Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 18. hét

Itt a jó idő, lehet végre kimenni a szabadba. Kapjatok föl egy pokrócot, egy pár társast, és játsszatok a friss levegőn! Ha minden jól megy, hamarosan már a kedvenc gamer bárunkban is lejátszhatunk egy-két fordulót!

Apám munkája

Bár kétségtelenül érdekes társasjáték készülhetne azokból is, a címben szereplő munka nem egy kézzel felhúzott ácsműhely, vagy egy horgásztrófea-gyűjtemény. A My Father’s Workben az örökségünk (és egyben a hagyatékunk is) egy gigászi és őrült kísérlet. Sajnos, az öreg nem volt túl népszerű ember, úgyhogy, ha folytatni akarjuk, amit elkezdett, akkor kénytelenek leszünk vállalni a rizikót, hogy egyszer csak ránk rúgja az ajtót a fáklyás-vasvillás csőcselék. Ha ez megtörténik, az sem nagy baj. Nekünk is vannak gyerekeink, ők is tudják folytatni a munkát…

A My Father’s Work egy több generáción átívelő munkáslehelyezős játék lesz, mely nagy hangsúlyt fektet a történetre is. Kockapakolgatás közben egy app kísér majd minket és véletlenszerűen generált történeti elemekkel, valamint azokból következő egyedi szabályokkal szórakoztat minket. Ezek következtében változhat a térkép, új lehetőségeink nyílhatnak, illetve még azelőtt megőrülhetünk, hogy a fent említett társaság megjelenne a kapuban. A tervek szerint több millió különböző játékot tud majd generálni a program.

Deluxe kiadás nincsen, sőt, még add-onok sem. A My Father’s Work nem kerül majd a boltokba, ha lemaradnál, akkor csak közvetlenül a kiadótól, illetve azoktól a boltoktól fogod majd tudni beszerezni, akik már a kampány alatt beszálltak.

My Father's Work

Renegade Game Studios is raising funds for My Father's Work on Kickstarter! An Epic Victorian Mad Scientist Game Enjoyed Over the Course of Three Generations

Kocka vidámpark

Emlékeztek még a Dice Hospitalra? Ez volt az a remek kis kórházmenedzselős játék, amiben a betegeink dobókockák voltak, és a számoldaluk mutatta az egészségi állapotukat. Ha foglalkoztunk velük, jobban lettek. Ha nem, akkor egy szinttel közelebb kerültek az elmúláshoz. De vajon hogyan kerültek a kockák kórházakba? Lehet, hogy megsérültek a közeli vidámparkban?

A Dice Theme Parkban a feladatunk a kocka alakú vendégeink szórakoztatása, valamint természetesen a bevétel termelése lesz. Ebben segítségünkre lesznek a különféle gyomorpörgető hullámvasutak, valamint a szorgos alkalmazottaink, a maguk egyedi képességeivel. A játék (természetesen) új mechanikát teremt, ez a dice-cascading. A lényege, hogy ha egy mezőn aktiváltunk egy kockát, akkor tovább mozgathatjuk azt egy következőre, ahol ismét aktiválhatjuk, szép kombókat hozva létre. A tervek szerint a Dice Theme Park pont egy szinttel lesz összetettebb és interaktívabb, mint a kórházas elődje - ami nem rossz, tekintve, hogy a Dice Hospital nem a magas interakciójáról volt híres.

A deluxe kiadás műanyag figurákkal helyettesíti az alapdoboz hullámvasútjait, valamint két mini-kiegészítőt is tartalmaz. Ha még mindig nem lenne elég a kockafejű ügyfelekből, akkor a csomaghoz csaphatod az előző részt, valamint annak egy új, roll&write változatát is.

Dice Theme Park - The sequel to Dice Hospital!

Caezar and Kuly from Alley Cat Games is raising funds for Dice Theme Park - The sequel to Dice Hospital! on Kickstarter! The dice are your park visitors! Build attractions, hire staff & mascots. Get huge scoring combos with a novel dice cascade mechanic!

Háromezer év gyümölcse

A Dominations három évvel ezelőtt is szép kört futott Kickstarteren. A „meglehetősen összetett” civilizációépítő játékban nomád törzsként kezdtünk, majd a háromszögekből kialakuló világtérképen terjeszkedhettünk és fejlődhettünk a többiekkel együtt. Nincs szükség olyan múlandó dolgokra, mint a fa vagy éppen egy hadsereg. Háromezer év alatt csak az számít, hogy milyen társadalmat sikerült kialakítanunk.

A nagy sikerre való tekintettel elérkezett a deluxe kiadás ideje! Az egyszerűen csak Dominations Deluxe névre hallgató kampány alapját képezi egy praktikus tároló, amibe belefér minden Dominationsszel kapcsolatos dolog. Itt kap majd helyet az új, Rise&Fall című kiegészítő, ami két külön modullal bővíti a játékot. Ezeken kívül még fa komponensekre cserélhetjük a karton jelölőket és kapunk egy feljavított egyjátékos módot.

A kiadó gondolt mindenkire: a visszatérő játékosok kérhetnek upgrade pakkot, míg az újak kedvezőbb áron vásárolhatják meg az összes eddigi Dominations dobozt.

Dominations Deluxe

Holy Grail Games is raising funds for Dominations Deluxe on Kickstarter! Dominations: Road to Civilization, the unique civilization building game, is back with a Deluxe slipcase and plenty of new content!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.


Kommentek

  • Robby

    2021-05-10 19:42:43

    Igen, ez igaz, csak az ár miatt érdekességként említettem meg. Ha ilyen haszon van a játékokon, akkor igazán lehetne több jobb akció...

  • Treffhetes

    2021-05-06 11:00:15

    A 4db-os csak viszonteladóknak van (retailer pledge, nem group pledge)

  • hierroo

    2021-05-05 23:43:54

    Nekem sem hiányzik, és én sem véletlenül kezdtem el társasozni, a pc-ket háttérbe kerültek egy kicsit. Egyébként elég érdekes ez a dolog a tabletekkel, mert alapjában véve a mostani társasjátékok egy része a pc-s játékokból lettek vissza 'konvertálva'. A társasjátékok elég jól felfejlődtek a számítástechnika világa mellé. Viszont az informatika olyan gyorsan fejlődik, hogy nem lesz könnyű dolga a társasjáték-fejlesztőknek lépést tartani az újabbnál újabb számítógépes játék versenyében. Szerintem ezért is jelennek meg olyan dolgok is (pl. a tablet is) amelyek vagy életképesek, vagy nem. Ezt majd a társasjátékos társadalom megmondja, mi fog maradni, és mi tűnik majd el.

  • godzsakattila

    2021-05-05 21:28:18

    Ezzel teljesen egyetértek. Számomra már a ló túloldalának tűnik a Gyűrűk Ura társas is, ahogy néztem videót róla. A Rettégés éjszakája applikációs mesélője nagyon jó ötlet, de számomra ami attól "elektronikusabb", az már nem az én világom, legalábbis nem társas szinten.

  • zkbali

    2021-05-05 20:22:29

    Azért óvatosnak kell lenniük a tervezőknek, kiadóknak ezekkel az innovációkkal. Kétségtelenül érdekes és sok lehetőséget rejtő újítás, viszont a társasjátékok egyik szépségét ma már pont a "klasszikus" feelingje adja, és az, hogy a szórakozás képernyőmentes formája. A fizikális összetevők, a manuális módja a játéknak szerintem nagyon fontos elem. Ha túl elektronikussá válik, akkor annyi erővel PC-s játék is lehetne. Engem emiatt nem vonz különösebben az online társasozás műfaja sem.

  • Csiracsirke

    2021-05-05 17:30:35

    Nem mertem megnézni még a kampányt így az árrol nem tudtam :D az is igaz hogy nem akartam befizetni rá csak a koncepciót tartom érdekesnek majd a gameplay videokra kiváncsi leszek

  • Robby

    2021-05-05 17:14:16

    A játék is érdekes meg az árazása is. 1 db 99$ 4db 198$. De tényleg érdekes játéknak tűnik a videók alapján.

  • hierroo

    2021-05-05 16:44:10

    Én az ameris játékokról nem tudok véleményt mondani (pl. a My Father's Work-ről sem), mert nekem olyan nincs. Még hasonló se. Viszont az érdekes, hogy kezdik behozni a társasozásban a tabletet, mint tábla, vagy mint eszköz. El tudok képzelni így egy őrült nagy táblát, vagy változatos tájakat egy tablet segítségével. Így egy tablet segítségével akár azt is meg lehetne csinálni, hogy a játékmechanika adott, csak az eszközöket kell kicserélni, más témára. (pl. csak a képeket kell kicserélni a tableten.)

  • Csiracsirke

    2021-05-05 14:53:08

    A My Father's Work érdekes játéknak tűnik applikációt használ ami belenyúl a játékba gondolom generáció váltásnál generál új elemeket plusz változtatja meg a szabályokat kiváncsivá tett így hogy az app rengeteg játékot tud majd generálni sokaknak megéri zsákolni.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dice Theme Park
  • My Father's Work
  • DomiNations