Nyereményjáték! Válaszolj a kvízre a cikkekben és nyerj egy belépőt a Társasjátékok Ünnepére!

Antoine Bauza: Érdekességek egy játéktervező életéből

Idén negyven éves Antoine Bauza, az egyik legismertebb és legsikeresebb játéktervező. Kétszer is elnyerte a szakma legnagyobb elismerésének számító Spiel des Jahres díjat. Munkássága előtt azzal tisztelgünk, hogy egy hétig minden cikkben az ő játékaival foglalkozunk.

Tarts velünk a Bauza héten és válaszold meg a hozzá kapcsolódó cikkekben található kvíz kérdéseket! A legjobb válaszadók belépőt nyerhetnek a Társasjátékok Ünnepére!

"Bauza eredetileg videójáték fejlesztéssel szeretett volna foglalkozni, de nem volt elég jó programozónak. Ezért általános iskolai tanárnak állt és hobbiból kezdett társasjátékokat tervezni."

"Első kiadott játéka a Miaubirintus volt. Az első játék azonban, amit valaha is tervezett, a Takenoko volt. Ennek az ötlete egy tokiói kirándulás alkalmával született meg a fejében, amikor egy állatkert előtt megpillantott egy pandákat ábrázoló szobrot."

"Rajong az ázsiai kultúráért. Tud japánul, tanult aikidózni és több történetet, képregényt is szerzett már, amik távol-keleti országokban játszódnak. A téma iránti rajongása a játékaiban is gyakran visszaköszön."

"A 7 Csoda sikere után otthagyta a tanári pályát és főállásban kezdett foglalkozni a játéktervezéssel. A 7 Csoda kétfős verziója, a Párbaj később rekordeladásokat produkált Essenben: 2400 példányt vittek el belőle."

"A Hanabit eredetileg kompetitív játéknak tervezte, de megrekedt vele. Később a felesége hatására dolgozta át kooperatív játékká."

"Mindig részt vesz a játékai grafikai kidolgozásában is. Ha ezt egy kiadó nem hajlandó neki lehetővé tenni, nem szerződik le vele."

"Sosem játszik a már befejezett játékaival, mert különben képtelen lenne továbblépni és az új ötleteire koncentrálni."

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék