Kép forrása: gamestar.hu

Az év legjobb történetközpontú társasjátéka lehet a Szunnyadó istenek [Gamestar]

Ismeretlen vizeken hajózhatunk kilenctagú legénységünkkel, hogy megküzdjünk az ott ránk váró szörnyekkel és kihívásokkal.

Ahhoz, hogy az ember belevágjon egy történetvezérelt társasjátékba, elhivatottság kell: jó esetben  több mint tíz órán át kalandozhatunk az adott játék világában, és egy délután, vagy akár egy teljes nap sem lesz elég ahhoz, hogy eljussunk a befejezésig. Emellett ha már elkezdtük egy társasággal, jó velük folytatni, nehogy valaki kimaradjon a történet fontos fordulataiból, amiket személyesen átélni nem ugyanolyan élmény, mint valaki más elmesélésében meghallgatni.

Szunnyadó istenek készítői figyelembe vették az ilyenkor felmerülő aggályokat, és igyekeztek a játékot úgy összeállítani, hogy egyedül vagy négyen játszva, ugyanazokkal az emberekkel vagy változó társaságokkal is ugyanolyan élvezetes, izgalmas legyen, akár még a sokadik nekifutásra is. És szerencsére a mennyiség mellett a minőségre is oda tudtak figyelni.

A Mantikór hajó legénysége 1929-ben egy rejtélyes világba téved, ahonnan csak úgy juthatnak ki, ha  totemeket keresnek. Sofi Odessa kapitányt mindenki együttesen irányítja, a csapat többi tagját pedig szét kell osztani a játékosok között - három főnél valaki eggyel kevesebbet kap. Mindenki a saját körében cselekszik, de a fontos döntéseket közösen hozzák meg, a harcokban együtt vesznek részt, a felvett tárgyak, nyersanyagok, pénz közös készletben gyűlnek, és nem kell hátba szúrniuk a másikat a siker érdekében.

[Cikk folytatása]

Az év legjobb történetközpontú társasjátéka lehet a Szunnyadó istenek

Ismeretlen vizeken hajózhatunk kilenctagú legénységünkkel, hogy megküzdjünk az ott ránk váró szörnyekkel és kihívásokkal. Ahhoz, hogy az ember belevágjon egy történetvezérelt társasjátékba, elhivatottság kell: jó esetbentöbb mint tíz órán át kalandozhatunk az adott játék világában, és egy délután, vagy akár egy teljes nap sem lesz elég ahhoz, hogy eljussunk a befejezésig.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Kommentek

  • veerzoltan80

    2023-04-12 15:27:22

    van benne ráció nyilván. én jobban szeretek az eredeti komponensekkel játszani, de a vége felé ha kell biztosan fogok lamináltatni. nem tudom mennyire fog fogyni, egyenlőre nem emészt fel sokat a játék, még mindig az elsőt használjuk.

  • laptopzsol

    2023-04-11 16:54:04

    Szerintem a hajónaplót be kell scenelni, vagy megszerkeszteni World-be vagy Exelben. Én minden ilyet meg csinálok (pontozólapok pl) és nem használom el az eredetit, mert sajnálom. Ha játszok akkor az adott játékhoz nyomtatok egy pontozót pl.

  • peti1212

    2023-04-11 10:49:38

    Ha kipróbálod a Solo módot akkor mindeképpen kíváncsi vagyok a véleményedre, mielőtt megvenném a játékot.

  • veerzoltan80

    2023-04-08 21:41:34

    A hajonaplo sok oldalas szerintem az elég lesz jó darabig be kell osztani. Ha meg fogyoban lesz biztos jön hozzá valamelyik kieggel pluszba. Már most azon agyalok hogy mikor szánok rá még 20ezret hogy a két kiegészítőt behuzzam. Kellően egyedi, szép, sok módon játszható, annyi opcióval hogy nehéz lesz a végére jutni.

  • ryuk669

    2023-04-08 19:16:30

    Vah....ne tudd meg mennyire bosszant, hogy már ott figyel az asztalon kedd óta, de még nem volt szabadnapom, hogy békésen leüljek mellé és egy nyugalmas 4-5 órát rászánhassak a solo módra. 2 rohanás közt néha előveszem a szabálykönyvet és nézegetem, eddig ennyire jutottam. Mellesleg tervezem hogy lelaminálom az elért eredmények listáját, hogy ha a közeljövőben más is kijatszaná, vagy már minden utat bejártunk és minden totemet beszereztünk, az egészet tiszta lappal lehessen kezdeni, vagy ha majd a gyerekekkel kezdenénk, akkor lehessen megint pipálgatni az eredményeket. Nem tudom hajónaplóval érdemes e ugyanezt meglépni.

  • veerzoltan80

    2023-04-08 13:30:11

    Tegnap és ma beletettünk 2x3 órát, hárman álltunk neki kalandozni. Eleinte kicsit vaktában csak a játék élménye űzött. Aztán leesett hogy kellenek a kulcsszavak a kuldikrol hogy több opcionk legyen egy-egy helyszínen amit végre hajthatunk. Mi nyugat felé hajóztunk a kezdő térképről, most pedig déli irányba fordultunk. Egyszer már körbe hajtottuk az esemény paklit is. Ami némileg zavar, hogy ennyi idő alatt egy darab totemet találtunk meg... kerültünk közel még kettőhöz de végül azok megszerzése máshol lesz.

    A játék alap rendszere nem nehéz, ha megérted az ikonokat jól tud pörögni. Vannak benne nem egyértelmű dolgok de kevés. Ami igaz sok felé kell figyelni hiszen legalább két legénysége tagot és a kapitányt kell irányítani a körödben. Nagyon flusztráló tud lenni a sok mellé ütés harc közben és a kimerültség okozta sebek sem jönnek jól. De ez része az életnek is 😁

    Én csak pozitívan tudok a játékról nyilatkozni, persze a KJK múltam miatt nyilván megfogott azonnal. De pl fiamat is beszippantotta, kb 4.es kora óta nem olvasott ennyit hangosan, nem hajlandó kiadni kezéből a történet könyvet. Feleségemet a sok melléhúzás flusztrálja, hogy kevés benne a lehetőség ezeket korrigálni de élvezi ő is, ma pl ebéd közben is arról beszélt hogy mit kéne másként csinálni ha folytatjuk 🙃 márpedig nála ez elég ritka hogy valami így berántja. Egy szó mint száz, ez nagyon betalált.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Szunnyadó istenek