Álomház
Álomház
Álomház
Álomház
Videó beküldése

Álomház társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Álomház egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a...

Az Álomház egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a memória, a minták és a váltakozó fázisok mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Álomház ár: 9 990Ft. Építsd meg álmaid otthonát! Hogy hogy is néz az ki? Hatalmas hálószobát szeretnél elegáns baldachinos ággyal vagy inkább tágas nappalit, ahol elfér egy hatalmas zongora is? Az Álomházban alapjaitól tervezheted meg a házad a saját elképeléseid szerint. A tető fajtájától a lakberendezésig minden döntést a te kreatív elképzeléseid vezérelnek. De igyekezz lépést tartani a szomszédaiddal! A játék végén mindenki a környék legszebb házának lakóit irigyeli majd.

Forrás: Kockamanó
51 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 871 Ft-tól
 • 51 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Memória, Minták, Váltakozó fázisok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Álomház társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Álomház társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

 • martonlaci00

  2022-03-12 15:20:53

  Nálunk is elő szokott kerülni ez a játék.

  Talán az elsők között volt amit a feleségemnek vettem.

  Nagyon szereti rendezgetni a házban a dolgokat és teli találat ez a játék.

  Molyolós,taktikázós egy kicsit...és előtted épül meg az álomházad.

  Szuper kis játék :)

 • syndi-cate

  2022-01-18 12:24:46

  Ketten is játszható játék, bár így általában könnyű felépíteni a házat, és kimaxlni a bónuszokat, mert van esélyed kiválasztani a neked megfelelő legjobb lapokat. 3-4 játékosnál már rizikósabb a pontszerzés, mert sokszor a marqadék jut, így több játékosnál felértékelődik a kezdőjátékos szerepe.
  Szép kivitelezés, szépek a kártyarajzok, egyszerű, érthető játékmenet, jól kitalált az insert is.

 • sandor6

  2021-10-06 12:34:08

  Imádom ezt a játékot! 1-2 nagyobb játék között, után, vagy akár előtt bemelegítésként tökéletes! Nálam plusz pont minden játék, ami 2-en is működik jól, mivel legtöbbször 2-en játszunk. Ez 2-en is tökéletes!

 • maricusi

  2021-09-12 14:25:29

  December-január környékén pedig jön a kiegészítője.

 • vacogi

  2021-09-11 20:18:03

  Nagyszerű családi játék! Fiúknak és lányoknak is egyaránt kellemes játékélményt nyújt. Bár nálunk mindig apa nyer benne, ez sem veszi el a kisebbek kedvét. A kis házikóért, a kezdő játékos jelölőért mindig nagy harcok folynak, de aztán mindenki elfogadja, ha kiveszik előle az áhított kártyapárt. A 7 éves lányom kedvenc játéka lett, vagyis a második, amihez egyáltalán leül velünk játszani.

 • maricusi

  2021-08-14 12:40:01

  A férjemet csak nyaraláskor, és akkor is csak a dobj és lépj típusú játékokhoz lehet leültetni. Én már szerettem volna ennél izgalmasabb konstrukciót is kipróbálni, hosszas kutakodás után úgy döntöttem, hogy az Álomház lesz az egyik kezdő darabja a gyűjteményemnek. Sajnos a nyaralásunk során a férjem így se játszott vele, de a két felnőtt fiammal nagyon jókat szórakoztunk. A komponensek minőségiek és csodaszépek. Az inzert ház alakú és mindennek megvan a pontos helye. A szabálykönyv világos, sok képpel és példával. A segítők és a szerszámok segítségével - különösen a szállító és az ezemrmester - azért lehet kombinálni. Mivel mi kevesebben játszunk mint 4 fő, és a kezdő játékosna el kell dobnia az egyik oszlop kártyáit lehet az ellenfél(ek) orra alá borsot törni.. Gyors pörgős játék, egymás után több parti is lemegy. Mivel nagyon ritka, hogy valamelyikünk nagyon elhúzna a többiektől és 1-2 pont a különbség a játékosok között a pontozás végéig nyitott, hogy ki nyert. Aki veszített se legyen elkeseredve, mert a háza mindenkinek felépül. A promók ugyanolyan igényesek, de nem tudom hol lehet őket beszerezni őket. A kocsi és a gólya jöhet :) Az állatokat nem értem, mégha aranyhal, kutya, macska, tengerimalac lenne, és a karácsonyfa is csak ünnepekkor lenne talán hangulatos. Viszont a kiegészítő jó lenne ha magyarul is megjelenne, bár látom, hogy angolul itthon is beszerezhető. Bár az ára egy önálló társas árával vetekszik. Nem tudom, hogy ad e akkora plusz játékélményt, hogy érdemes legyen megvenni. Nagycsaládosoknak viszont biztos "kötelező", mert kibővíti a játékot 6 főre.

 • gavlak82

  2021-03-23 14:41:07

  Next-gen Gazdálkodj okosan, úgymond fő tábla nélkül és ez a kijelentés meg is állja a helyét, grafikai szempontból példátlan, gyönyörű színek. Bár nekem az Álomházról a Spektrum home Scott ikrei jutnak eszembe elsőként:) Igazán családbarát játék.

 • hierroo

  2021-03-02 15:02:01

  Én a keresztlányomnak vettem karácsonyra, és szerintem jó válsztás volt. Igaz, hogy az első partinál rosszul játszottuk a játékot, mert a kártyák fordítva voltak kirakva. De aztán javítottunk rajta. :)

 • veerzoltan80

  2021-03-01 20:07:06

  Megunhatatlan, nagy kedvenc. a kiegészítő kicsit csavart rajta. Szeretjük, mindenkit az asztal köré tud ültetni a családban. 4 éves kislányom a napokban kedvenc társasának jelölte, bár lassítja a játékot, de már ő is beszáll közénk ha előkerül. Hiába a lakás berendezést egy nőnél nem lehet elég korán kezdeni :)

  Hosszabb vélemény az Álomházról.

 • Marcike

  2020-10-16 16:09:15

  Engem is eltalált ez az aranyos játék. Valóban nagyszerű a pontozási rendszer és minősegi a grafika. Sajnos a kiegeket és a promólapokat nem ismerem.

 • k.jonathan6

  2020-06-11 15:51:13

  Nagyon jól ki van találva ez a játék és nagyon tetszik a pontozó rendszer a szobák bővítésétől kezdve a tetőépítésig. Számomra ez a perfect családi társasjáték. Nem hosszú, cuki, szép és hangulatos.

 • regcsuu

  2020-01-07 19:51:33

  Csak ajánlani tudom ezt a játékot. Kiemelném, hogy külsőre kicsit félrevezető. Igaz, hogy nincsenek óriási stratégiai lehetőseégek, de nem csak gyerekeknek való. Nálunk mindenki szereti a családban. Egyik legjobb választás azoknak akik egy egyszerűbb, de igazán szerethető és élvezhető játékra vágynak!:)

 • Vio93

  2020-01-01 21:14:45

  Ezt a játékot nagyon szeretjük családi körben játszani. Jó benne, hogy több taktika alapján is el lehet indulni és megnyerni 🙂 Amiért külön kiemelkedő a játék, a kivitelezés. Olyan aprólékos, gyönyörű kártyákat készítettek, ahol a különböző típusú szobákban élhetnek velünkkutyák, macskâk, valamit csomó helyen elrejtőző gyerekek 😊

 • szzuzmo1995

  2019-11-19 17:13:07

  Egy rendkívül egyszerű családi játék, nagyobb taktikai mélység nélkül mégis imádom. Gyönyörű grafika, a szobakártyák mindig képesek meglepetést okozni, ha jobban megfigyeljük őket. Ketten is tökéletesen jól játszjóható játék. Tökéletes egy nehéz megfáradt nap után, amikor, az ember játszani szeretne egy jót, anélkül, hogy felhasználná az összes maradék energiáját.

 • benczikakos

  2019-04-16 09:27:11

  Gyerekkorunk nagy kedvence a Gazdálkodj okosan volt, szóval mikor különböző ajánlokat olvasva/nézve azt mondták, hogy az Álomház kötelező azoknak, akik ezt a régi klasszikust szerették, már tudtam, hogy nem maradhat ki. És milyen jól döntöttem. Dobozát kezembe fogva már megfogott, és hűen tükrözi, hogy kisgyerekekkel is nyugodtan leülhetünk játszani, és nem kell visszafogni magunkat, nem kell hagyni a gyereket nyerni, hisz anélkül is ráérez a játékra és játszi könnyedséggel győz le bennünket.
  Itt nincsenek bábuk, nincs dobókocka és pénzek sincsenek, mindenki magának építgeti a házacskáját, csinosítja a kiegészítőkkel vagy éppen belsőépítész segítségével szerezz több pontot. De figyelni kell a többiekre is, hisz nem éri meg nekik bent hagyni a sok-sok pluszpontot érő szobákat.
  Hatalmas pirospont a tervezőknek, hiszen szerintem csodálatos, hogy mindegy melyik konyha elemet(szobakártyát) teszem egymás mellé, azok passzolni fognak és egyetlen egy csodálatos konyhát alakítanak ki.
  Jah és a végén a plusz csavar, ahol nálunk mindig hatalmas nevetések szoktak lenni, amikor felfedjük a tetőkártyákat. Hiszen azokat fejjel lefele gyűjtögetük és hiába gondoljuk, hogy tudjuk milyen színű cserepet tettünk le az előzö körökben,sajnos ez nincs így... Nálunk általában mindig 1 tető tér el a többitől, amivel sajnos jóval kevesebb pontot kaphatunk.
  Összeségében ez egy nagyon jól összerakott játék, amivel imádunk játszani és nagyon jó levezetése egy vasárnapi ebédnek

Az Álomház társasjáték és kiegészítői (6)

 • Domek: Promo Token – Car társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Dream Home: Promo Tokens – Christmas Tree társasjáték Kiegészítő

  The Christmas tree is a décor token. You may place it in a room consisting of two or three cards (not including the garage). You can have only one Christmas tree in your home. The standard décor rules apply otherwise. To get a Christmas tree, after you take the pair of cards from the column of your choice, discard the resource card and replace it with the...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Álomház – Napsugár út 156. társasjáték Kiegészítő

  Az Álomház: Napsugár út 156. kiegészítő lehetővé teszi, hogy akár öt vagy hat fővel is játszhassák az Álomház társasjátékot. Az extra játékosszám mellett egyéb kiegészítőkkel is bővíti a játékot, az új szobakártyákon és erőforráskártyákon kívül, a kiegészítő két új modult is tartalmaz, a tervrajzokat és a családok és barátok modult. A kiegészítő modulokat...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Álomház – Napsugár út 156. társasjáték Kiegészítő 4500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 30 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Dream Home: Stork társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
 • Dream Home: Animals társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
 • Dream Home: Promo tokens – #Shelfie társasjáték Kiegészítő

  These are 'Shelfie' promo tokens for the game Dream Home. The first player to complete a three-card Living Room receives the 'board games bookshelf' promo token, which is worth 2 points. The second player with three card Living Room receives the 'board games shelf' promo token, which is worth 1 point. The promo token is treated as every other furnishing...

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  7+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Klemens Kalicki
  • Illusztrátor:  Bartłomiej Kordowski
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., MESAboardgames, Galápagos Jogos, Asterion Press, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Lex Games, GoKids 玩樂小子, Chronicle Games (Board Game), Asmodee Italia, Rebel Studio
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: cseh
  • Dutch edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 7 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • English edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 27.5 cm x 27.4 cm x 6.4 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 27.3 cm x 27.3 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 27.1 cm x 27.1 cm x 6.6 cm
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: spanyol
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • French edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: német
   • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 7 cm
  • Greek edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: görög
   • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 7 cm
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: Korean
  • Portuguese first edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 27.3 cm x 27.3 cm x 7.1 cm
  • White Goblin Dutch edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 27.7 cm x 27.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.1 kg
  • Portuguese second edition
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: portugál
  • Italian special edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: olasz
  • Italian edition
   • Nyelv: olasz
  • Romanian edition
   • Nyelv: román

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Álomház társasjátékhoz