Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Century: Fűszerút
Videó beküldése

Century: Fűszerút társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Century: Fűszerút egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet...

A Century: Fűszerút egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a pakli építés és az akció visszakeresése mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Century - Fűszerút ár: 12 990Ft. Évszázadokkal ezelőtt a fűszerkereskedelem volt a világ legfontosabb piaca, a fűszerek értéke az aranyéval vetekedett. A fűszerkereskedők fantasztikus meséket szőttek arról, milyen veszélyek árán jutottak a portékájukhoz, remélve hogy így magas áron tudják értékesíteni az árujukat. A fűszerek iránti kereslet olyan nagyra nőtt, hogy akik a fűszereket birtokoltak hatalmas vagyonra és elismertségre tettek szert. Ebben az időben vezetik a játekosok a karavánjaikat, szerencsét es gazdagságot keresve, a keleti tájakon át a Földközi-tengerhez. Az egyszerű és tiszta játek mechanika, a pakliépitő mechanizmus kombinálásával, végtelen stratégiához és döntéshez vezetnek.

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 11 490 Ft-tól
 • -17%-2 361 Ft

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Középkori
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Pakli építés, Akció visszakeresése, Contracts, Increase Value of Unchosen Resources

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Century: Fűszerút társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • Bator

  2022-02-22 19:36:08

  Öröm volt kipróbálni a Century trilógia eme darabját. Bejött ez a nagyon egyszerű játékszabály, az egyszerű cserélgetős mechanikával meg a pontgyűjtéssel. Könnyen tanulható, ezért kissebbek is tudnak vele játszani.

  Mivel draftolós rendszerben lehet a kártyákat felhúzni, ezért van benne egy magasabb fokú kiszámíthatatlanság, vagy egymásra utaltság, viszont pont emiatt, nekem nem sikerült a nyerő stratégiára rájönnöm, ha van egyáltalán.

  Hátrányként azt tudom felhozni, hogy meglehetősen borsos az ára, ahhoz képest, hogy mi van a dobozban; kb. 100 db szükségszerűtlenül nagy méretű kártya, kb. 100 db 4 féle színű kis fakocka, 4 tálka, 20 db fémpénz (műanyag is tökéletes lenne), egy szintén túlméretezett dobozban. Igaz, hogy talán pont ettől lesz szép meg elegáns, de igazából erősen elgondolkoztam azon, hogy ne nyomtassam-e ki otthon a kártyákat és a többit majd megoldom, mert ezért nagyjából 5-6 ezret adnék, de 10 semmiképp sem.

  (A Szellemlovasnál kölcsönöztem, így játszottunk vele.)

 • armin.d.ivan

  2022-02-01 10:41:11

  A Splendor nagyon régi élmény, csak a kereskedés része maradt meg, de az nagyon. Hát online gyakorlok akkor még, mire ismét összekerülünk a társoságban :D

 • rocky015

  2022-02-01 08:36:58

  Nálunk ez az egyetlen játék, amire azt mondom, hogy az esetek 85-90%-ában sikeres vagyok😀

  Az első/első pár alkalomra nem emlékszem, de én elég hamar "magamévá tettem", hamar ment a váltogatás. A páromnak inkább a Splendor az, ami fekszik, de az egyelőre még nincs meg, de a későbbiekben azt is beszerezzük.
  A két mechanika hajaz egymásra, de szerintem a Splendor picit könnyebb, mert ott a megszerzett drágakő, ami a kártyán van, az nálad marad és nem vész el, amikor átváltod másik nyersanyagra.

 • armin.d.ivan

  2022-02-01 07:59:04

  Ha van első látásra szerelem, az ez nálam 😅 Pár hete havernál volt alkalmam kipróbálni (néha nyomunk ilyen egyet játszunk azzal amit te hoztál, egyet azzal, amit én dolgokat), és ilyen gyorsan régen éreztem rá dolgokra. Najó, azt nem mondom, hogy sikerült nyernem, de BGA-n azóta is gyakorlom pár naponta 😄

  A lapok nagyon szépek, öröm használni őket. A mechnika engem a Splendorra emlékeztetett elsőre, ez a kereskedős téma arra hajaz, bár lehet ez volt előbb, nem tudom. Nekem még elég nehéznek tűnik, nem látom át úgy az átváltásokat, hogy minél kevesebb körrel tudjam megszerezni a kinézett lapot - sőt, általában pont 1 körrel hamarabb szerzi meg az ellenfél. Az biztos, hogy még rengeteget szeretném játszani, mert ahogy elnéztem eddig, abszolút az alapjátékok közé tartozik a szcénában.

  Az mondjuk érdekel, hogy tapasztaltabb játékosoknak mennyi időbe telt mire teljesen ráéreztek, mit mikor kell csinálni? :D

 • maricusi

  2022-01-09 13:02:08

  Köszönöm szépen a gyors választ. Tegnap először voltam társasjáték klubban (aki olvassa és nyíregyházi, vagy szívesen eljön idáig legközelebb őt is szívesen várjuk) és először ezt a társasjátékot próbáltam ki. Hárman is és négyen is játszottuk. Nem ismertük egymást a játékot is csak az egyikünk. A játékmester elmagyarázta a szabályokat és már játszottunk is. Nekem tetszett az inzert a négy kis tálkával, igaz nem volt védőzve a kártyacsomag, de az is szépen elfért a dobozba, és nekem külön bónuszt adott a fémpénz, bár még egymás melett sem mindig tudtam megkülönböztetni. A szabályok egyszerűek voltak az első játék nekem még az ismerkedésből állt, többen gyorsabban ráéreztek a lényegére, én a második játékba jutottam el oda, hogy ne csak a magam dolgaival foglalkozzam, hanem nézzem, hogy más mit tervez és hogy előzhetem be. Annyi zavart, hogy a többiek nagyon pörgették, ahogy itt az előttem szólók is melítették, hogy pörgős. Én viszont szívesen kielemeztem volna a különböző kombinációkat, hogy melyik lapokat éri meg egymásra építve használni, ezért inkább vagy az ingyenes lapot vettem fel, vagy amin már több árucikk is volt. Azért nem szégyenkezhetek, amikor hárman játszottunk öt kártyát, amikor négyen négy kártyát szereztem, ekkor mind a négyen egy-egy pontra voltunk egymástól. Szívesen játszok még ezzel a játékkal. Kiváncsian várom, hogy mik azok a társasjátékok, amikre hivatkoztok, hogy ár-érték arányba jobbak és hasonló a játékmechanizmusuk.

 • Zsomboo

  2022-01-09 12:28:42

  3-3 kártyát tartalmaz a két csomag.

  Az egyik lap 3 sárga kockából csinál 1 barnát VAGY 2 pirosat, ha 6, illetve 9 sárgát használsz fel, akkor lehet kombinálva cserélni, pl. 1 barna 2 piros, stb.

  Egy lap kínál 1 fejlesztést + egy piros kockát, amit olyan kombinációban is lehet használni, hogy a megkapott piros kockát fejleszted kapásból 1 szinttel. Ennek van egy 1 fejlesztés + 1 zöld kocka változata, nyilván ennél van nagyobb értelme kapásból élni a fejlesztés lehetőségével, és így egy barna kockát lehet kapni.

  Van egy 4 sárgát 1 zöldre és 2 pirosra cserélő lap.

  Illetve van egy 2 fejlesztést adó lap, valamint egy 2 sárga kockát adó lap, amik esetében van egy plusz képesség:

  "Whan playing a card with this icon, you may return a previously played Merchant card back into your hand."

  Értelmezésem szerint, ha egy ilyen kártyát játszol ki, akkor egy már kijátszott kártyát felvehetsz a dobópaklidból kézbe. Kérdés, hogy az éppen kijátszott, speciális "képességgel" rendelkező kártya már kijátszott kártyának minősül-e, és ezt is vissza lehet-e venni kézbe.

 • maricusi

  2022-01-09 00:24:13

  Jó lenne, ha néhány mondatba ismertetnéd, hogy milyen a két kiegészítő kártyacsomag.

 • Zsomboo

  2021-12-03 23:48:24

  Az egyik legelső modern társasjátékunk volt, amit be szereztünk (viszonylag újkeletű hobbi a társasjátékozás nálunk), de azóta is a gyűjteményünk egyik kedvenc darabja. Az utóbbi időben viszonylag keveset került elő, voltak más, újabb, izgalmasabb játékok, de nemrégiben beszereztem a Plan B Games nemet webshopjából 2 kiegészítő kártya csomagot, ami csavar egy kicsit a játékmeneten, így újra előkerült. Még mindig remek szórakozást nyújt. Egy fárasztó nap után akár csak egy kör erejéig is jó elő venni. Nekem semmi bajom a minőségével, és mivel számunkra hozza az elvárt szórakozást, az árát sem sokallom. Kifejezetten szeretem a fém tallérokat benne, hangulatossá teszi a játékot. A sorozat másik két darabja is megvan, bár valahogy a Kelet csodáit annyira nem kedveljük, az Új világ viszont szintén nagyon bejön.

 • ronaiheni

  2021-10-17 18:18:43

  Játszóház projekt keretében próbáltuk ki a teljes century sorozatot . Ez volt az utolsó amit megkaptunk. Mivel a Splendort régóta ismerjük ismerős volt a mechanika , taktika. Nagyon szépek a grafikák. Nagyon befolyásolja a játék menetét miként kerülnek elő a pontot érő lapok . Izgalmas , de a sorozatból nekünk egyértelműen a Kelet csodái jött be a egjobban . Ettől függetlenül egy kellemes kis esti levezető játéknak gyerekekkel és idősebbekkel is jó időtöltés .

 • hierroo

  2021-04-06 11:07:36

  Nem fogunk megkövezni! :) Én például a Fesztávval vagyok így. Tudom, hogy nagyon jó játék, de nincs érdeklődésem iránta. (Egyenlőre.)

 • hadhaz.sandor

  2021-03-31 10:42:40

  Meg fogtok kövezni, de én ezt a játékot rettenetesen unom. Nincs benne stratégia, már a második játékban is mindenki unottan teszi le a lapokat és minden körben ugyanazt csináljuk. 3 játék után el is adtam.

  Igen, én a medium-heavy játékokat szeretem, de azt hittem fillernek jó lesz. Tévedtem. Főleg az ára háborít fel, ennyi pénzért sokkal szebb és jobb játékok vannak.

 • kelemen.ati

  2021-02-27 11:19:28

  Nekem is meg van a játék, mi is szeretjük, bár ritkábban kerül elő manapság. Sok hasonló tematikát feldolgozó játék van, lásd előtte Splendor, utána; Egy szép új világ. Valóban van benne szerencsfaktor, a kártyafelhúzás miatt, de talán ez adja a könnyedségét a játéknak. Mindemellett azért szeretem, mert nagyszerűen fejleszti a logikát és az "újratervezés" élményét is hozza, ha egy általunk kinézett kártyát valaki "aljas" módon megveszi a piacról. Az interakció ebben ki is merül, de én kifejezetten szeretem az ilyen játékokat is. Ha belegondolsz az "Egy szép új világ"-nak is nagy sikere van, nekem is személy szerint az egyik kedvencem, de ott aztán még kevesebb az interakció. Egyszerűen lehetelen is lenne egy ötfős partiban még az "ellenfelek" tablóját is figyelnem. Ez, és a hasonszűrű játékoknak pontosan ez adja meg a báját, a játék élményét.

 • bejjuska2

  2021-02-26 13:54:38

  Az egyik kedvenc játékom, és igazából nem tudom, miért. A család többi tagja kevésbé van oda érte, így sajnos ritkán kerül elő. Szuper kis paklit lehet építeni, ha a szerencse is úgy akarja, és olyan lapok jönnek a piacra. Ennek az ellenkezője is igaz, ha rossz a felhozatal a pakliépítés során, van, hogy max. 4-5 lap folyamatos pörgetésével játszunk le egy játékot. Kicsit magányos játék, kevés az egymásra hatás lehetősége, mindenki építgeti a saját pakliját és cserélgeti a saját fűszerkockáit. Viszont mégis érdemes egymást figyelni, hogy ne ugyanarra a pontkártyára hajtson mindenki.

  Külön pirospont a rövid, tömör, érhető játékszabályért.

 • ballonnorbert

  2020-12-12 09:19:13

  Nagyon régóta meg akartam szerezni és nem is olyan rég sikerült is. Ez egy kiváló társas és szerintem jelenleg az egyik legjobb társasunk, a 7 csoda mellett. Pörgős, gondolkodós, de mégsem bonyolult és egyáltalán nem kiszámítható. Egy kis szerencsefaktor is van benne, de pont annyi, hogy nem ront a játékélményen. Szerintem 2 játékossal élvezetesebb, mint mondjuk 5-tel, de 3-4 az otpimális. Ez igazából a játékostársaktól függ.

  Én alapjáraton szeretem a gyűjtögetős játékokat ezért nekem hamar a szívemhez nőtt. Ajánlom mindenkinek, mert gyönyörű és kidolgozott és emellett nagy élmény játszani. A legviccesebb az szokott lenni, amikor végre összegyűjtesz elég nyersanyagot egy pontkártyára, de nem figyelsz a többiekre így az előtted lévő játékos pont megveszi ugyanazt a kártyát, amit kiszemeltél.

  Ezen felül ami tetszik, hogy nem egy 20 oldalas apróbetűs szabálykönyv tartozik hozzá hanem egy egyszerű 2 oldalas kemény lap. Ebből is látszik, hogy nem egy bonyolult játék és könnyen tanulható kissebbek számára is.

 • Crospieler

  2020-12-11 11:40:37

  Alapvetően nem rossz játék. Pörgős, így kevés a holtidő. Ez egy egyszerű, gyors, pakliépítős játék.

  Viszont a mechanikája miatt gyakorlatilag 2 fázisra oszlik a játékmenet: az elején a játékosok a paklijukat építik (1), majd ez után kezdik kijátszani ezeket a lapokat, hogy megvehessék a győzelmi pontokat érő kártyákat (2). Természetesen nem lehet ennyire szigorúan két részre osztani a játékmenetet, mivel előfordul, hogy az elején is valaki kijátszon lapokat, vagy később vásároljon továbbiakat, de összességében véve ez a tendencia.
  Ebből viszont adódhat az a probléma, hogy ha valaki az "első fázisban" hatékonyabb paklit állított össze, akkor onnantól kezdve a másiknak szinte esélye sincsen a győzelemhez, így a játék már a felénél eldől. Ez pedig nagyon frusztráló.
  Igaz, ez az eset leginkább 2 játékosnál fordul elő, ha többen játszunk akkor ez kevésbé jellemző, de azért akkor is fennálhat. Tovább rontja ezt a problémát a játék tervezőjének az a döntése, hogy betett olyan kártyákat amik objektíven jobbak másoknál (pl. teljesen ugyanazt tudja mint egy másik lap, viszont 1-el több sárga kockát ad...).

  2 főre kevésbé javasolnám. Minél többen játszanak annál jobb.

  Emellett szerintem a játék túlárazott a legtöbb helyen. Sem a játék élvezeti faktora és komplexitása, sem pedig a komponensek mennyisége nem indokolja ezt a magas árszínvonalat, annak ellenére, hogy egyébként szépek és nagyok a kártyák.
  Ha valaki csak most szeretne belekóstolni ebbe a hobbiba, akkor véleményem szerint ennyi vagy hasonló pénzért talál jobb játékokat, pl. Ticket to ride sorozat, vagy Stone Age.

 • Alleira

  2020-10-12 22:26:27

  Ahogy sokan, mi is lecsaptunk a Piatnik akciójára és beszereztük a Fűszerutat és az Egy új vilagot.

  A Fűszerúttal volt szerencsém már társasos rendezvényen játszani és most felelevenítve is ugyan olyan jó élmény volt.
  Nagyon szép (nekem a fakockák jobban tetszenek mint a Golem edition karkötő gyöngy szerű kristályai mégha a festmények ott is nagyon szépek), remek kivitelezés. A fémpénzek a hab a tortán. A három doboz panorámaképbe rakása meg plusz fandom elem.

  Pirospont a kompakt játékszabály lapért, nagyon szép vilagos, illusztrált. Pillanatok alatt meg lehet belőle tanulni a szabályokat, de videóból is csak pár perc megérteni. Emellett van mélysége a játéknak, figyelni kell ki mit csinál, nehogy lenyúlja valaki a hőn vágyott pontkártyákakat.
  Nagyon gyors, pörgős játék, ideális családi kikapcsolódás, de gyakorlottabb játékosoknak is remek szórakozás lehet. Majd legközelebb lehet egyel több kártya megszerzéséig játszunk, mivel most többünk szerint tarthatott volna még tovább is.

  Ami még szimpatikus, hogy tudtommal a szerző eredetileg is trilógiának tervezte, nem a sikert meglovagolva húzta le a sokadik bőrt a mechanizmusról. Mindenkèpp ki fogjuk próbálni az első és a harmadik Century kombinációját, sok-sok jót olvastam róla. Aztán a végén még becsúszik a Kelet csodái és a playmat is a gyűjteménybe... 😇

 • Meteora

  2020-06-05 09:25:06

  A 2019-es Társasjátékok Ünnepén játszottam vele először az akkor 7 éves fiammal. A látványa egyből megnyert, az pedig plusz pontot ért nálam, hogy a szabály tényleg ráfért egy A4-es méretű lapra, gyorsan megtanulható a játékmenet. Van benne szerencsefaktor, mert lehet, hogy éppen nem húzunk fel olyan lapot, mint amilyenre szükségünk van, de elég lap birtokában simán áthidalható, csupán a stratégiánkat kell hozzá megváltoztatni, és ezek miatt nincs két egyforma játékmenet. Játszottam már vele 2, 3, de 5 fős verzióban is, mindegyik remek élményt nyújtott. Éppen mára rendeltem meg a sorozat 2. részét (A kelet csodái), már várom, hogy kombinálhassuk a játékot tovább! :)

 • Zsolt9

  2020-06-02 09:27:40

  Megvettem és kb 2 hét múlva próbáltuk ki a majdnem 8 éves kislányommmal, kár volt ennyit várni. Nagyon jó játék,csak ajánlani tudom, ja és nagyon szépek a lapok.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 16:43:46

  Ez egy könnyed családi játék, aminek a kivitelezése nagyon igényes és szép. A kártyák festményszerűek, a tálkák hangulatosak és a bazári hangulatot idézik, mint ha tényleg a fűszerpiacon lennék, a fémpénzek meg szintén megerősítik az emberben a minőségi játék érzetét. A szabályok egyszerűek, aminek köszönhetően a gyerekek is percek alatt megértik, de elég lehetőséget biztosít, hogy minden játék más legyen és az egész család jól érezze magát a közös játék közben. A játék jól működik 2 személlyel és 4-5 fővel is. Habár a taktikákat hozzá kell igazítani a játékos számhoz, mert ketten még nyugis a játék, de minél többen játszunk annál nagyobb a versenyfutás a pont kártyákért. :)
  Én jó ötletnek tartottam volna, ha a tálkáknak lenne tetejük, hogy a fűszerkockákat ne kelljen bezacsizni, csak visszatenni a tálkába és rápattintatni a tetőt.
  Összegezve ez egy nagyon jó családi játék viszonylag egyszerű, pörgős játékmenettel. Alapvetően nem konfrontatív, de a felvett lapoknak és megszerzett pontkártyáknak köszönhetően a cselekedeteinknek van hatása a másik játékára is. Nyugodt szívvel ajánlom 8-9 éves kortól felső korhatár nélkül! :)

 • regcsuu

  2020-01-08 14:24:59

  Egyik kedvenc játéka a fehérvári játékos csapatnak!:) Nagyon jó minőségű a kivitelezés. Rövid (2 oldalas), könnyen érthető a játékszabály. Aki szereti a kereskedést annak tökéletes ez a játék.

 • kchpank1.kv

  2019-10-04 22:09:48

  Hatalmas élmény volt elsőre leülni a Fűszerúttal játszani és azóta is, ahányszor előkerül. Gyönyörűen kidolgozott kártyalapok, szuper insert és baromi jó hangulat. Egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon könnyen tanítható, egyértelmű játékszabályával és hangulatos játékmenetével, hamar belopta magát s szívünkbe. Aki még nem próbálta, az semmiképpen ne hagyja ki, ha teheti. 😊

 • barath.boglar

  2019-06-21 08:54:21

  Amikor ez a játék hazajött édesapámmal, mindenki kinyitotta, megcsodálta, nem olyan mint a Carcassone, összepakolták, és ráhúzták, hogy ez egy hülyeség, és ott senyvedett a polcon, amíg én nem közöltem velük, hogy NA én ezt most megnézem.
  Senki nem hitte el nekem, hogy ez egy tök jó játék, amíg el nem kezdtek leülni mellém, és a fullra setapolt játék mellé.
  1oldalszabály,ami szerintem zseniális,minden kérdésemre találtam benne választ,igényes a kivitelezése ,plussz piros pont,hogy a tallérok valóban félmből vannak,nagyon király esztétikai értéket is teremtve a játéknak.
  Már a már ott tartunk, hogy a szüleim hűségesen játsszák,mert nem is gondolták,hogy ez ilyen jó játék.Egyszerű,és a füszerek adok-veszek viszonya, meg a megszerzett érme azért bennük is felszínre hozta a bennük szunnyadó gyereket. Még akkor is,ha közben vérre menő harccal versengenek egymás ellen a legnayobb pontokért.Bárakárhány játékossal is nagyon jó,érdemes adni neki egyesélyt!:P

 • keplegeny

  2019-04-12 10:42:28

  A párommal még mindig nem sikerült annyira megszeretetni a társasjátékokat, de a Century a kedvence lett. Simán csak annyit mond, hogy menjünk csencselni, mert számára ez egy nagyon jó csencselős játék:)

 • benczikakos

  2019-04-11 10:35:38

  A kiadás nagy piros pont, szép és igényes minden alkatrész. A téma - fűszerkereskedés - nem annyira átütő, sok minden más is lehetne, de jó és egyedi ötlet volt, és a játék élvezeti értékéből semmot nem vesz el

 • sz-tomy

  2019-04-11 08:54:52

  Egyik kedvenc játékom.

 • ARduel

  2019-04-11 06:43:40

  Remek játék a fűszerkereskedés témára. Nekem jobban is tetszik, mint a sorozat másik része, a Kelet Csodái. Alapvetően eléggé hasonlít a Splendorra (működés tekintetében) de azért még is más!

 • bapszy

  2019-04-05 14:43:07

  Egy nagyon jó kis alap engine builder, klassz alkatrészekkel, gyönyörű kártyákkal. Egyszerűen tanulható, kezdőknek is nagyon ajánlom, ha pedig már túl egyszerűnek érezzük, akkor jöhet a Kelet csodái :)

 • vbence343

  2019-03-01 10:35:39

  A Century-A fűszerút egy baromi jó játék.

  A játék lényege, hogy fűszereket kell adni-venni.

  A kártyák kidolgozottsága gyönyörű és még fémoénzek is járnak a játékhoz!

  Egy meccs 20 perc alatt simán lejátszható de ez nyilván függ a játékosszámtól.

  Én nagyon ajánlom, de mielőtt megvennéd, először nézd meg a sorozat második részét.

A Century: Fűszerút társasjáték és kiegészítői (4)

 • Century: Spice Road – Bonus Cards társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Century: Spice Road – Bonus Cards #2 társasjáték Kiegészítő

  A set of 3 cards plus a rules card given out to backers of The Dice Tower 2018 Kickstarter campaign. "Take 1 cube of the depicted color from the bowls and upgrade 1 cube (this upgrade may be applied on the cube you just received." "Trade 3 yellow cubes for 1 brown cube or for 2 red cubes. If you have 6 or 9 yellow cubes for trade, you can get a mix of...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Century: A Kelet Csodái társasjáték

  Piatnik Century - A kelet csodái társasjáték ár: 16 240Ft. Réges-régen, messze földön... Évszázadokkal ezelőtt a jövedelmező fűszerkereskedelem hatására a világ virágzó országai alternatív útvonalakat fedeztek fel. A nemzetek tengerre keltek, hogy felkutassák az egzotikus földeket. Ez a kutatás vezetett a híres Fűszer-szigetek felfedezéséhez, ahol a világ...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Century: A Kelet Csodái társasjáték 9000 Ft-tól! - 5 felhasználó és 31 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Century - Egy új világ társasjáték

  Century: Egy új világ (A New World) a harmadik és utolsó része a Century játékcsaládnak. Century: Egy új világ a 16. századi Egyesült Államokba kalauzol. A vadonban játékosokként rá vagytok utalva, hogy felfedezzétek az új területeket, kereskedelmet folytassatok a helyi lakosokkal, vadásszatok és gyüjtögessetek és emellett feljegyzés kell készítenetek. A...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Century - Egy új világ társasjáték 13690 Ft-tól! - 10 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Emerson Matsuuchi
 • Illusztrátor:  Fernanda Suarez, David Richards
 • Kiadók:  Piatnik, ABACUSSPIELE, Asmodee, Esdevium, Devir, Arclight, Bergsala Enigma, Ideal Board Games, Broadway Toys LTD, Cube Factory of Ideas, Ninive Games, Mandoo Games, Plan B Studio, Edinorog
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, szlovák, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Century: Spice Road
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Century: Spice Road
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 7 cm
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
 • Scandanavian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
 • Spanish/Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: thai
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 18.9 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Century: Fűszerút társasjátékhoz