Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Cat Lady Boldogságdoboz - Ennél jobbat nem kaphat a macskád

Ismerős az érzés, hogy rendelsz pár társasjátékot, és mikor megérkezik a csomag, a macskád azt várja, hogy a fölösleges térkitöltőt (azaz a társasokat) kiszedd végre a dobozából, hogy büszkén elfoglalhassa a várát? Talán nem kell tovább magyarázni a boldogságdoboz fogalmát.

Boldogságdoboz a valóságban.

A Cat Lady Boldogságdoboz a Cat Lady kiegészítője, mely amellett, hogy kibővíti az alapjátékot új kártyatípusokkal és játékelemekkel, plusz két embernek lehetőséget ad, hogy kipróbálhassák magukat macskás néniként (vagy bácsiként). Ez a bemutató leginkább az újításokról fog szólni, így ha nem ismered a Cat Lady-t, érdemes előbb elolvasni az arról szóló ismertetőt. Fontos tudni, hogy ez a kiegészítő NEM játszható az alapjáték nélkül!

Van még hely újabb macskás néniknek

Az előkészületek nem sokat változtak: a kártyák jobb felső sarkában látható jelzések szerint ki kell szedni a pakliból azokat, melyekre az adott játékosszám mellett nincs szükség, a játékoskártyákat és a kóbor macska paklit összekeverjük, előbbiekből félreteszünk hatot, majd felfordítjuk a kilenc kezdőkártyát, utóbbiakból pedig a résztvevők számától függően hármat vagy négyet teszünk képpel felfelé az asztalra. Már indulhatunk is az utcára a sanyarú sorsú macskákat begyűjteni.

Hét új kártyatípussal találkozhatunk a dobozban. A csirke & tonhal ad egy csirkét és egy tonhalat (akármennyire is meglepő), illetve találkozhatunk egy negyedik színnel is, ugyanis mostantól fogva szürke macskák is befogadhatók. A macskakefével kicserélhetjük az egyik cicánkat egy játéktéren lévő szőrmókra, a lézermutatóval elvonhatjuk az egyik soron vagy oszlopon ülő macska figyelmét, és ezt kihasználva elvehetünk két tetszőleges lapot középről, majd egy harmadikat eldobhatunk, a bevásárlótáska kiürítésével pedig kapunk mindhárom ételtípusból egy-egy darabot, de ilyenkor sajnos a többiek ölébe hullik két-két győzelmi pont is - micsoda ügyetlenkedés.

Előfordulhat, hogy nem bírunk ellenállni a nyávogó lényeknek, és mindegyiken segíteni szeretnénk, tehát befogadjuk őket, de ezután etetni is kell a sok éhes szájat, ami nem egyszerű feladat. Ha ínséges idők vannak, talán a csemege is megteszi egy darabig, de ha nem boldog a cica, akkor bizony nincs semmiféle különleges képessége, és csak egy pontocskát ér. És végül a macskák kedvenc fekhelye, melyet meg is rágcsálhatnak, ha úgy tartja kedvük: a fenséges kartonpalota, a doboz. Mielőtt azt hinnéd, hogy egy macskának bármilyen doboz megfelel, el kell keserítselek, mert tévedsz. Majd ők eldöntik, hogy melyik tetszik nekik - bizony, a macsekok ilyen önálló gondolatokkal rendelkező, független teremtmények. Van olyan, ami a vörös, csirkés egyedeknek jön be, és van, ami inkább a fehér, tejeseknek. A pontozás során pedig minden macskával teli doboz annyi pontot ér, amennyi (üres vagy teli) tárolót gyűjtöttünk összesen.

Az új típusok mellett a régiekből is érkezett néhány extra darab, valamint újabb éhes kóbor macska sereget is tartalmaz a kiegészítő. Ezeken felül szintén újdonság a közös célok behozása: elhelyezhetünk minden két játékos közé egy-egy közös célt, melyet együtt kell teljesítsenek a játék végéig (például 8 macskajáték összegyűjtése). Ezen felül a játéktér mellé is lerakunk két céllapkát, hogy ki lehessen cserélni egy nálunk lévőt, ha nagyon nem akar összejönni. Ha sikerül teljesíteni a feltételt, mindkét érintett macskagyűjtő megkapja az érte járó pontszámot. Az nem változott, hogy a legtöbb ponttal rendelkező nénié (vagy bácsié) lesz a győzteseknek járó babér... mármint macskakoszorú.

A készítők szerencsére rájöttek, hogy a játékkal játszanának a valódi macskaimádók is, akik már az összes barátjukat lecserélték kóbor cicusokra. Mostantól erre is van lehetőség az egyszemélyes mód miatt, melyben egy macskajátékos ellen mérhetjük össze a rátermettségünket. Ez a játékos annyira hasonlít egy macskára, hogy ő sem csinál meg semmit a kedvünkért, és mindent mi kell csináljunk helyette az utasításoknak megfelelően. A végén pedig az nyer, akinek több pontot sikerült összeszednie, de ez úgysem számít, hiszen önzetlen gazdiként (vagy már-már szolgaként?) annak is örülünk, ha a macskánk kerekedett felül.

Ezt a cuki cicát nem lehetett sorsára hagyni az utcán, elfér a másik húsz mellett

A Cat Lady Boldogságdoboz egy nagyon jól sikerült kiegészítő. Az új elemek is valósághűek és humorosak, frissességet adnak a játéknak, és a közös célok miatt sokkal kevésbé kompetitív, bár eddig sem volt kifejezetten az.

A most behozott kártyatípusok még változatosabb taktikai lehetőségeket biztosítanak, és ugyan több kártyával játszunk, de nem növelik jelentősen a játékidőt. A legtöbb lapon jól érthetően le van írva, hogy mire van lehetőségünk annak segítségével, tehát tulajdonképpen semmivel nem lett nehezebb dolguk a játékkal ismerkedőknek. Számomra a legjelentősebb újítás a maximális játékosszám négyről hatra való növelése, így nagyobb társaságban is előkerülhet ez a cuki játék.

A kipakolás és elpakolás az igényeink szerint alakítható, ugyanis ha kivesszük az alapjátékból az inzertet, akkor kényelmesen elfér benne mindkét doboz tartalma, de ha mindent a saját helyén szeretnénk tartani, akkor könnyedén szétválogathatjuk a kártyákat, ugyanis a kiegészítő lapjainak bal alsó sarkában van egy kis szimbólum ennek elősegítésére.

Az egyszemélyes módban érdekes, hogy az általában alkalmazott módszertől eltérően itt nem egy táblázathoz hasonlítjuk az elért eredményünket, hanem egy könnyített szabályokkal játszó macskajátékos ellen vagyunk, aki szerencsétlen esetben pont azokat a kártyákat fogja elvinni középről, amikre mi pályáztunk, ezért ügyesen kell alkalmazkodnunk a kiszámíthatatlan körülményekhez. A hat kezdőkártyából kezdésnek kettőt javasol a szabálykönyv, ugyanis ezek különféle előnyöket biztosítanak az ellenfélnek, és egyben ezekkel tudjuk szintezni a nehézséget: ha túl nehéz volt, akkor kevesebb kártyát adunk neki, ha pedig túl könnyű volt, akkor akár mind a hatot megkaphatja egyszerre.

Kartondoboz, a legszebb ajándék

Úgy gondolom, hogy akinek nagyon bejött a Cat Lady, de már kezdi unni, vagy előfordul vele, hogy nagyobb társasággal is játszaná, de a négyfős korlát miatt nincs rá lehetőség, akkor mindenképpen érdemes lehet beszerezni a Boldogságdoboz kiegészítőt. Alapjaiban nem változtat sokat, mégis kellően sok lehetőséget és újdonságot biztosít.

A(z) Cat Lady Boldogságdoboz társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT

Cat Lady- A bolyhos szőrpamacsok izgalmas játéka

Ismertető, 2019.12.18. 06:00:00

Egyszerű, családi, szettgyűjtögető kártyadraft játék, ahol bolyhos szőrpamacsokról kell gondoskodnunk. A cukiság faktor és a kellemes játékélmény garantált.

írta -- gyd

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Máj

Kib@szodt dilemma - Kínos szituk, elcseszett döntések

Ismertető | 2024.05.29. 14:00:00

Te bevállalnád, hogy ..., de...?

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!


Kommentek

  • vacogi

    2021-10-20 19:47:37

    Nem szoktam kiegészítőt venni, de úgy érzem, hogy ez nagyon kell! Köszönöm az ismertetőt. Az én macskáim is pont így ülnének a dobozban! :)

    Csak kicsit többmindent kell rendelnem, hogy ketten is beleférjenek.

  • Waveshaper

    2021-06-02 09:29:49

    Szerintem a macskám (ha lenne) egy rakás jobb dolgot kaphatna ezért az árért, például mindjárt vagy 50 dobozt :D. Érdekes játék egyébként, mármint koncepciójában. Grafika alapján sokkal fiatalabb korosztálynak szól, mint aki tudna játszani vele. Esetleg barátnők között tudom elképzelni, hogy kicsit idősebb (tini és fölötte) fejjel ezt bárki is megvenné.

  • gyd

    2021-05-24 19:19:58

    Valóban egészen más világ, mint a Robbanó cicák. Az sokkal konfrontatívabb, és sokkal kevésbé összetett, ez sokkal taktikázósabb - persze minél többen játszunk vele, annál inkább biztosak lehetünk abban, hogy nem fog megmaradni az a sor/oszlop, amit kinéztünk magunknak. Ez olyan kis cuki hangulatú játék.

    A nyuszis téma meg hátha akkora dolog lesz később, mint most a macskás... :)

  • rocky015

    2021-05-24 18:38:54

    Én először a Facebook 'Adok-veszek' csoportjaiban futottam bele az alapjátékba, de valahogy nem tudtam komolyan venni😀

    Otthonra nem venném meg, de szívesen kipróbálnám, az örökbefogadás jó; ééérteem?!😃😆

  • Csiracsirke

    2021-05-24 17:15:07

    Én először a Tescoban találkoztam a játékkal és úgy emlékszem hogy a kiegészítőt is belehet ott szerezni nekem annyira nem jön be a macskás téma így hagytam a polcon bár ha ugyan ez a játék nyuszikkal lenne tele akkor már más lenne a helyzet a párom miatt 😂

  • Adney

    2021-05-24 16:12:53

    Még nem hallottam a Cat Lady társasról, a kiegészítőjéről pedig főleg nem. Tetszik, hogy lehet egyedül is játszani (bár nem vagyok "macskásbácsi"). Agrafikák is jópofák, talán több pózban rajzoltam volna a macskákat. A cikket elolvasva sokkal jobb társasnak tűnik, mint a Robbanó cicák, úgyhogy lehet beszerzek az alapjátékból egy példányt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cat Lady Boldogságdoboz