1923 Cotton Club
1923 Cotton Club
Videó beküldése

1923 Cotton Club társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

Az 1923 Cotton Club egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és az események mechanizmusokra.

Az 1923 Cotton Club egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a munkás-elhelyezés és az események mechanizmusokra.
2 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 9 990 Ft-tól
  • 2 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Zene
Mechanizmus: Kártya húzás, Munkás-elhelyezés, Események

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

1923 Cotton Club társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

1923 Cotton Club társasjáték videók (1)

Kommentek

Kommentek

  • maszlagadam27

    2023-03-09 13:15:08

    Másodkézből vásároltam pár hónapja, itthon nem igazán forgalmazta senki, úgyhogy szerintem csak külföldről fogod tudni beszerezni, a közeljövőben legalábbis biztosan.

    Valóban érdekes téma ez a szesztilalom, de tényleg kevésbé feldolgozott társasjátékok terén, mint mondjuk az ipari forradalma különböző szakaszainak időszaka. És abban is teljesen egyetértek, hogy szinte minden műfajhoz illene, és komplexitás terén is lehetne belőle akár Lacerda-szerű heavy euro szeszcsempész birodalmat felépítő történetet varázsolni, de akár Holtak tele, vagy Battlestar Galactica megközelítésű semi-coop játékot is lehetne belőle rittyenteni. Kíváncsi leszek mennyire kapják fel a témát, de első blikkre nem adnék sok esélyt a dolognak sajnos. Fogj esetleg tervezésbe, engem biztos érdekelni fog a végeredmény! 😂

    Egyébként a kiadó évszámmal jelölt játékai között érdemes szétnézni, vannak még találó megvalósítások ezek között, de azért úgy gondolom messze az 1923 Cotton Club viszi a pálmát közülük.

  • kok_o

    2023-03-09 11:53:11

    A leírásod alapján megtetszett a játék, gyorsan próbáltam is videókat keresni, bár túl sokat nem találtam, azok alapján is tetszik a játék. Nem feltétlenül a must have kategória, de a téma nekem a Boardwalk Empire óta tetszik. :) Megkérdezhetem honnan szerezted be? Látom kapható még a kiadónál is, de a posta költség arányaiban elég magas lenne.

    Ami viszont már az értékelésedet olvasva a tematikával kapcsolatban felmerült bennem kérdés az az, hogy vajon miért nincs több játék ami a szesztilalom időszakában játszódik? Keresgéltem több helyen, létezik néhány, de ahhoz képest, hogy szerintem mennyi-mennyi lehetőség lenna a témában, ahhoz képest nagyo kevés, talán 3-5 db-ot, ha találtam. Kis túlzással, de szinte mindeféle játékot el tudnék képzelni legyen az inkább ameri vagy euró, családi vagy gémer. Tudom, rengeteg olyan játék van amire aztán bármilyen témát rá lehetne ültetni, de valahogy a játéktervezők/kiadók fantáziáját mégsem mozgatja meg a téma. Pedig annyi oldalát lehetne ennek megnézni, a titkos szerepes játékoktól (rendőrök és szeszcsempészek, beépített emberek, besúgók), a logisztikát, vagy akár az illegális főzdék működését és a megtermelt áru értékesítését előtérbe helyezőkön át, egészen egy egész illegális szeszcsempész birodalom teljes gazdaságát felépítő engine buldingig, vagy akár a történetközpontú és karakter felesztést tartalmazó játékokig szinte bármit.

  • maszlagadam27

    2023-03-09 06:51:29

    Mostanában elég felkapott téma a "kis doboz, nagy játékélmény" vizsgálata, taglalása. Szerintem is elismerendő, ha egy játék kevés alkatrésszel is maradandót tud nyújtani. Tökéletesen beleillik ebbe a képbe, az 1923 Cotton Club. Nagy szerencsémre tudtam belőle szerezni egyet.

    A játék két fő mechanizmusa a set collection és a munkáslehelyezés. Két fős parti esetén egy fiktív játékost is menedzselni kell, de abszolút egyszerű szabályok alapján, nem zavaró ez a plusz adminisztráció. A tematika hamar megnyert magának, a szesztilalom idején kell irányítanunk egy jazz clubot, ahol természetesen azért a vendégeknek mindig jut egy kis gabona párlat, bor, vagy sör. A két kis központi tábla, ahol jelöljük a dolgainkat, és a kártyákból létrehozott játéktér meglepően szép asztalképet nyújt, mely javarészt a szép illusztrációnak köszönhető. A kártyák jelképezik a csempészett árut, a becsábított vendégeket, a club fejlesztéseket, a maffiózókat, akiket felbérelhetünk, és a művészeket, akik nálunk táncolnak, zenélnek, énekelnek. Minden vendég saját igényekkel érkezik a fogyasztás és a szórakoztatás terén egyaránt. Bizony befolyásos politikusok is vannak a vendégek között, akik megfelelő kenőpénz fejében segítenek nekünk, hogy ne haladjunk vészesen sokat előre a bűnözés sávon. Az interakció is nagyon kellemes benne, minden kör elején adhatunk az eseménysorhoz plusz kártyákat, melyek bizonyos történéseket szimulálnak. Ez lehet kedvező (plusz pontok valamilyen alkohol, művésztípusra a clubunkban), de lehet akár balszerencsés történés is (betörés). A játék végén a legtöbb presztízs ponttal rendelkező clubtulaj nyeri a játékot.

    A rendkívül egyedi tematika, a könnyed, de mégis mélyebb döntéseket biztosító játékmenet engem egyből meggyőzött. Külön plusz pont a szabályköny letisztultsága miatt is jár, illetve az összes művész, bandita, vendég rövid bemutatása is szerepel a szabály végén, ami szintén segít magunkat beleélni a témába. Ha van lehetőség a kipróbálásra egy percig se habozzatok!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Pau Carles
  • Illusztrátor:  Pedro Soto
  • Kiadók:  Origames, Looping Games
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia, spanyol

Kiadások

  • English/Spanish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 11.4 cm x 18.5 cm x 4 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 1923 Cotton Club társasjátékhoz