Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 46. hét

Sherlock Holmesot olvasok, Scott Pilgrimet nézek és nintendós játékokkal játszom. Mégis milyen évet írunk épp? Eheti ajánlónkban visszanyúlunk a klasszikusokhoz – pont úgy, ahogy a projektek gazdái is tették. Elvégre régen minden jobb volt, nem igaz?

Scott Pilgrim bekeményít

Réges-régen, Torontóban, Scott Pilgrim egy tizenhét éves csajjal járt, egy középszerű bandában zenélt és egész nap videójátékokkal játszott. Egyik éjjel egy rejtélyes, színes hajú lány keresztülgörkorcsolyázott az álmain és fenekestül felforgatta Scott különleges átlagéletét. Ha Scott meg akarja hódítani az új lányt, nem csak nyakában loholó gonosz expasik hadával kell elbánnia, hanem meg is kell tanulnia végre egyszer az életben komolyan venni valamit – például egy párkapcsolatot.

A 2010-es Scott Pilgrim a világ ellen az egyik kedvenc filmem és képregényem. Annak ellenére, hogy a Nintendo játékban ragadt főhős és az új barátnőjének története mennyire ordít a megjátékosítás után, eddig még senkinek nem jutott eszébe, hogy figurás társast készítsen belőle.

A Power Rangers játékért is felelős Renegade Game Studios nem erőltette meg nagyon a fantáziáját. A Scott Pilgrim Miniatures the World a szokásos rácson lépkedős, kockadobálós harcszimulátor lesz, melyben újrajátszhatjuk a film legfontosabb csatáit. Érdekessége, hogy a tábla is térbeli és megszórhatjuk 3D tereptárgyakkal, amiket természetesen az ellenfeleink fejéhez is vághatunk.

A mostani kampány egy új próbálkozás. Bár az előző is összegyűjtötte a szükséges pénzt, végül idő előtt leállították, hogy jobban a rajongók igényeihez szabhassák. Az árazás sajnos még mindig nem az igazi. Az alapjáték egy jelenetet tartalmaz, ha a további öt harcot is szeretnénk átélni, azokat külön kell megvenni hozzá. Így a teljes készlet ára akár 200 dollár is lehet. Szerencsére gondoltak azokra is, akik csak a figurákat szeretnék – számukra elérhető festett és festetlen opció is, valamivel barátibb áron.

Scott Pilgrim Miniatures the World - Relaunch!

This project is promoted by Jellop, the ad tech power behind the best Kickstarters with 950+ successful Kickstarter projects with over $400M raised between them. Renegade Game Studios is an experienced publisher of board games.

Pixelhősök

Sandy Petersen, miután az utolsó utáni dollárt is kisajtolta a Lovecraft univerzumból a Cthulhu Warsszal, most retro vizekre evez. Leporolta a régi “sárga kazis Nintendóját”, megfújta a kazetta alját majd kis bűvészkedés után életre keltette a masinát, hogy abból hívja elő a lényeket a legújabb játékához. Az 8-Bit Attack nevéhez hűen pixeles szörnyekkel és retro látványvilággal próbálja meghódítani a régi gamerek szívét – már csak a pittyogó hangeffektek hiányoznak alóla.

Az 8-Bit Attack kocka- és képességorientált taktikai koop játék lesz. A kis felbontású szörnyek hullámokban támadnak, a taktikájuk pedig a kocka szeszélyétől függően változik. A játékosoknak össze kell hangolniuk a saját képességeiket, hogy kipucolják a rémségeket a tábláról. Minden életben maradt lény keményen megbosszulja társai halálát, ráadásul késlelteti a végső harc eljövetelét.

Petersen a retro látványvilág mellett magas újrajátszhatóságot is ígér az 8-Bit Attackhez. Húszféle válaszható hős mérkőzhet meg  száz ellenféllel, összesen hét nehézségi szinten – és ez a szám még bővíthető a négy kiegészítővel.

8-Bit Attack

The main risk is the timeline. We have successfully kickstarted many previous projects. These Kickstarters collectively entailed sending more than 200,000 products to tens of thousands of backers. 1988 boxes of this game have already been manufactured and are ready to be shipped to the first 1988 backers.

„Ha a lehetetlent kizártuk, ami marad, az az igazság, akármilyen valószínűtlen legyen is.”

Sherlock Holmest és Moriarty professzort sokan az egyik legikonikusabb ellenség-párosnak tartják. Pedig az egész londoni alvilágot uraló matamatikaprofesszor kitalálásával csupán egyeten célja volt Conan Doyle-nak: hogy végre legyen valaki, aki végez Sherlock Holmesszal. Ennek megfelelően Moriarty a hatvan történetből csupán kettőben játszik fontos szerepet.

A Clash of Mindsban Holmes és Moriarty soha-meg-nem-történt csatáját játszhatjuk el kártya formátumban. A kizárólag két főre íródott játék központi eleme a blöffölés és a dedukció. A Moriartyt alakító játékos titokban kioszt három lapot az asztalra, ezek jelképezik majd az évszázad bűntényét. Holmes befolyás kártyák kijátszásával felfedheti ezeket a lapokat, míg a professzor a saját oldalán megpróbálhatja ezt megakadályozni. Minden lap felforgatása valamilyen előnyt jelent, de egyátalán nem biztos, hogy pont Holmesnak. Vajon a Moriartyt alakító játékos azt a lapot védi nagy erőkkel, ami őt hozza hátrányos helyzetbe? Vagy az egész csak egy elterelő hadművelet?

A Clash of Minds szokás szerint két kiadásban érkezik. Egy olcsóbb Society és egy exkluzív Royal edition közül lehet választani. Ez utóbbi az alapjátékon felül fém alkatrészeket és fa jelölőket kínál.

Clash of Minds: Holmes vs Moriarty

Clash of Minds: Holmes vs Moriarty is our fifth campaign here on Kickstarter. The previous four were successful, three of them had already reached our backers and one is in production. We learned a lot from previous campaigns and we took some steps to prepare for this one.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?


Népszerű

Friss

Címkék