Hallottál már a Charterstoneról?

A Charterstone a 2017-es év egyik legkülönlegesebb játéka, ami már végre magyar kiadásban is elérhető.

Szerzője az a Jamey Stegmaier, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint pl. a többszörösen díjnyertes Scythe és a Viticulture. Hasonlóan épül fel, mint a Pandemic Legacy, a különbség annyi, hogy ez nem egy kooperatív játék, hanem egy munkáslehelyezős kompetitív alkotás.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone arról szól, miként rajzolódik ki 12 fejezet során az egész játéktér (egy teljes falu) a ti közreműködésetekkel, hogyan épülnek új épületek és akciómezők a fejezetek során. Lényegében megalkotói lehettek a saját munkáslehelyezős játékotoknak a semmiből. Ti döntitek el milyen épületek és akciómezők kerüljenek le, ti döntitek el azok hova kerüljenek stb. 

Charterstone - http://www.jatszma.ro

Miután pedig lejárt a 12 fejezet, megismertétek a történetet és kiépült a teljesen egyedi falutok, amin dolgoztatok, utána bármennyiszer újra elővehetitek a játékot és játszhattok a nagy múlttal rendelkező közös falutokban, mintha egy Stone Aget, Agricolat, vagy más munkáslehelyezős játékot vennétek elő, a különlegesség a Charterstonennal, hogy ezt a játékot apró elemeiből ti építettétek fel egy részletesen megírt történet során, amelyet fejezetről fejezetre fedeztek fel.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone egy ékes példája annak, ami igazán megmutatja, hogy a társasjátékok mekkorát is fejlődtek az elmúlt években.

13Júl

A Világ története - Hódít a kockacsörgés!

Ismertető | 2018.07.13. 13:48:00

Éld át újra a történelem legnagyobb csatáit az ókortól az első világháborúig! Kockacsörgős világhódítás az egész család számára, akár hat főnek is.

21Máj

Stratégiai játék ajánló 2. rész

Kedvcsináló | 2018.05.21. 17:03:00

És itt az ideje a komolyabb témáknak is. Talán furcsán hathat, hogy ezzel egy zombiapokalipszis-játékot vezetek fel, de aki nézte a Walking Deadet, tudja, hogy bármekkora marhaságok szoktak lenni a zombikkal megtűzdelt… nos, bármiben…


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Charterstone