Kép forrása: pcguru.hu

Monasterium – Kombó-testvérek [Társalgó]

Dékánként képezz ki újoncokat, építs ólomüveg ablakokat, és teljesíts különleges kolostori küldetéseket, természetesen kockákkal! Tényleg az utóbbi évek hidden gem játékáról van szó?

Mintha csak összebeszélt volna a dlp games és a Pythagoras, úgy fonódik össze a 2020-as Monasterium és a 2022-es Moesteiro, bár tény, hogy némi zavar keletkezhetett az Erőben és az időben, elvégre a kolostor megépítésére csak idén került sor, miközben a novíciusok már 2 éve beköltöztek új otthonukba, hogy a noviciátus idejét letöltsék. Ha pedig már pár hete megépítettük azt a bizonyos kolostort, szinte adta magát, hogy kipróbáljuk a Monasteriumot, melyet sokan az utóbbi évek egyik különleges hidden gem társasaként jellemeznek, miközben témájával pedig eleve képes felhívni magára a figyelmet. Hogy kiderítsük, tényleg jogos-e a sok dicséret, a Kickstarter-kiadásokkal és különlegességekkel is foglalkozó Gamerna a segítségünkre sietett, mi pedig örömmel vetettük bele magunkat a kolostori életbe.

A korai középkorban, az egyházi hatalom csúcsán, nem kevesebb, mint öt kolostort alapítottak egy gyönyörű völgyben, méghozzá azzal a céllal, hogy terjesszék Isten igéjét. Egy székesegyházi iskola dékánjaként igyekszel elhelyezni a rád bízott novíciusokat a kolostorokban, ezzel komoly hírnevet szerezve. Tehetségüknek megfelelően küldöd a novíciusokat a főépületek adott szekcióiba, a kápolnába vagy magába a kolostorba. Eközben persze nem szabad alábecsülni a befolyásos személyiségek vagy más szerzetesek közbenjárását sem, hiszen ők leegyszerűsítik a procedúrát. A kolostorok különleges küldetéseit is teljesítheted, emellett katedrálisod ólomüveg ablakait is megépítheted, hogy iskolád hírnevét öregbítsd. A hároméves noviciátus után aztán kiderül, hogy segítőivel ki tudta a legtöbb hírnevet és dicsőséget szerezni.

Monasterium átlagosnál talán kisebb doboza nem kevés tartozékot rejt, hiszen a főtáblán, a két kisebb darabból összeállítható játékostáblákon és a számos célkártyán felül rengeteg karton- és faelem rejtőzik a fedél alatt. Egyfelől minden játékosnak van 3 saját színű kockája, egy adag jelölője, 24 novíciusa, egy hírvivője, másfelől kapunk még 10 közös kockát, nem utolsó sorban pedig ott vannak a tokenek, amik a nyersanyagokat, befektetéseket jelentik, mint például maguk a támogatók, a leves, a szerszám, a könyv, vagy éppen a rózsafűzér. Mindenki kap egy kis kezdő ellátmányt, a játéktáblát a játékosszám szerinti oldallal felfelé használatba vesszük, majd kezdődhet is a kolostor megtöltése élettel, étellel, elhivatottsággal és hittel.  

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Monasterium a Gamernától - Kombó-testvérek

Dékánként képezz ki újoncokat, építs ólomüveg ablakokat, és teljesíts különleges kolostori küldetéseket, természetesen kockákkal! Tényleg az utóbbi évek hidden gem játékáról van szó? Mintha csak összebeszélt volna a dlp games és a Pythagoras, úgy fonódik össze a 2020-as Monasterium és a 2022-es , bár tény, hogy némi zavar keletkezhetett az Erőben és az időben, elvégre a kolostor megépítésére csak idén került sor, miközben a novíciusok már 2 éve beköltöztek új otthonukba, hogy a noviciátus idejét letöltsék.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • robsteady

    2023-03-24 23:16:00

    Ez azért jelzésértékű. A tudatalattid tüntet. Amennyiben tetszik, megvonom tőled a gémer címet, szóval jól vigyázz...

  • maszlagadam27

    2023-03-22 10:11:46

    Szent küldetésemnek tekintem, hogy pár dologban rád cáfoljak a játékkal kapcsolatban, de egyszerűen soha nem alakult úgy azóta sem, hogy lekerüljön a polcról. 😂

  • robsteady

    2023-03-22 08:41:56

    A tavalyi év legrosszabb játéka volt nekem a Monasterium. A játék adatlapján leírtam, hogy miért. Ide pedig azért írom, mert ez is egy mis-másoló cikk, ami a hibáit nem sorolja fel.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Monasterium