Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció
Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció
Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció
Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció
Videó beküldése

Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2023
Értékelem!

Ez a játék az Arnak elveszett romjai kiegészítője.

Az Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció egy közepesen összetett kiegészítő az Arnak elveszett romjai társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. Az alapjáték több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk...

Az Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció egy közepesen összetett kiegészítő az Arnak elveszett romjai társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 30 - 120 perc is lehet. Az alapjáték több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2020-ban és 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a kártya húzás, a munkás-elhelyezés, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Két új vezető, szóló/kétjátékos kampány, és sok minden más!
Kövesd a nyomokat a Lost Ruins of Arnak: The Missing Expedition második kiegészítőjében, hogy megtudd Kutil professzor és más eltűnt felfedezők sorsát.

Két új vezető áll a rendelkezésére, hogy új stratégiát próbálhass ki, két új kutatási sávot fedezhetsz fel, és új ereklyékkel, tárgyakkal és segítőkkel vértezheted fel expedíciós csapatodat. A kiegészítő egyszerűen hozzáadható az alapjátékhoz vagy Expedícióvezetők kiegészítőhöz, de megismerhető egy szóló vagy kétjátékos kooperatív kampány részeként is, amely hat fejezetből áll, mindegyik más szabályokkal és célokkal.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 9 140 Ft-tól
 • -13%-1 372 Ft

Kategória: Felfedező, Kaland, Kiegészítő, Ősi, Utazás
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Pakli építés, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció társasjáték videók (2)

Kommentek

Kommentek

 • Csabusa

  2024-05-21 11:26:07

  Tegnap befejeztük a sztorit, szóval most már jobban átlátjuk a kiegészítőt. Mindenből kapunk új elemeket (új eszközök, ereklyék, helyszínek, bálványok, őrzők, kutatássávok, bónuszok, segítők, vezetők) és szerintem jól idomulnak a játékhoz; nem éreztem, hogy elütnének. A kampány hat fejezetből áll és mindegyiknek más az előkészítése és egyedi szabályai vannak. A fő irányítás és játékmenet nem változik, csak pár módosítás történik, de pont annyi, hogy oda kelljen figyelni a taktikázásnál. Ezzel új kihívásokat és még több felfedeznivalót ad. Aztán jönnek még a találkozáskártyák, amik apró sztorielemeket adnak hozzá, szinesítik a játékot. Itt megjegyzem, nem igazán értem, mi értelme ezeket az alap, kompetitív játékhoz hozzáadni, hiszen a kampány eseményeihez vannak igazítva. Ezt tudnám esetleg negatívumként megemlíteni, de inkább egy kérdőjelet hagy bennem, mint ellenérzéseket.

  Hatalmas történetre nem kell számítani, inkább a hangulat miatt érdemes végigjátszani. Meglepő fordulat volt a végén, hogy a pontszámaink és a döntéseink befolyásolják nem csak az utolsó szint előkészítését, hanem a történet végkimenetelét is. A lezárásra sem kaptunk hatalmas megfejtéseket és áll leejtős pillanatokat, de jó érzés volt látni, mikor a kampány lezárult és kaptunk egy saját befejezést a végigjátszásunknak megfelelően. Összességében teljesen elégedett vagyok a kampány móddal, viszont nem a sztori miatt, hanem a sok kis, apró ötlet miatt, amikkel feldobták a játékmenetet, amiktől izgalmas, hangulatos volt végigjátszani.

  Elhiszem, hogy csalódás lehet azoknak, akik akkora változást vártak, mint az első kiegészítőnél. Ebben inkább bővítés történt, mindenből kaptunk új elemeket. Ugyanakkor a sztori mód is tartalmaz érdekes kihívásokat, ezért összességében én elégedett vagyok a tartalommal.

 • Csabusa

  2024-05-09 11:48:58

  Még csak az első kampányt teljesítettük, tehát egyelőre egy kis szeletéről van tapasztalatom, de gondoltam, megosztom az első benyomásokat. Nekünk eddig teljesen bejött, megfelel az ár/tartalom arány. Az első fejezet ránézésre kicsit ijesztő, rendesen átrendezi a pályát és látszólag elérhetetlennek tűnnek a feladatok, de első próbálkozásra egy híján mindet teljesítettük. Ami legjobban tetszik benne, hogy nagyon adja a felfedezés hangulatot. Már eleve az alapjátékhoz való összekapcsolás: felajánlja, hogy keverd bele az új összetevőket vagy a kampány előrehaladásával, fokozatosan oldd fel az új tartalmkat. Természetesen az utóbbit választottuk :D A sztoriban eddig nincs nagy megfejtés: egy eltűnt expedíció után nyomozunk. Jönnek be találkozás kártyák, amiken apró történetfoszlányok vannak és két opció közül választhatunk. Jópofa hangulati elem, de a főtörténetre nincs hatásuk. Mi is csak a bónuszok alapján választottunk. A alapvető irányítás nem változik, kisebb újítások és kihívások jönnek be. Szerintem ennyi pont elég. Nincs az az érzés, hogy "hű, egy teljesen másik játék lett" viszont mégis ad felfedezni valót.

  Az expedícióvezetők is rendben vannak. Az első kiegészítő sajnos nincs meg, az abban lévőkkel nem tudom összehasonlítani. Velük kapcsolatban is igaz, hogy kicsit adnak az irányításhoz, valamennyivel több lehetősége van a játékosnak, de pár perc megtanulható. Szerintem ez is rendben van, szinesíti a játékot, jól idomul hozzá, a sarkából nem forgatja ki.

  Viszont a koop hangulat egyáltalán nem jött át. Közösen dolgozunk a célokért, osztozunk a jutalmakon, de továbbra is egymás mellet, a saját táborunkat tápoljuk. Persze megbeszélhetjük, ki, mire fókuszál jobban és okosan feloszthatjuk a feladatokat, de az idő nagy részében inkább egymás mellett dolgozunk és nem együtt. Nekünk ez nem probléma, de jó tudni, hogy ne valami hatalmas együttműködős hangulatot várjon az ember.

 • mr.zehy

  2024-03-22 19:37:08

  Egyetértek Syranosszal, nem bonyik. Azért annyit hozzátennék, hogy először a szabályt olvasva nekem is hasonló gondolataim voltak, mint neked, de játék közben ezek az elsőre bonyolultnak tűnő dolgok tök logikusan belesimulnak a játékba, nem fogsz hosszú perceket azzal tölteni, hogy most hogy és hova rakd azt az újságcikket... csak fogod és berakod, ha kell, aztán gyerünk tovább. 😉

 • Syranos

  2024-03-22 18:31:34

  Véleményem szerint nincs nagyságrendi különbség. Igazából az új karaktereknél a képességekkel szerezhetsz nyersanyagokat és láthatod hogy mikor mit. Nem bonyolultabb egyikkel sem játszani, csak más gondolkodást igényel. Változatosak és egyediek az új karakterek is.

 • totodirector

  2024-03-22 17:20:54

  Még nem sikerült kipróbálnom, csak a szabályokat olvastam és abból nekem az új expedícióvezetők pepecselősebbnek tűnnek többihez képest. Az előző kiegészítő emberei pici változtatásokkal lettek aszimmetrikusak, itt meg külön menedzselni kell az újságot és a forgótárcsát. Több időt is vesz el, mint a többi képesség. Vagy aki próbálta, hogy látja, mit tapasztal? Nem érez nagyságrendi különbséget a többihez képest?

 • mr.zehy

  2024-03-17 21:32:31

  Legyen itt egy ellenvélemény is. :)

  Szerintem nagyon jól sikerült kiegészítő, a coop mód kifejezetten nagyon jó élmény a feleségemmel kettesben. Eszméletlen sokat kell agyalni, nem adja magát könnyen a kampány. A két új expedícióvezető is remek, de az új kutatássávok is feldobják a játékmenetet. Egy ideje nem vettem kiegészítőt, de erre most azt mondom, hogy megérte.

 • Syranos

  2024-03-14 09:49:11

  Én ezt a kiegészítőt nem a kampány módért vettem meg első sorban. Az alapjátékot és vele az első kiegészítőjét már a kezdetek óta imádom. Nekem nagyon átjön a tematika, a pakliépites mechanizmusa.

  Szóval! Én ezt a kiegészítőt a két új felfedezőért, az új ereklyékért és tárgyakért és nem utolsósorban az új templom tábláért vásároltam meg.

  Nem mondom, hogy nem fogok belekezdeni és kipróbálni a kampány módját, de ha már kampány akkor sokkkal jobb játékok vannak erre a célra. Véleményem szerint a kampány csak töltelék és színfolt lenne a játékhoz képest. Ami ahogy olvasom nem biztos, hogy jóra sikerült.

 • Mixike

  2024-03-14 08:03:42

  Csatlakozni tudok.. Annyira vártuk.. Párommal nagyon szeretjük, rengeteget pörög a BGA-n és azért szép számmal előkerült az alap+1. kieg a barátokkal. De hihetetlenül nagy csalódás. Az első küldetés vagy nevezzük bárminek is annyira borzasztó, hogy teljesen elvette a kedvünket. Első nap megrendeltük, ahogy megjött egyből asztalra került, az volt a terv, hogy akkor 2-3 este folyamatosan játszuk amíg a végére nem érünk. Ehhez képest el sem tudom képzelni, hogy mégegyszer felpakoljam... Az előző kieg egy must have kategória volt, amennyi újat adott a játékhoz. Ez ahhoz képest egy felejtsük el, hogy létezik kategória.

 • sasdimate

  2024-03-13 21:21:32

  Nagyon vártam már, az Arnak a kedvenc társasom, a kiegészítő bétatesztjében is benne voltam, és már akkor nagyon tetszett, de így első benyomásra csalódás. A bétateszt legérdekesebb kártyáit és segédeit eléggé lenerfelték a fejlesztők (oké, volt, amit le is kellett), és a Gémklub is jobban odafigyelhetett volna a helyesírási hibákra; legalább hármat találtam az első 20 kártyán... pl. "Forcsa tojás" khm, khm... Ennél sokkal igényesebbek szoktak lenni a játékaik!

 • szaniszlo.zsolt

  2024-03-05 18:05:59

  Szia! Nem, tok egyforma a hátulja, nem lehet az magyar alapjatekatol megkülönböztetni 👍

 • armin.d.ivan

  2024-03-05 11:24:59

  Temetni semmiképpen sem szeretném, sőt. Nagyon vártam, és összeségében pozitív az első benyomás.

 • Robby

  2024-03-05 11:03:32

  Igen, van benne két expedícióvezető, így ezt is ki lehet próbálni. A másik kettő is kap némi előnyt (elég OP kártyákat), esetleg a haladóbb játékosnak némi nehezítés a kezdőkkel szemben. Azért én nem írnám teljesen le a kiegészítőt és nem értékelném túl az expedícióvezetőket. Persze ad valami pluszt (minden megszerzett tárgy beindíthat egy jó kis kombót), de inkább érdekesebbé, aszinkronná teszi a játékot (a plusz jobb dolgokért mást kell csinálni, gyűjteni). Kapunk szinte mindenből új dolgokat, ami jó, változatosabb, de itt szerintem az igazi érték a kampány mód lesz.

 • armin.d.ivan

  2024-03-05 09:32:24

  Első blikkre néhány észrevétel:

  - Már átvételkor pozitív érzés volt bennem, ugyanis kiegészítőhöz képest jó nehéz volt a doboz, ami azért bizakodásra ad okot
  - Rengeteg új kártya, ami mindig izgalmas, és új sáv, amin a felfele kúszás már most jó drágának tűnik
  - Nagyon szeretem a kampány játékokat, már a Robinson Crusoe és az Ügynökség is magával vitt, kíváncsi leszek

  - Ami nagyon nem jött be, hogy csak két Expedícióvezető van, így 3-4 játékosnál ez alapból kiesik. Igen, leírja hogyan lehet négyen is játszani, de abszolút nem korrekt a másik két játékossal szemben képesség nélkül csapatni. Így, hogy elérhetetlen az első kiegészítő, vagy kihagytam volna belőle, vagy négyet adtam volna, hogy valóban játszható legyen az első kiegészítő nélkül.

  Picit ilyen adtunk is meg nem is szaga van a dolognak, így viszont csak ketten fogjuk teljes pompájában kipróbálni, amit sajnálok, mert nagy kedvenc a csapatban.

 • armin.d.ivan

  2024-03-04 08:39:38

  Ezt a kommentet én is láttam, de ebből nekem semmi nem biztos :D

 • armin.d.ivan

  2024-03-04 08:38:57

  Akkor nem úgy csinálták meg, mint sok más játéknál, hogy a hátoldala más színű és megkülönböztethető?

 • szaniszlo.zsolt

  2024-03-02 19:29:28

  Szia! Én megvettem angolul, magyar játékszabály letölthető, 95% nyelvfüggetlen, mivel néhány tárgykártyán van csak néhány angol szó, és ennyi, simán használható konkrétan nyelvtudás nélkül is.

 • kok_o

  2024-03-02 17:56:02

  A Gémerkút FB csoportban írta Huni.

 • armin.d.ivan

  2024-03-02 17:49:20

  Ez mennyire biztos?

 • armin.d.ivan

  2024-03-02 17:48:37

  Pontosan :)

 • gazsif

  2024-03-02 12:19:24

  Erre gondoltok?

 • mr.zehy

  2024-03-01 20:22:06

  Év végén vagy jövőre jön abból a reprint.

 • armin.d.ivan

  2024-03-01 11:03:24

  Én is ebben bízom, addig marad ez, ma megyek is érte :)

 • feketegabi

  2024-02-29 14:16:21

  Együttérzek, de eddig ezzel kapcsolatban sajnos nem adott kedvező választ a Gémklub. Egyébként nem értem, hogy egy kimagaslóan jól sikerült kiegészítő hogy tudott (talán kevesebb mint) 1 év alatt teljesen kifutni (lehet, elszámolta magát a kiadó), mindenesetre remélem, hogy ez csak átmeneti állapot.

 • armin.d.ivan

  2024-02-29 14:00:59

  Tegnapi nappal meg is jelent, de én nagyon szeretném először az első kiegészítőt :D

 • feketegabi

  2023-07-27 15:38:32

  A játék magyar verziója várhatóan 2024 elején fog megjelenni a Gémklub gondozásában.

Az Arnak elveszett romjai társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 18.5 cm x 25.4 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 18.5 cm x 25.4 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 18.5 cm x 25.5 cm x 5.5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 18.5 cm x 25.4 cm x 5.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 18.5 cm x 25.4 cm x 5.3 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: holland
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 25.5 cm x 19 cm x 6 cm
  • Súly: 1.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Arnak elveszett romjai: Az eltűnt expedíció társasjátékhoz