Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 46. hét

Általában, ahogy közeledik az év vége, úgy kezdenek egyre ritkulni a jó projektek. Kíváncsi vagyok, hogy idén ez mikor következik majd be.

Teknős, banánhéj

Ha játszottál már régebbi versenyzős játékkal gépen, valószínűleg feltűnt már, hogy ha elhúzol a mezőnytől, egyszer csak hihetetlen sebességre kapcsolnak a mögötted lévők, leelőznek, majd újra lelassulnak, hogy megelőzhesd őket. Ez a rubberband-effectnek nevezett mechanika pontosan arra jó, hogy ha sikerülne korán nagy előnyre szert tenni, akkor is izgalmas maradjon a futam többi része, ne csak egyedül kelljen róni a köröket. A Megapulse azt ígéri, hogy a klasszikus versenyzős játékok (Mario Kart, Wipeout, F-Zero) hangulatát fogja visszahozni egy futurisztikus versennyel, ami végig izgalmas lesz. Vajon itt is extra sebességet kap az, aki lemarad?

Adott egy neonfénnyel erősen megvilágított versenypálya, ahol négy pilóta pattan egy versenyautó (vagy sikló?) volánja mögé. A kocsikat a kezünkből kijátszott kártyákkal tudjuk irányítani, melyeket egyszerre választunk ki a többiekkel, majd sorban hajtunk végre. Így lehet jól elhúzni egy szűk résen, vagy – ha rosszul számoltunk – belevágódni a versenytársunkba egy gyorsítás után. A manőverezéshez új kártyákat szerezhetünk az ellenőrzőpontoknál, ezek azonban nem csak abban segítenek, hogy ne sodródjunk ki a kanyarban. Elvégre a Wipeout és a Mario Kart ihlette a játékot nem? Bizony, a vezetés közben nem csak a többieket kell kerülgetnünk, hanem rakétákat és bombákat is, közben pedig elhasználhatunk az egyenesben egy-egy tank nitrót is.

Az alapjáték 61 kanadai dollárba kerül, a következő szint ennek majdnem a duplája. A Veteran pledge ezért a Soulflux kiegészítőt adja, ami további pályaelemeket tartalmaz, és hat fősre bővíti a létszámot. Az Expert szint mindent tartalmaz, amit az előbbiek, ezen felül pedig mi magunk is bekerülhetünk a játékba versenyzőként.

Megapulse

Orion Games is raising funds for Megapulse on Kickstarter! An adrenaline-filled futuristic racing game inspired by F-Zero, Wipeout and Mariokart.

Az idő-járás urai

A Vinhos, a Gallerist, esetleg az On Mars megvan? Szereted, ha a játék – és a szabályismertetés is - bőven tovább tart, mint két óra? Ha igen, akkor valószínűleg ezt a szakaszt átugorhatod, hiszen Vital Lacerda rajongó vagy, és már be is fizettél a következő projektjére, melyet természetesen kedvenc grafikusával, Ian O'Toole-lal közösen jegyez. 

Lativ professzort a színtiszta jószándék vezérelte, amikor megalkotta az időjárást befolyásoló szerkezetet. Nincs több pusztító tornádó, aszály vagy záporeső-tönkrevágta esküvő! Jól hangzik, csak azzal nem számolt, hogy a Föld nem adja ilyen könnyen magát. Minden egyes beavatkozás egy ellenhatást vált ki a bolygó egy másik pontján. Lativ professzor most azon dolgozik, hogy megmentse a Földet attól a pusztító káosztól, amit ő maga idézett elő – a világ kormányai pedig nem tehetnek mást, mint, hogy támogatják őt, ahogy csak tudják.

A Weather Machine-ban a professzor egy asszisztensét alakítjuk, aki megpróbálja elsőként helyrehozni a károkat, amiket a gép okozott. Ehhez szükség van robotokra, amik a veszélyes munkát végzik, és persze üzemanyagra, ami hajtja őket. Sajnos a többi tudós is ezekre pályázik, úgyhogy versenyezni kell a támogatásért, és az azzal érkező erőforrásokért. Ha sikeresen véghez viszünk egy kísérletet, azt publikálhatjuk a lapokban, ezzel még több támogatót szerezve. Persze ha a gépet piszkálgatva meg is szűntetünk valami természeti katasztrófát, az egy újabbat generál a bolygó egy másik pontján, úgyhogy mindig lesz min dolgozni. Lacerda játék lévén ez a pár sor legfeljebb egy rövid, hangulati bevezetőre elég - a teljes szabálykönyv egyelőre huszonnégy oldalas.

Deluxe kiadás nincsen, ráadásként pedig fém alkatrészekkel bővíthetjük a játékot. Az ígéretek szerint jövő ilyenkor érkezik majd, de ha nem bánod, ha egy kicsit többet kell várni, érdemes benevezni a magyar verzióra!

⚙️ Weather Machine by Vital Lacerda & Ian O'Toole

Eagle Games is raising funds for ⚙️ Weather Machine by Vital Lacerda & Ian O'Toole on Kickstarter! Leverage research & lab experience to address the world's extreme weather conditions in this euro strategy game.

Gésa, kék as ég?

Nem hittem volna, hogy a 2013-as Hanamikoji valaha is folytatást kap, azt pedig főleg nem, hogy ez a folytatás Kickstarteren jön majd velem szembe. A Hanamikoji: Geisha's Road alap koncepciója továbbra is ugyanaz: rövid, nagyjából húsz perces játékidő, kizárólag két fő részére, a játékot pedig továbbra is az előző részből is ismert „I cut, you choose” mechanika uralja.

Ennek még nincsen elfogadott magyar fordítása, de maga a metódus jól ismert: a kezünkben lévő kártyákat két részre osztjuk, majd felkínáljuk az ellenfélnek. Ő eldöntheti ebből a két részből, hogy melyiket használja a saját céljaira (itt arra, hogy mely lapokkal mozgatja a saját gésáit), és melyiket engedi át nekünk. Hasonló, bár kicsit összetettebb megoldást használ a Castles of Mad King Ludwig, illetve a klasszikus Quarto is. Az ideális az lenne, hogy olyan választási lehetőséget adjunk a másiknak, amiből nem tud jól kijönni – de közben nyilván ő is pont ugyanezen munkálkodik.

Deluxe kiadás nincsen. Add-onként néhány mini kiegészítőt adhatunk a rendelésünkhöz, valamint a kiadó korábbi játékait. Az igazi Hanamikoji rajongók megrendelhetik mindkét részt egyszerre, amit egy ingyenes gyűjtődobozzal hálálnak meg.

Hanamikoji: Geisha's Road

TBD Games LLC is raising funds for Hanamikoji: Geisha's Road on Kickstarter! Sequel to Hanamikoji, the acclaimed I-Cut-You-Choose 2-player game (#214 BGG Rank, #31 Family Game)

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • harnas1207

    2021-11-16 12:48:45

    Nekem megvan mind, direkt a gyengébbekkel kezdtünk, így még hátravan a jéghegy csúcsa. Az új játék szabályait még nem olvastam, de van egy megérzésem, hogy most ez gyenge lesz. Sok helyről olvasom, hogy ez most nem akar olyan heavy euro lenni... Ami azért érdekes, mert Lacerda szerint a játékai 4-es komplexitás alatt vannnak...

    Sejtettem, hogy Tamással ismeritek egymást, rendkívül azonos megítéléssel vagytok a játékok iránt. :)

    Lacerda játékai nagyon szűkek, és nehéz velük úgy játszani, hogy társasélmény legyen belőle. Én személy szerint igénylem a komoly komplexitást, de az jobb ha nagyon mélységgel és térrel párosul. Ezer lehetőségem legyen, ezer stratégiával, jól balanszolva és a tizedik-huszadik alkalommal is mutasson újat a játék. (Persze, ébredjek már fel....)

    Én úgy gondolom, hogy a hype a játékok árainak szól. Mindenki áhitattal beszél róla, mert drága. Mint a Homályrévről is, nagy doboz, nagy pénz, közepes alatti játék, de ha "A JÁTÉK"-ról beszélünk, az minden társasonak ez lesz. Ezt a megítélést gyűlölik sokan. Neked nem a ON Mars a legjobb játék , nem is a Homályrév. Nekem se. Zavarhat ha 10 000 ember mégis ezt kántálja. De ettől még nem veszik meg, nem játszanak vele, nem lesznek sznobok és Lacerda sem lesz béna. (Ezt az utolsó bekezdsét nem tudtam értelmesen leírni eddig) Tamással ebben nem értünk egyet. Ő pl játszott a Lisboával, nagyon tetszett neki, de így is gyűlöli.

  • robsteady

    2021-11-16 10:41:35

    Ne értsd félre, jó szerző, értékelem a munkáját, nem állítok mást. Kéne még nekem is több játéka, de erre az újra finnyogok kicsit.

    A Tamással pont erről beszéltünk a TJÜ-n. Hogy mutassa meg az ellenpontot, ha Lacerda nem tetszik neki. Írt a Cooper Islandról, de ott van nála mondjuk az Agra, Zimbabwe, FCM, Road & Boats, amik elég jó és heavy játékok már. Igaz, más módon, mint a lacerdák. Ott sok apró szabály szűkebb keretek közé szorít, szemben a Splotter filozófiával, ahol kevesebb szabály, nagy szabadság, nagyobb mélység van.

  • harnas1207

    2021-11-15 22:48:04

    Komplexitásban. Nem lehetetlen, de vitathatatlanul az élvonalban van. De nem tudok vitatkozni, mert még nem játszottam minden játékával.
    Ha érdekel, van egy nagy kritikus, aki méltán a legantilacerdább ember a hobbyba: Pierrot. Neki mondtam egyszer, hogy ha a Lacerdák 12 000 forintba kerülnének, akkor is elvből gyűlölné őket?

  • robsteady

    2021-11-15 20:29:25

    Miben nehéz felülmúlni? Árban feltétlen Tematikusságban talán, de ez itt most megbicsaklott szerintem. Valahogy azt érzem, annyira visszahat rá a környezete nyomása, hogy feleslegesen bonyolítja a dolgokat. Amúgy, amennyire elutasítottam Phil Eklundot, annyira felkeltette most az érdeklődésem, mert jobban beletúrtam a dolgaiba. A B:O2-t pont azért fordítom, hogy más is meglássa az energiát, amit ez az őrült a játékaiba forgat. Kiütötte Vitalt nálam. Nem tökéletes ő sem, nyilván. Meg aztán tényleg megosztó alkotó. Vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem.

  • harnas1207

    2021-11-15 20:02:05

    Sok helyről hallom a Lacerda sznobságról, de még sose láttam rá bizonyítékot. Túlárazottak a játékai, de csak annyira mint minden más. Tény, hogy nem olyan őrült nehezek és komplexek a művei, mint hyepolják, de nehezen lehet felülmúlni őket. A stílusát lehet szeretni vagy utálni, de nem tudom azt mondani, hogy túlrajongják őt. Inkább a játékáért elkért összeget rajongják körbe...

  • robsteady

    2021-11-15 19:37:10

    Szerintem csak feleslegesen túlbonyolított játék lett. Én lemondtam róla. Raktam inkább látatlanban a Horseless Carriage-re. A Splotterben még lehet bízni. Valamiért kezdek letenni Lacerdáról. Talán mert divat szeretni, mert vannak olyan sznobok hogy csak az ő játékaival játszanak. A Lisboa még piszkál, de hátrébb lett sorolva a wishlisten a Splotterek és Eklund Biosai ellenében. Annyira felkapott VL, hogy jó eséllyel játszok másnál velük, mint itthon. Jó, a Vinhos és CO2 SC marad érzelmi okokból.

    Viszont a Power Plants KS kampányára beneveztem. Engem meg lehet venni az area control játékokkal. Dedósnak tűnik, de nem az, az csak az álca...

  • robsteady

    2021-11-15 19:25:35

    .

  • harnas1207

    2021-11-15 17:22:04

    Weather Machine nagyon várós, de valamiért úgy érzem, nem ez lesz Lacerda legújabb nagy dobása.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Időjárásgép
  • Megapulse: Hyperdrive
  • Hanamikoji: Geisha's Road