Elveszett kincsek tengere
Elveszett kincsek tengere
Elveszett kincsek tengere
Elveszett kincsek tengere
Videó beküldése

Elveszett kincsek tengere társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Elveszett kincsek tengere egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a merj és nyerj és a vedd el mechanizmusokra. Aki bátor, sok...

Az Elveszett kincsek tengere egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a merj és nyerj és a vedd el mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Aki bátor, sok kincset gyűjthet, aki viszont vakmerő, mindent elveszíthet! Fordíts a kártyákból, és gyűjtsd be a megszerzett kincseket! De ha nem állsz meg időben, és két egyforma kártya kerül az asztalra, azonnal el kell dobnod az összes felfordított lapot! Minden kártya egyedi tulajdonsággal bír, és hatását azonnal érvényesíteni kell, de karaktered képessége segítségedre lesz a játék során. Készen állsz elmerülni a kincsek tengerében?

Készen állsz elmerülni a kincsek tengerében?

A játék elején mindenki karakter kártyákat kap, melyből kiválaszthatja, melyik karaktert és annak különleges képességét szeretné használni a játék során.

Amikor egy játékoson a sor, egyesével húz kártyákat a pakliból, és érvényesíti a felhúzott lapok képességét. Mikor úgy dönt, hogy megáll (nem húz több lapot), begyűjtheti az addig húzott kártyákat. Ha azonban két egyforma szimbólumú kártya kerül elő, a játékos elbukik, és nem gyűjthet be kártyát!

Minden kalóz magának gyűjt!

A kártyákat minden játékos típus szerint külön gyűjti maga előtt. A játék annak a körnek a végén fejeződik be, amikor a játékosok a húzópakliból az utolsó kártyát is felfedtétek. Minden játékosnak össze kell adnia az előtte lévő minden kártyatípus legértékesebb lapját, a legtöbb ponttal rendelkező játékos a győztes.

A variációk száma végtelen!

Szeretnéd tovább növelni a kockázatot? Használd a sellők képességeit is!
Esetleg még több pontra vágysz? Teljesen más taktikát igényel a játék, ha nem csak a kártyatípusok legértékesebb lapját pontozzátok!

A doboz sok más érdekes játékvariációt és különleges grafikájú kártyákat tartogat számodra! Ha pedig igazán nagy a társasjáték, bátran keverjetek össze két doboznyi kártyát, és már kezdődhet is az ádáz bátorságpróba!

Válj te a leggazdagabb kalózzá!

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 2 500 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Kalóz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Merj és nyerj, Vedd el

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Elveszett kincsek tengere társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Elveszett kincsek tengereLumienkeli, Budapest IV. Kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IV. Kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Néhányszor játszottuk, és megtanultuk, hogy az egymással kiszúrós játék nem a világunk. Átvehető személyesen Budapest IV kerületében, ritkábban a Nyugati pályaudvarnál vagy postázom a vevő terhére Foxposttal vagy Packetával

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Elveszett kincsek tengere társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • chavasi

  2024-01-06 17:41:41

  Az egyik kedvenc kalózos témájú kártyajátékunk. A fő mechanika miatt magas a szerencse faktor, de a kártyák képessége miatt sokszor lehet kombinálni, ami tompíthatja a szerencse szerepét. Úgy tapasztaltam, hogy az a játékos, aki le van maradva a szettgyűjtéssel, a kártyák kombinációs képességei miatt előnyben van egy olyan játékossal szemben, akinek mindenféle lapja van, így abszolút van automatikus kiegyenlítő hatása a játéknak, ezért nem lehet csak úgy nagy pontkülönbséget generálni, és sokszor fordul a kocka. Vannak erősnek tűnő lapok, de mindegyik helyzetfüggő. Nincs két egyforma parti, a játékvariációk és a jellemkártyák nagy újrajátszhatóságot adnak a játéknak. Több figyelmet is érdemelne ez a játék, ne hagyjátok ki. Mi van, hogy csak ezzel játszunk egész este. Nagyon jó hangulata van, átjön a tenger szeszélye, az ismeretlentől való félelem, de egyben a remény bizsergető érzése, a nehezen megszerzett kincsek birtoklása - majd fájdalmas elvesztése, a kalózok vakmerősége és leleményessége. Egyszerűen zseniális, az igazi kalóz hangulat. A játékban erős az interakció, ez adódik a témából és a témához elég hűen simuló mechanikákból is, illetve a konfrontáció is jelentős, dehát kalózok vagyunk :) ... a jellemkártyák között vannak ellenfelet károsító/akadályozó és inkább minket támogató jellegűek is, mindegyik jól sikerült-tematikus, de jópárra igaz, hogy egy játék alatt nem biztos, hogy használható képességet ad, vannak olyanok viszont, ami mindig működik, így lehet olyan érzésünk, hogy némelyik erősebb, de ez nem feltétlenül igaz, inkább csak biztosabb választás.

 • qgtanton

  2023-10-18 00:50:02

  Majd egyszer a klubban érdemes lehet kipróbálni. A szívatás része tényleg kellemetlen, amikor a játék arról szól, hogy hárman teljes erőből vernek (kedves cimboráim poénból egy alkalommal csak arra játszottak, hogy agyonverjenek, aztán egymás között lejátszották a győztes karaktert) :)

  Tudni kell a szívatásos játékokról, hogy ha összefognak többen ellened, semmi esélyed, egyszer a Dungeon Mayhem című pörgős kártyajátékban tényleg arról szólt a játék, hogy mindig engem üssenek. Ezek a játékok semmilyen hátrány-kompenzációt nem tartalmaznak, ha lemaradtál, bele is fognak taposni a sárba.

  Egyszer mégis majdnem sikerült túlélni, két cimborámmal elbántam, a harmadikkal életerőt cseréltem, addig egy sebzése sem volt, de a jó kombós lapokat már kijátszottam, így a harmadikukat már nem tudtam kifektetni. De ott jelen volt a zavar hogy sima túlerő ellen is lehet ellenszer. Láttam a döbbenetet az arcukon és az minden vereségért kárpótolt!

  A sértődéssel vigyázni kell, a játék elvileg sosem valaki ellen irányul, de lehet, hogy valakik mégis úgy játszák. Mégis jó szórakozás tud lenni egy kellő affinitással rendelkező társaság esetén.

 • Farkas

  2023-10-17 14:09:56

  Mi is nagyon szeretjük, gyakran előkerülő filler 😃
  A hátrányokkal kapcsolatban:
  - Nekem 63,5 x 88-as, MTL standard védőkkel simán visszafér a dobozba

  - A sértődés nagyobb létszámmal szerintem ritka. Már felnőttek között. Ha mégis akkor meg jogos. Azon, hogy aki vezet magára veszi a célkeresztet, nincs min megsértődni. Ha pedig azért lő mindenki egy valakire mert "jó móka", akkor jogos lehet a neheztelés, mert azt meg minek kell? 😀
  Viszont ha ilyenekből sértődés alakul ki, akkor a Munchkint nagyon messzire elkerülném, mert az nagyjából másról sem szól, mint a mindenkit mindenáron akadályozásról/visszahúzásról. A mindenféle Robbanó*állat* játékokról már nem is beszélve...

 • ryuk669

  2023-10-17 13:56:29

  Nálunk is gyakran előkerül, pedig a szivatósa része nem a kedvencem a játékoknak, de ez gyorsan lepörög, ezért óckodom itt a lentebb említett Munchkintól is. (De már nagyon szorgalmazzák barátnőmek a kipróbálását mert nekik nagy kedvenc, úgyhogy valamikor már azt is "megízlelem")

  Tényleg két fővel a legjobb. Bár gyakrabban ülünk le hozzá négyen. Nagyon tetszik hogy minden kártyának megvan a maga kis skillje és a témát is szeretjük. Nem az enyém a pakli, de a többek által említett létszámnövelés miatt lehet beszerzek én is egyet, aztán kipróbáljuk úgy is.

 • szirom.niki

  2023-10-17 11:55:07

  Rajta van az is a listámon. Jó kiegészítője lehet akár ennek is, olyan értelemben hogy az elveszett kincsek tengere inkább ketten jó, míg a Munchkin 3, de talán inkább 4+ fővel adja át az igazi játékélményt.

 • qgtanton

  2023-10-17 06:31:40

  Szívatásra épülő játéknak ez is tökéletes, de a Munchkin bármelyik kiegészítőjével tényleg egy egész estés élményt nyújt. Ezt is érdemes lehet kipróbálni, az a játék nem kizárólag puch your luck-ra épít.

 • szirom.niki

  2023-10-15 11:27:52

  Ritkán veszek minden előzetes tudás nélkül játékokat, itt azonban ez volt a helyzet. Nagyon jó áron kerültem hozzá, ez volt az egyetlen oka annak, hogy megvettem és milyen jól tettem. Azóta nagy kedvencünk lett, ha egy könnyedebb, szórakoztató, egymást kicsit szívatós játékra vágyunk.

  Előnyei:

  • gyors, nagyon max. 10 perc alatt lejátszható
  • újrajátszható, mivel véletlenyszerűen kerülnek fel a kártyák minden játék más lesz
  • különleges képességek megfűszerezik a játékot, bár itt hozzátenném, hogy van köztük nagyon erős is, már már igazságtalannak tűnhet a többihez képest
  • magas játékosok közötti interakció - véletlenül találtam rá, de pont ilyet kerestem, ahol nyugodtan lehet szivatni a másikat, sőtk ell is, ha nyerni akarunk
  • különleges célok - behozhatunk más célokat a játékba, amik felülírják az alapjátékot, ezáltalán szintén még inkább újrajátszhatóvá téve azt
  • hátrány vagy előny, kinek mi, de ez egy szerencsejáték. Igazi push you luck mechanizmus van, benne és igen, van hogy megéri "19-re lapot húzni".

  Hátrány:

  • 2 fős játék - bárki bármit mond, a játék szerintem igazán 2 fővel adja át az igazi játékélményt. Próbáltam 4 fővel is, nem volt rossz, de picit más játékélményt nyújtott, illetve abból sértődés lehet, ha többen ugyanazt az embert hátráltatják folyton.
  • bevédőzve nem fér be a dobozba

  Összességében egy felüdülés ez a játék, én magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire szórakoztató volt. Megpróbáltam bevédőzni, de kár volt, nem fér el a dobozban és a védők majdnem drágábbak rá, mint maga a játék.

 • barbara.homitzky

  2023-08-11 21:28:30

  Valamiért a polcon hevert nálunk több, mint egy évig kipróbálás nélkül, valahogy mindig akadt más. De mikor végre kipróbáltuk... Instant szerelem :) Rövid, pörgős. Van benne szerencse sok, de ha okosan kombózol, akkor van esélyed. Van benne gonoszkodás faktor, de pont annyi, amennyi egy családi asztalon elfér :) Minden játékos számmal nagyon jól ment nálunk. Kettesben több a "kibabrálás" faktor, négyesben több a választás. És simán leülteti a 7 éves keresztlányom és a 70 éves nagymamát egy játékhoz és mindenki élvezi. Remek kis filler, azóta vissza se került a polcra :)

 • syndi-cate

  2022-01-24 10:38:43

  Megtaláltuk ebben a tökéletes filler játékunkat 😃 Sül a hús a sütőben, játszunk kalózosat? Aha! majd még aznap estefelé: megetetjük a macskákat, tusolás utána kártya? Naná! Egyszó mint száz, gyors, könnyed, nagy szerencsefaktorral dolgozó, de mégis taktikázós kártyajáték. Igaz, hogy kompetitív, de ebben sosem érezzük azt, hogy bármelyikünk is vesztes lenne, csupán "most így jöttek a lapok" vagy "na ezt az utolsót nem kellett volna már bevállani" - féle vállrándítással letudjuk a parti végét és harag nélkül játszunk újra és újra. Ár / érték arányban igazi (kalóz)kincs! 😊

 • blaura

  2021-10-24 21:54:46

  Nálunk abszolút befutó kártyajáték nyaralásra, strandra, kikapcsolódásként, amikor nem bonyolultságra vágyunk, hanem szerencsevadászatra. A kártyák szépek, nekem bejön a grafikai világa. Általálban négyen játszunk, így optimális és izgalmas is a játék. Van benne kibabrálás, ami időnként felpaprikázza a családi hangulatot, de nem gonosz.

 • tothmarti2002

  2021-01-20 23:01:20

  Egyik nagy kedvencem ez a kártyajáték. :D Gyors, egyszerű és iszonyat pörgős, főleg egy hosszú fárasztó nap után kiváló kikapcsolódási lehetőség, ha az ember nem akar leülni már mondjuk egy Mars terraformálása elé.

  A szabályzata gyorsan tanulható és tényleg piszok egyszerű az egész, egy-két próbajáték után már mindenki érteni fogja és élvezettel lövi ki az ellenfele legjobb kártyáit ;)

  Eddig leginkább ketten játszottuk csak, de hárman is próbáltuk már, de az igazi két fővel volt szerintem.

 • adddam555

  2021-01-19 09:54:49

  Nagyon jó, pörgős, szép játék. A kártyák begyűjtésével tényleg elharácsolós „jarr, enyém a kincs” érzésem támad, mint egy igazi kalóznak. Nagyon jól lehet kombinálni a lapokat, szerintem ez a fő ereje a játéknak. Interakció kellően benne van, meggyűlik az ember baja a konkurens kalózzal. A doboz és a lapok minősége szintén nagyon kedvemre való.

 • Merse

  2021-01-04 23:12:02

  Az Elveszett kincsek tengere nagyon pörgős kártyajáték 2-4 főre, de két pakli megvásárlásával még tovább is bővíthető a játékosszám, amit sokan elfelejtenek. Szép a grafikája, gyerekeknek is való, mert csak kincseket kell benne gyűjtögetni. Bár 10+ van ráírva, nincs benne semmi bonyolult, az én 7 éves kislányom imádja. A játék az úgynevezett push your luck, azaz szerencsekísértő mechanizmusra épül. A legtöbb ilyen mechanizmussal dolgozó játékban azonban csak a kockáztatás döntését hozod meg, és aztán a vakszerencsére kell bíznod magadat. Ennek a játéknak viszont az a különlegessége, hogy a kritikus döntésen kívül rengeteg lehetőséged van még ügyesen, sőt izgalmasan kombinálgatni, vagy akár hosszabb távú stratégiát kialakítani. Így aztán, bár jelentős a szerencse szerepe, az leginkább annak kedvez, aki ügyesen megteremti annak lehetőségét, tehát ez egyáltalán nem egy mindent vagy semmit típusú játék. Két fővel is szuper. A játékban van lehetőség különleges képességlapok használatára is extraként, így az újrajátszhatósága garantált, de az alapjáték is szinte megunhatatlan. Mivel sokszor kell keverni, és fontos az alapos keverés, ezért én kártyavédővel ajánlom, azzal együtt elfér a kis dobozában.

 • Floranna

  2020-09-03 21:31:54

  Szerintem az egyik legjobb játék egy fáradt nap után. A párommal mindig 5 játékot választunk ki, amit leszűkítünk 1-re. Ez a játék viszont valahogy mindig az utolsó kettőben marad. :)

  Arról nem is beszélve, hogy szerintem nagyon szép és ízléses a grafikája.

  A szerencsefaktor nagy, de valahogy mégsem zavar (pedig annyira nem szeretem). Külön zseniális, hogy a jellemekkel és a variánsokkal végtelenül sokszor és változatosan lehet játszani vele. A sellőnek az alapjátékban nincs képessége, de mégis azért harcolunk a legtöbbször.

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kalózokat, aki nem ódzkodik a randomitástól, illetve aki nagyon jó áron szeretne egy remek filler játékhoz jutni. :) Ja, és aki nem fél 19-re lapot húzni. :)

 • barath.boglar

  2020-06-27 12:43:59

  Imádom, szeretem. Egy kártyapakli, és olyan mesésen hozza ezt az igazi tengeri patkány érzetet, mintha tényleg kalózok lennénk. Istentelenül jól működneki a 'Jellemkártyák' és az apró játékmód kiegészítők is azzal a kicsi változtatással úgy meg tudják csavarni a játék menetét....
  Személy szerint azt szeretem látni, ahogy mások ülnek a kezük még a húzópakli felett, és VÉRT izzadnak, hogy kockáztassanak-e. Zseniális látvány.
  2-3-4 -en is élmény, alig várom, hogy vehessek még egy paklit és egyszer kipróbálhassuk akár 8-an is!
  Bár... bevallom, órákig dühöngtem (talán napokigm is) miután átéltem Davy Jones ládájának hatását...

 • mvotir

  2020-02-18 17:42:34

  Az egyik legnagyobb kedvencem, egyszerű és nagyszerű, sok taktikai lehetőséggel. A különböző variációkkal lesz végtelenszer újrajátszható. Eddig mindenkinek tetszett, annak is, aki az összes többi játéktól idegenkedett eddig, ez óriási sikert aratott.

  Fillernek is tökéletes, de sokszor jártunk úgy, hogy fillernek indult, aztán mégis ezzel játszottunk egész este.

  Az eredetileg Dead Man’s Draw névre hallgató Elveszett Kincsek Tengerének másik változata a Cap’taine Carcasse (avagy Captain Carcass). Tartalmilag ugyanaz a kettő játék, csak grafikailag van újragondolva, ettől egészen más hangulatú a végeredmény. A sötét színekkel, kopottas lapokkal az Elveszett Kincsek tengere inkább illik a kalózos témához, szerintem ez nagyon jól áll a játéknak, nagyon szépen összeillik a „mersz és nyersz” műfaj és a kalózos tematika.

  Ezzel szemben a Captain Carcass az élénk színekkel és karikaturizált figurákkal egy sokkal vidámabb, gyerekesebb játéknak tűnik ránézésre. Akármelyik változat is tetszik, biztosan ugyanazt a remek játékot kapjuk.

  A Dead Man’s Draw elérhető egyébként PC játékként is, így egyedül is lehet játszani, ha éppen nincs hozzá társaságod, vagy annyira megbabonázott az elátkozott kincs, hogy folyamatosan ezzel játszanál.

  Akármelyik változatot is próbálod ki, biztosan remek szórakozást nyújt majd. Nem egy túlhypeolt játék, pedig baromira megérdemelné, ezért arra biztatlak, hogy ha eddig vacilláltál, adj neki egy esélyt. De vigyázz, függőséget okoz!

 • c.gergo

  2019-09-07 14:54:36

  Zseniális játék, igazi press your luck. Jó egymással kibabrálni :) 2 fővel a legjobb szerintem. Nagyon jó kis kombókat lehet csinálni benne

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Derek Paxton
 • Illusztrátor:  Vincent Dutrait, Felideus Bubastis
 • Kiadók:  Heidelberger Spieleverlag, CSE Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Swan Panasia Co., Ltd., Mayday Games, Conclave Editora, Stardock Entertainment, Hobby World, Bombyx, BoardM Factory, Reflexshop Kft, Mancalamaro, Games7Days, Elznir Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, portugál, orosz, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.2 cm x 14.7 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English kickstarter limited edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
 • English Tabletop Day edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.2 cm x 14.7 cm x 4.8 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 10.7 cm x 15.2 cm x 3.7 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12 cm x 12 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12 cm x 12 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 12 cm x 12 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 10.5 cm x 19.7 cm x 4 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 12.5 cm x 12.5 cm x 5 cm
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 14 cm x 14 cm x 5.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9 cm x 12 cm x 3.5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Elveszett kincsek tengere társasjátékhoz