Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 48. hét

Kickstarter körkép - 48. hét ===> Kickstarter körkép - 49. hét ===> Kickstarter körkép - 50. hét ===> Kickstarter körkép - 51. hét ===> Kickstarter körkép - 52 hét ===> ??????????????????????????

Mennyire hasonlít a Pathfinderre?

2007-et írunk. A Paizo Publisihing öt éve működteti a Dungeon és a Dragon magazinokat, a Wizards hivatalos szerepjátékos kiadványait. Amikor a WotC hirtelen úgy döntöttöt, hogy nem ad engedélyt a folytatásra, Paizóék saját lapot indítottak Pathfinder néven. Ez lényegében az előző két lap mintájára kalandmodulokat és kiegészítőket tartalmazott a D&D akkor futó, 3.5-ös verziójához. Még abban az évben jelentette be a Wizards, hogy érkezik a D&D negyedik kiadása, ami a teljesen új szabályok mellett sokkal szigorúbb feltételeket szabott a külsős cégeknek, ha használni szerették volna a kiadványokat. Mit lehet ilyenkor tenni? A régi rendszer hamarosan kifut, az újból még egy betűt sem láttak, és az új licensz értelmében nem is használhatják olyan szabadon, de azért jó lenne tartalommal megtölteni a  viszonylag új magazint is. Ekkor az egyik tervezőjük előkapta a fiókból a saját, félkész szerepjátékát, és pár héttel később át is álltak a Pathfinder RPG kiadására.

Elég pánikszerű lépésnek tűnik, nem? Nos valóban, de ha ismered a szerepjátékok világát, akkor tudod, hogy bejött nekik. A Pathfinder azóta két kiadást élt meg, eladásokban pedig mindig ott lohol a D&D nyomában, néha meg-megelőzve azt. Számos egyéb játék is készült a világból, többek közt a Pathfinder Adventure Card Game, valamint mai alanyunk, a Pathfinder Arena. Hőseink egy szörnyűséges arénában térnek magukhoz, ahonnan a menekülés csak a többiek élete árán lehetséges. Ismerős sztori. Az érdekesség, hogy itt a labirintusban szörnyek is mászkálnak, és néha jobb taktika a háttérből nézni, ahogy ezek a lények felfalják az ellenfeleinket. Ha ezt sikerül elérnünk, az ugyanúgy dicsőségpontokat ér, mintha mi magunk mentünk volna oda verekedni. A szörnyeket mozgatni egyszerű, ugyanis az egész tábla a klasszikus, tologatós labirintus szabályai szerint működik: minden körben folyosókat mozdíthatunk el, új utakat nyithatunk. A szerencse szerepét igyekeztek minimalizálni, ezért a harchoz nem kell kockát használnunk.

Az alapkiadás száz euróba kerül. Ehhez még darabonként 20-30 euróért vehetünk kisebb kiegészítőket, amik új figurákkal, csapdákkal és természetesen sárkánnyal bővítik a játékot.

Pathfinder Arena

Giochi Uniti is raising funds for Pathfinder Arena on Kickstarter! An epic competitive board game set in Pathfinder's world. Fight dreadful monsters in an ever-changing Arena! Day 1: November 23rd

Fülbemászó

Ha már játéktörténelemnél járunk, gondolom nem kell bemutatnom Richard Garfieldet. Ha mégis: neki a Magic: the Gathering mellett olyan címek fűződnek a nevéhez, mint a Netrunner, a Tokió királya, és a Bunny Kingdom. Most ismét kedvenc műfajához, a kétfős kártyajátékhoz nyúl vissza, de a szándéka az, hogy új ízt is hozzon ebbe a kissé telített világba.

Hogy ezt hogyan képzeli el? A Mindbug lényege, hogy egyetlen paklit használ, nem kell gyűjtögetni (illetve játék előtt építeni) semmit. Ebből az egy pakliból húz mindkét játékos tíz-tíz lény lapot, és indulhat is a csata. A kártyák kijátszásának nincs költsége, nem kell manát húzni, vagy termelni. Ami kulcsfontosságú, az a lapok lerakásának sorrendje. Bár a hivatalos álláspont szerint nincs olyan lap, ami sokkal erősebb lenne a többinél, akkor sem kell csüggedni, ha a másik nagyon szerencsés kezdőkezet húzott volna. Mindkét játékos kap ugyanis két Mindbug kártyát, melyekkel elvehet az ellenfelétől egy-egy lényt. Hangzatos sebzések helyett itt elég háromszor megütni valakit a győzelemhez, szóval nagy taktikai csatáknak nézünk elébe.

Az alapjáték mellett természetesen már érkezik is a kiegészítő, új lényekkel, valamint playmatot is hozzáadhatunk a rendelésünkhöz.

Mindbug 👁️ First Contact

Marvin Hegen is raising funds for Mindbug 👁️ First Contact on Kickstarter! The evolution of dueling card games co-designed by Richard Garfield.

Felelős állattartás

Gondolkoztatok már azon, hogy a város csatornarendszerében titokban tanyázó szörnyek vajon mit esznek nap mint nap? Nos, önjelölt segítőik intézik el, hogy hozzájuthassanak a tápláló járókelőkhöz, mindezt úgy, hogy a bosszantó rendőrség ne kezdjen el kutakodni holmi eltűnt és szétmarcangolt személyek után. A Snack Time-ban mi leszünk ezek a gondos gazdák.

Méghozzá egy roll&write játék keretei között. Dobálunk a kockákkal, melyekkel bővíthetjük a csatornahálózatot, illetve mutálhatjuk a kis kedvencünket. Közben az emberek folyamatosan a csatornafedelek fölött sétálgatnak, úgyhogy, ha lényünk csápjai elérik valamelyiket, akkor az ott lévő halandót nyomban le is húzhatjuk a föld alá – pontokat írva ezzel. Sajnos, néhány ember eltűnése nagyobb fájdalmat jelent a társadalom számára, ezért ők növelni fogják a hírhedtségünket, és később még csapdákat is kitesznek majd nekünk.

Amint az látható, a Snack Time-ot nem kell túl komolyan venni, de azért jól beleillik a Vasút vonal jellegű játékok világába. Deluxe kiadás és add-onok nincsenek, mennyiségi kedvezmény jár, ha több játékot rendelünk. Aki mindenáron sok pénzzel szeretné támogatni a fejlesztőket az 200 dollárért beugorhat egy áldozat szerepébe is valamelyik kártyára.

Snack Time

Backfire Games is raising funds for Snack Time on Kickstarter! A gruesome roll-and-write for an unlimited number of players. Don't get caught by the police while making sure creatures don't starve!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • armin.d.ivan

    2021-12-03 10:32:07

    Szerintem a játékválasztás abszolút rendben van, ide mindig ilyesmire van szükség - én például mindig találok bennük újdonságokat, érdekes ötleteket. Csak így tovább! 😉

  • szocsadam

    2021-12-03 07:54:53

    Leginkább a stílus volt az, ami most nekem teljesen más, mint eddig. Kicsit olyan, mintha kapkodva lett volna megírva. De ez abszolút csak az én személyes véleményem, lehet, hogy nem így van.

  • PixelDrake

    2021-12-03 00:30:46

    Köszi az észrevételt. Garantálom, hogy a rovat indulása óta ugyanaz az ember írja a KS ajánlót ;)

    A játékválasztás, vagy inkább az írás színvonala nem volt az igazi szerinted?

  • veerzoltan80

    2021-12-02 16:48:28

    van az úgy hogy határidősek a dolgok, ezt ismerjük mind. nyilván ha három játék ütne, akkor máshogy viszonyul az ember mindenhez, de ez most nem az a kör lett. sebaj, egy-egy ilyen belefér :) meg aztán lehet az írónak ezek a játékok jöttek át, nem vagyunk egyformák.

  • armin.d.ivan

    2021-12-02 16:42:23

    Ne haragudj, nem a Tiedre szerettem volna válaszolni, hanem veerzoltan80 kommentjére 😅 Arra akartam utalni, hogy a játék (pontosabban a Snack Time) grafikája és stílusa bejön, ettől függetlenül nekem se az a "na erre egyből csapjunk" le kategória.

  • szocsadam

    2021-12-02 16:37:58

    Ööö... Én a komplett cikkre gondoltam, nem az egyik játékra!

  • armin.d.ivan

    2021-12-02 16:35:47

    Pedig a maga a grafikája a és stílusa nekem nagyon bejön, én azért még utánanézek máshol is.

  • szocsadam

    2021-12-02 16:33:38

    Ráadásul, mintha más írta volna a cikket, mint az eddigieket. Ami nem gond, kell a frissesség néha, de ez olyan, mintha gyorsan, határidőre kész kell lenni a cikkel, dobjunk össze valamit. Nekem az eddigiekhez képest ez most gyenge lett nagyon. 😑

  • veerzoltan80

    2021-12-02 13:59:58

    Hát ezek most nem nyűgöztek le. Lement közben az Exploration kiegjének kampánya pl, meg felkerült a Formula21 is. Persze tudom szubjektív a válogatás 😉

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mindbug
  • Pathfinder Arena
  • Snack Time