Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 33. hét

Ha jól számolom, akkor ezzel a mondattal együtt összesen tízenhatszor írtam le a sárkány szót ebben a cikkben.

Sárkányok tánca

Az előző heti ajánlóban már szót ejtettünk arról, hogy manapság sárkányokat ölni nem menő. Sokkal jobb, ha mi magunk lehetünk a sárkányok, esetleg a gyíkokkal együtt küzdhetünk egy közös célért. A Flamecraft világában a sárkányok kedves lények, akik harmóniában élnek az emberekkel, és nem mellesleg nagyon finom kenyeret tudnak sütni!

Kézműves mestereket alakítunk tehát, akik a sárkányok segítségével alkotnak dolgokat. Sárkányfiguráinkkal egyszerű munkáslehelyezős (sárkánylehelyezős…) mechanikával látogathatjuk meg a városka boltjait, amik rendre egy-egy akciómezőnek felelnek meg. Kizárás nincsen: ha más sárkánya már bejárta a boltot, attól még mi is megtehetjük ugyanezt, csak meg kell ajándékoznunk a gyorsabb játékos sárkányait. A boltokban bevásárolhatunk, illetve el is küldhetjük az egyik sárkányunkat dolgozni, aki újabb akciómezőt nyit meg mindenkinek – nekünk pedig győzelmi pontokat termel. Különleges akció a bolt elvarázslása (enchant) ilyenkor egy kevés nyersanyagért cserébe a bolt összes sárkány-akcióját használhatjuk egyszerre, és még egy kis extra jutalmat is bezsebelhetünk.

A normál és a deluxe (Flamekeeper) verzió között pontosan negyven dollár a különbség. Ezért cserébe egy sokkal sárkányosabb játékot kapunk: műanyag sárkányfigurák, formázott jelölők és egy sárkánybőr (na jó, nem) szütyő teszi teljessé az élményt a fémpénzek és az elmaradhatatlan Gametrayz inzert mellett. Az add-onok között a fenti kiegészítőket egyesével rendelhetjük meg, illetve kérhetünk még egy leírhatatlanul cuki plüss sárkányt is.

Flamecraft

Cardboard Alchemy is raising funds for Flamecraft on Kickstarter! In a magical realm a village awakes, and artisan dragons make coffee and cakes! 2-5 players compete to enchant the town with dragons!

Legendák könyve

A Legend Academy egyesít magában mindent, amit az angol szaknyelv gimmicknek nevez. Magyarul nincs rá jó szó, még a szótár is csak körül írni tudja. A társasjáték-kiadásban olyan komponenseket jelöl, amik a játékélményre valószínűleg nincsenek nagy hatással, mégis könnyen megragadják az emberek figyelmét. Jó példa mondjuk az átlátszó kártyák használata, a játéktérként használható küldetésfüzet, esetleg a tábla és a tároló összekapcsolása. Mint azt említettem, a Legend Academyben mindezeket egyszerre kapjuk meg.

A játékban tíz ismerős kalandot (A dzsungel könyve, Gulliver utazásai stb.) élhetünk át néhány ismerős karakterrel (Robin Hood, Alíz Csodaországból stb.). A kalandok gerincét a pakliépítés adja, az élmény pedig a nagyon különböző karakterekből jön majd. Minden hősnek saját fejlődési fája lesz, teljesen egyedi képességekkel, amik a felszerelésekkel kombinálva rengeteg kombinációt adhatnak ki. Az átlátszó lapokkal még tovább fejleszthetjük a képességeinket, ami még tovább erősíti a kombózás élményét. Ha mindez nem lenne elég, még egy munkáslehelyezős szekciót is kapunk, ahol a karaktereinket tudjuk fejleszteni két csata között – ez lenne a címszereplő akadémia.

Deluxe kiadás nincsen, helyesebben csak maga a deluxe változat rendelhető a Gamefoundon keresztül. Ezen kívül csak mennyiségi kedvezményt lehet elérni, ha négyesével rendeljük a játékot.

Legend Academy by El Dorado Games

The cost of shipping will be charged after the campaign. When our pledge manager is sent out via email, you will be asked to fill in your address and be charged for shipping at that time. Prices will vary based on your region and address.

Színes kis állatok

A kampány játékokkal az a baj, hogy egy, konzisztens társaság kell hozzájuk. Ha bárki is kiszáll (esetleg csatlakozni szeretne) közben, már borul is az egész. Ráadásul szinte mindenki ismer legalább egy embert, aki rosszul van a kooperatív játékoktól, tehát jó eséllyel csak csonka partival tudjuk őket végig vinni.

Nem úgy a Lands of Galzyr esetében! Ezt a játékot egyszerre lehet kooperatívan és kompetitíven játszani, és bármikor léphetnek be, vagy éppen távozhatnak a játékosok. A történet szerint egy színes (és nyílt) világban járunk, amit antropomorf állatok népesítenek be. Velük fogunk átélni több száz kalandot, melyek hossza állítólag három regény terjedelmét is meghaladja. Nehéz egy ilyen játékról spoilerek nélkül írni, a Galzyr oldala is inkább a vibráló, színes látványvilággal, és hangzatos ígéretekkel próbálja megragadni a leendő vásárlót. Kampányfüzet helyett egy app visz majd végig minket a kalandokon, ami garantálja, hogy mindig csak a számunkra releváns információt fogjuk látni (csak semmi kukucskálás!).

A deluxe kiadás itt az all-in csomagot jelenti. Az alapjáték mellé playmatet, extra kockákat, kockatálcát, illetve egy aláfestő zenét tartalmazó CD-t csomagolnak be nekünk.

Lands of Galzyr by Snowdale Design

Everything in this Shipping section refers to English copies, including addons from Snowdale Design's catalog. See details for French versions 🇫🇷 here and Spanish versions 🇪🇸 here. Shipping costs will be charged after the campaign in the pledge manager (which is here on Gamefound).

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Csiracsirke

    2021-08-17 22:19:54

    A Lands of Galzyr is vagány a letőlthető háttér zenével meg én szeretem az ameriket és az plusz pont hogy bármikor be lehet csatlakozni vagy kiszálni tetszene ha mondjuk az Arnakhoz vagy a Robinsonhoz adnának hanganyagot tudom a Robinsonhoz van spotifyon zene az Arnakhoz nem találtam de az Indy filmek zenéje teljesen illet hozzá, a sárkány pékséges is érdekes remélem elterjed majd ez a fajta insertezés mint ami ennél a játéknál van.

  • veerzoltan80

    2021-08-17 12:39:14

    A Flamecraft máris rabul ejtett :) ugyan újdonságot játékmechanikailag nem látok benne, de hát sárkányokkal pékséget működtetni... ez amelyik agyhalottnak eszébe jutott :D a másik kettőt ötlet szintjén nem érzem túl erősnek, de kinek a pap kinek a papné. Azért megnézném ahogy Daenerys leruccan Drogonnal valahova Meeren főutcájára és bedobja a boltba hogy füstölje meg a sonkát :D zseniális :D ahogy Robert Downey Jr. mondta volt a Trópusi viharban: Fullba nyomják a kretént :D

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Lángművesek
  • Lands of Galzyr
  • Legend Academy