Bonfire
Videó beküldése

Bonfire társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Bonfire egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a...

A Bonfire egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a minták, a pontról pontra mozgás és a solitaire mechanizmusokra.
2 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Kategória: Fantasy, Rejtvény / Kirakós
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Minták, Pontról pontra mozgás, Solitaire, Market

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Bonfire társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Bonfireattila.benyei, Személyesen IV. vagy XIII. kerület egyeztetés szerint, de foxpost-tal tudom postázni is a vevő terhére.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen IV. vagy XIII. kerület egyeztetés szerint, de foxpost-tal tudom postázni is a vevő terhére.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sajnos egyszer sem került még le a polcról, és a mostani polcseprés áldozata lett emiatt. Állapot: Csak bontott, hiánytalan. Nyelv: Angol Képeket, infót kérésre küldök.

0 érdeklődő


Bonfirepestimisi

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ajándékba kaptam, de már meg volt. Nem rossz játék.

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Bonfire társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

 • Ti írtátok! - Bonfire

  Ismertető2023.03.26. 11:02:00 / Ismertető, Ti írtátok!

  Senkinek nem ismeretlen az a helyzet, mikor annyira beindul a kémia egy játék kapcsán, hogy már a megjelenése előtt felkerül a kívánságlistára....

Díjak és jelölések

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • Dzsuzsi

  2023-05-11 22:49:26

  Itt ugyan nem szerepel az ajánlatok között a Gamerna, viszont most akciósan 10.490 Ft-ért kapható náluk, nyomtatott magyar szabállyal.

 • umfuhrerrichard

  2022-11-27 10:55:39

  Akit érdekel a Bonfire szuper akciósan az írjon rám, 48 óra múlva törlöm ezt! :)

 • hadhaz.sandor

  2022-09-17 15:20:21

  Feld játékait általában kerülöm, mert taszítanak a témátlan bézs játékok. De a Bonfire legalább a randa játékok sorát megtörte, kivételesen vittek bele színt, a fabábuk pedig kifejezetten pofásak. A téma itt sem sikerült áthatóra, igazából mechanizmusok tömkelege a játék. Mind a (gyenge) fantasy témájában, mind a rengeteg mechanizmus ötvözésében a Bitokura emlékeztet, de talán annál kicsit jobban sikerült eltalálni a mixet.

  A játék motorja az akciólapkák, melyeket a játékostáblára felhelyezett poliominókkal kaphatunk egy külön akcióért. Egy akcióhoz akár több akciólapka is kellhet, így érdemes előre tervezni. A játék lényege hogy utakat, kapukat és tüzeket szerezzünk a játékoslapkára, mindegyikből hetet, hogy kimaxuljuk a játék végi pontokat. Van egy kis engine building a játékban a manókártyákkal, van egy kis utazás a tűzszerzéshez és persze a Feld játékokból elmaradhatatlan rondell az erőforrásszerzéshez.

  Érdekes egyveleg lett, van benne kombózási lehetőség bőven. Viszont én jobban szeretem ha nem a 100 különböző mechanikától lesz egy játék heavy, hanem ha letisztult szabályrendszerrel állít mély döntési lehetőségek elé. Vagy legalább illenek azok a mechanikák a témához. Igy biztosan nem kerül a beszerzendő játékok listájára, de amíg a szabályok a fejemben vannak, addig van rá esély hogy újra leüljek játszani.

 • Musuh

  2022-03-19 07:01:56

  Sokáig ódzkodtam a játéktól, aztán rávettem magam és használtan megvettem hogy kipróbáljuk!

  2 játék után a kevés játékok egyike, ami már most látom hogy hosszú távon marad. Gondolkodtató, érdekes, és izgalmas mixe különböző stílusoknak, eddig mind a 7 játékosnak tetszett akikkel volt szerencsém játszani!

  Igazat tudok adni, illetve meg tudom érteni azokat is akik kritizálják, néhol a játék kicsit fura és amolyen sok mechanika együtt különösebb hangulat nélkül, így biztos vannak akiket ez lelomboz, és meg is értem! Játék közben néha a lehetőségeink nagyon beszűkülnek ha nem tervezünk tökéletesen!

  Nekünk tetszett, úgy éreztük a döntéseink számítanak, minimális benne a véletlen szerepe!

  A grafika teljesen ízlés kérdése, szerintem olyan semmilyen, nem hiszem hogy sok időt töltöttek volna vele, de nem is ronda, így a játék élvezeti értéket nem növeli, se nem vesz el belőle!

 • harnas1207

  2021-10-19 16:56:51

  Stefan Feld egyik legújabb játéka szépen csöndben elkerülte a magyar közönség nagy részét, ami akár gyanússá is tehetné a Bonfiret. Pedig ez a teljesen nyelvfüggetlen, kissé elvont témájú játék egyáltalán nem lóg ki az eddigi munkásságok közül.

  Miről is szól? Manó közösségeket irányítunk, akikkel küldetéseket akarunk mielőbb teljesíteni, hogy villanykapcsoló jótevőink figyelmét kiérdemeljük újra. Küldetéseinet egy térképen lehet összeszedni, ahonnan akár a jótevőinket is hazahozhatjuk Részükre építhetünk ösvényt, megnyithatunk dimenziókapukat, mindezek által plusz pontokra és nyersanyagokra tehetünk szert. Akcióinkért tokenekkel fizetünk, így nem mindegy melyiket gyűjtjük be, hiszen az szabja meg mit tehetünk. Bérelhetünk segédeket, elvégezhetünk közös célokat, és még megannyi extra akciómező közül választhatunk a játék végéig, amit azért fontos kiemelni, mert csak a játékosoktól függ, mikor is ér véget a móka.

  A Bonfire valójában azzal akar kitűnni, hogy millió mechanizmust összepakol különböző játékokból. Ez néhol működik, néhol nem. Pl. a Uwe által kedvelt puzzle megoldás a kör eleji akció tokenek begyűjtésére nagyon rossz húzás, mivel szerintem minden játékban ugyanaz a forma lesz mindenkinél. Annak elenére, hogy a téma elvont és nincs jól kifejtve, mégis rendben van a játék, az ember könnyen tud tervezni és irányítgatja a manó bandát, ám ennek ellenére nem érződik, hogy bármi stratégiai lehetőségünk lenne. Több pontszerzési út is elérhető, de ezek sokszor keresztezik egymást, illetve rengeteg a kihagyhatatlan elem.

  A grafika egyébként okés, a doboz is teli van elemekkel, de emiatt a setup elég hosszúra nyúlik.

  Be kell vallanom, Stefan Feld játékai eddig sorra megbuktak nálunk, annak ellenére, hogy valóban különlegesek. Olyanok, mintha a szerző csak arra figyelne, hogy a millió fogaskerék működjön, de többre már nem fut az erejéből. Akit komolyabban érdekel a játék, annak figyelmébe ajánlom az idén érkező kiegészítőt is.

 • reni.sule

  2020-11-21 20:38:53

  Úristen de jó játék, tiszta agyégettés ez a játék. Csakis kipihenten álljon neki az ember. Nagyon komplex rengeteg apróságra kell figyelni, nagyon fontos a lépések sorrendje, az erőforrássok menedzselése. Tipikussan egy szűkmarkú játék, ahol minden egyes pontért, erőforrásért meg kell küzdeni. A megjelenés gyönyörű főleg az erőforrás jelölők. A helyszínek mechanikája változatosak, kifejezett kedvencem a tetristérkép szerű akció szerző helyszín. A pontszerzés több mindenből is lehetséges, de az igazi pontokat azok kombinációja hozza, ami közel se egyszerű összehozni. Elég hosszúra nyúlik egy party, de az utolsó percig izgul az ember, hogy még megszerezze a saját bónuszait. Milőtt valaki lehelyezné az utolsó goblinját, amivel megkezdődik a visszaszámlálás. Szerintem gyanúsan az év játéka lesz a Bonfire. Mindenkinek ajálom akibszereti a hosszabb komplexebb játékokat, nem fog csalódni.

A Bonfire társasjáték és kiegészítői (2)

 • Bonfire: Trees & Creatures társasjáték Kiegészítő

  On Asperia, every day is unique and brings surprising events that constantly change the life and work of the gnomefolk. Now ancient trees have been reinvigorated by the guardians, while the gnomes seek the help of mysterious and mighty creatures. In Bonfire: Trees & Creatures, the story continues, with players being able to expand the base game with three...

  • Játékidő: 130 perc
  • Min. játékidő: 70 perc
  • Max. játékidő: 130 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Bonfire: Trees & Creatures társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Bonfire: Big Box társasjáték

  Bonfire Big Box includes Bonfire base game and Trees & Creatures Expansion. The bonfires are sources of light, energy and warmth created by the guardians of light in order to brighten the cities on the otherwise dark planet. The residents of the cities however, took the bonfires for granted and exploited them for their personal gain. Disappointed the...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 70 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Stefan Feld
 • Illusztrátor:  Dennis Lohausen
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, 999 Games, Hobby Japan, Portal Games, Matagot, Hall Games, Hobby World, Maldito Games, sternenschimmermeer, Tesla Games, Vem Pra Mesa Jogos
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 2 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 21.9 cm x 30.9 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Bonfire társasjátékhoz