Hallottál már a Charterstoneról?

A Charterstone a 2017-es év egyik legkülönlegesebb játéka, ami már végre magyar kiadásban is elérhető.

Szerzője az a Jamey Stegmaier, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint pl. a többszörösen díjnyertes Scythe és a Viticulture. Hasonlóan épül fel, mint a Pandemic Legacy, a különbség annyi, hogy ez nem egy kooperatív játék, hanem egy munkáslehelyezős kompetitív alkotás.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone arról szól, miként rajzolódik ki 12 fejezet során az egész játéktér (egy teljes falu) a ti közreműködésetekkel, hogyan épülnek új épületek és akciómezők a fejezetek során. Lényegében megalkotói lehettek a saját munkáslehelyezős játékotoknak a semmiből. Ti döntitek el milyen épületek és akciómezők kerüljenek le, ti döntitek el azok hova kerüljenek stb. 

Charterstone - http://www.jatszma.ro

Miután pedig lejárt a 12 fejezet, megismertétek a történetet és kiépült a teljesen egyedi falutok, amin dolgoztatok, utána bármennyiszer újra elővehetitek a játékot és játszhattok a nagy múlttal rendelkező közös falutokban, mintha egy Stone Aget, Agricolat, vagy más munkáslehelyezős játékot vennétek elő, a különlegesség a Charterstonennal, hogy ezt a játékot apró elemeiből ti építettétek fel egy részletesen megírt történet során, amelyet fejezetről fejezetre fedeztek fel.

Charterstone - http://www.jatszma.ro

A Charterstone egy ékes példája annak, ami igazán megmutatja, hogy a társasjátékok mekkorát is fejlődtek az elmúlt években.

05Márc

Photosynthesis - mindennapi mágia

Ismertető | 2019.03.05. 12:55:00

Az erdő mélyén fejlődő facsemetét rejtelmesen körülölelő, lombkorona alá beszűrődő napfény a Photosynthesis dobozán azt sugallja, hogy valódi varázslatra lelünk odabent. És végülis igaz, mert a játék témája a földi élet alapja, a fotoszintézis.

01Márc

Robinson Crusoe - Elveszve a Paradicsomban

Ismertető | 2019.03.01. 11:04:00

A Robinson Crusoe című kooperatív társasjáték szerte a világon óriási szeretetnek örvend a kemény vonalas gémerek közt. Cikkünkben mélyebben bemutatjuk, hogy mi állhat e mögött.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Charterstone