Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 50. hét

Beindult a társasjátékoknál is a nyárvége-effektus. Most már nem arról szólnak a hírek, hogy milyen király Kickstarterek indultak, hanem, hogy milyen kampányok fognak indulni jövőre.

Egy maréknyi dollárért

A Saloon Showdown valahogy a Bang! és a Cash ’n Guns fúziójaként írható le. A cél, hogy egy vadnyugati kártyaparti közben pénzt gyűjtsünk – lehetőleg kártyákkal és furfanggal, de ha kell, akkor a revolverünk segítségével. Kártyákat húzunk minden körben, és ha sikerült összegyűjteni a megfelelő kombinációt, pénzt kapunk. Ez nem is túl jövedelmező, meg hát elég bizonytalan bevételi forrás, úgyhogy ha nyerni akarunk, kénytelenek leszünk a pisztoly markolata után nyúlni.

Ha kihívunk egy másik játékost, ő választ fegyvert. Az egyik lehetőség, hogy összehasonlítjuk a kártyáinkon lévő töltényszimbólumokat, és akinek több van, az viszi az ellenfél pénzét. A másik opció a párbaj: ilyenkor a játékosok kicserélik a kártyáikat, majd fegyvert ragadnak és villámgyorsan lőnek. Azt, hogy melyik fegyvert kell fölkapni az asztalról, hova kell célozni és milyen hangot kell kiadni közben (bang vagy blam), a kártyák döntik el – minden esetben azt kell választani, amiből a legtöbb szerepel a kártyákon. Akárcsak az előző esetben, a győztes viszi a pénzt.

A Saloon Showdon kiegészítő kampány, pontosabban reprint plusz kiegészítő. A Back in Town doboz két új karaktert, valamint egy új fegyvert, az eldobható kalapácsot hozza be a játékba. Piros pontot érdemelnek a készítők, hogy gondoltak a színtévesztőkre is, ezért minden kártyát és fegyvert egyedi szimbólumokkal láttak el. Deluxe kiadás nincsen, árkedvezmény jár azoknak, akik a két dobozt egyszerre rendelik meg.

Saloon Showdown - YOU are the gunslinger!

Dracomaca Games is raising funds for Saloon Showdown - YOU are the gunslinger! on Kickstarter! A western party game of reflexes. Be a bounty hunter! Or a cowboy! Or a cheater! Draw your gun in the Duels and rule the old wild west!

Balneológia

A sok lövöldözés után nézzünk valami igazán békés játékot. Az Aqua Gardenben nem kell senkit bántani, a cél, hogy a mi akváriumunk legyen a legvonzóbb a városban. Kicsit nehezíti a dolgot, hogy a szűkös költségvetés miatt összesen egy alkalmazottat tudunk foglalkoztatni.

Ehhez jópofa hal-, hüllő és növénymeeple-ket kell telepítenünk a vízbe. Figyelni kell a tartályok oxigénellátottságára (vagyis, hogy ne legyenek túlzsúfoltak), valamint arra, hogy lehetőség szerint ne a drága bohóchalakkal és teknősökkel etessük a cápákat (tehát fontos a megfelelő párosítás is). Ha nem akarunk élőlényeket venni, költhetjünk a pénzt reklámra is – ez azonban akkor lesz igazán hatékony, ha van mit reklámozni, vagyis van elég állatunk, hogy vonzzák a látogatókat.

Az Aqua Garden igazán kellemes kis építkezős játéknak ígérkezik, de rendelés előtt érdemes átfutni a feltételeket. Az alapjáték ára 4770 japán jen, ami nagyjából 13.600 forintnak felel meg. Ehhez jön még hozzá a szállítási költség, és mivel nem látni a kampány oldalán az EU-friendly plecsnit, ezért sajnos még ÁFÁ-t is kell majd fizetni utána.

Aqua garden - Become an owner of an aquarium 1-4 players

uchibacoya is raising funds for Aqua garden - Become an owner of an aquarium 1-4 players on Kickstarter! Let's create a cute aquarium for the public. Visit the aquatic fair to buy more fish for your collection.

Légifolyosó

Vajon a Fesztáv sikere egyben azt is jelentette, hogy a madarak lesznek az új zombik? Szerintem addig, amíg nem kapunk egy madaras játékból Cthulhu editiont, illetve ennek a roll&write verzióját, addig nincs miért aggódni. A Fly-A-Way játékmenete nagyjából a Ticket to Ride és a Fesztáv kombinációjának felel meg.

A játékosok vándormadarak útvonalait biztosítják azzal, hogy a saját színükkel összekötik az induló és az érkező régiót, akár kerülőúton is. Persze nem ilyen egyszerű az egész. Akárcsak a valóságban, szegény madárkákra számos veszély leselkedik, melyekért nagyrészt az ember felelős: a szélerőművek, a vadászok és a környezetszennyezés mellett még a ragadozók is azon vannak, hogy minél kevesebben érjenek célba. A megmentett madarak hálából pontokkal és különleges képességekkel jutalmazzák jótevőiket.

Deluxe kiadás most nincsen, sőt, még add-onok sem. A támogatók bizalmát hat exkluzív madárkártyával, illetve némi árkedvezménnyel hálálják meg. A kiadó igyekszik annyira környezetbarát lenni, amennyire csak lehet: a játék szinte minden komponense újrahasznosítható, és nem tartalmaz műanyagot.

Fly-A-Way: A Squawking Fun Game about Migratory Birds

Tuber is raising funds for Fly-A-Way: A Squawking Fun Game about Migratory Birds on Kickstarter! Strategise and compete as bird conservationists who race against the clock to complete each bird's migratory route.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • Eyesis

    2020-12-08 21:07:17

    Az Aqua Garden tetszene, ha nem 15+ éveseknek lenne. Tipikusan olyan a grafikája, amivel inkább a 8-10 éveseket kéne céloznia. Külön szomorú az EU friendly plecsni hiánya, sajnos egyre több ilyen kampánnyal találkozni.

    A másik kettő nálam még ennyire sem indította be a birtoklási vágyat :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék