Arboretum
Arboretum
Arboretum
Arboretum
Videó beküldése

Arboretum társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Arboretum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt...

Az Arboretum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés és a minták mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az élénk cseresznyevirág, az illatos som és a tekintélyes tölgy mind-mind helyet kapnak ezen a békés helyen. Ám a harmonikus légkör mögött egy igazi versengésre ösztönző játék rejtezik.
A játékban egy sétautat építünk saját arborétumunkban, ahol egyszerre kell ügyesen gyűjtögetnünk a varázslatosan szép fákat, lehelyezni okosan és taktikusan, miközben ügyelnünk kell arra is, hogy a játék végére mit tartunk meg a kezünkben.
Az Arborétum nemcsak egy gyönyörűen illusztrált kártyás társasjáték, hanem egy gyors, érdekes, egyszerű szabályokkal rendelkező kihívás, melyben komoly döntési helyzeteket kell menedzselnünk az utolsó pillanatig. Vigyázat, csak a legtöbb pontot gyűjtő játékos nyerheti el a természet legnagyobb rajongója címet!
Az Arborétum az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb kártyajátéka, mely a kétszemélyes játékmódban is kiválóan működik.

Forrás: Szellemlovas
6 felhasználó és 16 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 22 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Számok
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Minták

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Arboretum társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

ArboretumAlizV, Gárdony

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gárdony! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, kiváló állapotban eladó. Foxpist, Packeta csomagküldés megoldható.

0 érdeklődő


ArboretumGina88, Solymár, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Solymár, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott.

2 érdeklődő


Arboretumkiss.adri123, Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, tökéletes állapotban. Foxpost, GLS, Packeta, Posta megoldható.

1 érdeklődő


Arboretumbaxa, Dunakeszi, Budapest (Nyugati, Őrs vezér tere)

Csak személyesen itt: Dunakeszi, Budapest (Nyugati, Őrs vezér tere)!

Kihasználatlan nálunk ez a csodaszép, és nagyon okos játék.

0 érdeklődő


Arboretumregina.gyenes

Csak csomagküldéssel! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

Egyszer játszott.

0 érdeklődő


Arboretumdani1234, Zugló vasútállomás környéke

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zugló vasútállomás környéke! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, hibátlan állapotú játék.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Arboretum társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2024-04-12 22:14:27

  Ez a játék a videón sokkal izgalmasabbnak tűnt mint játszva. 2 fővel én túl számolhatónak tartom, de a szerencse mégis meghatározó benne, hisz csak azon múlik hogy az ellenfeled húzzon fel egy lapot amivel tökéletesen keresztbetehet neked. 2 fővel megvan az esély arra is, hogy valaki egy színsor összes lapját megkaparintsa csak húzásokkal. Ezért én pont az Azul komplementerének tartom, az leginkább 2 fővel jó, az Arborétum pont két fővel nem az igazi. Az én ízlésemnek túl gonoszkodós.

 • Faresz

  2024-03-31 17:54:14

  Ezt a kártyajátékot a csajom miatt vettem meg, mert kicsit megunta az áltam kedvelt politikai,társadalmi stb. témájú játékokat, és szükség volt egy természetközeli és szép látványvilágú társasra. A szabályok egyszerűek és követhetőek, folyamatosan figyelni kell a partnerre (jobban mint például az Azul-ban), mert a pontjaid száma nem csak a saját döntéseidtől függnek, hanem a másikétól is. Ebben a játékban nincs ponteső, simán lehet nullát is összehozni, ami hosszabb távon el veheti a kedvet tőle. Mi csak ketten toltuk, hárman vagy négyen még izgalmasabb lehet.

 • gazsif

  2023-08-01 14:56:53

  Zseniális taktikai játék mindössze egy pakli kártyával. 3 féle kártyára van szükségünk: amiből építkezünk, amivel jogosultságot szerzünk és amivel akadályozzuk az ellenfele(ke)t ezekben. Viszont csak 7-et tarthatunk kézben, ami borzasztóan kevés mindenhez. Gyönyörű kivitelezés, nagyfokú döntési szabadság, állandó számolás és újratervezés, erős konfrontáció, csipetnyi szerencse.

 • mr.zehy

  2022-12-30 19:48:35

  Nagyon szép és agyalós, de ennek ellenére egyszerű szabályú kártyajáték.

  A 3 mondatnyi szabály mellé rengeteg taktikai és elég sok stratégiai döntés tartozik, ettől emelkedik ki ez a játék a tömegből, a körítés meg csak hab a tortán.

 • rregii

  2021-08-29 13:56:22

  Ez volt az a játék, amit első körben utáltam, de mondom játsszunk le még egyet, ne menjen kárba a pontozólap (2-en játszottuk). A második után azt mondtam, hogy na ezzel nem akarok soha többet játszani.

  Nekem nem túl logikus az össze vissza kanyarogva és fordítva is építhetem az útvonalat dolog. A játék végén nagy a csalódás amikor nem tudod lepontozni a nagy útvonaladat, amit sokáig építettél. Barátnmnk ennek ellenére tetszett, szóval nem azt mondom, hogy ez egy rossz játék.

  A játék maga nagyon szép, ezt mindenképp meg kell adni neki.

  Itt többen írták utazós játéknak, én viszont nem ajánlanám annak, mert elég nagy hely kell a faútvonalak kiépítéséhez.

 • ubazsi

  2021-05-18 18:25:51

  Nekem nagy kedvencem. Kicsi, gyönyörű és elsőre nem is gondolná az ember mennyire jól lehet benne taktikázni. Ketten viszont szerintem nem jó, simán meg lehet oldani, hogy mindenki a saját fáit gyűjti, viszont 3-an, 4-en szuper. Külön öröm a nagyon egyszerű szabályok, pikk-pakk beletanul az ember, aztán jöhetnek a taktikák.

 • mvik19

  2021-05-01 09:19:19

  Leginkább azért lett beszerezve, mert mikor a boltban épp erre esett a tekintetem, a párom mindig nem félreérthetetlenül nézett rám. Miután megvettük, még akkor se akaróztam vele játszani. Mégis előkerült. Mennyire jó, hogy előkerült. Nem vártam egy ilyen játéktól azt, hogy ennyire okos legyen. Mindketten szeretjük a természetet, rendszeresen járunk arborétumokba is. Szóval a téma nem áll távol egyikünktől se. Eleinte nem értettem, hogy kéne letennem a lapokat, hogy jó legyen. Viszont 2-3 játék után már egyértelmű. Tetszik benne, hogy figyelnem kell a másik játékost is, hogy neki mi az ami kellene, és én azt ne dobjam el, mert akkor őt hozom előnybe. Figyelnem kell, hogy kb mennyi kör van még, hogy mit tudok letenni, mekkora ösvényt tudok építeni. Kellően szivatós, de mégis meditatív hangulatú játék. Hatással vagy a másik játékos döntéseire, ahogy ő is a tiédre. Mindig jó, ha egy ilyen játék valahogy mégis összehozza az embereket, megköveteli, hogy figyelj a másikra. Megszerettem.

 • szocsadam

  2021-01-06 18:09:52

  Valóban nagyon szép játék, jó dísze a Kallaxnak. Azonban valóban nehézkes a pontszámítás elsőre, valamint ha nem figyel az ember, le sem pontozhatja, amit felépített. Nem egy nagy durranás, de én személy szerint kedvelem, szívesen leülök vele játszani egy kört. De ennyi elég is, egy időre.

 • Vendetta

  2021-01-06 14:03:50

  Egy-két próbát megér, hátha így megszeretitek. ;) Bár tény, hogy ezzel a változtatással szinte ki is húzza az ember ennek a játéknak a méregfogát, és lehet, hogy valaki így már túl lityi-lötyinek találná, de ahány ház, annyi szokás. Ha pedig így sem lesz az igazi, akkor be kell látni, hogy nem minden az, aminek látszik; békés, nyugis és szemet gyönyörködtető a látvány, de a felszín alatt egy bosszantó és gonoszságokra is képes kártyajáték lappang. :D

 • Eszter195

  2021-01-06 13:40:49

  Ez tényleg nem rossz ötlet... Lehet, hogy kipróbáluk így :) Mert igazából ez nem csak engem, hanem a társaságot is zavarja, akikkel játszunk, így azóta nem is került újra asztalra, de ez a házi szabály javaslat igazán tetszik :) Köszönöm szépen! :)

 • Vendetta

  2021-01-05 23:20:00

  Ha csak ezen múlik a dolog, akkor szerintem ezt házi szabályokkal lehetne orvosolni. Például csak annyi lenne a feltétel, hogy maradjon legalább egy kártya a kezedben azok közül a fafajták közül, amit a játék végén pontozni szeretnél az arborétumodban.

 • hierroo

  2021-01-03 09:56:27

  Nekem is tetszik ez a kártyajáték. A kidolgozása is tetszetős. Ha akarod akkor szurkálódós, de ha nem akarod akkor nem. Csak azon gondolkodom, hogy vajon idősebbek számára ez jó ajándék lehet ez?

 • Tomelo

  2020-12-02 06:37:56

  Nagyon okos játék, imádom. Vagyis imádnám, csakhogy egyik társaságban sem aratott sikert az első néhány alkalom...

  Amikor leveszem a dobozát a polcról, azonnal érzem a szúrós tekinteteket. :)

  Sok-sok agyalás és taktika van benne, esztétikailag kifogástalan. Azért sem adom fel, csak lesz olyan entitás/társaság aki rácuppan úgy mint én. ^^

 • Dorothi

  2020-10-16 12:40:27

  Fifikás kártyajáték, gyönyörű grafikával. Játék közben tényleg egy arborétumban jársz. :) Nagyon tetszik a játék végi csavar, hogy bele lehet szólni egymás eredményeibe, elég egyedi kis társas. 2 és 4 fővel játszottunk vele, mindkét játékosszámmal jól működik. Kisebb doboza miatt bárhova magunkkal lehet vinni, utazásokhoz is ideális, de játék közben kell hozzá elegendő hely, hogy ki tudja mindenki építeni az arborétum útvonalait.

 • gyd

  2020-09-04 11:36:31

  Na igen, ez utóbbi jogos észrevétel. :)

 • Floranna

  2020-09-04 11:33:44

  Lehet, nálunk sosem volt belőle ellentét, de el tudom képzelni. :)

  Alapvetően, ha kompetitív játékot adnék másnak, megnézném, mennyire ajánlós neki a játék. :)

 • gyd

  2020-09-04 11:30:35

  Azért a végső pontszámolásnál okozhat ellentéteket a játék, hiszen egymásnak is alá akarunk ásni valószínűleg, ha nyerni akarunk. :) Emiatt ajándékozás előtt én átgondolnám, hogy ez okoz-e problémát annak, aki kapja.

 • Floranna

  2020-09-04 11:05:22

  A párom nem szereti, én nagyon. De ez valószínűleg a játék mechanikája és a számolás miatt van. :)

  5+1 tény a játékról:

  • gyönyörű grafikával, színes faültetvényekkel, ami minden fákat és erdőket imádő embert elcsábít.
  • egy olyan gondolkozást kér, amire rá kell állnia az ember agyának [nekünk kellett:)].
  • utazásra nagyszerű választás, kompakt játék.
  • nagyszerű választás anyáknapjára vagy bármilyen eseményre.
  • aki szeret kollekciót építeni és tud körökkel előre tervezni, annak kánaán ez a játék.
  • kompetitív játék, ami szembe is állíthatja a játékosokat. Van benne könnyedség.

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kártyajátékokat és egy kis különlegességre vágyik.

 • Eszter195

  2020-08-16 12:07:27

  Gyönyörű játék, szeretném szeretni, de eddig nem nagyon megy... Jó élmény pakolgatni a szebbnél szebb lapokat, de nekem a vége eddig mindig valahogy csalódás lett... A pontozófüzet szinte mindig teljesen üres lett nálunk... (Eddig 3 és 4 fővel játszodtunk) Eddig valahogy mindig úgy sikerült, hogy max. 2 sort tudtunk lepontozni és ez nekem rengeteget levon a játék élményből... Mivel szinte pontok nélkül ér véget a játék nekem nem nagyon van kedvem újra elő szedni sajnos, mert szépen indul, de számomra csalódás a vége.

 • Ancseee

  2020-01-25 20:56:52

  Mikor először játszottuk az elején még könnyűnek tűnt, aztán kiderült a pontozásnál, hogy bizony nagyon kell figyelni mit csinálnak a játékostársak, ki milyen arborétumot épít, milyen kártyát rak le a dobópakliba stb. Én gyerekekkel foglalkozom és a taktikai mélysége miatt feljebb tenném a korosztályi ajánlást. Amúgy szemet gyönyörködtető a grafikája, játék nélkül is elnézegetem a lapokat és a dobozt, kívül-belül nagyon szép.

 • kitka6

  2019-05-03 13:16:41

  elsőre azt hittem pofon egyszerű lesz a játék, majd a pontozásnál jöttem rá, hogy nem kis taktikázás is szükséges ahhoz, hogy nyerni tudjunk az arboretumban. a grafikát pedig tényleg nem szabad szó nélkül hagyni, csodálatosan ki vannak dolgozva a lapok.

 • sz-tomy

  2019-04-10 08:46:54

  Szuler kártyajáték, gyönyörű grafikával.

 • benczikakos

  2019-04-09 11:28:50

  Gyönyörű kártyák és rajzok, innovatív pontozás. Nagyon szuper játék, lehet meditatív módon, és kompetitív, gondolkodósan is, ez nagyon szimpatikus benne

 • ARduel

  2019-04-09 07:44:24

  A 2. kiadás nagyon szép lett, a delux változat pedig egyszerűen varázslatos! A játék nem bonyolult, viszont a játék végi pontozás bravúrossá teszi. Az első kör kissé lityi lötyi, de a második partiban, mikor már mindenki tudja, hogy mire lehet pontot kapni, és mit lehet lopni, már elég éles a küzdelem. 2 fővel is nagyon jó!

 • gubisi.robert

  2019-04-02 11:54:17

  Imádom a szép kártyás játékokat és szeretem a fákat. Így érdeklődési körbe került ez a játék is.
  A külcsín nagyon szép, tetszetős, élmény kézbe venni a lapokat, megnézegetni a növényeket.
  A játékban fákat ültetünk kis kertünkben, amelyekből a játék végén megpróbálunk pontokat szerezni. A játék kezdetétől fogva kezünkben tartunk 7 lapot, majd a játék folyamán húzunk és építünk/dobunk, de mindig 7 lap marad a kezünkben. A kertünkben épített egyforma fák sorozata ér pontot nekünk, ha a kezünkben maradt lapok segítségével a játék végén jogot szerzünk arra, hogy kiértékelhessük azt. Tehát nem elég arra figyelnünk mit építünk be a kertünkbe, azt tudni is kell kiértékelni. Folyamatos a melyik ujjamat harapjam érzés. Hiába lesz fantasztikusan sok pontot érő növényvilágunk, ha ellenfeleink taktikusan lehetetlenné teszik, hogy az lepontozzuk. Mondjuk nem az elejétől kezdesz bele a tuti építésébe, picit trükközöl, álcázol, félrevezetsz. Csak nehogy a végén belebukj, mert az értékes lapokat nem tudod megszerezni. Jó kis elegye a szerencsének és taktikának.
  Azonban nálam nem jött be. Nekem nem veszi be a gyomrom a másikkal szúrjunk ki érzést. De ha nem taktikázol, elveszik a sava-borsa. A játék jó, csak nem nekem. Ilyen is van. Azért próbáljátok ki, hátha nektek viszont működik a "kémia".

 • imro88

  2019-03-01 08:16:02

  Szép és egyszerű szabályrendszerű játék, de oda kell benne figyelni egymásra, mert a játék végi pontozásba nem kis mértékben bele lehet szólni. Ha nem vigyázunk, egy szépen kiépített fasor után lehet, hogy egy pontot se kapunk. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Dan Cassar
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams, Beth Sobel, Philippe Guérin
 • Kiadók:  ABACUSSPIELE, Z-Man Games, Raven Distribution, Filosofia Éditions, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gen-X Games, Conclave Editora, Vagabund, Renegade Game Studios, Fractal Juegos (Fractal Games), Lavka Games, Banana Games, TLAMA games, WoodCat, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.7 cm x 16.3 cm x 3.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 11.7 cm x 16.3 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 11.7 cm x 16.3 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 11.7 cm x 16.3 cm x 3.5 cm
 • English deluxe edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.2 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.2 cm x 12.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 10.7 cm x 15.2 cm x 3.7 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 12.6 cm x 17.6 cm x 3.8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 10.7 cm x 15.2 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 12.7 cm x 17.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • English tuckbox edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 12.7 cm x 17.8 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.6 cm x 17.6 cm x 4.4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Renegade Games English Edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: szerb
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Arboretum társasjátékhoz