Air, Land, and Sea
Videó beküldése

Air, Land, and Sea társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Air, Land, and Sea egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a terület befolyásolás/irányítás és a card play conflict resolution mechanizmusokra.

Az Air, Land, and Sea egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a terület befolyásolás/irányítás és a card play conflict resolution mechanizmusokra.
Egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 490 Ft-tól
 • 1 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, II. világháború, Állat, Nyomtasd és Játszd
Mechanizmus: Pakli tervezés, Terület befolyásolás/irányítás, Card Play Conflict Resolution

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Air, Land, and Sea társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Air, Land, and Sea társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2024-04-12 22:35:29

  Ez nálam is betalált. Ez azért nagy szó, mert ezekkel a két fős háborús játékokkal nem mindig rezonálok.

  18 kártyából hatot-hatot kapunk, ezzel játszunk végig egy meccset, ebből kell kihozni a legjobb kombókat, reagálva az ellenfelünkre. Ha pedig már látszik, hogy verhetetlen az ellenfél, akkor vissza is lehet vonulni annál kevesebb pontot adva neki. És talán ez az a mechanika, ami jobbá teszi a többi nagyon hasonló játéknál: Blitzkrieg, Battle Line, Watergate, Hanamikoji. Ott egy rossz húzás rányomhatja a pecsétet a meccsre, itt viszont ha időben felismered még kihátrálhatsz belőle. Ez egy plusz mélységet ad a játéknak.

  Ha egy játékot kell megtartanom az itt felsorolt ötből, akkor az Air, Land and Sea lenne az. Hátránya talán, hogy a lapok ismerete előny, ezért nehezebb új játékosokat bevonzani, nem fog egyből jönni a sikerélmény.

 • kvarclovag

  2023-07-14 13:36:40

  És több témával is letölthető, nyomtatható, magyarul is. Próbára, vagy ha már nem lehet megvenni, jó megoldás. Játszani sajnos még nem játszottam, de valóban zseniális játéknak tűnik már a szabályok olvasása alapján is.

 • kardostibor44

  2023-07-14 12:51:44

  Eszméletlenül tiszteletre méltó, hogy 18 kártyából mit ki tudott hozni a játék tervezője! Seperc alatt lezavarható a második világháború egyszerűsített verziója.

  Előnyei:
  - bárhova magaddal viheted, kis helyet foglal, gyorsan lepörög. Ideális játék utazáshoz.
  - nekem nagyon tetszik a megjelenése a játéknak, a kártyák szépek, a tokenek jó vastag kartonból vannak.
  - jó, hogy minél alacsonyabb egy kártya számértéke, annál durvább a képessége
  - jó a lapokat képpel lefelé jokerként kijátszás mechanikája. Egyrészt így nem kell őket a megfelelő színtérre kijátszani, valamint később egy megfelelő pillanatban aktiválhatjuk a képességüket egy másik lap segítségével megforítva.
  - az újrajátszhatóság szuper. A 18-ból 12 lap van játékban, így nem tudhatjuk biztosan mi van az ellenfélnél. Valamint a színterek egymáshoz viszonyított elhelyezkedése is változik, így változik a lapok erőssége is játékról játékra.
  - a számomra legzseniálisabb mechanikát a végére hagytam. A legérdekesebb akció lehetőség szerintem az, hogy feladhatjuk az adott játékot. Annak függvényében, hogy milyen hamar teszük ezt meg, annál kevesebb pontot kap az ellenfél. Ez számomra kihúzta a szerencsefaktor (kapot lapok erőssége) méregfogát.

  Hátrányai:
  - a végjátékban kap valaki rossz leosztást, akkor van, hogy a megadás már nem opció, így sajnos esélye sem lesz nyerni. De egy ilyen pörgős játéknál ez sem nagy vész, kezdünk legfeljebb egy újat.

  Összegezve: szuper gyors két fős játék, aminek nagyon meglepő mélységei vannak. Ajánlom azoknak, akiknek az ilyenek bejönnek.

  A Spies Lies & Supplies játékkal kombinálható, akkor a hat szintérből összesen 3 lesz játékban, még nagyobb változatosság érhető el. Ha valaki ódzkodik a komoly "témától", Critters at war alcímmel jelent meg kis állatos rajzilmes grafikával rendelkező verzió.

  Hasonló témájú összetettebb két fős játékok: Blitzkireg4, Undaunted sorozat, Memoir '44, Paths of Glory
  Hasonlóan feszült összetettebb két fős játékok: Watergate-ügy, Twilight Struggle

  BGG pontozás: 10/7

 • porcine

  2023-03-18 05:54:33

  De jó, most megnyugtattál, köszönöm!:) Nálunk ugyanez a helyzet. Két dologgal tud kikészíteni. Vagy az utolsó lapjával tesz tönkre idegileg, vagy nézi az asztalt, gondolkodik, nézi a kártyáit, jár a kis esze, aztán felnéz és bemondja, hogy "Feladom.":)))) Mert simán látja és helyesen mérlegeli, hogy most nincs esélye megnyerni ezt a fordulót. Ezért szeretem ezt a játékot.

 • lrekasi

  2023-03-17 22:10:07

  🙂 Akkor @robsteady-nek is hála és köszönet! Az én 13+ fiam is lealázott benne. De arra jöttem rá, hogy én már vén krampusz vagyok, és lassan tanulok. Ő meg pár játék alatt megtanulta a kártyákat, mint a szivacs, beszippantotta őket. Még az olyan helyzetben is fricskát nyomott, amikor azt hittem, na végre...de aztán mégse. Utolsó kártyája volt, úgy voltam vele, mindegy hova rakja... és azzal az egy kártyával miután gondolkodott pár percig... olyan kombót nyomott, amivel megadta a kegyelemdöfést, csúfosan megvert egy totál nyertnek tűnt helyzetben. 😆 Könnyes szemekkel kullogtam vissza a kispadra, és csak szipogtam a zsepimbe 🤣

 • porcine

  2023-03-17 21:42:33

  Hatalmas öröm, hogy betalált! A dícséret robsteady-t is illeti, mert én is általa találtam rá. Sajnos, mivel a 10 éves fiam rommá ver benne. De rendszeresen. És fogalmam sincs hogyan csinálja. Úgy rajongok ezért a játékért, hogy borzalmasan rossz vagyok benne. De megunhatatlan és bármikor elővesszük.

 • lrekasi

  2023-03-17 20:34:43

  Annyiszor írtatok elismerően róla, hogy most, amikor ismét kapható lett, meg is rendeltem. Eszméletlen, hogy egy ennyire kicsi kártyajátékba mekkora taktikai mélységet sikerült beletenni. Első blikkre a Schotten Totten, meg a Brave Rats jutott róla eszembe, de ez klasszisokkal jobb ezeknél. Néhány kártya, 3 helyszín, és komoly fejvakarás, hogy milyen sorrendben játszod ki a kártyáid. Köszi mindenkinek! @porcine, rád határozottan emlékszem, mert más topikokban is fel-feldobtad, különben az adatlapjára sosem tévedek el. Valahogy a borítójáról egy WWII-es wargame-et sejtettem, ami nem fogott meg, de így utólag mennyire bántam volna, ha kihagyom!

 • Gawain

  2023-02-13 18:52:27

  Én általában nagyon rossz vagyok ebben a játékban és sokszor kikapok. Szerintem legtöbbször azért, mert többszöt vissza kéne vonulnom és el kéne engednem a nincs megállás hozzáállásomat. A kedvenc kártyám egyébként a blockade, azt mindig jó érzés, ha jó ütemben tudom kijátszani.

 • mr.zehy

  2023-02-13 18:00:00

  Végre sikerült kipróbálni és megerősíteném az előttem szólókat. Tényleg szuper kis cucc, az meg, hogy 20 lapba sűrítettek ennyi izgalmat és taktikát, külön kiemelendő!

 • kvarclovag

  2022-08-22 19:56:51

  Akit meg megriaszt a háborús téma, annak van print & play letölthető madaras témájú.

 • maszlagadam27

  2022-08-22 19:20:01

  Nagyon kedvelem a jó két fős játékokat, így reménykedve tettünk vele egy próbát, nem okozott csalódást! Tudtommal a szerző kifejezett célja volt egy bárhol előkapható két személyes játék elkészítése, ami azért kellő taktikai mélységgel rendelkezik, azt hiszem minden célját maximálisan teljesítette. A játék a címéhez hűen három nagy hadszíntéren zajlik, melyből legalább kettőt kontrollálnunk kell, ha győzelmi pontokat akarunk szerezni. Hat lappal a kezünkben kezdünk meg minden fordulót, ezt a kezet kell úgy lepakolni, hogy meglegyen a fölényünk két helyszínen. A kártyák kijátszásának rendszere nagyon okosan van megkonstruálva, a magas értékű lapok önmagukban csak érték szinten hasznosak, a kisebb és közepes lapok pedig extra hatással rendelkeznek (vagy azonnal aktiválódnak, vagy végig kifejtik a hatásukat). De akár lefordítva is lerakhatjuk őket, így fixen 2 pontot érnek, és nem számít a helyszínhez való passzolás sem. Fontos tényező, hogy tudjuk elengedni időben a vesztes szcenáriókat, mert így nem juttatjuk olyan sok ponthoz az ellenfelünket. Aki először eléri a 12 pontot, megnyerte a háborút. Te jó ég ez a játék taktikailag micsoda mélységeket rejt! Figyelnünk kell a jó időzítésre, a kártyahatások megfelelő alkalmazására, na meg persze az ellenfelünk lépéseire. Ez így egyszerre nem annyira egyszerű, az első pár játszmánál könnyen elveszettnek érezhetjük magunkat, de ez utána hamar oldódni fog. Ezen kívül figyelni kell a szabályrendszer extra megkötéseire és apró mellékszabályaira is. Az ismerkedés során ez nem fogja megkönnyíteni a játékot tanulók helyzetét, de 2-3 parti és szépen le fog tisztulni a dolog. A kártyák minősége teljesen rendben van, a grafikai megvalósítás is jó, de azért nem kiemelkedő. Ár-érték arányban simán pályázik a verhetetlen kategóriába, nagyon kellemes pillanatokkal hálálhatja meg a beszerzést. A csak két fős játékok szerelmeseinek kötelező darab, de bárkinek nagyon ajánlom, akit nem riaszt vissza a háborús tematika és a számolgatás!

 • kvarclovag

  2022-05-21 10:33:30

  Szeretek szabályokat olvasgatni, most is ezt tettem az ajánlásotokra hallgatva. És nagyon nem bántam meg! A szabály alapján ez egy brilliáns játék. Csak néhány nagyon egyszerű alapszabály, a többi kiszervezve a kártyákra, de ott is csak pár szó, nagyon egyszerű, érthető hatások, különösen a Dominionhoz szokott fejemnek. Már a szabály alapján is nagyon izgalmasnak, érdekesnek tűnik a csata, a beszámolóitok alapján meg biztos is. Az meg egészen extra, hogy különböző szkinekkel, p&p formában is letölthető a bgg-ről.

 • porcine

  2022-05-21 07:01:34

  Kifejezetten szeretem olvasni ezen az oldalon a játékok alatti hozzászólásokat, mert ha odafigyelsz, akkor könnyen találsz olyan embereket, akik jelentősen befolyásolják a vásárlási szokásaidat. Nálam ilyen alakító ember lett robsteady. Szépen átgondolt, olvasmányos és részletes ismertetőket ír, amik meghozzák az egyszerű olvasó étvágyát az adott játékhoz. Jelen esetben is ez történt. Olvastam az ismertetőjét, majd megvettem a játékot és elájultam. 18 kártyalapból ezt az élményt kihozni: zseniális. Csak ajánlani tudom a kétszemélyes játékok kedvelőinek. Ott a helye a polcon a Hanamikoji, Piepmatz, Jekyll vs Hyde mellett.

  robsteady mindent leírt a játékról, amit érdemes tudni, én csak egy kis kiegészítést tennék a feladásról: a kártyák kijátszása (felfordítva, vagy lefordítva) mellett harmadik lehetőségként ott van a visszavonulás is (eldobod a lapjaid). Ezt rossz lapok esetén választhatod, és bár az ellenfél nyer, a kezében lévő kártyák száma alapján kap pontokat, amik kevesebbek, mintha ténylegesen megynyerte volna a háborút két győztes hadszíntérrel. Így le tudod lassítani és esélyt adsz magadnak egy következő háború megnyeréséhez.

 • hierroo

  2021-09-01 16:43:24

  Persze, persze, nem ugyanaz nyílván! Csak én pont most ismerkedem vele a Párbajjal, ezért hasonlította össze az agyam, illetve a szemem. Azért én azt is szeretem. Igaz a témája ennek katonai jellegű, a másik meg nem feltétlen az. Viszont abból a szempontból hasonló az Air, Land and Sea is, hogy hossszútávon nem lehet tervezni. Gondolom, az ellenfél betesz ahol csak tud! A Párbaj is ilyen egy kicsit, mert ott a kártyák határozzák meg a lehetőségeink határát. Igaz, hogy csak kicsit lehet betenni a másiknak, de azért lehet! Úgyhogy néha csak a taktika marad. De az nem baj.
  Egyébként nagyon tudom élvezni, amikor a BGG-n az ottani fotókon lehet látni, hogy milyen folyamaton ment végbe a bizonyos játék egészen addig, amíg az piacra nem kerül. Itt is voltak érdekes próbálkozások, és látható, hogy más grafiaki elgondolás és esetleg kivitelezés is megjelent ennél a kártyajátéknál.

  https://boardgamegeek.com/boardgame/247367/air-land-sea/images

 • robsteady

  2021-09-01 15:33:18

  De, véletlen. 🙂 Azon túl, amit te felsoroltál, semmi hasonlatosság nincs azonban szerintem. Ugyanis azzal játszottam, és az annyira nem fogott meg, hogy el is felejtettem a lényegét. Ez meg most kártyajátékokban a legjobb náluk. (Igaz, felkészül a Bruxelles 1897)
  Itt minden egyedi kártyatulajdonság hatása a játék motorja, melyek fontosabbak a kártyaértéknél. Továbbá ez egy interaktív taktikai játék, itt a másik ellen mész, és nem csak pontokban, hanem kártyalefordításokban, színterek blokkolásában, kártyamegsemmisítésekben.
  A pontok azért vannak, mert aki eléri a 12-t, nyer. Egy csata 6 pontot hoz, viszont, ha feladod idő előtt, akkor ennek töredékét kapod, ezért ezek a címletek.
  Azért a 7CsD-t nehéz lenne 2x6 kártyával játszani 😉

 • hierroo

  2021-09-01 15:11:38

  Nekem elsőre a 7 Csoda Párbaj jutott eszembe, mert az is 2 fős és tablóépítős. De elsőre az volt érdekes, hogy itt is úgy vannak a pénzek mint a Párbajban. 1, 3 és 6-os pénzek vannak a játékban. Lehet, hogy ez nem véletlen?

 • robsteady

  2021-09-01 14:09:29

  Bámulatos, mit ki lehet hozni ebben a kétfős taktikai játék kezedben tartott hat lapjából...
  Adott három harci színtér - levegő, föld és tenger - amire a kezedben lévő kártyákat tudod kijátszani, melyek alaptulajdonságai leginkább azok, hogy adott helyhez passzolnak: repülők az égi, tankok és gyalogosok a földi, hajók a tengeri hadszíntérhez. 3 x 1-től 6-ig erősségű kártyasorok vannak minden harctérhez, de ebből random 2 x 6 van játékban. Ezt megteszitek úgy, hogy a kártyák számban kifejezett értékét nézed, és a cél az, hogy a legmagasabb értékű sor a te oldaladon legyen legalább két színtéren. Amennyiben nem jutott osztásnál annyi színtérhez tartozó kártya, mint amit szerettél volna, akkor hátoldallal lefelé is kijátszhatod a lapot, és ebben az esetben egységesen 2-es erősségűnek számít minden kártya semleges színben. Na, puff... Akkor ez egy Bohnanza nehézségű dolog lesz?
  Hát, közel sem. Ugyanis a kártyák előoldala minden lapnál eltérő speciális képességet tartalmaz. És ezzel indul be a tánc. Régen éreztem azt egy játékban, hogy bár számértékük adott esetben kicsi a kártyáknak, de hogy nem tudok dönteni, mert mindegyik lapot nagyon erősnek érzek speciális képességük alapján. Ezek lehetnek egyszeri vagy épp állandó akciók; és ami a fontos - mert hogy háborús a téma - az ellenfeled tablója ellen irányulók is. Egy-egy alacsonyabb értékű 1-es vagy 3-as kártyával úgy át tudod forgatni az ellenfeled legerősebb 6-os kártyáját, hogy azt öröm kijátszani. Épp ezért nagyon taktikus a játék. Felállítasz egy stratégiát, majd helyzet adta lehetőségekhez, továbbá az ellenefeled lépéséhez mérten játszod ki azt a hat kártyát. Amíg stratégiával indul, addig taktikával végződik ez a kártyacsata. Akár hármas akcióláncolatokat is ki tudsz játszani, ami minden gémer szívét megdobogtatja már.
  Próbálja ki mindenki, akinek egy Piepmatz szintű okos kis kártyajáték bejön.

  Csatolmány: https://photos.app.goo.gl/7gQ9eTRCTTr47kXdA

Az Air, Land, and Sea társasjáték és kiegészítői (4)

 • Air, Land & Sea: Ultimatum Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Promotional card offered by the "Man Vs Meeple Season 3 Kickstarter". Play with normal scoring rules. Neither player can withdraw from battles. At the start of each battle, place this card in the middle of the table with 1 VP on it. At the end of the battle, the winner takes all tokens on this card. At the start of your turn, before playing, you may give...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Air, Land & Sea: Critters at War társasjáték

  In Air, Land & Sea: Critters at War, two players vie for control over each theater of war by playing cards and strategically utilizing their special abilities to win battles. Whoever gains the most victory points over several battles wins the war! Gameplay is the same in this standalone game as in Air, Land & Sea, but with 100% critters and more vibrant...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Air, Land & Sea: Critters at War társasjáték 5990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Critters at War: Ultimatum Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Promotional card, sharing the rules from similar promo to Air, Land & Sea. Available as add-on for preorders of Ukrainian version of Air, Land & Sea: Critters at War. Play with normal scoring rules. Neither player can withdraw from battles. At the start of each battle, place this card in the middle of the table with 1 VP on it. At the end of the battle...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
 • Air, Land, and Sea: Spies, Lies & Supplies társasjáték

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Air, Land, and Sea: Spies, Lies & Supplies társasjáték 6490 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jon Perry
 • Illusztrátor:  Stephen Gibson, Derek Laufman, Valerio Buonfantino
 • Kiadók:  (Web published), Arcane Wonders, Нескучные игры, Maldito Games, Lucky Duck Games, Giant Roc, FunMIll.ru, Rawstone, Games7Days
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Print and Play edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 15.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Air, Land & Sea
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 105 cm x 115 cm x 36 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 15.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 15.9 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.5 cm x 13 cm x 3.2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
 • English edition 2023
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 15.9 cm x 3.8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Air, Land, and Sea társasjátékhoz