Kép forrása: https://tarsasjatekblog.hu/wp-content/uploads/2020/08/hp7-1024x751.jpeg

Harry potter: Roxforti csata [tarsasjatekblog]

A kooperatív játékot kedvelők figyelmébe ajánlanám ezt a gyönyörűen kidolgozott pakliépítős játékot. Nem vagyok nagy Harry Potter rajongó, így a játékot sem vásároltam meg akkor, amikor megjelent a boltok polcain, de annyi jót hallottam róla, hogy pár hónapja beszereztem a magyar kiadást.

Döntésemet egyáltalán nem bántam meg, ugyanis egy remek játék lapul ebben a tetszetős dobozban.

A játék célja, a gonosz erők visszaverése és az iskola biztonságossá tétele. A játékosok négy karakter bőrébe bújhatnak: Harry, Ron, Hermione és Neville. Olyan ütőképes paklit kell építeniük, hogy ezek segítségével megnyerjék a varázslópárbajokat és kiűzzék Roxfort-ból Voldemort-ot és csatlósait. A doboz 7 játékot tartalmaz. Egyre nehezednek a küldetések és egyre jobban össze kell dolgozni a csapatnak, hogy esélyük legyen a túlélésre.

A játékot mindenki a már említett varázslótanoncok egyikével, és a hozzá tartozó egyedi alappaklival kezdi. Minden karakter rendelkezik saját képességekkel. A játékban fordulók követik egymást és egészen addig tart, míg az utolsó gonoszt is sikerül legyőznünk és akkor veszítjük el, ha az összes helyszínt sikerül a gonoszoknak uralmuk alá helyezni.

 Egy forduló menete a következőképpen néz ki: 

[Cikk folytatása]

Harry potter: Roxforti csata - Társasjátékblog

A kooperatív játékot kedvelők figyelmébe ajánlanám ezt a gyönyörűen kidolgozott pakliépítős játékot. Nem vagyok nagy Harry Potter rajongó, így a játékot sem vásároltam meg akkor, amikor megjelent a boltok polcain, de annyi jót hallottam róla, hogy pár hónapja beszereztem a magyar kiadást. Döntésemet egyáltalán nem bántam meg, ugyanis egy remek játék lapul ebben a tetszetős dobozban.

Pálcát szegezz! - Harry Potter: Roxforti csaták

Ismertető, 2019.12.17. 06:00:00

A Reflexshop jóvoltából Harry Potter ismét visszatér, azonban ezúttal nem a könyvesboltokban, a mozivásznon vagy videójátékbolt polcain találhatjuk a legújabb varázsadagunkat, hanem a társasjáték boltokban kell szemfülesebben körbenéznünk.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.


Kommentek

  • Styrnix

    2020-10-06 09:44:52

    Nagyon jó tematikus játék. Jól designolták a könyvekhez, filmekhez. Pár éve találkoztam vele először egy baráti társaságban. Ők már elég gyakorlottak voltak, így sikerült bevonniuk engem is pár játékra. Elég sok háziszabállyal játszottak, mondjuk náluk ez nem is meglepő.
    Igen sok tartalom van a dobozban. Mind játékelemet tekintve (tokenek, kártyák), mind a játékmechanikai fejlesztéseket tekintve. Nem vagyok egy nagy kooperatív játék fan, de a mechanizmus és a téma (Harry Potteren nőttem fel) magával ragadott. Szerintem elég sokszor újrajátszható, főleg ha a csapatban van új ember vagy megcseréljük a karakereket. Nem gondolom, hogy emiatt a polcon ragadna a játék.
    Igényes lett a design, jól megvalósították a karaktereket, a varázslatokat (a pálcamozdulatok nagyon menő hatást keltenek) és a tárgyakat (nagyrészt mondjuk a filmből lettek átemelve). Mivel én nem vagyok egy nagy kooperatív játék rajongó, ezért beszerezni vélhetően nem fogom, de a baráti társaságban többször is előkerül. Ár-érték arányban abszolút jó a játék.
    Kezdőknek és haladóknak egyaránt jó lehet.

  • Barnil

    2020-10-05 21:09:20

    Imádom a Harry Pottert. A könyveket és a filmsorozatot is. A társasjáték ötlete számomra először rémisztő volt. A körülötte lévő nagy hype miatt (bár szerintem már egyre múlik), meg még jobban igyekeztem távol tartani magam tőle. De ez persze nem volt olyan egyszerű, annyira nem ,hogy alaposabban utána jártam mit is tud, legjobban most a cikk segítségével.
    Legelőször az árát láttam meg, ami drágának tűnt, de a tábla, a sok token és kártya, meg a dobozméret, meggyőzött az ellenkezőjéről. Ráadásul jó minőségűnek tűnnek az elemek is. Szerintem egész jó ár egy ekkora volumenű játékért.
    A játékmechanizmus szerintem nagyon passzol a Harry Potteres témához, minnél erősebb varázslatokat kell kijátszan a sötét varázslók ellen, természetesen közös erővel kooperatívan.
    Sajnálom, bár logikus, hogy csak hét játékot lehet kijátszani. Ugyanakkor nem gondolom, hogy ez azt is jelentené, hogy a hét játék után örökre a polcon marad.
    A külcsíny nagyon jóra sikeredett. A kopott bőröndöt imitáló doboz fantasztikusan hozza a hangulatot. Nekem tetszenek a filmből kivágott képek, remekül lettek beleszerkesztve.
    Az én polcomon nagy valószínűséggel nem fog ez a játék szerepelni. A Harry Potternek nagy rajongói vagyunk ugyan, de a kooperatív játékoknak annál kevésbé. Mi inkább a kompetitíveket preferáljuk. Nekem fontos a nagy újrajátszhatóság is, viszont nem érzem, hogy ezt ettől a játéktól megkapnám. Viszont a véleményem pozitív a játékról, senki ne hagyja figyelmen kívül.
    Egyetértek, hogy kezdő és/vagy Harry Potter szerető embereknek jó választás lehet. Sokak fogják szeretni vagy már megszerették. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Harry Potter: Roxforti Csata