Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 22. hét

Amekkora Witcher-mánia söpört végig a világon, meg vagyok lepve, hogy ennyit kellett várni a második nagy lélegzetvételű Witcher társasjátékra. Bár az Ignacy Trzewiczek tervezte The Witcher Adventure Game nem volt különösebben rossz, nem kavart nagy port, a rajongók pedig joggal várták, hogy legalább annyi bőrt le fognak majd húzni róla, mint a Trónok harcáról.

Ennek a világnak nem hősökre van szüksége, hanem profikra

Végre eljött a ríviai szörnyvadász rajongóinak nagy napja, és megérkezett az ő minitől roskadozó társasjátékuk is. A doboz mindent tartalmaz, ami a Witchert Witcherré tette – leszámítva a közismert, ríviai szörnyvadászt!

A Witcher - The Old World tehát nem Geralt történetét dolgozza fel, hanem – mint arra a neve is utal – egy a regények előtti világban játszódik. Ekkor még bőven voltak witcherek/vajákok és nem is szenvedtek hiányt munkában. Elsőként mindenki karaktert generál magának az öt nagy iskola valamelyikéből, felszerelkezik és nekiindul szörnyeket aprítani. A játék központi eleme lesz a pakliépítés, vagyis a képességek és a felszerelés minél hatékonyabb összehangolása. Harcolnunk nem csak a szörnyekkel kell majd, néha a többi játékos is a kardunk útjába kerülhet.

A designt nézegetve gyorsan leesik, hogy itt bizony a játékok kedvelőinek akartak kedvezni. Megkapjuk a Vad falka páncélos tündéit, a Fúriákat, az összes népszerű szörnyet, és még a ház tetején rekedt Keszeget is. Egyedül a blavikeni mészáros hiányzik a palettáról, de ez ugye nem az ő ideje.

Természetesen most is két kiadás született. A deluxe csomag tartalmazza az összes gyönyörűen kidolgozott minifigurát. Az alapkiadásban (az öt főhőst kivéve) be kell érned tokenekkel. Hacsak nem szeretnéd a pakkot a lehető legrövidebb időn belül megkapni, vagy nem a teljes csomagra utazol, akkor érdemes várni a támogatással, ugyanis a játék meg fog jelenni a Delta Visonnél, magyar fordítással is.

The Witcher: Old World

Go on Board is raising funds for The Witcher: Old World on Kickstarter! Action-packed adventure board game, full of immersive choices and excitingly fresh mechanics.

Kék rapszódia

Maradunk a videójátékoknál, csak egy kicsit korábbra utazunk vissza. A  Blue Collection három különböző mini-társast takar, melyek mind a retro játékok stílusában készültek. Az Insert Coin to Play egy roll&write (vagy inkább flip&draw) játék, melyben klasszikus gamer szimbólumokat (szív, bomba, űrlény) kell lefednünk tetris-elemekkel. Az egyszerű firkálgatást a végigvitt játékok (képek) után járó képességek bolondítják meg. A Cyberdoom Tower egy gyilkos robotoktól hemzsegő építmény, melynek el kell jutnunk a tetejére. A strázsáló robotok elől elrejtőzhetünk, de ha elég erősnek érezzük magunkat, meg is próbálhatjuk elpusztítani őket.  A cél minden szinten a kulcs megszerzése, majd liftezés a következő emeletre. A One Card Dungeon egy egyszemélyes, minimalista dungeon crawler, ahol a főhősöt, a szörnyeket és a képességeket is kockák jelképezik. Át kell vágnunk a torony szintjein, meg kell küzdenünk az ellenfelekkel, mindezt a dobásainkból eredő akciópontok ügyes beosztásával.

A Blue Collection mindegyik játéka rendkívül egyszerű és erősen minimalista, de pont ebben rejlik a nagyszerűségük is. Ha csak egy ragadta meg a képzeletedet az összes közül, akkor arra is van lehetőséged, hogy 8 euróért csak egy játékot rendelj. Mivel még mindig Kickstarteren vagyunk, ezt a minijáték-kollekciót sem bírták ki a készítők stretch-goalok és add-onok nélkül. Tehát, ha nem tudsz meglenni a játékhoz nyomtatott plyamat, póló és meeple nélkül, akkor rendeld meg a teljes verziót. Ha igen, akkor viszont vedd fontolóra a mindössze 7 eurós (vám-, és áfamentes) print&play lehetőséget.

BLUE COLLECTION

Little Rocket Games is raising funds for BLUE COLLECTION on Kickstarter! One Card Dungeon - Insert Coin to Play - Cyberdoom Tower - A collection of 3 award-winning micro-games

Kijutós játék, extrákkal

Az eredetileg vérpisti D&D játékosok egyenletmegoldásba forduló karakteralkotását parodizáló Roll Player az évek alatt egész univerzumot épített ki magának. Készült hozzá két nagydobozos kiegészítő; ide tartozik a roll&write műfaj egyik legjobbja, a Kartográfusok; készült hozzá egy, az alapjáték karaktereit használó kalandjáték, az Adventures; valamint a munkáslehelyezős Lockup.

Ezt fogja kiegészíteni a most készülő Lockup: Breakout. Továbbra is a Kulbak börtönében fogságba esett és harcra kényszerített lények egy csapatát fogjuk irányítani. A cél azonban most nem az, hogy feljebb emelkedjünk a rabok ranglétráján, hanem az, hogy megkíséreljük a szökést. Továbbra is munkásokat kell alkalmaznunk, hogy felszerelést és befolyást szerezzenek a föld alatti mikroközösségben, most viszont lesz egy plusz feladatunk is: valakinek egy lámpással kell járnia az alagutakat, hogy megtalálja a szabadságot jelentő rést a falon. Minél előbb sikerül ezt megtenni, annál több pont üti a markunkat.

Deluxe kiadás nincsen, és még add-onokban sem bővelkedik a kampány. Ha szeretnénk, a karakterkártyáinkat cserélhetjük műanyag jelölőkre, valamint rendelhetünk egy hétlapos mini kiegészítőt. Ez egyéni célokkal bővíti a játékot. Ha még nem volt szerencséd a Lockuphoz, az sem baj, most lehetőséged van kedvezményes áron megvenni a kampány során.

Lockup: Breakout Expansion

undefined

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Jún

Kickstarter körkép - 24. hét

Megjelenés | 2021.06.15. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

08Jún

Kickstarter körkép - 23. hét

Megjelenés | 2021.06.08. 13:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • Csiracsirke

  2021-06-09 10:31:52

  Nekem is sok a 230€ maradok szerintem a deluxe doboznál talán még egy kieg plusz a fém érme kiszámoltam hogy ha az All-in-t venném mennyi lenne és meghaladja a 100k forintot plusz a szállítási díj én már ezt az árat túlzásnak tartom bármennyire is szeretem

 • Wullo

  2021-06-07 21:05:40

  Akik támogattátok a Witcher KS-t, hogy látjátok a sok add-ont meg az All-in árát?
  Mi viszonylag lelkesek voltunk, de sokallom a 230 eurót az all-in-ért, Skellige board nélkül viszont nem tudom kell-e. >< (és a mage-ek is érdekesnek tűnnek, pláne hogy ugye female witcher nincs a lore-ban, akkor legalább legyen valami játszható női karakter...)

 • Csiracsirke

  2021-06-05 14:20:41

  Megérkezett a The Witcher-hez a kövi kieg Legendary Hunt néven plusz 7 boss plusz 35 juró

 • Waveshaper

  2021-06-03 10:26:01

  Annál jobbak látszódik hogy mi volt nekik fontosabb: a lehúzás, vagy az univerzum ismerete....

 • veerzoltan80

  2021-06-03 09:41:19

  Legalább nyitottak az észrevételekre 😂

 • Wullo

  2021-06-02 22:21:47

  És mi szóltunk hogy ugyan miért van rajta blindfold ha csak a Witcher sztorija alatt vakul meg és ez még előtte játszódik...
  Úgyhogy gyorsan leszedték róla :D

 • veerzoltan80

  2021-06-02 16:51:15

  Közben annyi azért történt, hogy Philippa bekerült a deluxeba 3.72M€nál.

 • Csiracsirke

  2021-06-02 09:16:04

  Ez sajnos várható volt, sok játéknál ezt csinálják. Simán belepakolhatták volna az érméket is a deluxe-ba + egy kieget mellé és akkor én már elégedett vagyok de így tényleg lelombozó a dolog. Jó lenne tudni hogy a Delta melyik verziót hozza.

 • porcine

  2021-06-02 08:15:55

  Egyetértek. Előnye a miniknek, hogy a nem társasozó embert is bevonzhatja. Első játékom a Blood Rage volt, a minik miatt, mondjuk nem bántam meg, előkerül mind a mai napig és elindított a lejtőn rendesen. De amikor ilyen nyíltan megy a lehúzás, az azért megmosolyogtató. Értem én a profitot, de lehetne okosabban is.

 • Waveshaper

  2021-06-02 08:06:22

  Nagyon erősen lehúzásnak néz ki. Sajnos manapság egyre általánosabb hogy egyre kevesebb a szellemi munka az adott játék mögött, és egyre több a (rövid távon múlandó) parasztvakítás, hogy tömjük tele látványos minikkel, és ettől a játék már elég vonzónak néz ki ahhoz hogy a kickstarter befusson. Hát még ha egy ismert franchise-t hozzácsapunk. Aztán a végeredmény lehet hogy kb. egy malom szintjén van, csak piszok jól néz ki, és 3x kerül le a polcról összesen mielőtt - érthetően hasonló módon azért a vagyonért amiért az illető megbánta hogy megvette - megy is ki facebook csoportba hogy eladó...

 • porcine

  2021-06-02 07:09:51

  Egy birkát sokszor meg lehet nyírni, de megnyúzni csak egyszer. Ahogy veerzoltan80 leírta, ez nettó nyúzásnak néz ki és elkezdték a késeket megfenni. Szóval ha így marad a buli, akkor biztos, hogy a könyvek után a Delta Vision magyar kiadását választom.

 • veerzoltan80

  2021-06-02 05:44:07

  Kezd egy kicsit leszállni a Witcher projekt azt hiszem. 3.4m eurónál járnak a fiúk ez oké, gratula. De most már a deluxe verzió sem deluxe, hiszen múlt héten kihozták a pénzérméket, nagyon dizájnos de csak külön megvásárlásra, most éjjel meg már különálló kiegészítőt jepentettek be 5 varázsló karakterrel, szintén csak külön 40€ért. Nem tudom ki hogy van vele, én nagyon szeretem a minőségi játékokat, de amikor azt érzem ahogy rohadtul le akarnak kopasztani azt nehezen viselem.

 • veerzoltan80

  2021-06-01 12:03:46

  nekem darabjaiban vannak meg a képregények így erre már nem érdemes ráugranom, még ha így egy sztori ki is marad. de lehet fateromat majd meglepem vele, nagy képregénymágus az öreg :)

 • Csiracsirke

  2021-06-01 11:59:00

  A képregényeknek jön az 5. része ha jól emlékszem és egyébként egy kemény fedeles könyv formájában meg lehet venni a Történetek Ríviai Geraltról című könyvet is ami egy képregény gyűjtemény.

 • veerzoltan80

  2021-06-01 11:35:48

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, a könyvek nagyon jók, megemlíteném mellette a jelenleg 4 részt számláló remek rajzolású képregényeket és A vaják világa címen megjelent albumszerű nagyalakú könyvet is, mind mestermű.
  A játékoknák nekem a 3. rész ütött be rendesen, és ne felejtsük el, hogy a Netflix - szerintem - remek sorozatot indított el az első évaddal, és ez igaz még akkor is, ha megfelelő háttérismeretek nélkül csak nagyon lassan áll össze a több időfonalon futó történet.
  Én is deluxra mentem rá a kickstarteren, most már annyi minden van hozzá pluszban, hogy inkább fordítok a családnak ha szükséges, de a két tonna minit nem hagyom bent a rendszerben. :)

 • godzsakattila

  2021-06-01 11:02:11

  Ajánlom én is a könyveket 😊 Az eredeti kérdésedre válaszolva, szerintem nem csak rajongóknak, sőt épp az, hogy a tucatrajongóknak bizony nem. A könyvek/játékok/sorozat főszereplője előtt játszódik a történet, szóval egy ettől a világtól teljesen idegen ember lehet nagyobb örömmel játszik vele, mint egy a sorozatot csak a főszereplőért néző/szerető tucatrajongó, aki 5 év múlva amúgy se nagyon fog emlékezni az egészre (ez amúgy piackapitalizmus hiba a kiadótól, de nem baj engem nem zavar.) Persze nyílván egy igazi rajongónak a legnagyobb élmény, aki ismeri és szereti a világot amiben játszódik ez a társas. De, hogy ne kelljen zsákbamacskáznod, olvass a megjelenésig 😉

 • porcine

  2021-06-01 09:27:16

  Köszönöm, de több kérdést nem teszek fel, mert most még a könyvhöz is meghoztátok a kedvem!:)))))

 • Csiracsirke

  2021-06-01 09:17:27

  A videójátékokkal játszottam először aztán a könyveket olvastam, engem a világ teljesen elvarázsolt a witcherek/vajákok egy mutáción átesett emberek ők védik meg a "halandókat" a szörnyektől, de nem minden szörnyet vágnak le csak azokat amik veszélyt jelentenek az emberekre természetesen fizetségért. Jónak vagy rossznak sem mondanám őket, semlegesek saját törvényeik alapján cselekszenek. A könyvek sokat merítettek a Tolkien-i világból, különböző népmesékből és a szláv mitológiából. Én támogattam a deluxe verziót, kellenek a minik 😊 a játékmenet valóban egyszerű és szép társas.

 • porcine

  2021-06-01 08:24:09

  Nagyon köszönöm! Akkor megvárom a Delta Vision kiadását, mert érdekel a játék (fiaimat pláne), és szeretem a magyar cegeket megtámogatni.

 • Adney

  2021-06-01 07:34:24

  Olvastam már könyvet és játszottam a PC játékkal is, de nem tartom rajongónak magam. A játék a Witcher hype miatt lett ennyire felkapva, mint például pár éve a Trónok harca társasok. A társas szerintem a rajongóknak készült főleg, a játékot bemutató srác is tuti rajongó, ennek ellenére simán tud vele olyan is játszani, aki még nem ismeri a Witcherek világák, mert valamelyest történetvezért a játék és elég annyit tudni, hogy a witcherek a jók, akik a gonosz szörnyeket ölik meg, a többi szerepjátékokból ismert elem (kockadobás, érmék, utazás, italok, fegyverek, stb.).

  Ha magyarul lenne, én támogatnám a deluxe változatot is, bár olvastam a bemutató alatti kommenteket és azt írták, hogy a játékmenet elég egyszerű, annak ellenére, hogy nagyon szép megjelenésű játékról van szó.

 • porcine

  2021-06-01 06:18:20

  Nagyon szeretem ezeket a Kickstarter körképeket, annak ellenére, hogy még soha nem támogattam egy játékot sem (nem tudom miért, de eddig az ICE volt az egyetlen, amin komolyan elgondolkodtam).

  Engem a Witcher téma (könyv, sorozat, konzol) teljesen elkerült, ezért elnézést, ha sületlenséget kérdezek, de a társas csak a rajongóknak szól? Miért van ez a nagy rajongás körülötte? Valaki támogatta már? És ha igen, akkor miért?

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Etherfields, a sötét mestermű

  2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

  Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

 • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

  2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

  Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

 • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

  2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

  A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

 • Ez lenne a kiállítások jövője?

  2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

  A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • The Witcher: Old World
 • One Card Dungeon
 • Insert Coin to play
 • Cyberdoom Tower
 • Lockup: Breakout