Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 36. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

Telet túlélő tavaszi törpök terjeszkednek tündérekkel.

Dwar7s Legendary Forest: 2-4 játékos, 25perc / játékos, 13+ évestől

A törpök ismét megéltek egy újabb tavaszt az igazán kemény tél után. Ideje hát terjeszkedni, hogy a birodalom nagyobb legyen, csodálatos kalandokat éljünk meg, és legyőzzünk minden veszedelmes ellenfelet, akivel csak összefutunk, miközben sárkányokat nevelgetünk. 

A Dwar7s Spring egy könnyed családi munkáslehelyezős játék, ahol a törpjeink segítségével a központi táblán igyekszünk meghódítani új területeket. Miután minden forduló elején visszakerültek a munkásaink, és a sárkányaink is felfrissültek, letermeljük a játékostáblánkon található erőforrásokat, hogy aztán ismét útra keljünk. A címben szereplő hét munkásunkat tudjuk lehelyezni, akikkel az alábbi akciókat tudjuk végrehajtani. Újabb telepet (vagy erődítményt) tudunk lerakni, ezáltal megkapjuk a lehelyezési bónuszt, illetve elérhetővé válik egy újabb termelés a saját táblánkon, melyet a következő fordulóban tudunk hasznosítani. Ha pedig a békés építkezés helyett kalandozásra küldenénk apróságainkat, akkor a munkást a térképre kell helyezni. Amennyiben szörny található a lapkán, úgy megküzdünk vele, mégpedig kártyáink segítségével. A területen található törpök és épületek után felhúzzuk a kártyákat, és ha a rajtuk található erőnk magasabb, mint a szörnnyé, akkor már végeztünk is vele. Ha pedig már nincs szörny, akkor jöhet a begyűjtés, ahol szintén ugyanígy kártyákat húzunk, de ezúttal az erőt érő kard szimbólum helyett, hátizsákokat tartalmazó kártyákat kell találnunk. Ezeken felül tündéreket idézhetünk meg a rendelkezésre álló kártyáinkkal, valamint kalandra indulhatunk, hogy sárkányokat szerezhessünk (vagy nevelhetünk erősebbé), akik aktiválva erőforrásokat adhatnak, vagy segítenek minket a harcban. A negyedik forduló végén, vagy az expedíciós pakli kifogyása esetén vége a játéknak, és a legtöbb csillagot összetörpölő játékos lesz a győztes

Bár a kampányban szereplő Spring játék már zárt egy korábbi sikeres KS kampányt, ezúttal nemcsak újra elérhető számunkra, de kiegészül a Legendary Forest dobozzal is, amiben új minik és kártyák érkeznek, valamint meglátogatnak minket az elfek is, hogy részt vegyenek a birodalom építésben.

https://www.kickstarter.com/projects/vesuviusmedia/dwar7s-legendary-forest

Esküszöm az összes rumomra, és a megmaradt bal szememre, hogy csak 4 hatos van az asztalon.

Lying Pirates | The Race for the Pirate Throne: 2-6 játékos, 10-15 perc / játékos, 12+ évestől

Soha ne hidd el azt, amit egy kalóz mond! A Lying Pirates erre az egyszerű alapelvre épít és igyekszik kihozni belőle a maximumot. 

Minden forduló elején az összes játékos kidobja a kockáit a saját poharával lefedve, melyeket titokban megnéznek, és a kezdőjátékostól kezdve elindul a licit. A licitben meg kell mondani, hogy egy adott oldalú kockából mennyi található az összes játékos pohara alatt. Az egyes jokernek számít, így azt a végeredmény során hozzá kell számolni. A kezdő licit után minden játékosnak döntenie kell az alábbi három lehetőség közül: növeled a tétet, vagyis több kocka azonosságára szavazol (ez lehet a korábban megnevezett kockaoldal száma, vagy egy másik is, csak a mennyiség pontossága a lényeg); azt állítod, hogy az előző játékos igazat mondott; vagy hazugnak kiáltod ki, és nem hiszed el, amit állít. A licit végén lesz egy nyertes (vagy aki igazat mondott, de hazugsággal vádolták, vagy aki jól blöffölt és a másik játékos elhitte az állítását), egy vesztes, aki rosszul tippelt, és egy vagy több túlélő, aki megúszta a fordulót. A nyertes és a túlélők előre haladnak a hajóikkal. Ezután mindenki kártyákat játszhat ki, amik befolyásolhatják a következő licitet, vagy legénységet (azaz kockákat) adhatnak a poharunkhoz, esetleg vehetünk el másoktól. A játékot az nyeri, aki legelőször ér célba, döntetlen esetén pedig egy vérremenő kockadobálós párbaj veszi kezdetét, mert végül csak egy zsivány lehet a blöffölés királya. 

A Lying Pirates egy könnyed játék újragondolása, továbbfejlesztése, és igény esetén delux komponensekkel való bővítése.

https://www.kickstarter.com/projects/npg/lying-pirates-the-race-for-the-pirate-throne

Városvédők sorakozzanak!

Kinfire Chronicles: Night's Fall: 1-4 játékos, 45-60 perc, 14+ évestől

Atios világában Din'Lux városa csak rád vár, hogy megvédd annak minden lakójával együtt. A Sötétség egyre csak nő, és társaiddal együttműködve kell megállítanotok a hatalmát. A Kinfire Chronicles egy sztori alapú kooperatív játék, ahol a fő fókusz a megismerésen és a harcon lesz. 

Miután asztalhoz ültünk ki kell választanunk egy küldetést, amin elindulunk. Ahogy haladnunk előre a történetben, úgy változnak az elérhető küldetések is, melyben egyesek újabbat nyithatnak meg, de akár le is zárhatnak korábbi lehetőségeket. A döntéseinknek súlya lesz, amelyek befolyásolhatják a bejárható utat, és megismerhető karaktereket. A legtöbb küldetés során ellenségekkel fogunk találkozni, ahol bebizonyíthatjuk rátermetségünket. Játékosként a kaland kezdetén választunk magunknak egy karaktert, aki egyedi képességekkel és kártyákkal rendelkezik. A harc kezdetén a sorrendet egy zsákból húzva határozzuk meg, és ennek megfelelően hajtjuk végre a körünket. Egy játékos körében kártyákat játszhatunk ki, melyet azonos színű kártyával a másik játékos támogathat, így folyamatosan aktívak vagyunk a többi játékos körében is. A már ismert alapkciókon túl (közelharci támadás, távolsági támadás, mozgás), béníthatjuk ellenfelünket különböző hatásokkal, manipulálhatjuk a sorrendet adó zsákot, vagy aktiválhatjuk speciális képességeinket. Az ellenfelek a saját kártyájuk alapján hajtanak végre akciót. A küldetések az egyszerű győzd le az ellenfelet típustól kezdve, a városok megismerésén át, a városlakók megsegítéséig bármi lehet, amit a 700 darabos történetkártya pakli elénk tárhat. 

Az alapdoboz nem csak gyors előkészületeket ígér, de önmagában is szép kártyákat és karakter standeeket tartalmaz, azonban akinek ez nem elég, az playmettel és akril jelölőkkel növelheti az asztalképet. 

https://www.kickstarter.com/projects/ahj00ma/kinfire-chronicles-nights-fall

Egysoros ajánlók.

Waking Shards: Card Game: 2-4 játékos, 20-25 perc, ??? évestől: Egy utazós kártyajáték, ahol bár sereg küzd sereg ellen, mégis könnyen zsebben el tudjuk vinni őket a következő harcmezőre. 

Powerline By Dirk Henn - Queen Games Green Planet Game 1: 1-6 játékos, 45 perc, 8+ évestől: Juttasd el a zöld energiát minden városba, ahol a munkásaid a kidobott kocka értékétől függően építhetik a hálózatot. 

Roco Ranger: 1-6 játékos, 35 perc, 8+ évestől: Roco vadászat papíron, ceruzákkal és dobókockákkal. 

Uluk: 1-4 játékos, 60 perc, 12+ évestől:  Szép asztalképet kínál ez a könnyed kis euro játék, ahol a folyamatosan változó termés mellett kell megfőzni a törzsünk ételeit, hogy végül mi legyünk a vezető törzs.

Soccer Duel: 2-4 játékos, ??? perc, 5+ évestől: A kommentátor ezúttal csak egy dologra fókuszál: milyen a labda színe. Rakj össze színes labdákat, és párbajozz, hogy te legyél a leggyorsabb. 

The FOG - Escape from Paradise (Relaunch): 1-6 játékos, 45-120 perc, 10+ évestől: Nyomunkban a köd, és ha nem jól mozgatod az embereidet, akkor elnyeli őket. Juttass el mindenkit a hajóra, mert csak az életben maradtak tudják elmesélni hőstetteid. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • MaRo

    2022-09-15 23:36:38

    Azêrt mert egyszerű még nem lesz rossz, ebből ne legyen félreértés.

    Nekem a blöff mechanizmus az ami annyira nem jön be, igaz még nem is nagyon próbáltam de nem érzem ezt az én műfajomnak.

    Ezen kívül az egyszerűséget még arra is értettem, hogy nekem úgy tűnik kevés elemmel dolgozik így nem kíván nagy anyagi befektetést amiből adódik, hogy olcsónak kellene lennie....

  • porcine

    2022-09-15 04:29:17

    Igazad van, de érdekes, mert engem meg pont a játékmenet egyszerűsége vonzott egészen addig, amíg az árat ki nem számoltam.:) Érdeklődésemet valószínűleg azért keltette fel az egyszerűsége, mert a gyermekeim jutottak eszembe, hogy jó lenne velük kalózkodni. Majd máskor.

  • MaRo

    2022-09-14 23:25:19

    Nem tudom, valami itt nekem nem jött át mert annyira egyszerűnek tűnik és szerintem nem is túl darabosnak, uogy nem tudom mi kerül itt ennyibe.

    Még jó, hogy újraolvastam a kommented, mert kis híján örömmel közöltem, hogy szerintem hibás a matekod. De aztán kiszúrtam azt a fránya áfát...

    De a leírás alapján tényleg a lapozzunk kategória. Mondjuk ez a műfaj annyira nem vonz. Még a törpös az ami tetszene csak kevésnek érzem a kapott köröket és talán még a lehetőségek számát is. Dehát könnyed családi, ez van.

    A kinfireben elég extrémnek tűnik a 700 kártya, ami akár érdekessé is teheti. Viszont ilyen kései órán nekem nem állt már össze mit is hogy is kell elképzelni itt.

  • porcine

    2022-09-13 21:41:43

    Nekem a Lying Pirates kifejezetten tetszett. Jó volt itt is olvasni az ismertetőt. Azonban számomra ez már egy annyira elszabadult ár, ami visszatart a behúzástól. Deluxe 89$ + szállítás 22$ + áfa. Ez így nagyjából 55.000,-, ha jól számoltam. Azért ez elég durca, szóval kimarad.

Népszerű

Friss

Címkék