Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 47. hét

Észrevettem, hogy általában a legösszetettebb játékok bemutatója sikerül a legrövidebbre.

Hív a kaland!

A Call to Adventure – magyarul Hősök útja -, 2019 egyik látványos kampánya volt. A játékban egy hős komplett történetét mesélhettük el azzal, hogy kártyákat húztunk ki a közös készletből. Szinte bármilyen kombinációban is vettük el a lapokat, mindig össze lehetett rakni belőle egy rövidebb mesét. A hangulatot fokozták a gyönyörű, óriáskártyán érkező illusztrációk, valamint a dobókocka helyett használt rúnák. Két nagy sikerű kiegészítő is készült hozzá, most viszont a kiadó elérkezettnek látta az időt az új alapjáték (reboot? folytatás?) megjelentetésére. Ez lett a Call to Adventure: Epic Origins.

A legfontosabb újítás, hogy jó fantasyhez méltóan a családi háttér mellett fajt és kasztot is választhatunk magunknak. Az előbbi egy extra képességet jelent majd, ami minden esetben csak egy bizonyos rúna megjelenésekor aktiválódik. A kaszt pedig végre lehetővé teszi, hogy arra költsük a játékban a tapasztalatot, amire való: szintlépésre. Minden kasztkártyán három képesség szerepel, melyeket egyre több tapasztalat elköltésével szerezhetünk meg. Mindezek mellett bekerült egy főgonosz (Adversary) is a játékba, akit félig kooperatívan kell legyőznünk. Az Adversary a háttérből mozgatja a szálakat, és csak néha-néha reagál egy rúnavetésre. Idővel azonban kényelmetlenné válnak neki a karakterek, és elküldi értük az egyik csatlósát. Végül a hősök szemtől szemben állnak ki majd vele, és csak akkor hirdethetnek győztest, ha legyőzték az ellenséget.

A deluxe kiadás egy szép, könyvszerűen nyíló dobozban érkezik, a „mégdeluxabb” (vagyis az Epic Hero szint) még erre is rátesz egy lapáttal: neoprén playmat jár hozzá, a tárolódobozba pedig egy praktikus inzert kerül. Végül, akinek egyszerre kell minden, ami Hősök útja, benevezhet a Chosen One szintre is, ami a fentiek mellett még a sorozat összes eddigi darabját is tartalmazza.

Call to Adventure: Epic Origins

Brotherwise Games is raising funds for Call to Adventure: Epic Origins on Kickstarter! Craft your hero. Cast the runes. Claim your destiny! This epic tabletop game is also the ultimate session zero for any fantasy RPG.

Egyedül a sötétség ellen

A The Realm of Shadows: A Trio of Solo Games kampánya több szempontból is egyedi. Bár volt már rá példa, még mindig nem nagy divat kifejezetten egyszemélyes játékkal indulni Kickstarteren. Inkább az jellemző, hogy annyi főre tolják ki a határt, amennyire csak lehet. Ez a kampány viszont nem egy, hanem rögtön három szóló játékkal is próbálkozik. Mindhárom játék a címben is szereplő Árnyak birodalmáról szól, és az azt megmenteni próbáló hősökről.

A Hand of Destiny csupán egyetlen pakli kártyából áll, és még asztal sem szükséges hozzá – az egész a játékos kezében játszódik. Ezzel, valamint a nagyjából húsz perces játékidejével tökéletes lehetőséget teremt arra, hogy egy vonatút alatt ne kelljen kizárólag a telefonunkat nyomkodnunk. A lényege, hogy a jobb kezünkben tartott támadókártyák rendezgetésével (és persze a hősünk képességeivel) le kell győznünk a bal kezünkben tartott pakliból hullámokban támadó szörnyeket. A The Forgotten Roadhoz már asztalra lesz szükségünk, hiszen kockák, jelölők, és még egy bábu is tartozik hozzá. A játékban egy egész csapat hőst vezényelhetünk végig az Elfeledett úton, ahol nem túl meglepő módon szörnyek állják majd az útjukat. Őket kockadobással, illetve kártyák eldobásával tudjuk elintézni. Ha nem sikerül, akkor a sebzésüket a csapattagok között kell kiosztanunk, és ha mindenki elhullik, vége a játéknak. Végül, a The Last Stronghold a kakukktojás, hiszen a játékidő fél óra körül van, és akár ketten is részt vehetnek benne. A fenti hőscsapat most egy erődöt próbál megvédelmezni a szörnyektől, akik szisztematikusan próbálják elpusztítani azt.

Deluxe kiadás nincs, és az egyetlen add-on is csak a tervező egy korábbi munkája. A három játékra egyben jelentős mennyiségi kedvezmény jár: hatvan helyett ötven dollárért juthatunk hozzájuk.

The Realm of Shadows: A Trio of Solo Games

Gabe Barrett is raising funds for The Realm of Shadows: A Trio of Solo Games on Kickstarter! 3 big solo games in small boxes, including a no-table-needed dungeon crawler.

Osztályharc

Elszakadunk egy kicsit a meséktől, és fejest ugrunk a kőkemény valóságba. A Hegemony egy politikai-gazdasági krízis szélére sodródott országban játszódik, ahol mi nem egy személyt, hanem egy egész társadalmi réteget segíthetünk hatalomra. A játék teljesen aszimmetrikus lesz, vagyis a munkásosztály, a középosztály, a kapitalisták, és maga az állam is különböző szabályok szerint fog játszani.

A játékosok akciókártyákat játszhatnak ki, végrehajtva-, illetve eldobva azokat. Az utóbbi esetben a saját osztályukhoz tartozó alapakciókat hajthatnak végre. Ezek után következik a termelési fázis: a vállalatok bevételt hoznak, a munkások fizetést kapnak, az állam pedig beszedi az adót. Végül, a játékosok beadványokkal élhetnek az állam felé, melyekről a többi játékos szavazhat. A győztest hat forduló után hirdetjük ki, győzelmi pontok alapján. Ezek - akárcsak a az akciók -, minden osztály esetében eltérő módon szerezhetők meg.

Deluxe kiadás nincsen, add-onként is csak egy mini kiegészítőt választhatunk, ami valós történelmi események bevonásával színesíti a játékot.

Hegemony: Lead Your Class to Victory

Hegemonic Project Games is raising funds for Hegemony: Lead Your Class to Victory on Kickstarter! A unique, asymmetric, card-driven 1-4 player board game experience about politics and the economy. A whole nation in one box!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • godzsakattila

    2021-11-24 13:34:41

    Az én érdeklődésem is leginkább a Hegemony keltette fel. De igazából, most mindet érdeklődéssel olvastam, miheztartasképp az elmúlt hetekben nekem nem volt ilyen 🙂

  • molnar.laszlo.sirius

    2021-11-23 13:47:35

    Call to Adventure bár jönne magyarul...

  • harnas1207

    2021-11-23 12:08:55

    A mostani felhozatalból egyedül a Hegemony mogat meg valamennyire. Bár ez a szavazásos dolgo nem tudom, hogy működik egy 2 fős játékban. Sajnos a politikai játékok eddig számunkra nem váltak be, pedig lenne bennük potenciál.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Hegemony: Lead your class to victory
  • The Hand of Destiny
  • The Forgotten Road
  • The Last Stronghold
  • Call To Adventure: Epic Origins