Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 36. hét

Néha elgondolkodom azon, hogy beválogatok egy bűn rossz játékot is, csak azért, hogy panaszkodhassak egy sort, hogy ez meg hogyan volt képes összeszedni a pénzt. De mindig eszembe jut, hogy mindannyiunk ideje értékesebb ennél.

Szép szokások

Kinterlands kontinensén sokféle törzs élt egymástól elszigetelten. Amikor megpróbáltak egymással kapcsolatot teremteni, na ott kezdődtek a bajok. Vannak, akik csak simán legyilkolták a másikat, de voltak olyanok is, akik szép szokásokat ápolnak közösen. Ilyen például a Siege Command két főszereplője, két kimondhatatlan mássalhangzótorlódásokkal fűszerezett nevű törzs, akik hatévente háborút vívnak a kettejüket elválasztó termékeny földterület használati jogáért. Megütköznek a veteményesen, aztán a győztes gazdálkodhat ott hat évig. A kiömlő vér meg állítólag jó hatással van a terményre…

A Siege Command sokadik próbálkozás a tower defense műfaj megtársasjátékosítására. A cél eljuttatni az ellenfél oldalára a saját lényeinket, akik ekkor tudják kiosztani a sebzést. A csatatér közepén ülnek a lőtornyok, melyek fölött, ha átvettük az irányítást, egy egész sornyi egységet kaszálhatunk le. Persze ez csak egy kis része a konfliktusnak: a hadvezérek hátulról varázslatokkal és csapdákkal avatkozhatnak bele a harcba.

A játékhoz máris megjelent egy kiegészítő csomag, a The Conclave Wars, ami egy szintén hatévente megtartott békés esemény erőszakba fulladását meséli el. Az alapjátékot új törzsekkel, orvtámadással, alagutakkal és barikádokkal egészíti ki. Mi a rendelésünket neoprén playmattel, paravánokkal, valamint egy, kifejezetten a játékhoz készült képregénnyel tudjuk bővíteni.

Siege Command

Ryan Collins is raising funds for Siege Command on Kickstarter! Strategize and adapt to maintain control of the battlefield in a lane-based tower-offense game for two players.

Csínytevők

Régebben szinte minden játékot aszimmetrikusnak hívtak, amiben voltak választható frakciók. Ezek rendszerint annyiban tértek el egymástól, hogy az elfek íjazáskor két kockával dobnak, az emberek meg nem, mégis úgy ömlengtek a KS projektekben, hogy „gyakorlatilag minden frakcióval egy teljesen új játékot játszol...”. Aztán megjelent a Vast és a Root és megmutatták a világnak, hogy milyen az, amikor tényleg minden frakcióval teljesen más szabályok szerint kell boldogulni. Sajnos, ami ezeknek a játékoknak a legnagyobb előnye, az a legnagyobb hátránya is: minden frakcióhoz újra kellett tanulni a játékot, elmagyarázni (és főleg megérteni) pedig nagyon sok időt vett igénybe. A Mystic Mischief ezzel próbál szakítani és megteremteni az egyszerű aszimmetrikus játék fogalmát.

A misztikus Mystic Manor könyvtárában járunk, ahol hét, misztikus lényekből álló csapat szeretné rátenni a kezét (vagy bármi annak megfelelőt) néhány misztikus könyvre. Ebben a legnagyobb ellenségük a morózus képű Tomekeeper lesz, aki testalkatához képest meglepő fürgeséggel járja a sorokat, és könyveket a helyükre-, a nyakon csípett tolvajokat meg a játékon kívülre pakolja. A cél, hogy ez utóbbi lehetőleg a többiekkel történjen meg. A megvalósításhoz a csapatunk különleges erejét tudjuk használni. A varázslók például teleportálással helyet tudnak cserélni egy másik figurával. A trollok képessége hasonló, csak ők nem finomkodnak ennyit: egyszerűen felkapják és a Tomekeeper útjába hajítják a kellemetlenkedő alakokat.

A kiadó koncepciója az, hogy a Mystic Mischief alapból prémium minőséget képvisel, ezért csak egy stretch goalt állítottak be: 300 ezer dollárnál saját háttérzenét kap a játék. Az alapdoboz 59 dollárba kerül, amihez ingyen jár a világító figurákat tartalmazó szellemes kiegészítő. A gameplay all-in 95 dollár, ezt még mindenféle ruhadarabokkal (pulcsik, sapkák, pólók, nadrágok) bővíthetjük, ha történetesen annyire bejönne a játék, hogy már a Mystic Manorból akarunk öltözködni.

Mythic Mischief by IV Studio

A game of tactical traps & high-stakes hijinks. Lure opponents with the Vampires or toss them with the Trolls. No matter which of the 7 asymmetric factions you choose, use your abilities to manipulate everything on the board to place your enemies in the path of the dreaded Tomekeeper.

Sötétzöld, majdnem fekete

Nem hallottam még a Green Hell című videójátékról, ezért gyorsan rákerestem, hogy mit érdemes tudni róla. Az első cím, ami szembe jött velem: Green Hell – Túlélő horror mazochistáknak. Ez remekül leírja a játékmenetet: egy túlélőszimulátor, ahol minden meg akar ölni, és jó eséllyel meg is fog. No, ez rendkívül szórakoztatónak hangzik, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e jó adaptációt készíteni belőle – elvégre láttunk már hasonlót.

Legfeljebb négyen vághatunk neki a dzsungelnek, összefogva a túlélés és a küldetés teljesítése érdekében. A figuráinkkal mozoghatunk a lapkákból álló (és természetesen elsőre teljesen átláthatatlan) terepen, találkozhatunk kedves helybéliekkel, akiket megölve alapanyagokhoz juthatunk, melyekből felszerelést készíthetünk magunknak (magyarul: craftolhatunk). Tárgyakból természetesen nem lehet nálunk bármennyi: tetriszeznünk kell, hogy a hátizsákunkban elférjenek a dolgok. A keresés kockadobással történik, de egészen egyedi módon. A kockákon fél szimbólumokat látunk, melyeket összepárosítva kapjuk meg, hogy milyen tárgyakra bukkantunk a bozótban.

Az alapjátékhoz is jár egy menő kockatorony, de műanyag minik helyett meg kell elégednünk karton standee-kkel. Bővítésként természetesen kérhetünk miniket, valamint a kockatornyot cserélhetjük le még menőbbre, illetve limitált példányszámban igényelhetünk Green Hell Steam kulcsokat is.

Green Hell: The Board Game

Galaktus Games is raising funds for Green Hell: The Board Game on Kickstarter! Survive the ever-expanding jungle created with a modular, semi-random map setup.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • godzsakattila

    2021-09-08 18:36:11

    Igazából az ötlet szerintem se hülyeség, persze minden szubjektív, így könnyen vitázásba csaphat át a dolog, de a lehetőség nyitott, nyiss nyugodtan, rendszeres olvasója leszek, ha fog létezni egy ilyen topic 😅

  • porcine

    2021-09-08 08:50:46

    Lehet, hogy érdemes lenne egy Rossz játékok topikot nyitni. Engem is érdekel, hogy másnak egy társasjáték miért nem tetszett. Tudom, a játékok alatti hozzászólásoknál is meg lehet említeni a negatív élményeket, de ott inkább a pozitìvumokat írja az ember, és ez így jó. Különösen az érdekelne engem is, hogy mit kellett volna másképp csinálni, hogy a játék jó legyen.

  • hierroo

    2021-09-07 22:29:29

    Engem az is érdekel, ha rossz játékokról beszélgetünk. Mert beindítja az ember fantáziáját, hogy hogyan lehetne a rossz játékból jót csinálni. Meg kell keresni, illetve össze kell gyűjteni a hibákat, és módosítani a dolgokon. Habár az, hogy valami rossz, az sokminden lehet. Az is lehet hogy működőképes a játék, csak épp nincs rá igény, vagy kicsit unalmas. Vagy sok a hasonló. Vagy csak a kidolgozás a rossz. Satöbbi. Szóval ebben a témában is el lehet mélyedni! Vannak egyébként egyáltalán rossz játékok? Mert ami nem készül el, vagy a kickstarteren nem lesz sikeres, még azt sem mondható rossznak feltétlenül! Lehet, hogy egyszerűen nincs itt az ideje, hogy befusson.

  • porcine

    2021-09-06 18:22:38

    "Néha elgondolkodom azon, hogy beválogatok egy bűn rossz játékot is..."-pedig érdekes lenne. Ahogy édesapám szokta mondani: "A negatív élmény is élmény!":)))) Én kíváncsi lennék arra, hogy mégis miért vesznek meg emberek rossz játékot. Olyat, amiről ordít, hogy rossz, értéktelen, gagyi. Pláne egy Kickstarteren. Hiszen oda azért megy az ember, mert már érdekli a társasjátékozás, nem csak beesik egy nagyboltba ünnep előestéjen venni valamit a családnak. Persze az is lehet, hogy naiv vagyok, hiszen a Kiskegyed-Story-Best háromságot is sokan megveszik.

    A Green Hell-t én is nézegettem, de a mazochista énemet kielégítette egy időre az Utolsó erőd.:)

  • veerzoltan80

    2021-09-06 13:45:26

    A Green hell-röl egyből beugrott a 2012-es The river sorozat, ami az amazonason játszódó horror túlélős tvsorozat volt, sajnos kaszát kapott pedig igazán egyedi és jól összerakott műsor volt.

    Ezek az alap infók jól hangzanak, kivancsi leszek a projektre.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Siege Command
  • Green Hell: The Board Game
  • Mythic Mischief