Kép forrása: pcguru.hu

Foundations of Rome – Ez a Róma egy nap alatt épül [Társalgó]

Ha van "overproduced" termék, akkor az Arcane Wonders társasjátéka az, de az ebből származó súlyos költségeket meg is hálálja, ha beruházunk rá.

Újabb társasjáték, ami Kickstarterről érkezett, ennek megfelelően pedig komolyan ad a látványra, sőt első ránézésre mintha nem is szólna másról a játék. Mert az oké, hogy Romulus megbízásából mesteremberként építgetjük Rómát, avagy területet vásárlunk, majd hatalmas épületeket húzunk fel a város területén, de azok a minik, te Atyaúristen! Nos, igen, hajlamosak elterelni a figyelmet magáról a játékról. De hogy a Foundations of Rome nemcsak unboxing videónkban szerepelt, hanem lényegében elsők között a gameplay videónkon is (hamarosan), sőt a személyes listámon beválasztottam 2022 első félévének legjobbjai közé, az talán elmond valamit arról, mennyire épült az Arcande Wonders társasa a külcsínre, és mennyire fontos benne a játékmenet. Mert bizony utóbbi is fontos, méghozzá nem is kicsit.

Ahogyan már említettem, az ókorban járunk, amikor is Romulus kiadja az ukázt, miszerint fel kell építeni Rómát. És mivel mi mesteremberek, építészek lennénk, éveink pedig nincsenek az asztal körül ülve vakarni a fejünket (legalábbis jobb esetben, ha már tóga és hasonlók), fittyet hányunk a “nem egy nap alatt” közhelyre, majd szépen pár órába sűrítjük a teljes eseményt, aminek a végén természetesen az nyeri meg a játékot és a kihívást, aki a legtöbb győzelmi pontot gyűjtötte. Győzelmi pontot azonban senki nem kap a két szép szeméért, vagy a bájos mosolyáért, esetleg a csodálatos rabszolgájáért, így kösse fel mindenki a tógáját, mert komoly rivalizálás várható.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Foundations of Rome - Ez a Róma egy nap alatt épül

Ha van "overproduced" termék, akkor az Arcane Wonders társasjátéka az, de az ebből származó súlyos költségeket meg is hálálja, ha beruházunk rá. Újabb társasjáték, ami Kickstarterről érkezett, ennek megfelelően pedig komolyan ad a látványra, sőt első ránézésre mintha nem is szólna másról a játék.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • MaRo

    2022-08-11 00:03:15

    Végigolvastam én is a cikket, márfélúton jártam és a kommentek után bennem is az volt, hogy ez akkor most komolyan ennyi???

    Aztán a végén mèg besűrítettek pár elemet ami az én értelmezésem szerint azért kiszínezte a játékot némiképp. Ahogy a végén olvastam, hogy ilyen meg olyan kieg kicsit a paradox pc játékai jutottak eszembe, ahol is van egy grandiózus alapjáték ami a végtelenségig bővíthető. Kicsit így érzek ezzel is, az alap játék nem tűnik azért rossznak és a minik valóban mesés asztalképet adnak. Meglehet, hogy a miniket kiválthatták volna de szerint akkor kapsz egy viszonylag átlagjátékot lényegesen olcsóbban. Ezzel a megoldással viszont a vizuális effekt kiemeli és a puedesztára emeli. Én úgy gondolom, hogy erre is szükség van. Miért ne legyen egy olyan játék ami nem gyatra de nem is feltétlen kiemelkedő de ad egy olyan képet amit semmi más vagy nem sok egyéb. Persze ha ez a típus elszaporodik akkor lehet veszít a fényéből és az is vitathatatlan, hogy számunkra meg ez a fenomenális asztalkép buktatja meg mert kétségkívűl az ilyen árfekvésű játékokat nem a magyar piacra szánják.

    Meglehet, hogy a teljes játékmenet annyira nem jött át és érdemes lenne jobban utána nézni, hogy lássam a játék lehetőségeit és annak megfelelően tudjam értékelni azonban mint ahogy a többség úgy én sem ruházok be erre akármilyen meseszép asztalt ad és elfogadható játékot.

    A cikkből nekem kicsit az is kijön, hogy elbírt volna még ezt-azt a játék, hogy kiemelkedő legyen de ha ezt megadják akkor meg sírnánk utána, így még elengedhető kis fájdalommal. :)

  • sitatom

    2022-08-10 18:06:26

    :) akkor ez el is dőlt. Ennyi pénzt nekem tuti nem ér meg. Annyira nem is jó játék!

  • porcine

    2022-08-10 16:07:49

    Ha jól értem, akkor 200$ az alap + 40$ a kiegészítő + 90$ (ezt jól néztem?!?!?) a szállítás = 330$ (az adót már tartalmazza). Az a mai 392 forintos dollár árral közel 130.000,-. Durca.

    Nekem sokkal szimpatikusabb a Mindclash hozzáállása a minikhez: vedd meg 17-19.000-ért az alapjátékot, és ha akarod, akkor vedd meg külön a miniket 12.000-ért.

  • esze.gergo

    2022-08-10 13:08:03

    Most fut a kickstarter a kiegeszitore, van benne emperor badge 200 $ert + szallitas (es AFA gondolom), de nagyon nem neztem bele, ezt konnyu volt elpasszolni.

  • DeimosDown

    2022-08-10 12:39:12

    Most kb elérhetetlen, de 200-300 euró az emperor pledge... úgyhogy egyelőre marad a radaron nálam. :)

  • sitatom

    2022-08-10 12:24:32

    Sziasztok!

    Ez a játék 2020-as kiadású vagy 2022?

    Illetve ti az árát azt látjátok bárhol is?

    Én a minikkel Korkep társast "ettem meg". Nem azt mondom, hogy rossz játék, de szinte 100% biztos vagyok benne, hogy a minik miatt olyan nagyon borsos az ára. Van amelyik játéknak jól állnak a minik de vanank olyan játékok ahol nem feltétlenül szükséges. Talán (bizotos) olcsóbb is lenne sok társas minik nélkül. Bár a fa alkatrészeket meg sokkal jobban szeretem mint akár a papírt vagy a műanyagot....

  • esze.gergo

    2022-08-10 11:41:43

    Pont ugyanez az érzésem, messziről kerülöm a játékot, természetesen, ha valakinél lapul adok egy esélyt, de érzésem szerint ezt meglehetett volna csinálni különböző alakú kartonlapokkal, jobban illett volna a játék mélységéhez és sokkal olcsóbban meg lehetett volna vásárolni. De inkább adjuk el giga dobozban, telepakolva minikkel, úgyis fogyni fog. Végül is a kiadónak bejött...

  • porcine

    2022-08-10 09:30:55

    Szép, kerek írás, de erősen felmerül bennem a gyanú, hogy ez a játék a minik miatt lett felhúzva. Amikor egy vagyonért megveszel egy ilyen csillivilli játékot, akkor picit felfelé húzza a leked, hiszen ennyi pénzért nem tévedhetsz. Azonban a játékmenetet elolvasva nem találtam benne semmi egyedit, vagy érdekeset. Az interakció is annyi, hogy lopkodunk egymás elől. Persze simán tévedhetek és örülnék, ha valaki megcáfolna, de azt hiszem, hogy ezt a játékot is csak a minik adták el.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Foundations of Rome