Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 11.hét

Kíváncsi vagyok, hogy melyik lehetett a legdrágább pledge level, amit társasjátékos kampányban meghatároztak. A különböző ötösével vagy tízesével csomagolt csoportos kedvezmények persze könnyen fölszaladnak párezer dollárig, de vajon melyik lehetett a csúcs?

Az Örökfa koronája

Elértünk az út végére. Négy Kickstarter kampány és öt nagydobozos kiegészítő után sajnos búcsút kell intenünk az Örökfa árnyékában szorgoskodó állatkáinknak. Furcsa belegondolni, hogy mindössze három év alatt igazi játék-univerzummá sikerült kinőnie magát az Everdellnek. Az tény, hogy nem volt nehéz dolga: ilyen gyönyörű, meseszerű illusztrációkkal szinte bármilyen KS kampány sikere garantált. Szerencsére a tervezők nem elégedtek meg ennyivel, így a játékmenet a látvánnyal együtt méltán emeli a játékot a Board Game Geek száz legjobbja közé

Az előző kampányhoz hasonlóan az Everdell: Newleaf, Mistwood, and The Complete Collection is két kiegészítőt hoz magával. A Newleaf egy vasútállomás neve, ahová naponta érkezik egy szerelvény, telis- tele állatokkal (köztük denevérekkel, macskákkal, méhekkel és csigákkal), akik mind a varázslatos fára kíváncsiak. Ez a vasútállomás a játéktér jobb oldalához kapcsolódik majd, ami gigászi méretűre növeli majd az Everdell amúgy sem kicsi helyigényét. Az állomásról ugyanúgy játszhatunk majd ki kártyákat, mint a közös készletből, valamint a restiben várakozó látogatókat is magunkhoz csábíthatjuk, némi extra pont reményében. A Mistwoodban megismerhetjük Éjszövőt, a pókot, aki még az álnok Varjúhájnál is gonoszabb terveket szőtt (elnézést…) a város meghódítására. Vele egyedül vagy kétfős játékban vehetjük fel a harcot. Éjszövő és haverjai automatizált ellenfelek lesznek (akárcsak az alapjátékban Varjúháj), akik mindenhol elénk tolakodnak majd a szőrös kis testükkel: kártyákat lopnak el, eseményeket nyúlnak le előlünk. Hogy ne legyen könnyen kiszámítható, Éjszövő annyi különböző személyiséggel (vagyis előre kidolgozott taktikával) fog rendelkezni, ahány lába van.

Mint minden nagy játék, az Everdell is megérdemli a méltó lezárást, egy Big Box formájában. A Complete Collection névre hallgató kiadás tartalmazza az alapjátékot az összes kiegészítőjével és a közel kétszáz állatfigurájával együtt. Sajnos ennek megfelelően az ára is elég borsos, de van lehetőség arra is, hogy csak a gyűjtődobozt rendeljük meg, a kiegek megérkezését pedig megvárjuk a boltban.

Ragnarokkerek

Kevesen tudják, hogy a Santorini eredetije még 2014-ben jelent meg, egy kicsit kevésbé vonzó látványvilággal. Boltban nem volt kapható, a készítő maga küldte ki a játékokat a megrendelőknek. Ezt a remek, de sajnos pénz hiányában kevéssé ismert játékot karolta fel 2016-ban a Roxley, hogy szélesebb közönségnek is bemutathassa – természetesen jelentősen felturbózott látványvilággal. Engem teljesen magával ragadott annak idején, hogy néhány perc alatt le lehet játszani egy partit, így egy alkalomba akár tíz-húsz meccs is belefért. Az istenkártyák biztosította változatosság pedig gondoskodott róla, hogy az ember ne tíz-húsz, hanem inkább száz meccset akarjon lejátszani egymás után.

A Ragnarocks hasonló játékmenttel próbálja megragadni a vásárlók figyelmét, csak görög helyett a most divatos skandináv mitológiára támaszkodva. Történelmileg hiteltelen módon szarvas sisakot viselő vikingjeinkkel minden körben szabadon mászkálhatunk a játéktáblán, és – akárcsak a nagy előd esetében – itt is kötelező építkezni a forduló végén. Itt azonban nem házakat húzunk fel, hanem rúnaköveket. A játék akkor ér véget, ha ezekkel a kövekkel minden figurát elválasztottunk egymástól. Ekkor megszámoljuk, hogy melyik viking mekkora területet tudhat magáénak, és a nagyobb föld birtokosa lesz a győztes. Egyszerű, nem? A játékmenetet itt is az istenek képességei bolondítják meg, melyekből több, mint ötvenet alkottak a játékhoz.

A támogatók jutalma egy exkluzív, átlátszó rúnás készlet lesz, ami nem is kerül majd kereskedelmi forgalomba. Ezt még egy extra kiegészítővel, valamint néhány plusz istenkártyával tudjuk bővíteni.

Ez a kampány valamiért elkerülte a figyelmemet, úgyhogy ha érdekel, akkor siess, mert már csak két napod van beszállni!

Ragnarocks - A fast, fun game from the designer of Santorini

Grey Fox Games is raising funds for Ragnarocks - A fast, fun game from the designer of Santorini on Kickstarter! From the designer of the insanely popular Santorini comes the next great thematic abstract game for your collection!

Bélpokol

Nem tudom, hogy készült-e már tizes lista a világ legrosszabb foglalkozásairól, de abban egészen biztos vagyok, hogy szerepelne rajta az 5. osztályú mélyűri bányász. Ők ugyanis olyan ásványok felszínre hozatalával foglalkoznak, amik egy gigászi űrszörny gyomrában termelődnek. Valamennyire enyhítheti a rájuk nehezedő nyomást, hogy munka közben gyakorlatilag nem tudnak hibázni: ha véletlenül feldolgoznák őket a szörnyön belül munkálkodó emésztőbaktériumok, akkor a hátra maradt felszerelésük biztosan jó szolgálatot tesz majd a következő brigádnak.

A So, You Have Been Eaten (legfeljebb) kétszemélyes társas, melyben a bányász és a szörny szerepét ölthetik magukra a játékosok. A bányász kockákkal dobja ki a körben rendelkezésre álló akcióit és próbálj meg összegyűjteni nyolc különböző kristályt. Közben a szörny kártyákkal játszik és megpróbálja a folyamatosan fejlődő emésztőbatériumai közül a legerősebbet rászabadítani a bányászra. Mivel mindkét fél automatizálható, ezért a szóló játékosoknak is jó választás lehet. Sőt! Semmi sem gátolja, hogy az automatizált szörnyet az automatizált bányásszal eresszük össze, így megalkotva a világ első 0 fővel is játszható játékát (így ideális azoknak a gémereknek, akik még a saját társaságukat sem tudják elviselni).

A támogatók rögtön három szint közül választhatnak: az alapkiadáson felül van egy Premium Edition, ami fa baktériumokat és akril kristályokat tartalmaz. Aki még ezt is szeretné felülmúlni, az válaszhatja a Collector’s Editiont, ami extra vastag táblával, kockatoronnyal és csillogó-villogó dobozzal érkezik.

A So, You Have Been Eaten azért is érdekes, mert magyar vonatkozása is van. A kiadó LudiCreations csapatát Csete Viktor tervezőgrafikusként erősíti!

So, You've Been Eaten.

LudiCreations is raising funds for So, You've Been Eaten. on Kickstarter! Don't worry, this is simply an occupational hazard.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • Treffhetes

    2021-03-17 21:27:03

    Csak kár, hogy max 2 játékosos. Felvetettem arckönyvön az űrtehén játékmódot, ahol 4 gyomorjátékos emészt versenyt, de nem vettek komolyan. Nem is értem :) Viszont tess, a Rühes Majom. Ez up to 4 játékoksos, ahol tetveket kell irányítani, és majmokat "kolonizálni" ;)
    https://boardgamegeek.com/boardgame/249404/itchy-monkey

  • veerzoltan80

    2021-03-17 15:22:56

    Felpörgött az Everdell projekt már csak darabszámra is. Kicsit erőltetett menetnek érzem a dolgot, üssük a vasat amíg meleg.... Remélem tudnak majd újat mutatni. A másik két projekt most nem ejtett rabul elsőre.

  • Eyesis

    2021-03-16 17:51:27

    Köszi az eheti összefoglalót is. Ezen a felfaltakon erősen gondolkodom, de kicsit túlzónak tűnik a szuper extra collectros editiont ehhez a leginkább humoros partijátéknak tűnő játékhoz.

    Nekünk nagy kedvencünk az Everdell, közel jár már a 10 alkalomhoz is, ami azért ritkán sikerül egy társasjátéknál nálunk. (Túl nagy a verseny ;) ) Még a Pearlbrooke kiegészítőt sem éreztük úgy, hogy vegyük elő. Szóval kicsit kapkodósnak tűnik, hogy máris jönnek még kiegészítők és egy brutál nagy doboz is. Sokkal jobb lett volna 3-5 év múlva ez a kampány, amikor már a fája többeknek szétment a sok játéktól és már-már megunták. Amúgy sem szeretem ezt az addig üssük a vasat amíg meleg dolgot.

  • Podapanni

    2021-03-16 09:39:29

    A So, You Have Been Eaten a legviccesebb dolognak tűnik amit valaha láttam társasjátèkok terén :D (bár lehet velem van a baj) És amennyire látom a grafika is csodálatos

    +hatalmas köszi a videomellékletben található tiktok oldal ajánlóért, már követem is! ❤️

  • vue1999

    2021-03-15 22:04:06

    Köszi az összefoglalót. :) Olyan könnyű elveszni a Kickstarterek hatalmas kinálatában. A Ragnarocks jól hangzik, bár a Santorinit is jobban élvezzük applikációval.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Everdell: Újliget
  • Everdell: Mistwood
  • Everdell: The Complete Collection
  • Ragnarocks
  • So, You've Been Eaten.