Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 15. hét

A múlt héten azt írtam volna, hogy csökken a közösségi finanszírozásos játékokra szánt pénz? Magától értetődő, hogy ilyenkor kell megjelennie az idei év egyik rekordvárományosának! Szerencsére nem csak a Frosthaven tudja most megszólítani az embereket. Az alkotók és a bevételek is magukra találtak, úgyhogy nézzünk át a héten néhány igazán egyedi ötletet!

Hazárd megye lordjai

Nem, sajnos (még!) nem készül társas a nyolcvanas évek kultikus autós-whiskyzős vígjátéksorozatából. A sorozat egy fontos elemét, vagyis a zugcefrézést azonban már átélhetjük a játékasztal mellett. A Monnshine Empire-ben viszont nem a hátsó kertben, hanem egy mocsár közepén kell szeszt főznünk.

Mindenzt a némileg konszolidáltabb alkoholelőállítást feldolgozó Viticulture-höz hasonlóan, munkáslehelyezéssel kell megvalósítanunk. A birtokunkra minél több és jobb lepárlót kell szereznünk, és már erjeszthetjük is az udvaron talált szemetet / minőségi gabonát. Ha elkészült a whiskynek csak mérhetetlen jóindulattal nevezhető termék, akkor már csak el kell juttatni a célállomásra, vagyis Pappy krimójába.

Ez lesz a folyamat nehezebb része. Pappy valamiért a mocsár kellős közepén nyitotta meg az ivót, ahová csak csónakkal, vagy kocsival lehet eljutni. A vízben hemzsegnek az aligátorok, akik csak arra várnak, hogy kiehessenek a járműveikből pár részeges szeszcsempészt. Az üresen maradt járműveket – és velük együtt a szállított italt – bárki lenyúlhatja, gyors haszonhoz jutva ezzel. Már csak a fogadó körül grasszáló zsarukat kell kicselezni, nehogy lekapcsolják a szállítmányt, és meg is kaptuk a lőréért járó pénzt, amiből újabb lepárlót vehetünk...

A Moonshine Empire egyszerű szabályokat és sok-sok játékosinterakciót, de ezek ellenére békés, családi kategóriához méltó játékmenetet kínál – már amennyiben zugszeszfőzés belefér a családi kategóriába.

Moonshine Empire

Barrel Aged Games is raising funds for Moonshine Empire on Kickstarter! Make, move, and deliver moonshine through a swamp, all while avoiding police, gators, and the competition!

A tízkilós doboz lakói

A Homályrév, avagy a Gloomhaven két évvel ezelőtt szép lassú, de biztos meneteléssel beérte a Pandemic: Legacyt a BGG ranglista első helyén, majd egy jól irányzott rúgással letaszította onnan. Azóta a statisztikák alapján a Homályrév a legjobb tematikus, a legjobb stratégiai és úgy általában a legjobb társasjáték. Ez a legjobb játék egy impresszív, tízkilós dobozban érkezett, több száz órányi időtöltést kínálva a dungeon crawler rajongóknak. Most elérkezett az idő, hogy a kalandozóink fölpakoljanak és felfedezzék a messzi északon Frosthavent, vagyis... Fagyosrévet?

Hogy mit ad a az előző részhez képest a Frosthaven? Hát, nagyjából ugyanazt. Ugyanúgy kapunk pár alapkasztot, térképelemet, rejtett karaktereket és egy küldetésfüzetet, kb. abban az elrendezésben, ahogy a Homályrév dobozában is voltak. A küldetések között eltelt időt továbbra is eseménykártyák színesítik, a harcokat ugyanúgy kártyákkal vezetjük le és az elemek erejét hívhatjuk segítségül közben. A várost ezúttal nem adományokból, hanem a hazahurcolt nyersanyagokkal fejleszthetjük. A matricás fegyvertunningolás helyett pedig most alkímiával kísérletezhetünk.

Összefoglalva tehát, most is a Homályrévet kapjuk, csak még több cuccal és még több mindennel, amiből már az előző részben is sok volt. Magától értetődő hát, hogy azoknak érdemes beruházni rá, akik már az előző rész száz küldetését is végigtolták és még többre vágynak. Ahogy ezeket a sorokat gépelem, most tart a játék hatmillió dollárnál és 42 ezer támogatónál. Ezzel az elődjét és a tavalyi év szinte összes Kickstarter rekorderét is túlszárnyalta. A kérdés már csak az, hogy vajon sikerül-e tartania ezt az ütemet és megelőznie a jelenlegi rekoder Kingdom Death: Monstert?

Frosthaven

Isaac Childres is raising funds for Frosthaven on Kickstarter! Euro-inspired dungeon crawling sequel to the 2017 smash-hit Gloomhaven

...hát így történt, tisztelt bíróság!

A legtöbb krimi akkor ér véget, amikor a tettest letartóztatják. A Lawyer Up pont itt veszi föl a fonalat. Ebben a két fős játékban a vád és a védelem képviselőjét testesíthetjük meg. Nyomozni már nem kell, azt elvégezte a rendőrség. Helyette a meglévő bizonyítétkok felhasználásával – vagy éppen elhallgatásával – kell meggyőznünk az esküdtszék minél több tagját.

A Csubakka-védelem itt sajnos nem működik: az érveknek logikusan kell egymásra épülnie (amolyan dominó-szerűen), különben az esküdtszék összezavarodik és nem lesz hajlandó végighallgatni minket. Persze nem csak egy egyszerű lapdobálós játékról van szó. Minden ügyben máshogy kell hatni az esküdtekre és az egyes lapok különleges képességei még tovább csavarhatnak a tárgyalás menetén.

A Lawyer Upból nem készült deluxe kiadás. Helyette magasabb támogatási összegért még két kiegészítőt: egy keresztapa-, és egy boszorkányper feldolgozását lehet megvenni.

Lawyer Up

Mike Gnade is raising funds for Lawyer Up on Kickstarter! An asymmetrical card game for 2 players where one player is the noble prosecution and the other the steadfast defense

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék