Kép forrása: diceanddecks.hu

Kanban EV [diceanddecks.hu]

Egy olyan országban, aminek az iparát jelentős részben az autóipar, vagy a hozzá kapcsolható tevékenységek alkotják, elég megosztó lehet egy olyan témájú játék, mint a Kanban EV.

Miután a nyolc óra gyári munka után levetettük a munkaruhánkat, buszra vagy épp autóba ülünk, hazaérünk, felvesszük a munkaruhánkat, felpakoljuk a játékot és nekilátunk autókat gyártani. Ez elég szörnyen hangzik eddig, de szerencsére a játék hozza az erős, gondolkodtató vonalat, amit várunk tőle, lévén egy Lacerda játékról beszélünk (illetve az egyjátékos módját Turczi Dávid fejlesztette). A témát kiválóan átadja, és tényleg az elektromosautó-fejlesztés és -gyártás különböző állomásain vezet végig a játék, de mindezt teszi a lehető legélvezetesebb formában. Lássuk hát, hogy sikerült!

A játék egy közös táblából és játékosonként egy-egy játékostáblából áll. Az előbbin hajtjuk végre az akcióinkat, ami elég sok interakciót biztosít a játékosok között (több játékos esetén ez erősebben jelen van). A saját játékostáblánkon az erőforrásokat és a kifejlesztett autókat (összesen 5-féle, de egyből lehet több is) gyűjtjük.

Ahogy azt fentebb is megemlítettem, a Kanban EV-ben minden játékos egy-egy gyári dolgozót alakít. Minden fordulóban választunk egy-egy akciót (egy akciót maximum 2 játékos választhat), és a megfelelő akció mezőre helyezzük a bábunkat. Attól függően, hogy hová helyezzük le a bábunkat hajthatjuk végre az adott osztály akcióit minimum egyszer, maximum négyszer a közös játéktáblán. Ezek az akciók a következőképpen alakulnak:

Tervezési osztály:

  • Elvehetjük egy autó tervét. Attól függően, honnan vesszük el, egyéb bónuszt is kaphatunk.

Logisztikai osztály:

  • Hozzáadhatunk alkatrészeket bizonyos alkatrésztípusok raktárához, és kaphatunk egy extra műszakot (ezek elköltése extra akciót biztosíthat a jövőben, illetve más bónuszt is ad)
  • Elvehetjük az összes alkatrészt az egyik típus raktárából.
  • Kapunk egy alkatrész utalványt, amit később bármilyen alkatrészre beválthatunk.

Összeszerelő osztály:

  • Alkatrészek elköltésével autókat gördíthetünk le a gyártósorról a tesztpályára.

[Cikk folytatása]

Kanban EV

Egy olyan országban, aminek az iparát jelentős részben az autóipar, vagy a hozzá kapcsolható tevékenységek alkotják, elég megosztó lehet egy olyan témájú játék, mint a Kanban EV. Miután a nyolc óra gyári munka után levetettük a munkaruhánkat, buszra vagy épp autóba ülünk, hazaérünk, felvesszük a munkaruhánkat, felpakoljuk a játékot és nekilátunk autókat gyártani.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kanban EV