Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Cat Lady- A bolyhos szőrpamacsok izgalmas játéka

Ha rajongsz a cicákért és még a társasjátékokat is szereted, ezt a kártyajátékot egyenesen imádni fogod, ugyanis megérkezett magyarul a Kickstarter egyik sikerkampánya: a Cat Lady. Sok híres ember volt macskarajongó úgy, mint Marie Antoinette és Ernest Hemingway, de Taylor Swiftet és George Clooneyt is láthattuk már macskáikkal pózolni. A Cat Lady egy egyszerű, családi, szettgyűjtögető kártyadraft játék, melyben teret engedhetsz a benned lakozó „macskás hölgynek”, ahol a megszerzett cicákat nem elég begyűjtened, hanem gondoskodnod is kell róluk..

Macskatartási alapismeretek

Macskaimádóként a célunk, hogy minél több cicát gyűjtsünk össze, de nem elég csupán otthont adnunk az új kis kedvenceinknek, az etetésükről és szórakoztatásukról is gondoskodnunk kell. A kártyák 3x3-as alakzatba kerülnek az asztalra, melyek a következőket tartalmazhatják: macskákat, ételeket, játékokat, jelmezeket, „elveszett kedvenc” hirdetéseket, macskariasztót és macskamentát.

A 3x3-as alakzatba rendezett kártyák közül az aktív játékos egy sor vagy oszlop mindhárom kártyáját felveszi. Azonban a játékban található egy macskafigura is, ő egy kicsit megnehezíti a kártyák megszerzését, mivel őfelsége az előzőleg felvett sorra, vagy oszlopra ül, így az újonnan feltöltött sor/oszlop abban a körben nem vehető fel. Ellenben, ha rendelkezünk már korábban begyűjtött cicariasztóval, akkor rábírhatjuk, hogy telepedjen egy másik helyre, így megszerezve a kiszemelt kártyákat.

Minden cicának egyéni igényei vannak, az egyikük jobban szereti a csirkét, a másik sok tejet eszik, de némelyikük a tejet és a halat is szereti. Oda kell figyelnünk, hogy a játék végén minden macskát igényei szerint jóllakassuk, különben az éhen maradt cicák elviszik a pontjainkat.

Természetesen a cicák szórakozni is szeretnek, ezért fontos, hogy játékokat is beszerezzünk, olyanokat mint a plüssegér vagy a kaparófa, ezekből minél több különböző fajtát kell összegyűjtenünk, de meglephetjük cicáinkat édes kis ufó vagy kacsa jelmezzel is, melyből többet kell gyűjtenünk mint ellenfeleinknek.

De vajon mi teheti még boldogabbá a kedvenceinket, mint az étel és a lustálkodás? A macskamenta! Ha megfelelő zacskónyit gyűjtünk össze, akkor a játék végén plusz pontot kapunk, minden jóllakott macskusz után.

És ne feledkezzünk meg a kóbor macskákról sem! Minden játékba 3 kóbor macska kerül véletlenszerűen, akiket 2 db „elveszett macska” hirdetés kártya kijátszásával „örökbe fogadhatunk”, ezzel további pontokat gyűjtve.

Minden jóllakott macska pontot ér, a játékok, jelmezek és a macska menta további extra pontot hoznak, a kóbor cicusoknak pedig különleges képességeik vannak. Különleges csavar a játékban, hogy az éhen maradt cicák és a felesleges ételek viszont pontokat vesznek el a játékosoktól. A játék végén a legtöbb pontot gyűjtött játékos nyer.

Bendegúz, Bóbita és Pitypang már nagyon várják a doboznyitást.

Vélemény, meow

Az első dolog ami megfogott, az a játék tündéri grafikája. A habos rózsaszín borító alatt, nagyon nyugodt, kellemes színek fogadják a macskarajongókat. Az alkatrészek nagyon jó minőségűek és szépek, az illusztrációk, a kóbor cicák cuki képességei és a macskanevek, - melyek felfedezését most meghagyjuk a leendő Cat Lady tulajdonosoknak- nagyon hangulatossá teszik a játékot, ami több parti után is fennáll.

Bár az élelmet is kártyaként vesszük fel, azt rögtön be is cseréljük megfelelő színű ételkockákra, ami igazán helytakarékos és átlátható megoldás, az egyébként eléggé helyigényes játékban.

Köztudott, hogy a macskák nagyon szeretnek párban lenni, de csapatban is jól érzik magukat. Így van ez a Cat Ladyben is. Akkor a legjobb, ha 3-4 játékos hódolhat macskaszenvedélyének. Persze két játékossal is remekül működik, de kicsit több helyet hagyunk egymásnak, kevésbé versengő hangulatú. Négy játékossal viszont az a lap, amit kinéztünk nagy eséllyel nem marad az asztalon, ezért nem igazán tervezhető.

Elégedett dorombolás

A Cat Lady egy remek hangulatú, igazán elragadó társasjáték, amit még a kutyabarátok is élvezhetnek. Öröm vele minden parti. Egyszerű, de kellemesen gondolkodtató játék, ami mellé gyerekeket is könnyen leültethetünk.

A(z) Cat Lady társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Máj

Kib@szodt dilemma - Kínos szituk, elcseszett döntések

Ismertető | 2024.05.29. 14:00:00

Te bevállalnád, hogy ..., de...?

25Máj

Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek - Az első kooperatív Unmatched👽🐜

Ismertető | 2024.05.25. 14:00:00

Megérkezett az Unmatched család legújabb, első kooperatív tagja, ahol csak együtt állíthatjuk meg a XX. század gonoszait!


Kommentek

  • gyd

    2020-03-30 23:42:21

    Szuper kis kedvcsináló lett ez a cikk, köszönjük szépen!

    A játék készítője itt is a "cuki cicák" tematikát fogta meg, ami egy jó út lehet a siker felé. Bár valószínűleg nem is feltétlenül annyira a nyereségvágy vezérelte a készítéskor, hiszen eléggé úgy tűnik, hogy valóban egy macskás valakiről van szó. A kóbor, sorsára hagyott macskák és a macskaimádó "macskás nők" kombinációja egészen különleges még a macskás tematikán belül is, elég rendhagyónak tűnik.

    Szerintem kézenfekvő, hogy összehasonlítja az ember a Cat Lady-t a Robbanó cicákkal, hiszen mindkettő ultra macskás játék, és leginkább a macskákkal árulják magukat. Előbbivel még nem játszottam, utóbbival már igen, szóval csak abban az esetben tudok tapasztalatból beszélni, de leírnám, amit én látok a kettő össehasonlításaként.
    A Cat Lady egy sokkal kedvesebb, vagyis inkább sokkal kevésbé szemét játék a Robbanó cicákhoz képest. Ritkán kell konkrétan kiszúrni a másik játékossal, és azt is csak akkor tudjuk megtenni, ha a játék lehetőséget ad rá - és ehhez áldozatot kell hozni, mert olyan kártyákat kell felhúznunk, amik nem feltétlenül számunkra a legjobbak, hanem a másik számára lennének túl kedvezőek. Nagyon érdekes része ez egyébként a draftolásnak, hiszen mindig mérlegelni kell, hogy mivel tudok a legnagyobb előnyre szert tenni a többiekhez képest - tőlük vegyek-e el sok pontot, vagy magamnak szerezzek-e sokat. Ez egy igazán izglmas tényező, és ennél a játéknál szerintem elég ötletesen sikerült a draftolást beépíteni.
    Emellett a Robbanó cicák komplexitása sokkal alacsonyabb, mint a Cat Lady-é, hiszen az egy orosz rulett elmacskásítva, ez pedig egy sokkal taktikázósabb, több tényezős, valamivel jobban tervezhető játék. Kifejezetten ötletesen lett szerintem felépítve a pontozás, hiszen szinte mindenben meg kell találni az arany középutat: ne legyen túl sok macskám, de azért legyen elég, hogy sok pontot adjanak; ne legyen túl sok kajám, hogy nehogy sok mínuszpontot gyűjtsek be, de ne is éheztessem a cicákat; ne csak egy macskamentát gyűjtsek be, mert az mínuszpont, de kérdés, hogy egyáltalán akarok-e kockázatatni a gyűjtésével stb. stb. Szerintem ez a felépítés kifejezetten érdekessé teszi ezt a játékot.

    A Robbanó cicák egyébként tényleg egy elég viccesre sikerült játék, de nem túl komplex, azaz valószínűleg nem is lesz annyira időtálló, nem lesz annyira sokszor újrajátszható, mert egyszerűen nem fogja ugyanazt az élményt nyújtani sokadjára a orosz rulettezés.
    Ezzel szemben a Cat Lady szerintem szintén egy kreatívan felépített macskás játék, sokkal több elemmel, sokkal másabb (komplexebb) felépítéssel, és emiatt sokkal nagyobb újrajátszhatósággal.
    Ha választanom kéne, én inkább az utóbbit választanám. Már csak azért is, mert hasonló árban van a Robbanó cicákkal, de ha megnézzük, valamivel alatta is van. Sőt, ebben az árkategóriában igenis nagy különbség az az 1-2000 forint. Úgyhogy szerintem ez egy nagyon is esélyes vetélytársa a Robbanó cicáknak.

  • csongrady.p

    2019-12-18 20:29:20

    Dícséretes, hogy még a színtévesztőkre is gondoltak (...nem csak a cicásokra :P) :O GG
    "minden macskás lap bal felső sarkában szövegesen is jelölik, hogy milyen színű az adott cica"

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cat Lady