Kép forrása: diceanddecks.hu

Szerző, szerző – 2. rész: Father of Godfather [diceanddecks.hu]

Híres szerzők ismert és kevésbé ismert munkáit vesszük sorra ebben a rovatban. Tájékozott olvasóink már a cím alapján is beazonosíthatták, hogy kiről lesz ma szó.

Kanada szülötte. Egyesek szerint ameri elemekkel fűszerezett eurókat tervez mások épp a fordítottjáról vannak meggyőződve. Az egyik fő alakja volt annak a folyamatnak, aminek keretében a társasjátékdobozok megnőttek. Sok játéka készül, rengeteg drága alkatrésszel, hogy a játszóknak filmes vagy számítógépes játékszerű élményt tudjon adni. Nem ritkák az olyan vélemények, melyek szerint 2015-ben „megbolondult”. Amit csinál az a társasjátéktervezés komplett félreértelmezése stb… Mindezek ellenére két játéka van a BGG top 100 listáján és még több magasan rangsorolt darabon is ott a kézjegye. Eric M. Langról lesz szó. 5 játékot hozunk tőle, amiket lehet szeretni és gyűlölni.

1.: A keresztapa: Corleone birodalma: cikkünk legmegosztóbb darabja. Corleone birodalmában a játékosok hatalomért küzdő családokat irányítanak az ’50-es évek New Yorkjában. A családok donját, consiglieréjét, örökösét és gengsztereit küldhetjük üzletekhez, hogy erőszakkal behajthassák a bevételeket a városban és megszerezhessenek minden szükséges illegális terméket! New York különböző területeinek irányításáért küzdünk. Befolyást vásárolhatunk politikusok lefizetésével. Igaz, hogy nem mitologikus szörnyeket jelenít meg, de szívesen látjuk viszont az ikonikus viseleteket és fegyverzetet, ezért illik hozzá a minifigurás implementáció. A tábla Manhattant mutatja, jól fest. Ezzel a pozitívumok felsorolását be is fejeztük. Sajnos játékélményben és a mechanizmusok szintjén messze elmarad a design mögött. A technikai megoldások, mondjuk úgy, erősen ihletődtek más játékokból. Lang igyekezett letenni a névjegyét egy a Blood Rage-ből ismert megoldással: az ingyenes akcióinkat is csak akkor végezhetjük el, ha még nem csökkentettük nullára a lehetőségeinket. A területszerzés, munkáselhelyezés és kollekciógyűjtés elemei nem sok eredeti megoldást vonultatnak fel. A tarsasjatekok.com tanulsága szerint jelenleg 26 helyen kapható. Ez komoly kontraindikátor! Ha egy 2019-ben kiadott játék azóta nem fogyott ki az jelez valamit. Mégis, egy lépést hátrébb lépve merjük ajánlani. Nem feltétlenül társasjátékosoknak, de a Keresztapa rajongóinak igen. Korábban beszámoltunk a Scarface 1920 közelgő megjelenéséről. Reményeink szerint az jobb minőségben fogja asztalra tenni az amerikai gengszterek világát.

[Cikk folytatása]

Szerző, szerző - 2. rész: Father of Godfather

Híres szerzők ismert és kevésbé ismert munkáit vesszük sorra ebben a rovatban. Tájékozott olvasóink már a cím alapján is beazonosíthatták, hogy kiről lesz ma szó. Kanada szülötte. Egyesek szerint ameri elemekkel fűszerezett eurókat tervez mások épp a fordítottjáról vannak meggyőződve. Az egyik fő alakja volt annak a folyamatnak, aminek keretében a társasjátékdobozok megnőttek.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Máj

Olyan társasjáték készült a Cyanide and Happiness alapján... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.16. 19:34:00

A most már magyarul is elérhető Joking Hazardban háromkockás képregényeket alkothatunk, és minél durvábbra sikerülnek, annál jobb lesz a móka.

19Ápr

Iszonyatosan durva siker lett az új társas, ami Cthulhut és az Orient Expresszt vegyíti [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.19. 21:02:00

A játékosok nagy számban szeretnének felugrani az Orient Expressz borzalmakkal telt kocsijaira.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cthulhu: A halandó halál
  • Blood Rage
  • Felkelő nap
  • A keresztapa: Corleone birodalma
  • Cyberpunk 2077: Gangs of Night City
  • Chaos in the Old World