Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 38. hét

Ismét beindult és gőzerővel robog az új CMON kampány, a Masters of the Universe: The Board Game. Igen, ez megint csak He-Man kalandjait dolgozza fel, természetesen sok-sok figurával. Mi mégsem fogunk vele részletesen foglalkozni, mert sajnos Európába nem szállítják a játékot, jogdíjproblémák miatt. Ezért is készült két játék ugyanabban a témában, gyors egymásutánban.

Ha érdekel a projekt, esetleg ismersz valakit, aki hazahozza neked, itt megtekintheted.

Bércre hág és völgybe száll…

A Button Shy Games specialitása, hogy nagyon olcsó és nagyon egyszerű játékokat ad ki, melyeket bárki otthon is kinyomtathat magának. Ezek a játékok jellemzően kooperatívak, vagy egyedül is élvezhetők, és általában utazásra ajánlják őket. A mostani a jubileumi ötvenedik projektjük.

Az Unsurmountable-ben nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint, hogy megmásszuk a világ legnehezebb hegycsúcsát! Ehhez összesen 17 kártyalapra lesz szükségünk, melyből ötöt tartunk folyamatosan a kezünkben – vagy, mivel nincs ellenfelünk, az asztalon. Kijátszani mindig csak a bal oldali lapot lehet, ezekből fogunk tudni építkezni, piramis alakban. A cél megépíteni a tíz lapból álló hegyet úgy, hogy folyamatos út vezet az aljától a tetejéig. Ha nem tudjuk, vagy nem akarjuk kijátszani a bal oldali lapot, eldobhatjuk bármelyik másikat. Ekkor az nem épül bele a hegybe, viszont használhatjuk a képességét: lappokat cserélhetünk, kártyákat húzhatunk, vagy néha bekaphatunk pár kellemetlen büntetést.

Ha túl könnyű lenne a játék, még négy nehézségi fokozattal bővíthetjük, valamint két kiegészítőt is vehetünk hozzá. Ezek természetesen még több lapot adnak hozzá, és rendre 0-, illetve 1 dollárba kerülnek. A szállítás 14 dollár, amit azt jelenti, hogy a postaköltség ára magasabb, mint amibe az all-in szint kerül. Érdemes tehát elgondolkozni a 3 dolláros print&play verzión.

Unsurmountable

Jason Tagmire is raising funds for Unsurmountable on Kickstarter! Puzzle your way to the top of the mountain in a solo game from Scott Almes and Button Shy. Only $10!

Az ember legjobb barátai

A játékvilágot elég egyértelműen dominálják a macskák, és csak néha tud magának figyelmet kiharcolni egy-egy másik faj (mondjuk a madarak). A Kutyavilág után most itt a Dog Park, ám a Keller & Mayer játékával ellentétben nem kóbor kutyákat alakítunk, hanem a jószágokat sétáltatni induló gazdikat.

A sétáltatáshoz először is szereznünk kell egy vagy több kutyát. Mindegyiknek saját igényei vannak: van, amelyik jutalomfalatot szeretne, van, amelyik apportírozna, és van, ami inkább csak a saját (csipogós) játékával lenne egy kicsit. Ha megvan az eb, lehet is sétáltatni a parkban. Minél lassabban haladunk, annál több cuccot tudunk fölszedni a földről, viszont annál nagyobb eséllyel kapunk pontlevonást a késés miatt. Ha hazaértünk, kioszthatjuk a tárgyainkat, és felkészülhetünk a következő sétára – vagyis fordulóra.

A Dog Park egyszerű játék lesz, amit már tízévesekkel is kipróbálhatunk. A kipakolás gyorsan megy majd: egyszerűen csak ki kell osztani a kártyákat és kezdődhet is a játék. Az alapcsomagon felül létezik egy Collectors Edition, ami néhány ezer forintért pluszért nagyon jó vétel: két kiegészítő, nyomtatott meeple-k, egyedi játékostáblák és doboztakaró is jár hozzá.

Dog Park: A Beautiful Board Game about Walking Dogs

Birdwood Games is raising funds for Dog Park: A Beautiful Board Game about Walking Dogs on Kickstarter! Collect and walk all your favourite dogs in this card-driven game for 1-4 players.

Mackótestvér

A Robbanó cicák óta tudjuk, hogy a Kickstarteren bizony sikeresek lehetnek az extrém hülyeségek is, főleg, ha jól tudják eladni magukat. A világvégét (jobb esetben csak a gazdájuk halálát) elhozó macskák után most itt vannak a gyilkos medvék, akik az erdőben lesnek a rettegő túrázókra, akik végső kétségbeesésükben egy vödör lávával védik meg magukat…

Oké, a Beware of Bears nem az a tipikus heavy euro. Inkább az olyan estékre való, amikor az agyműködése már mindenkinek leállt. A cél, hogy a kezünkben lévő lapokból kiépítsünk egy nyolc kártyából álló ösvényt, ami kivezet minket az erdőből. Közben folyamatosan gyűlnek előttünk az erdő lapok, melyeken vagy egy szép tájkép, vagy egy brutális medve látható. Ha egy akciókártyának köszönhetően felfordítunk egy olyan lapot, amin maci van, elvesztettünk egy életet. Amint látod, kétféle út vezet a győzelemhez: vagy mi jutunk ki elsőnek az erődből, vagy akciókártyákkal elérjük, hogy a többieket zabálják föl a ragadozók. Ehhez telepíthetünk még több medvét a többiek elé, felfordíttathatjuk velük a lapjaikat, a memóriabajnokok életét pedig a paklijuk megkeverésével keseríthetjük meg.

Az alapjátékot még két kiegészítővel (Parks és Scout bővíthetjük), illetve, ha gyorsan rendelünk, még megcsíphetjük a Kickstarter exkluzív plüssmackók egyikét is.

Beware of Bears: A Card Game for the Bold & Brave

Boss Dog Games is raising funds for Beware of Bears: A Card Game for the Bold & Brave on Kickstarter! 🐻 It's like Russian Roulette - Bear Style 😲 ✅ Strategy ✅ Disaster ✅ Laughs ✅ Sabotage ✅ Ages 7-120 🤣

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!


Kommentek

  • porcine

    2021-09-22 20:45:30

    És O'Toole! ;)

  • Treffhetes

    2021-09-22 20:29:42

    Valóban híg a pillanatnyi kínálat, azért is jeleztem a plusz opciót.
    Az meg egy percig nem kérdéses, hogy a következőben (vagy az azutániban, leadástól függően) benne lesz a Voidfall. Mindent tud, amit kell: Mindclash és Turczi

  • porcine

    2021-09-22 19:55:03

    Ez tényleg az, de az író mentségére szolgáljon, hogy a felhozatalból nem is nagyon lehetne jobbat választani.

    De jövő héttől Voidfall!!! (Persze könnyen lehet, hogy csak engem hoz ennyire lázba a játék, de követtem a fejlesztői naplójukat és nagyon ígéretesnek tűnik.)

  • Treffhetes

    2021-09-22 18:41:55

    Hm lájtos lista. Mondjuk játékra vitték a régi mondást, miszerint medve embernek farkasa.
    Viszont elindult egy "amerikaifoci-ihletésű" játék is. Még nézegetés alatt, meglássuk, miben lesz más/jobb/rosszabb, mint a vérfoci. Mindenesetre már meg van fundálva, és úgy fest, a stretchnaci figurás gólokkal lesz kitömve.
    https://www.kickstarter.com/projects/blacklistgames/myth-and-goal

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kutyapark
  • Unsurmountable
  • Beware of Bears:  A Card Game for the Bold & Brave