My Father's Work
Videó beküldése

My Father's Work társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A My Father's Work egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a történetmesélés, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, az események és a...

A My Father's Work egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2022-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a történetmesélés, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, az események és a narrative choice / paragraph mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Folytasd egy őrült tudós munkáját, generáción át!
A falakat vaspolcok szegélyezték, mindegyik csak úgy roskadozott a formaldehidet tartalmazó üvegedényektől, bennük mindenféle groteszk érdekességgel. Csak ámultam. Makulátlan sárgaréz szerszámok hevertek szerteszét, éleiket a használat edzette; és olyan minőségű, finomított fémek, amilyeneket még soha nem láttam ezelőtt. Tekintetem azonban egy robusztus, mahagóni íróasztalra terelődött, melyet vékony rézcsíkok díszitettek, és amelynek közepén egy viseletes, bőrkötéses könyv várta, hogy belelapozzak. Apám naplója – az örökségem, sok évnyi tudással és számtalan kísérlettel megtöltve. A kötet belsejében, a gyöngyházfényű pergamen tetején, melynek kopott szélei már sárgára oxidálódtak, egy őrült zseni tudatos tollvonásai voltak, amelyek egy olyan ambiciózus projektről árulkodtak, amelyet életében már nem tudott befejezni… a remekművét.

Anélkül, hogy észrevettem volna, még a kezem is megremegett, ahogy elvettem, és a mellkasomhoz szorítottam a könyvet. Egyszerre éreztem a tulajdonjogot és a szorongást e tudományos vázlatok iránt, amelyeket oly harsányan firkáltak az elnyűtt lapokra. Pontosan ebben a pillanatban kezdődött a megszállottságom: visszaállítom a laboratórium régi fényét, és az életemet apám munkájának befejezésének szentelem!

A My Father's Work játékban a játékosok egymással versengő őrült tudósok lesznek, akikre apjuk naplójának egy-egy lapját és egy hatalmas birtokot bíztak, ahol elvégezhetik fondorlatos kísérleteiket. Pontok szerezhetők a kísérletek elvégzésével, a város megsegítésével, a hátborzongató birtok fejlesztésével és remélhetőleg apjuk remekművének befejezésével.

De meg kell teremteni az egyensúlyt a tanulás és az aktív kísérletezés között, mert minden generáció végén minden kísérlet és erőforrás elvész az idő forgatagában, egészen addig, amíg gyermekük újra nem kezdi, csupán a rájuk hagyott "Naplózott tudás és birtok"-ra támaszkodva - és mivel a játék három generáción át tart, elkerülhetetlen, hogy a városlakók dühöngő csőcselékké váljanak, vagy az őrületbe torkolljanak az etikailag megkérdőjelezhető kísérletek. A harmadik generáció végén a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer, és ő lesz a világ valaha látott legtiszteltebb, legrettegettebb, és egyben legzseniálisabb tudósa!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 43 990 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Horror
Mechanizmus: Történetmesélés, Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Események, Narrative Choice / Paragraph

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

My Father's Work társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Kickstarter körkép - 18. hét

  2021.05.05. 09:00:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • dinnyesba

  2022-12-24 01:19:17

  amit még érdemes tudni, hogy a játékidő tényleg hosszabb, 2.5 óra minimum, de simán lehet 4 is.

 • dinnyesba

  2022-12-24 01:18:50

  Látom mindenki az apptól fázik (van egyébként már webes verziója is): alapvetően az app a storyt meséli, ill. pár instrukciót (melyik oldal él épp a könyvből az adott generációban (a falu ugye folyamatosan változik a 3 stroy linehoz van 15-20 verzió) / vedd elő a dobozból az X tokeneket / kártáykat, mindenkinek adjál 1-et / helyezzetek pár helyre jelölőt ami újabb sztori elemet fed fel pl) / döntési szitut ad, amiknél nem lehet előre tudni mi fog történni (pl. szavazni kell valamire). Nem mindig egyértelmű, hogy mi történik, van hogy ad valami akcióra plusz pár VP-t / tudáskockát / egyebet, van hogy azt mondja a sztori, hogy nagyon ajánlott megcsinálni valamit (menj el egy helyre / gyűjts legalább 2 valamit / stb) és van hogy reward lesz ha megcsináltad, van hogy bünti ha nem és van, hogy semmi ami azért poén, mert az erőforrások mindig szűkösek (leginkább a lépések száma).

  a döntésektől / random elemektől függően teljesen eltérő sztori alakul, erre jó az app.

 • batik.balazs

  2022-06-07 09:58:25

  Néztem reggel BGG-n, melyik játék a trend most, és ezt láttam ott. Utána pedig azt láttam, hogy a Vagabundnál 1 hét múlva érkezik a KS verzió, amit még meg lehet náluk rendelni.

  Link.

 • godzsakattila

  2021-05-29 11:29:57

  Mikor a Kickstarterkörképben láttam, már akkor megragadta a fantáziám a játék, de az app engem is visszatart hasonlóan az előttem szólókhoz. A Rettegés Éjszakája: Várfarkas esetében pozitív a véleményem az appról, de egy komplexebb játéknál félek én is a technika bevonásától. Nem vagyok technika ellenes (a nejem szerint a laptopom az élettársam, nekem munka eszköz a gép, szóval tényleg sokat töltök mellette, hisz munkára és kikapcsolódásra is használom, bár okostelefonom csak december óta van, eddig húztam a nyomógombos kis nokiámmal, de egyre inkább hátrány volt a munkában is, hogy nincs) de kell a határvonal azért a társasok és az online tér között. Az elmúlt hetekben több topicban is felmerült ez a téma és jól kilett vesézve, a többség egy állásponton van hellyel közzel, többet így nem is írnék róla.

  Ha majd valakinek lesz szerencséje ehhez a játékhoz szívesen elolvasom a kommentjét, vagy akár cikkét róla! 😊

 • baconjockey

  2021-05-28 10:23:56

  Ahogy nézegettem gameplay videót nem tűnt annyira szörnyűnek az app használata, de én is picit félek tőle mivel ha már társasozom akkor ne kelljen már tabletet / telefont használni hozzá. Viszont ha jól tudom retail verzióba nem lesz elérhető a játék, bár ki tudja...

 • Csiracsirke

  2021-05-28 09:46:44

  Persze ez a része is érthető, sokan ezért is kerülik az ilyen játékokat mert az életünk részévé vált a minden napos mobil használat meg hogy folyamatosan online kell lenni a társasjátékok kiszakítanak ebből a közegből egy kis időre

 • Kellernita

  2021-05-28 09:30:55

  Én kicsit azért remélem, hogy nem lesz nagyon erős trend a társasoknál az app használat. Azt szeretem a társasjátékokban sok más dolog mellett, hogy offline program és legalább arra az időre az emberek félre tudják tenni a telefonokat, amit egyébként sokan nyomkodnak, ha kell, ha nem. Még nem próbáltam appos játékot, lehet amúgy érdekes, de ez a gondolatom visszatart ettől.

 • Csiracsirke

  2021-05-28 08:34:09

  Van egy kisebb kickstarteres leírás róla Itt nekem tetszik de nem fizetnék még be rá egyre több játék használ már appot néhol meg is könnyiti a dolgunk ha a pontozást nézzük hogy itt hogy működik az majd kiderül

 • baconjockey

  2021-05-28 08:25:15

  Mit gondoltok a játékról? Már van egy pár darab gameplay videó, és ha jól láttam - értettem a story Magyarországon játszódik, és elég érdekesnek tűnik a játékmenet. Mondjuk az app használata nekem annyira nem tetszik megmondom őszintén...

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  3 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  T. C. Petty, III
 • Illusztrátor:  Damien Mammoliti, Eric Hibbeler, Janos Orban, Cold Castle Studios, Anh Le Art
 • Kiadók:  Origames, Renegade Game Studios
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 14.3 cm
  • Súly: 4.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 14.3 cm
  • Súly: 4.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) My Father's Work társasjátékhoz