Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Fókuszáltabbá tesz, türelemre tanít, javítja a memóriát és szórakoztat, mi az?

Bár néha számolni kell a vereséggel, – és kezdetben az azzal együtt járó sírással – a társasjátékok nyertesei, legalábbis hosszútávon, mindenképpen a gyerekek. Ezekből a játékokból ugyanis rengeteget tanulhatnak, és ennek a tudásnak később is óriási hasznát vehetik – de a felnőtt, sőt, az idősebb korosztálynak is jó oka van igent mondani a társasra. Hogy miért?

https://pszichoforyou.hu/tarsasjatek-pozitiv-hatasai/

A cikkben megtalálható társasjátékok adatlapjai - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...


Kommentek

  • gyd

    2020-01-02 22:20:52

    Úgy gondolom, hogy remek visszajelzés ez a cikk. Azzal a cikkel egyetemben, amelyben bemutatták annak a felmérésnek az eredményét, hogy a 70 és 79 év közöttieknél észlelhető különbség volt azok között, akik valamiféle agytornát végeztek(társasjátékok, rejtvények, logikai játékok stb.) azokkal szemben, akik nem tették ezt. Illetve az is remek, hogy nem késő elkezdeni.

    De ha már itt tartunk, miért is ne kezdjük el már korán? Annyi társasjáték van a piacon, hogy szinte bármilyen igényre, célra lehet találni legalább egyet, de legtöbb esetben többet is. Aztán úgyis alakulnak az igények, és még több területét megismerhetjük a társasjátékozásnak, melyek addig felfedezetlenek voltak számunkra.

    Nekem személyes tapasztalatom, hogy a társasjátékozás remek időtöltés szinte bármilyen társasággal. Igazából meg kell találni a társasághoz passzoló legjobb társasokat, és már mehet is a menet. A gyerekeknek szánt társasjátékok sora is óriási, rengeteg fejlesztési lehetőséggel, de szerencsére nem csak arról lehet így beszélni.

    Vannak társasok, melyek az egyik csoportban jók, élvezetesek, odaillőek, a másikban pedig nem annyira. Nyilván ez igényektől függ. Viszont rengeteg olyan lehetőség is van, melyek esetén szinte ingyen ki lehet próbálni rengeteg társasjátékot(esport bárok, kölcsönzők stb.). Ez egyfajta igényfelmérés is lehet, de akár új területek felfedezése is.

    Ugyan ez a cikk leginkább a társasjátékozásról szól leginkább, de ha már hivatkoztam a korábbi, idősek körében végzett felmérésekre, illetve az arról szóló cikkre, akkor bedobom, hogy bizony a logikai, agytornász rejtvények is rengeteg fejlesztési potenciállal rendelkeznek. Akár egy keresztrejtvény vagy egy sudoku, hogy a legismertebbekkel indítsak, de a lehetőségek tárháza ennél sokkal nagyobb. Grafilogika(annak is mindenféle verziója, válfaja), kakuro, futoshiki és sok-sok egyéb(főként talán japán eredetű - név alapján) rejtvénytípus. Ezekben az a jó, hogy online szinte végtelen mennyiségűt lehet találni, teljesen ingyen. Ez jó időtöltésnek is, mellyel egyben fejleszthetjük, szinten tarthatjuk a gondolkodásunkat, illetve ha már a gyerekekről esett szó, akkor őket is be lehet vezetni ebbe a világba. A szintezés megoldott, mindenki megtalálhatja a magának megfelelő szintű darabokat, de szerintem érdemes egy kicsit próbára is tenni magunkat, és egy-egy szinttel mindig feljebb menni.
    Egyébként egy általam ismert remek gyűjtőhely a Griddlers, érdemes vetni rá egy pillantást(csak nehogy ott ragadjon valaki).

    Ilyen az élet. Úgy fejlődünk, ha terhelés alatt vagyunk, és valami ismeretlenben kell megtalálnunk az utat - még jobb, ha nem egyedül.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fesztáv
  • Ticket to Ride: Európa
  • A Tiltott Sivatag
  • A Tiltott Fellegek