Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Cat Lady- A bolyhos szőrpamacsok izgalmas játéka

Ha rajongsz a cicákért és még a társasjátékokat is szereted, ezt a kártyajátékot egyenesen imádni fogod, ugyanis megérkezett magyarul a Kickstarter egyik sikerkampánya: a Cat Lady. Sok híres ember volt macskarajongó úgy, mint Marie Antoinette és Ernest Hemingway, de Taylor Swiftet és George Clooneyt is láthattuk már macskáikkal pózolni. A Cat Lady egy egyszerű, családi, szettgyűjtögető kártyadraft játék, melyben teret engedhetsz a benned lakozó „macskás hölgynek”, ahol a megszerzett cicákat nem elég begyűjtened, hanem gondoskodnod is kell róluk..

Macskatartási alapismeretek

Macskaimádóként a célunk, hogy minél több cicát gyűjtsünk össze, de nem elég csupán otthont adnunk az új kis kedvenceinknek, az etetésükről és szórakoztatásukról is gondoskodnunk kell. A kártyák 3x3-as alakzatba kerülnek az asztalra, melyek a következőket tartalmazhatják: macskákat, ételeket, játékokat, jelmezeket, „elveszett kedvenc” hirdetéseket, macskariasztót és macskamentát.

A 3x3-as alakzatba rendezett kártyák közül az aktív játékos egy sor vagy oszlop mindhárom kártyáját felveszi. Azonban a játékban található egy macskafigura is, ő egy kicsit megnehezíti a kártyák megszerzését, mivel őfelsége az előzőleg felvett sorra, vagy oszlopra ül, így az újonnan feltöltött sor/oszlop abban a körben nem vehető fel. Ellenben, ha rendelkezünk már korábban begyűjtött cicariasztóval, akkor rábírhatjuk, hogy telepedjen egy másik helyre, így megszerezve a kiszemelt kártyákat.

Minden cicának egyéni igényei vannak, az egyikük jobban szereti a csirkét, a másik sok tejet eszik, de némelyikük a tejet és a halat is szereti. Oda kell figyelnünk, hogy a játék végén minden macskát igényei szerint jóllakassuk, különben az éhen maradt cicák elviszik a pontjainkat.

Természetesen a cicák szórakozni is szeretnek, ezért fontos, hogy játékokat is beszerezzünk, olyanokat mint a plüssegér vagy a kaparófa, ezekből minél több különböző fajtát kell összegyűjtenünk, de meglephetjük cicáinkat édes kis ufó vagy kacsa jelmezzel is, melyből többet kell gyűjtenünk mint ellenfeleinknek.

De vajon mi teheti még boldogabbá a kedvenceinket, mint az étel és a lustálkodás? A macskamenta! Ha megfelelő zacskónyit gyűjtünk össze, akkor a játék végén plusz pontot kapunk, minden jóllakott macskusz után.

És ne feledkezzünk meg a kóbor macskákról sem! Minden játékba 3 kóbor macska kerül véletlenszerűen, akiket 2 db „elveszett macska” hirdetés kártya kijátszásával „örökbe fogadhatunk”, ezzel további pontokat gyűjtve.

Minden jóllakott macska pontot ér, a játékok, jelmezek és a macska menta további extra pontot hoznak, a kóbor cicusoknak pedig különleges képességeik vannak. Különleges csavar a játékban, hogy az éhen maradt cicák és a felesleges ételek viszont pontokat vesznek el a játékosoktól. A játék végén a legtöbb pontot gyűjtött játékos nyer.

Bendegúz, Bóbita és Pitypang már nagyon várják a doboznyitást.

Vélemény, meow

Az első dolog ami megfogott, az a játék tündéri grafikája. A habos rózsaszín borító alatt, nagyon nyugodt, kellemes színek fogadják a macskarajongókat. Az alkatrészek nagyon jó minőségűek és szépek, az illusztrációk, a kóbor cicák cuki képességei és a macskanevek, - melyek felfedezését most meghagyjuk a leendő Cat Lady tulajdonosoknak- nagyon hangulatossá teszik a játékot, ami több parti után is fennáll.

Bár az élelmet is kártyaként vesszük fel, azt rögtön be is cseréljük megfelelő színű ételkockákra, ami igazán helytakarékos és átlátható megoldás, az egyébként eléggé helyigényes játékban.

Köztudott, hogy a macskák nagyon szeretnek párban lenni, de csapatban is jól érzik magukat. Így van ez a Cat Ladyben is. Akkor a legjobb, ha 3-4 játékos hódolhat macskaszenvedélyének. Persze két játékossal is remekül működik, de kicsit több helyet hagyunk egymásnak, kevésbé versengő hangulatú. Négy játékossal viszont az a lap, amit kinéztünk nagy eséllyel nem marad az asztalon, ezért nem igazán tervezhető.

Elégedett dorombolás

A Cat Lady egy remek hangulatú, igazán elragadó társasjáték, amit még a kutyabarátok is élvezhetnek. Öröm vele minden parti. Egyszerű, de kellemesen gondolkodtató játék, ami mellé gyerekeket is könnyen leültethetünk.

A(z) Cat Lady társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Dec

Pálcát szegezz! - Harry Potter: Roxforti csaták

Ismertető | 2019.12.17. 06:00:00

A Reflexshop jóvoltából Harry Potter ismét visszatér, azonban ezúttal nem a könyvesboltokban, a mozivásznon vagy videójátékbolt polcain találhatjuk a legújabb varázsadagunkat, hanem a társasjáték boltokban kell szemfülesebben körbenéznünk.

10Dec

Klask around the clock

Ismertető | 2019.12.10. 07:00:00

A Klask egy olyan asztali játék, amely a hagyományos társasjátékokkal ellentétben nem az agyunkat, hanem reflexeinket hívja versenybe. Gyors, pörgős, üde és vidám játék. Fillerként minden társasjátékos gyűjteményében van helye.


Kommentek

  • csongrady.p

    2019-12-18 20:29:20

    Dícséretes, hogy még a színtévesztőkre is gondoltak (...nem csak a cicásokra :P) :O GG
    "minden macskás lap bal felső sarkában szövegesen is jelölik, hogy milyen színű az adott cica"

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cat Lady