Kép forrása: gsplus.hu

Kimaxolja a kártyákkal párbajozást ez a díjnyertes játék [gsplus.hu]

Egyszerre akár nyolc, sőt, tizenhat játékos is párbajt vívhat az egyszerű szabályokkal működő, pörgős, izgalmas Szupercsapatban.

A Spiel des Jahres a világ egyik, ha nem a legrangosabb társasjátékos díjátadója, melynek keretében általában három kategóriában választanak nyertest: a névadó díj a legjobb családi játéknak jár, emellett jutalmazzák még a gyerekjátékok és a haladóbb, "gamer" társasok kategóriájának egy-egy képviselőjét. 2023-ban az általunk is nagyon kedvelt, videojáték alapján készült Dorfromantiké lett a Spiel des Jahres, a Mysterium Kids: Kipkok kapitány kincse vitte a Kinderspiel des Jahrest, az összetettebb társasok versenyéből pedig a Challengers, avagy a Szupercsapat került ki győztesen (lenyomva az Ikit és Az ismeretlen bolygót), aminek a Gémklub nemcsak az alapváltozatát, hanem rögtön az önállóan játszható kiegészítőjét, a Strandkupát is elhozta magyarul.

Megnéztük, milyen élményt ad a Teamfight Tactics és Dota Auto Chess által képviselt auto battler videojátékokból is merítő társas.

Mindenki mindenki ellen

A Szupercsapat dobozában négy playmatet, három műanyag kártyatartót, néhány jelölőt, valamint  több mint 300 kártyát találhatunk, melyek többségén különböző szedett-vedett alakok szerepelnek, mindenféle témák és korszakok (kastély, vidámpark, világűr, filmstúdió, kísértetház, tengerjáró, város) szerint válogatva. Minden tematikus pakli 40 lapot tartalmaz, amiket egyszerű értelmezni: mindnek van egy számmal jelölt ereje, illetve valamilyen hatása, tulajdonsága. A játékosok egy-egy 6 lapból álló, a többiekével teljesen megegyező kezdőpaklival indulnak, ezt bővítik aztán a játék során további lapokkal.

Egy játszma egy 7 fordulós bajnokságból áll, a cél a legtöbb pontszámot (szurkolót) gyűjteni. Az egyes fordulók során először paklit kell építenünk, majd ezt használva megküzdeni aktuális ellenfelünkkel; 2-nél több játékos esetén változik, kivel kell szembenéznünk (páratlan játékosszámnál egy robotpaklit kell bevetni, hogy senkinek ne kelljen várnia a sorára).

A pakliépítés úgy zajlik, hogy húzunk öt lapot a forduló során elérhető, A, B vagy C jelű paklik valamelyikéből, majd választunk közülük annyit, amennyi épp engedélyezett, a többit pedig eldobjuk. Ha nem vagyunk elégedettek, fordulónként egyszer újrahúzhatunk a meg nem tartott lapok helyett, illetve megszabadulhatunk bármennyi, már megszerzett laptól, ami szintén fontos eleme a taktikázásnak (később kitérünk rá, miért).

[Cikk folytatása]

Kimaxolja a kártyákkal párbajozást ez a díjnyertes játék

Egyszerre akár nyolc, sőt, tizenhat játékos is párbajt vívhat az egyszerű szabályokkal működő, pörgős, izgalmas Szupercsapatban.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Szupercsapat!