Álmodj velem!
Álmodj velem!
Álmodj velem!
Álmodj velem!
Videó beküldése

Álmodj velem!

Társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Álmodj velem! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a történetmesélés, a szerepjátszás, a memória és a limitált kommunikáció mechanizmusokra. Rájön-e...

Az Álmodj velem! egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 10 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a történetmesélés, a szerepjátszás, a memória és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Rájön-e az álmodó, mit súgnak a fülébe az éjszakai hangok, és el tudja-e mondani, mit látott álmában?

Ebben a társasjátékban a játékosok egyike az álmodó szerepét ölti magára, míg a többiek álommanók,
tündérek és mumusok lesznek. Az álmodó szemét eltakarják, és csak a többiek látják, milyen képkártya
van a pakli tetején. Mindenki tesz egy utalást a képre: a mumusok célja, hogy megtévesszék az álmodót,
a tündéreké az, hogy segítsék, az álommanók pedig igyekeznek egyensúlyt teremteni. Az ügyes álmodó
történetbe is tudja foglalni, milyen képeket „látott álmában”. Magával ragadó és gyönyörű asszociációs
partijáték.

Kiben bízhatsz, aki nem költő, mégis álmot magyaráz?

Az álmodó fülébe mumusok és tündérek suttognak, míg az álommanók az egyensúly fenntartójának intrikus szerepében tetszelegnek. Milyen álom lesz ebből? Az Álmodj velem! -ben minden alkalommal más és más. Színes, lenyűgöző (és gyakran kifejezetten vicces)!

"Pam-bam-bam-bam-bam…Mr. Sandman bring me a dream"

Középen egy stilizált ágy, amiben matrac helyett nagy adag gazdagon illusztrált, kissé szürreális kártya található. Az a kártya, amelyik legfelül van, vagyis épp látható, az lesz az éppen aktuális álomkép.

Minden körben más lesz az álmodó, aki felveszi az alvómaszkot, így kikapcsolva egy érzékszervet, de cserébe lelki szemei előtt mindjárt megannyi kép jelenik meg, a többiek ugyanis szavakkal kezdik majd bombázni.

A "többiek" alatt itt álomlényeket értek: a tündérek igyekeznek olyan szavakat mondani, amelyekből az álmodó rájön, hogy mi látható a kártyán. A mumusok olyan szavakat próbálnak mondani, amelyekkel félrevezetik az álmodót úgy, hogy közben figyelnek arra, hogy ezek a szavak lehetőleg ne lógjanak ki a többiek által mondottak közül, mert még a végén felismeri az álmodó, hogy milyen szerepet is öltöttek magukra, és onnantól nem hallgat rájuk. Szóval megy majd a porhintés is, és ha már (álom)porhintés, velünk lesz még az álommanó is, akinek az a célja, hogy az álmodó lehetőleg ugyanannyi képet ne találjon el, mint amennyit eltalált. Szóval ő hol segít, hol nem. Elvégre hol van az megírva, hogy az álommanó csak szép álmokat hozhat?

Az álmodó bármikor bemondhatja, hogy szerinte mi látható a képen (egy szó), és a kártya rögtön lekerül az ágyról (ha talált, akkor a világos, ha nem, akkor a sötét oldalra), és a következő kártya lesz az álom tárgya. Mindez addig folytatódik, míg a kétperces kis homokórában le nem pereg a homok (vagy álompor? nem törtük fel, nem tudhatjuk biztosan). Aztán pontozunk, majd új álmodó következik, és az álomlények szerepét is újraosztjuk (titkosan).

Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!… aztán az egészet vissza kell mondanod fejből

Bizony, az álmodónak igencsak meg kell dolgoznia a pontjaiért, a pontozás ugyanis azzal kezdődik, hogy mielőtt a maszkot levenné, el kell sorolnia, mi minden szerepelt az álmában. Ha sikerül legalább azokat elmondania, amik helyes tippek voltak, azzal két bónuszpontot szerezhet, a helyes tippjein túl, amit egyébként úgy is értelmezhetünk, hogy a tündérekkel közös csapatmunka eredménye.

Ezen kívül persze az álomlények is kapnak pontokat, de ebbe most nem mennék bele részletesebben. A játéknak ez a része nem azért érdekes, mert a pontok ilyenkor kerülnek kiosztásra, hanem mert ezek az álmok jellemzően viccesek. A feladat ugyanis nem is pontosan az, hogy felsorolja a kulcsszavakat, hanem hogy elmesélje az álmot. Vagyis alkosson egy egybefüggő történetet kutyával, kávéval, szoknyával, napfogyatkozással és traktorral - na, ez a rész tiszta Sztorikocka, csak az benne a speciális, hogy mindezeket a dolgokat a lelki szemeinkkel láttuk, ergo, ahhoz, hogy megjegyezzük őket, nem árt, ha már az elején elkezdjük magunkban fűzni a sztoriszemeket a fantáziadamilra.

Könnyű álmot hozzon az éjanak a többiek

És mi az, ami még rátesz a partihangulatra? A belsős poénok. Amikor egy ismerősöd egyetlen szavából pontosan tudod, hogy mi van a kártyán.
Az egész ettől függetlenül is működik úgy, ahogy van. Ha mumus vagy, izgulsz, hogy minél többet bukjon az álmodó, ha tündér, akkor azon, hogy eltalálja. Ha álommanó, akkor eleinte lazítás van, aztán meg hol ennek az oldalnak szurkolsz (és segítesz), hol a másiknak, és mivel sok pontot ér neked, ha egyenlően vannak az eltalált és az el nem talált lapok, nem fogod félvállról venni az utolsó 20 másodpercet. :)
Az álmodás pedig baromi érdekes, ha valaki vizuális típus (biztos akkor is, ha nem az, de én az élménynek ezt az oldalát ismerem). Ahogy hallgatom a szavakat, amiket a többiek mondanak, azok elkezdenek megjelenni előttem, és mivel egyfajta közös metszéspontot keresek, néha elkezdenek összefolyni, ami egészen szürreális kreatúrákat teremt a fejemben - főleg, ha az álomlények kreatívak.

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 7 290 Ft-tól
 • -24%-2 297 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/almodj-velem-2016" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Álmodj velem! társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Szójáték, Partijáték, Idő alapú, Következtető
Mechanizmus: Szövetségek, Történetmesélés, Szerepjátszás, Memória, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Álmodj velem! társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • adi79r

  2020-06-16 16:19:10

  Mielőtt megvettem ezt a társast, előtte egy tásasesten próbáltuk ki, és egy egész estén át játszottuk közel 10 játékossal, hatalmas élmény volt.

  Egy Dixithez hasonló játékot kértem ki, ezt ajánlották. Nekem hasonló élményt adott a Dixithez, viszont ez a játék pörgősebb, álmodónak lenni (akinek a szeme el van takarva, és úgy találgat a képekre) pedig kifejezetten érdékes élmény, szórakoztató tud lenni a félrevezetése is. Ugyanakkor a különleges mechanizmusa nálam egyes társaságoknál olykor "hátrányt" is tudott jelenteni.

  Mi sose használtuk a homokórát, mert bizonyos embereket feszéjez, hogy időre megy a találgatás, és emiatt alig tudtak kitalálni szavakat. Ezért inkább megállapodtunk abban, hogy mindenki 6 lapot talál ki, így teljesen tökéletessé vált a játék.

  Viszont vannak olyan ismerőseim, akik a Dixitet szeretik, ezt a tárast pedig nem. Sok embernek a félrevezetés kifejezetten rosszul tud esni, bár ez nem a játák hibája. Azt ajánlanám, hogy akinek nincs meg a Dixit, akkor előtte azt vegye meg, mert az egy alapmű, és csak utána ezt.

 • jenei.balazs87

  2019-09-13 09:05:52

  Szuper kis partijáték, amihez jó memória és gyors gondolkodás is szükséges álmodóként. A forduló végi álommesélésnél az embernek a kreatív oldalát kell elővennie, ami nagyon vicces sztorikhoz vezethet. :) Tehát egy nagyon sokoldalú, szép grafikájú játékról van szó. Aki nehezíteni szeretné, ajánlom, próbálja ki valamilyen idegennyelven is.

 • Wiwiiikkeeh

  2019-09-01 21:51:42

  Minél több ember játssza annál szórakoztatóbb.
  A rajzok gyönyörűek, és a játékmenet is sok izgalmat
  nyújt.

 • saxomusic

  2019-07-29 14:11:16

  A Dixitet az egyszerűségéért ezt az egyedi játékmechanikájáért szeretem, holott mindkettő társas ugyanazon elven alapszik, az asszociáción. Az Álmondj Velem kicsit talán pörgősebb, mint a Dixit. Azért olyan jó, mert vannak segítő és akadályozó szerepek is a játékban. A tündér célja, hogy közelebb vigyen a megoldáshoz, a mumusnak pedig össze kell zavarnia. Az álommanónak van talán a legnehezebb feladata, mert neki nem szabad se segíteni, se gátolni. Egyensúlyt kell tartania az erőben. :) A játékosoknak a szerepüknek megfelelően kell a feladványhoz asszociációkat megfogalmazniuk szavak formájában. Ezek a szerepek a játék folyamán folyamatosan változnak, ezzel igazán változatossá téve a játékot. Álmodóként nem könnyű feladat, hogy miközben próbáljuk kitalálni a megfejtendő szót, még azon is gondolkodjunk, hogy vajon ki az aki velünk, és ki az aki ellenünk van. A feladványkártyák nagyon különleges és szép grafikájúak. Két feladványt ábrázolnak egy képen, nagyon kreatívan. A játék fehér, letisztult doboza különösen tetszik. :)

 • miskolczitom

  2019-05-15 06:37:38

  Ez a játék nagyon sokat rejt magában, de sajnos nem mindegy, hogy kivel játszod. Partitarsasnak is jó lehet, akkor ha még nem nagyon kezdtetek el iszogatni. Ennek a játéknak olyan emberekre van szüksége, akik irtó gyorsak, s könnyen feltalaljak magukat az új helyzetekbe, s ez nem könnyű dolog olykor-olykor, pont ez ennek a játéknak a szépsége. 10/10

 • varju.barna

  2019-04-01 15:22:42

  Nagyon élvezetes asszociácós játék. A legnagyobb félelmem az volt, hogy nem nagyon tudok majd a dixit-től elvonatkoztatni, de más, főleg hangulatában, izgalmas, gyors, pörgős,igazi parti játék.

 • renii96renii96

  2019-03-03 07:49:42

  Remek társasjáték, minél többen játszátok, annál izgalmasabb. A mumusnak nagyon figyelnie kell, hogy ne mondjon olyan szót, ami túlságosan eltér a kitalálandó szótól, különben hamar lebukhat és nem tudja a játékot a a számára jó irányba fordítani.

Az Álmodj velem! társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  4 - 10
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Chris Darsaklis
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Julien Delval, Miguel Coimbra, Vincent Dutrait, Nicolas Fructus, Christophe Swal, Maëva da Silva, Cyrille Bertin, Christine Deschamps, Ismaël Pommaz, Fred Navez, Gaël Lannurien, Éric Azagury, Régis Torres, Anne Heidsieck, Cyril Nouvel, Sébastien Caiveau, Jonathan Aucomte
 • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, Repos Production, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Drawlab Entertainment, פרש משחקים - Game Knight, GoKids 玩樂小子, Sombreros Production, Siam Board Games, Ігромаг
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, spanyol, svég, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 27.6 cm x 27.6 cm x 6.8 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: svég
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 40.6 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 27.5 cm x 27.5 cm x 5.5 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Álmodj velem! társasjátékhoz