Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 47. hét

A figurák lassan kötelező elemévé válnak a Kickstarter kampányoknak, de ez nem jelenti azt, hogy minden játéknak körülöttük kell forognia. Eheti ajánlónkban olyan játékokkal foglalkozunk, amik nem csak a szemnek kedvesek, hanem biztosan lekötik majd a társaságot, akár hetekre is.

Szkarabeuszok!

Egy csapat régész útnak indul Egyiptomba, hogy tanulmányozzon egy nemrég felfedezett leletet. Találnak is pár foszladozó papírusz darabkát, amiket elvisznek egy múzeumba és szakdolgozatot írnak a tapasztalataikból. Ja, nem. Természetesen az egész expedíció el van átkozva és már a piramis kapujában egymást tapossák a mérgeskígyók és a múmiák, hogy felapríthassák a kalandozókat. Így hát jegyzetfüzet és ecset helyett a mi régészeink inkább puskával és gránáttal felszerelkezve indulnak sírfeltárni.

Az Arkeis öt játékos számára kínál húsz órányi figuraorientált, egyiptomi lövöldözést, amit dungeon crawler és kampány módban is játszhatunk. Utóbbiban a hőseink folyamatosan fejlődnek, ahogy egyre mélyebbre hatolnak a sírok közé: új akciókat és természetesen jobb felszerelést szerezhetnek maguknak. A haladást a térkép leragasztásával jelölhetjük, de a készítők odafigyeltek a játékosokra és újrafelhasználható matricákat tesznek majd a dobozokba.

Úgy tűnik, hogy az Arkeis világában az ókori egyiptomiak a varázslatok helyett inkább a mechanikai ismereteknek szentelték az idejüket. Így a legtöbb veszélyforrás nem rothadó (vagy bebalzsamozott) élőhalott, hanem valamilyen szerkezet képében jelenik meg, a steampunk rajongók legnagyobb örömére.

Az Arkeis nem csak a remekül összerakott kampányával tűnik ki a többi közül, a mögötte álló csapat is kiemelkedő: a játékmechanika többek közt Antoine Bauza (7Csoda), Ludovic Maublanc (Cash 'n Guns) és Théo Rivière (Nagaraja) közös munkája, az illusztrációkért pedig Aurore Folny (Android: Netrunner), Geoffrey Bire (Ghost Recon) és Romain Libersa (Heroes of the Storm) felelnek majd.

Arkeis - a cooperative story-driven campaign board game

Do you want to know more about Arkeis' playable characters? Watch the 5 short videos below to get to know them a little more! Authors: team Kaedama - Antoine Bauza, Corentin Lebrat, Ludovic Maublanc and Théo Rivière Illustrations: Aurore Folny, Goodname Studio, Mary Pumpkins, Jiahui Eva Gao, Geoffrey Bire, Amandine Koni Girard Lead graphic Designer: Romain Libersa Kickstarter coordinator: Geoffrey Wood.

Sötét lelkek

Nyugi, semmi komoly! Csak már megint fölébredt valami gonosz dolog az évezredes álmából és nincs jobb dolga, mint sereget gyűjteni és leigázni a világot. Szerencsére a kocsmák tömve vannak kalandozókkal, akik csak arra várnak, hogy valagba rúghassanak pár gonosz lényt, némi aranyért cserébe. A Chronicles of Drunagor - Age of Darkness is ezt a egyedi sztorit dolgozza fel, de inkább a megjelenésével és a taktikai rendszerével próbál meg kitűnni.

Az akció látványos, megemelt terepen zajlik, ami alatt mindenféle veszélyes lávagödrök meg karókkal teli árkok terülnek el, melyekbe bele is rúghatjuk az ellenségeinket. A karakterek képességi pusztítóak, de ahhoz, hogy többször használhassuk valamelyiket, le kell mondanunk egy másikról. Új képzettségeket a szörnyek leölése után tanulhatunk egy videójátékokból kölcsönzött, szerteágazó fából. A játékosoknak tehát össze kell hangolniuk a képességeiket, különben elnyeli őket a folytogató sötétség. Ez utóbbit jelen esetben szó szerint kell értelmezni. A hősök nyomában jár ugyanis egy fekete felhő, folyamatosan beborítva a már elhagyott pályarészeket és őket magukat is, ha nem elég gyorsak. Persze nem csak csatából áll az élet. A hősök interakcióba is léphetnek a tábla egyes részeivel, melynek jó vagy rossz eredményét egy külön kampányfüzetből olvashatják ki.

A Chronicles of Drunagor negyven órányi, akár egyedül is élvezhető dark fantasy élményt kínál, természetesen rengeteg figurával.

Chronicles of Drunagor: Age of Darkness

Chronicles of Drunagor - Age of Darkness is a fully cooperative and strategy board game of tactical combat in a dungeon crawl adventure for one to five players. CoD-AoD is based on multiple 3D scenarios, each of them played separately or in a continuous storyline.

Csak röviden!

Ki mondta, hogy egy játéknak mindenképpen hosszúnak kell lennie, ha minőségi komponenseket adnak hozzá? A Crimson Company még az év elején bebizonyította, hogy a műanyag figurák és a fém pénzek nem csak a három órás társasok kedvelőinek járnak. Egy húsz perces játékban is lehet annyi változatosság és újrajátszhatóság, hogy hetekre rá tudjon kattanni az ember – és akkor nem mindegy, hogy hogy néz ki a játék.

A Crimson Company lényege a licitálás. A játékosok zsoldosokra licitálhatnak, akiket felbérelhetnek a három központi vár elfoglalására. A szabályok rendkívül egyszerűek: azé a vár, aki nagyobb haderőt tud felvonultatni mögötte és azé a győzelem, aki elviszi a várakat. A helyzetet a közös készletből elvehető zsoldosok egyedi képességei bonyolítják. Nincs senkinek saját paklija – mindenki ugyanazokra a lapokra licitál, ugyanolyan erőforrásokkal. Nincs kockadobás sem – a szerencse helyett a taktikai érzék domiánál.

Ezt egészíti ki a most érkező kiegészítő, a The Other Side kampánya – melyben természetesen az alapjáték is újra elérhető. A kieg kb. húsz új lapot ad, ami egyáltalán nem tűnik soknak. viszont, ha ezeket belekeverjük az alapjáték paklijába, százhúszezer(!) különféle leosztás válik lehetségessé.

A Crimson Company és a The Other Side gyönyörű kastélyokkal és impozáns fém pénzekkel érkezik. A versengést kevésbé kedvelő játékosoknak szóló és kooperatív módokkal kedveskednek, a támogatók pedig ingyenes print&play verziót és tíz nyelvre lefordítot szabályt kapnak.

Crimson Company - The Other Side (Core Game + Expansion)

Dario Reinhardt and Fabian Fischer is raising funds for Crimson Company - The Other Side (Core Game + Expansion) on Kickstarter! The ultimate duel card game returns with its first expansion! Enter "The Other Side" - a realm beyond life and death!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Júl

Kickstarter körkép - 29. hét

Megjelenés | 2020.07.13. 23:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

22Jún

Kickstarter körkép - 26. hét

Megjelenés | 2020.06.22. 15:10:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék