Kép forrása: pcguru.hu

Az ismeretlen bolygó – Házalók [Társalgó]

A természet, vagy épp egy viking település helyett most egy egész bolygót kell újraépíteni a lapkalehelyezés szabályait követve. Végre magyarul is elérhető az Ismeretlen bolygó!

Roskadásig tölteni egy társasjáték-gyűjteményt a létező legegyszerűbb dolog, főleg, ha az ember céltudatosan teszi, egy témát, egy szerzőt, vagy épp egy mechanikát helyezve előtérbe. Amikor ez a három irányvonal egy ponton találkozik, az viszont nem feltétlenül sül el a legjobban, hiszen úgy határozottan könnyebb megtelni: Uwe Rosenberg kiváló példa erre, hiszen a legendás szerző a remekbeszabott Patchwork után valósággal ráfüggött a poliominókra és a természetre, amit a Virágoskert-Indián nyár-Tavaszi rét trilógia követett, Rosenberg pedig azóta is ontja magából a lapkalehelyezős játékokat. Ez, és persze a mechanika sikere pedig más alkotókat is követésre sarkallt, újabb és újabb témákba csomagolva a meglehetősen hasonszőrű játékmenetet. Ennek köszönhetjük a Macskák szigetét, a My Cityt, vagy épp a témát őséhez visszaterelő Project L-t, a hullámok viszont tavaly, az immáron magyar nyelven is elérhető Az ismeretlen bolygóval érték el a jelenlegi csúcsmagasságukat.

A sok szempontból érthetetlen módon Kickstarteren startolt, és ott hatalmas sikert elérő, az eredetileg kért 20 000 dollár helyett közel 250 000 dollárt összekalapozó kampány ugyanis nem kisebbet ígért, mint a lapkalehelyezős társasok újrafeltalálását, amihez a világvégét hívja segítségül. A történet szerint a Föld erőforrásai elfogytak, az emberiség így ismeretlen bolygók lakhatóvá tételével igyekszik biztosítani a faj jövőjét. Ennek során kies, nem túl barátságos bolygókat kell felvirágoztatni vízzel, biomasszával, technológiával, civilizációval, és roverekkel, azaz a meteoritokat és a mentőkapszulákat betakarító járművekkel.

A játéktér ennek megfelelően egy négyszögeket tartalmazó rácsra osztott bolygó, maguk a tereptípusok pedig eltérő méretű és felépítésű poliominók, melyekből minden körben minden résztvevő egyet kap a központi raktárból, a S.U.S.A.N-nak nevezett űrállomásról, amely egy kör alakú, egy belső és külső kört is tartalmazó, talapzattal rendelkező és forgó tárolóegység. Ez a raktár több szekcióra oszlik, a játék elején pedig minden fél egy saját raktárjelölővel jelöli ki a maga pozícióját. A kör elején az aktuális kezdőjátékos, az "állomásparancsnok" ha úgy dönt, elforgatja az űrállomást, ezáltal minden körben mindig két lapka közül lehet választani.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Az ismeretlen bolygó a Gémklubtól - Házalók

A természet, vagy épp egy viking település helyett most egy egész bolygót kell újraépíteni a lapkalehelyezés szabályait követve. Végre magyarul is elérhető az I

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Az ismeretlen bolygó