Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 9. hét

Kezd beindulni az élet a közösségi finanszírozás terén. Onnan tudom, hogy ezt a cikket már a hét közepén leadtam, és bőven van elegendő anyag a következő két hétre is!

Flúgos futam

Nekem kisgyerekként iszonyú frusztrációt okoztak a képkirakó tili-toli játékok. Egyszerűen képtelen voltam, és a mai napig képtelen vagyok rájönni, hogy hogyan is kellene ezeket kirakni. Az a tény, hogy minden gyerekmenüben, újságmellékletben és egypálcás búcsús ajándékban ott voltak, csak még jobban sulykolta belém, hogy ez a tili-toli valami igazán népszerű gyerekjáték, amit sokan szeretnek, tehát nyilván sokan ki is tudják rakni. De tényleg, van ezekre valami egyszerű algoritmus, amit csak én voltam képtelen fölfedezni?  Vagy ez valójában egy Rubik-kocka jellegű összetett kirakó volt, ami azzal a céllal készült, hogy végtelen ideig lekösse a gyerekeket?

Így vagy úgy, most a démon újra előlépett a fiatalkoromból, hiszen a Horrible Guild társasjátékot készített a tili-toliból. A Tiny Turbo Cars a nappalikban játszott távirányítós autóversenyeket szimulálja. A kocsikat a már említett tologatós puzzle segítségével lehet irányítani, csak itt nem képet állítunk össze, hanem szimbólumokat rendezünk sorba. Ha rajtunk van a sor (ami gyorsasági alapon dől el), a távirányító középső két sorában lévő akciókat hajthatjuk végre, sorrendben. Persze, ha sikerül is valami épkézláb útvonalat kieszelni a kocsinknak, akkor sem garantálja semmi, hogy nem fog valaki pont az előttünk lévő szűk átjáróban satuféket nyomni, mindkettőnk legnagyobb örömére. Mindezt vicces, meseszerű körítéssel. Mivel a játéktábla maga is egy nappali alaprajzát mutatja, ezért olyan akadályok állhatnak majd utunkba, mint a süppedős szőnyeg, vagy a nedves folt a padlón.

Az alapjátékot számos add-onnal bővíthetjük, de ha mind kell, akkor célszerűbb megvenni a gyűjtői kiadást, amibe mindent belesűrítettek. A támogatók ajándéka egy exkluzív versenyautó lesz, amit egy eszelős professzor időgéppé alakított át. Ez lehet, hogy valamilyen popkulturális utalás?

Tiny Turbo Cars

Horrible Guild is raising funds for Tiny Turbo Cars on Kickstarter! A racing game of domestic mayhem where you use sliding puzzles to program the movements of your remote controlled toy cars!

A láma ás, mert orr s far

Azt hiszem, hogy az örökranglista negyedik helyét elfoglaló Mars terraformálását nem kell bemutatnom. A számos kiegészítő, a lenyűgöző Big Box Edition, valamint a készülő kockás feldolgozás után itt az (…nem, nem a cthulhus kiadás, bár nem hangzik rosszul) Ares Expedition, ami egyszerre lesz light és feljavított verzió. Bár önmagát card game-ként nevezi meg, ugyanúgy jár majd hozzá központi tábla és játékoslap is. A kiadó szerencsére nem élt azzal az olcsó húzással, hogy minden képet átmásolt az előző játékból, több, mint kétszáz illusztráció született az új verzióhoz.

Az Ares Expedition az alapjáték két legnagyobb hiányosságát javítja ki. Először is, lecsíp a játékidőből, ami így az ígéretek szerint egy órán belül marad. Másodszor, véget vet az ide-oda csúszkáló jelölőknek azzal, hogy minden játékos táblája két rétegű, mélyített kartonból készül. Akárcsak a nagytestvérnél, itt is oxigént kell termelnünk, föl kell fűtenünk a bolygót és vizet kell keresnünk. Egy fordulóban öt különféle akciót hajthatunk végre. Ezek közül mindenki választ egyet (de sosem kétszer ugyanazt egymás után) titokban, majd mindenki végrehajtja mindenki választott akcióját. Tehát egy körben te csak egy akcióról dönthetsz szabadon, a többit mások választják ki neked. Persze a másik haladását megfigyelve lehet majd arra alapozni, hogy mit fognak kijátszani a többiek.

Az add-onok közütt főleg optikai tuningra alkalmas elemeket találunk, míg a pledge levelek az eddigi összes Mars terraformálása alapjáték és kiegészítő kombinációit tartalmazzák.

Ares Expedition - The Terraforming Mars Card Game

Stronghold Games is raising funds for Ares Expedition - The Terraforming Mars Card Game on Kickstarter! A new, stand-alone game inspired by Terraforming Mars featuring faster gameplay and over 200 beautifully illustrated cards!

„Nem választhatunk halált, de eldönthetjük, hogy nézünk szembe vele, hogy férfiként emlékezzenek reánk!”

A nagy római tűzvész hat nap alatt a város 14 kerületének majdnem mindegyikében okozott kárt, hármat pedig teljesen elhamvasztott. Az újraépítést azonnal meg is kezdték, azt meg majd később kiderítik, hogy vajon Nero császár parancsára történt-e a katasztrófa vagy sem. A munkálatok jól haladnak, de a dolgozók kezdenek egy kicsit zúgolódni. Az rendben van, hogy a fél metropoliszt a semmiből kell felhúzni, de sokan örülnének neki, hogyha az a bizonyos 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás közelebb állna a valósághoz. Növeljük hát a morált és kapjon a közösség újra gladitorviadalokat!

A Rome&Roll Turczi Dávid és Nick Shaw projektje volt 2019-ben. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megalkotják a világ első roll&write eurójátékát, vagyis egy olyan társast, amiben ugyan a kocka és a filctoll kapja a fő szerepet, mégsem partijáték: bőven egy órás játékidő és összetett szabályok jellemzik. Az ötlet bejött, úgyhogy két évvel az első Kickstarter után itt a kiegészítő, a Rome & Roll: Gladiators expansion. Az új dobozban kapunk új épületeket és bónuszkártyákat, de nem csak építkeznünk kell, hanem ki is kell képeznünk és egymásnak is kell eresztenünk a harcosainkat. Ezt egy új, fekete kocka és egy négyzetrácsos tábla segítségével tehetjük meg.

Deluxe kiadás nincsen, és támogatási szintből is csak kettő van: az egyik csak az új kiegészítőt tartalmazza, a másik pedig a kezdőnek szól: ebbe belecsomagolták az alapjátékot is. Sajnos, mint minden új kampánynál, a szállítási költségek nagyon megindultak felfelé, úgyhogy érdemes csoportosan rendelni.

Rome & Roll: Gladiators expansion

Will Townshend, PSC Games is raising funds for Rome & Roll: Gladiators expansion on Kickstarter! While Rome is being rebuilt, the public demands entertainment!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-03-01 19:51:48

    A Mars Terraformálását nagyon várom, remélem nem egyújabb rókabőr hatása lesz majd a dolognak. A másik két bemutatott darab nem feltétlenül az esetem, a történelmi témákat szeretjük idehaza, de inkább a több korszakon átívelő játékokat. Mindenesetre figyelni fogom a Rome&Roll előmenetelét.

  • bensereni

    2021-03-01 18:28:35

    Szegény cikk író szerzett magának egy haragost - én már tényleg azt hittem, hogy újabb Flúgos Futam tematikájú társast adnak ki, amire nálunk lenne igény, mert a már létezőnek nem tetszett meg leírás alapján a mechanikája. Így szomorúan kellett rájönnöm aztán a képet látva, hogy ez biza nem az. Ez persze nem von le abból, hogy maga a játék így elég érdekesnek tűnik (amúgy a tilitoli kirakónak megvan a maga módszere, én elég jól elboldogultam velük, igazából nem volt olyan, amit kaptam és ne sikerült volna kiraknom. Rá kell érezni, de nem lehetetlen).

    A Marshoz nem tudok mit hozzáfűzni, viszont ez a Rome&Roll egyelőre megfogott, még nincs itthon római ihletésű társas... Bár ettől független szerintem nem ez fogja kapni az első kickstarter támogatásomat.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék