Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Hallottál már a Charterstoneról?

A Charterstone a 2017-es év egyik legkülönlegesebb játéka, ami már végre magyar kiadásban is elérhető.

Szerzője az a Jamey Stegmaier, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint pl. a többszörösen díjnyertes Scythe és a Viticulture. Hasonlóan épül fel, mint a Pandemic Legacy, a különbség annyi, hogy ez nem egy kooperatív játék, hanem egy munkáslehelyezős kompetitív alkotás.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone arról szól, miként rajzolódik ki 12 fejezet során az egész játéktér (egy teljes falu) a ti közreműködésetekkel, hogyan épülnek új épületek és akciómezők a fejezetek során. Lényegében megalkotói lehettek a saját munkáslehelyezős játékotoknak a semmiből. Ti döntitek el milyen épületek és akciómezők kerüljenek le, ti döntitek el azok hova kerüljenek stb. 

Charterstone - http://www.jatszma.ro

Miután pedig lejárt a 12 fejezet, megismertétek a történetet és kiépült a teljesen egyedi falutok, amin dolgoztatok, utána bármennyiszer újra elővehetitek a játékot és játszhattok a nagy múlttal rendelkező közös falutokban, mintha egy Stone Aget, Agricolat, vagy más munkáslehelyezős játékot vennétek elő, a különlegesség a Charterstonennal, hogy ezt a játékot apró elemeiből ti építettétek fel egy részletesen megírt történet során, amelyet fejezetről fejezetre fedeztek fel.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone egy ékes példája annak, ami igazán megmutatja, hogy a társasjátékok mekkorát is fejlődtek az elmúlt években.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

01Feb

Olyan társasjátékot csináltak egy képregényből, hogy azelőtt beleszeretsz, mielőtt... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.02.01. 19:18:00

Már csak nézegetni is külön élmény, de szerencsére a Mind MGMT játékként is megállja a helyét.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Charterstone