Mindenképpen elő fog kerülni 2 fővel is ez a társas, mert a koncepció jó, és egy kellemes középnehéz eurot tár elénk, de kíváncsian várjuk, milyen újrajátszhatósága van (a rengeteg lapka miatt valószínűleg nagy). 4 fővel is kevés volt a holtidő, és a komponensek is kiváló minőségűek.

A Guild Academies of Valeria társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Stan Kordonskiy
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  Schwerkraft-Verlag, Daily Magic Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, német

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Guild Academies of Valeria társasjátékhoz