Hallottál már a Charterstoneról?

A Charterstone a 2017-es év egyik legkülönlegesebb játéka, ami már végre magyar kiadásban is elérhető.

Szerzője az a Jamey Stegmaier, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint pl. a többszörösen díjnyertes Scythe és a Viticulture. Hasonlóan épül fel, mint a Pandemic Legacy, a különbség annyi, hogy ez nem egy kooperatív játék, hanem egy munkáslehelyezős kompetitív alkotás.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone arról szól, miként rajzolódik ki 12 fejezet során az egész játéktér (egy teljes falu) a ti közreműködésetekkel, hogyan épülnek új épületek és akciómezők a fejezetek során. Lényegében megalkotói lehettek a saját munkáslehelyezős játékotoknak a semmiből. Ti döntitek el milyen épületek és akciómezők kerüljenek le, ti döntitek el azok hova kerüljenek stb. 

Charterstone - http://www.jatszma.ro

Miután pedig lejárt a 12 fejezet, megismertétek a történetet és kiépült a teljesen egyedi falutok, amin dolgoztatok, utána bármennyiszer újra elővehetitek a játékot és játszhattok a nagy múlttal rendelkező közös falutokban, mintha egy Stone Aget, Agricolat, vagy más munkáslehelyezős játékot vennétek elő, a különlegesség a Charterstonennal, hogy ezt a játékot apró elemeiből ti építettétek fel egy részletesen megírt történet során, amelyet fejezetről fejezetre fedeztek fel.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone egy ékes példája annak, ami igazán megmutatja, hogy a társasjátékok mekkorát is fejlődtek az elmúlt években.

24Dec

Pandemic: Róma bukása - A kocka el lesz vetve!

Ismertető | 2018.12.24. 13:10:00

Betegségek helyett most barbárok fenyegetik a birodalmat. Toborozz harcosokat és mentsd meg Rómát a bukástól!

09Dec

Tiny Epic Végtelen Galaxisok - Nagy játék kis dobozban

Ismertető | 2018.12.09. 22:34:00

Cikkünkben a Tiny Epic Végtelen Galaxisokat járjuk körbe, ami mind ez idáig a széria legsikeresebb játéka.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Charterstone