Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 47. hét

A figurák lassan kötelező elemévé válnak a Kickstarter kampányoknak, de ez nem jelenti azt, hogy minden játéknak körülöttük kell forognia. Eheti ajánlónkban olyan játékokkal foglalkozunk, amik nem csak a szemnek kedvesek, hanem biztosan lekötik majd a társaságot, akár hetekre is.

Szkarabeuszok!

Egy csapat régész útnak indul Egyiptomba, hogy tanulmányozzon egy nemrég felfedezett leletet. Találnak is pár foszladozó papírusz darabkát, amiket elvisznek egy múzeumba és szakdolgozatot írnak a tapasztalataikból. Ja, nem. Természetesen az egész expedíció el van átkozva és már a piramis kapujában egymást tapossák a mérgeskígyók és a múmiák, hogy felapríthassák a kalandozókat. Így hát jegyzetfüzet és ecset helyett a mi régészeink inkább puskával és gránáttal felszerelkezve indulnak sírfeltárni.

Az Arkeis öt játékos számára kínál húsz órányi figuraorientált, egyiptomi lövöldözést, amit dungeon crawler és kampány módban is játszhatunk. Utóbbiban a hőseink folyamatosan fejlődnek, ahogy egyre mélyebbre hatolnak a sírok közé: új akciókat és természetesen jobb felszerelést szerezhetnek maguknak. A haladást a térkép leragasztásával jelölhetjük, de a készítők odafigyeltek a játékosokra és újrafelhasználható matricákat tesznek majd a dobozokba.

Úgy tűnik, hogy az Arkeis világában az ókori egyiptomiak a varázslatok helyett inkább a mechanikai ismereteknek szentelték az idejüket. Így a legtöbb veszélyforrás nem rothadó (vagy bebalzsamozott) élőhalott, hanem valamilyen szerkezet képében jelenik meg, a steampunk rajongók legnagyobb örömére.

Az Arkeis nem csak a remekül összerakott kampányával tűnik ki a többi közül, a mögötte álló csapat is kiemelkedő: a játékmechanika többek közt Antoine Bauza (7Csoda), Ludovic Maublanc (Cash 'n Guns) és Théo Rivière (Nagaraja) közös munkája, az illusztrációkért pedig Aurore Folny (Android: Netrunner), Geoffrey Bire (Ghost Recon) és Romain Libersa (Heroes of the Storm) felelnek majd.

Arkeis - a cooperative story-driven campaign board game

Do you want to know more about Arkeis' playable characters? Watch the 5 short videos below to get to know them a little more! Authors: team Kaedama - Antoine Bauza, Corentin Lebrat, Ludovic Maublanc and Théo Rivière Illustrations: Aurore Folny, Goodname Studio, Mary Pumpkins, Jiahui Eva Gao, Geoffrey Bire, Amandine Koni Girard Lead graphic Designer: Romain Libersa Kickstarter coordinator: Geoffrey Wood.

Sötét lelkek

Nyugi, semmi komoly! Csak már megint fölébredt valami gonosz dolog az évezredes álmából és nincs jobb dolga, mint sereget gyűjteni és leigázni a világot. Szerencsére a kocsmák tömve vannak kalandozókkal, akik csak arra várnak, hogy valagba rúghassanak pár gonosz lényt, némi aranyért cserébe. A Chronicles of Drunagor - Age of Darkness is ezt a egyedi sztorit dolgozza fel, de inkább a megjelenésével és a taktikai rendszerével próbál meg kitűnni.

Az akció látványos, megemelt terepen zajlik, ami alatt mindenféle veszélyes lávagödrök meg karókkal teli árkok terülnek el, melyekbe bele is rúghatjuk az ellenségeinket. A karakterek képességi pusztítóak, de ahhoz, hogy többször használhassuk valamelyiket, le kell mondanunk egy másikról. Új képzettségeket a szörnyek leölése után tanulhatunk egy videójátékokból kölcsönzött, szerteágazó fából. A játékosoknak tehát össze kell hangolniuk a képességeiket, különben elnyeli őket a folytogató sötétség. Ez utóbbit jelen esetben szó szerint kell értelmezni. A hősök nyomában jár ugyanis egy fekete felhő, folyamatosan beborítva a már elhagyott pályarészeket és őket magukat is, ha nem elég gyorsak. Persze nem csak csatából áll az élet. A hősök interakcióba is léphetnek a tábla egyes részeivel, melynek jó vagy rossz eredményét egy külön kampányfüzetből olvashatják ki.

A Chronicles of Drunagor negyven órányi, akár egyedül is élvezhető dark fantasy élményt kínál, természetesen rengeteg figurával.

Chronicles of Drunagor: Age of Darkness

Chronicles of Drunagor - Age of Darkness is a fully cooperative and strategy board game of tactical combat in a dungeon crawl adventure for one to five players. CoD-AoD is based on multiple 3D scenarios, each of them played separately or in a continuous storyline.

Csak röviden!

Ki mondta, hogy egy játéknak mindenképpen hosszúnak kell lennie, ha minőségi komponenseket adnak hozzá? A Crimson Company még az év elején bebizonyította, hogy a műanyag figurák és a fém pénzek nem csak a három órás társasok kedvelőinek járnak. Egy húsz perces játékban is lehet annyi változatosság és újrajátszhatóság, hogy hetekre rá tudjon kattanni az ember – és akkor nem mindegy, hogy hogy néz ki a játék.

A Crimson Company lényege a licitálás. A játékosok zsoldosokra licitálhatnak, akiket felbérelhetnek a három központi vár elfoglalására. A szabályok rendkívül egyszerűek: azé a vár, aki nagyobb haderőt tud felvonultatni mögötte és azé a győzelem, aki elviszi a várakat. A helyzetet a közös készletből elvehető zsoldosok egyedi képességei bonyolítják. Nincs senkinek saját paklija – mindenki ugyanazokra a lapokra licitál, ugyanolyan erőforrásokkal. Nincs kockadobás sem – a szerencse helyett a taktikai érzék domiánál.

Ezt egészíti ki a most érkező kiegészítő, a The Other Side kampánya – melyben természetesen az alapjáték is újra elérhető. A kieg kb. húsz új lapot ad, ami egyáltalán nem tűnik soknak. viszont, ha ezeket belekeverjük az alapjáték paklijába, százhúszezer(!) különféle leosztás válik lehetségessé.

A Crimson Company és a The Other Side gyönyörű kastélyokkal és impozáns fém pénzekkel érkezik. A versengést kevésbé kedvelő játékosoknak szóló és kooperatív módokkal kedveskednek, a támogatók pedig ingyenes print&play verziót és tíz nyelvre lefordítot szabályt kapnak.

Crimson Company - The Other Side (Core Game + Expansion)

Dario Reinhardt and Fabian Fischer is raising funds for Crimson Company - The Other Side (Core Game + Expansion) on Kickstarter! The ultimate duel card game returns with its first expansion! Enter "The Other Side" - a realm beyond life and death!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék