Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A nagy kaland, Csúszkaland!

Ki ne álmodozott volna gyermekként Artúr király és a kerekasztal lovagjairól szóló történetet hallgatva arról, hogy mesebeli lovagként legyőzve a királyságot bitorló gonoszt ünnepelt hőssé váljon? Azzá a hőssé, aki megannyi izgalmas kalandban részt vesz kihívásokkal teli útja során, azonban minden akadályt legyőz? Persze itt ne Don Quijote de la Mancha és a szélmalom harcára gondoljunk, ez annál sokkal komolyabb.

Minden viccet félretéve a Csúszkaland egy csapdákkal teli, fordulatos játék, melynek során gyermekkori vágyunknak eleget téve egy bátor, guruló lovag bőrébe bújva kell megmentenünk a világot a totális pusztulástól. A videójátékok grafikáját idéző világokban találhatjuk magunkat, melyeken keresztül jutva végül szembe nézhetünk a főgonosszal, valamint az őt védelmező őrökkel,hogy legyőzve őket felszabadíthassuk a birodalmat. A Csúszkaland egy ízig-vérig kooperációs játék, ahol célunkat csak egyféleképpen valósíthatjuk meg, mégpedig csapatmunkával.

Az ezerarcú királyság

A játék amennyire rendkívüli látványvilággal rendelkezik, annyira sokféleképpen játszható, soha nem válik unalmassá. A doboz tetejét leemelve először a négyféle világhoz tartozó térképeket pillanthatjuk meg a maguk színes-szagos voltában. Rajtunk áll, hogy milyen kihívással akarunk éppen szembe nézni, ezek alapján kétféle játékmód közül választhatunk. Vállalhatunk mini kalandokat, melyek során egy-egy 5 térképből álló világon kell átsegítenünk hősünket. Ha az aktuálisat sikerrel teljesítettük és még legalább egy élettel rendelkezünk, akkor átléphetünk a következő világba a játék kezdetén beállított életeinket visszaszerezve. Azonban ha félelmet nem ismerve belevágunk a nagy kalandba, akkor a teljes univerzumon, vagyis mind a 20 térképen kell keresztüljutnunk a győzelemért.

Családi társasjáték voltából adódóan a szerzők megoldást kínálnak a generációs különbségek áthidalására azáltal, hogy a három nehézségi szint közül a számunkra legmegfelelőbbet választhatjuk ki (pl. ha gyermekeinkkel játszunk a könnyített, míg felnőttek esetében a nehezített szintet érdemes beállítani). Továbbá, a játék sokszínűségét a táblákra helyezhető háromdimenziós elemek adják, melyek közül néhány csak a lovag vágtáját nehezíti, míg olyanokkal is találkozhatunk, melyekkel interakcióba kerülve végzetünk felé sodródunk és kezdhetjük az adott mezőt az elejéről.

Támadásra fel!

De hogyan is tudunk parancsot adni bátor katonánknak a csatatéren? A játék lelkét a lyukacsos csapdatábla széleire helyezhető 4 emelőkar adja, mellyel emelni, vagy éppen süllyeszteni tudjuk pályánkat, így előidézve a lovag térben történő mozgatását. Ehhez rendkívüli ügyességre, kiváló kommunikációra és természetesen a legmegfelelőbb stratégiára van szükség.

A birodalom felszabadítására indított küldetéseink során 6 különböző célt kell teljesítenünk. Ezt mindig az adott világ térképe határozza meg, sőt nem ritka az sem, hogy egyszerre több kihívással is szembe kell néznünk. Kalandjaink során egy kijelölt ösvényt kell követnünk anélkül, hogy letérnénk róla... (vagy éppen egy dinamittól a levegőbe repülnénk felülről megcsodálva a királyságot:) Pánikra azonban semmi ok, hiszen két helyszínen a robbanó elemek átállnak a mi oldalunkra! De mielőtt elbíznánk magunkat jusson eszünkbe, ellenségünk rafinált és nem bíz semmit a véletlenre, így készüljünk fel az őreivel folytatott csatákra is. James Bondot megszégyenítő módon lopakodjuk mögéjük és lökjük őket a megfelelő csapdába. Ezután már más dolgunk nincsen, mint legyőzni a főgonoszt, elhozva ezzel a boldog békeidőket a birodalom népének.

De vigyázat, amilyen könnyen egyes térképeken életet szerezhetünk a táblára rajzolt szív motívum elérésével, annyira sokféleképpen el is veszíthetünk azokból, ez pedig akár végzetes is lehet. A pályákon elrejtett csapdákba esve, vagy éppen egy, az útunkba akadó dinamitot felrobbantva máris rosszabbul állunk. Életre-halálra vívott harcunk során pontos feladatunkra is nagyon figyelnünk kell, hiszen ha az őröket rossz sorrendben iktatjuk ki, vagy előbb végzünk a bitorlóval, mint védelmezőivel akkor is közelebb kerülünk küldetésünk bukásához.

Figyelem, hős közeledik!

Játékvariációk tekintetében a társas megannyi lehetőséget kínál. Ha fokozni szeretnénk az izgalmakat, megpróbálhatjuk az egyes térképeket időre teljesíteni, melyhez a szükséges időzítőt a játékszabályban megtalálható QR-kód segítségével könnyen letölthetjük. Azonban ha már profikat megszégyenítő módon harcolunk, nehezítésként lovagunkat visszaállíthatjuk minden életvesztés alkalmával a kezdőpozícióba (alapesetben ezt csak akkor tesszük meg, ha hősünk felborul, vagy csapdába esik, amúgy folytathatjuk utunkat).

A Csúszkaland összehozza a kicsiket és nagyokat egyaránt, létrehozva ezáltal egy közös játékélményt. Komplexitása fejleszti a finom motoros készségeket, a kicsik csapatban való együttműködését, térlátását és problémamegoldó képességét. Nagyon sok lehetőséget rejt magában, melyek kiaknázásával egy igazán rendkívüli és változatos játékra tehetünk szert.

A(z) Csúszkaland társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Ponasita

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

27Máj

Mystery: Szuperhősrejtély - Ennek a képregénynek te lehetsz a hőse!

Ismertető | 2024.05.27. 18:29:00

A Bajnokok Légiója toboroz: különleges képességű embereket keresnek, akiket spéci szuperhőssé képezve felvehetik a harcot a bűnözőkkel szemben.


Kommentek

  • Bonita

    2019-09-01 14:30:18

    Köszi a cikket! Nagyon szimpatikus volt ez a játék de mégsem értettem a körülötte lévő hype-ot. Mostmár látom, hogy teljesen jogos szóval mindenképpen szeretném kipróbálni.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Csúszkaland