Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 30. hét

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a Kickstarter-exkluzív kiadások ára az aranyéval vetekszik, jól gondoltad. A mai ajánlóban terítékre kerül egy 23 karátos arannyal díszített deluxe kiadás is. Aranyáron.

Az apokalipszis négy lovasszobra

Emlékeztek még a Chronicles Of Drunagor: Age Of Darknessre? Tudjátok, ez volt az a dungeon crawler, ahol nem csak síkban mozoghattunk a térképen, hanem a műanyag tálcáknak köszönhetően lépcsőt mászhattunk, lelökhettük a szörnyeket a szakadékba, vagy épp a magasból nyithattunk tüzet a zombikra. Mindezt több, mint száz figurával és egy képeskönyvvel, ami végigvezetett minket a sztorin.

Hőseinknek már eddig is bőven akadt dolga, hiszen az eredeti játék sem szűkölködött kiegészítőkben, de úgy néz ki, hogy idén sem fognak sokat pihenni. Már a megjelenés évében beindult ugyanis a Chronicles Of Drunagor: Age Of Darkness Apocalypse Gamefound kampánya. Ebben az apokalipszis lovasai ellen vehetjük fel a harcot, akik mindenen ülnek, csak éppen lovon nem. Persze nem egyedül jönnek: a nyomukban lépkednek hűséges varázslóik, páncélos-korbácsos harcosaik és Cthulhu-hasonmásaik. Egy ilyen borzalmas sereg láttán még a holtak is feltámadnának! Így is történt, ők adják a gyalogsági egység nagyját.

Ha csak a kiegészítő érdekel, akkor 95 dollárt kell fizetned. Ellenben, ha lemaradtál az alapjátékról, akkor azt egy 115 dolláros add-onnal tudod pótolni. Ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Drunagor jól hozza a figurás játékoktól elvárt bővíthetőséget, kiegészítők formájában. Ha spórolni szeretnél, lemondhatsz a minikről, de ne feledd, hogy a borsos szállítási költség egyik esetben sincs benne az árban!

Chronicles of Drunagor: Age of Darkness Apocalypse by Creative Games Studio LLC

Chronicles of Drunagor - Age of Darkness Apocalypse is a massive expansion that brings another chapter in Daren's fight against Darkness. Through 16 adventures that present new mechanics and level structures, unravel Drunagor's culture and mythology in an enhanced Campaign development experience where your choices will change the adventures you will face and the conclusion of your narrative.

Kártyáról kártyára

Ha azt mondom, hogy megérkezett a Splendor készítőjének új játka, milyen kép jelenik meg előtted? Egy egyszerű, de jól átgondolt mechanikákkal működő családi társasé? Nos, nem is tévedhettél volna nagyobbat! A Soul Raiders egy grandiózus, történetorientált, fantasy kaland lesz, ami egyben megpróbálja (újra) megreformálni a műfajt.

A Soul Raiders három fejezete kártyákból kialakított térképen játszódik, melyet közösen fedezhetünk fel, sokféle különböző módon. Azt, hogy sokféle, szó szerint kell érteni, hiszen egy lap egy oldalán akadhat 3-4 interakciós pont is, és ezekből kell legalább negyvenet megoldani egy rész alatt. A tervezők ígérete szerint egy fejezettel 2-3 óra alatt lehet végezni, ha átrohanunk rajta. Ekkor viszont jó eséllyel magunk mögött hagytunk egy csomó hasznos dolgot, úgyhogy érdemes még egyszer nekifutni, hogy felkészültebben vághassunk neki a következő kalandnak. A cselekedeteinket kártyák vezérlik, a Tainted Grailhez és az Etherfieldshez hasonló, akciópontos mechanikával.

Ahogy az lenni szokott, most is két kiadás közül válogathatunk: az alapjáték csak négy figurát tartalmaz, minden mást standee-kkel old meg. A könyv alakúra szabott Grimoire editionbe jóval több mini került, melyek elhelyezését rendszerező dobozok segítik, valamint egy 80 oldalas világleírás is helyet kapott benne.

Soul Raiders ⚔️

One for All is raising funds for Soul Raiders ⚔️ on Kickstarter! A new take on the exploration, adventuring and cooperative genre, for 1 to 4 players

Orosországból szeretettel

Rendben, rendben, a végére elszakadunk a minifigurás fantasytől és nézünk valamit, ami az euro-kedvelő közösségnek is szimpatikus lehet. Az Orosban félisteneket alakítunk, a célunk pedig az, hogy a követőink minél nagyobb tudást halmozzanak fel. Tudásra szert tenni a hegyek tetejére épített szentélyekben tudnak, de ehhez az kell, hogy el tudjanak jutni az adott helyre, ahol valóban léteznie kell egy hegynek!

A térképen kőzetlemezeket tologathatunk, melyek, ha ütköznek, egy nagyobb földrésszé olvadnak össze. A sokadik ilyen ütközés után egy hegy emelkedik ki az óceánból. A hegy már nem mozgatható tovább, és végül ez lesz majd az a hely, ahol a követőink szentélyt építve tanulhatnak. Ez erősen emlékeztet a '10-es évek sikerjátékára, a 2048-ra, némi munkáslehelyezős-akcióválasztós mechanikával megspékelve. Bár a bemutató videóban a tervező már-már túljátssza a lelkesedését, abban igazat kell adni neki, hogy az Oros tényleg egyedi.

Természetesen most is több csomag közül választhatunk. A Kickstarter-exkluzív kiadás fa komponensekkel és egy praktikus inzerttel bővíti a játékot. Ez azonban még nem a teteje: 750-, illetve 1500 dollárért kérhetünk a limitált példányszámú, ezüsttel, illetve arannyal díszített exkluzív kiadások közül is, melyek mellé három KS kiadás jár pluszban, ráadásul még a postaköltséget is fizetik.

Oros ~ Be an all-powerful Demigod in an ever-shifting world.

Aesc Games is raising funds for Oros ~ Be an all-powerful Demigod in an ever-shifting world. on Kickstarter! An innovative, thinky, puzzle-like board game with layers of strategy and unique mechanics that erupt with life on every turn. 🌋

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • edboyww

    2021-07-28 13:33:14

    A könyökömön már külön lyuk van a minifigurás kickstartereknek, de ez az Oros valami szenzációsnak néz ki, pledge-eltem is egy dolcsit a pledge managerért.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Oros
  • Chronicles of Drunagor: Age of Darkness Apocalypse