Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Mit lépsz most, Kickstarter? [Ludensblog]

Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is ugyanúgy KS-nek hívták. Egészen mostanáig elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Kickstarter egyeduralma bármikor is megdőlhetne - annak ellenére, hogy voltak az oldalnak hibái és elemzői is szép számmal.

Azt, hogy ez az új oldal egy tényező, még erős túlzás állítani, hiszen eddig pontosan 0 darab projektet indítottak el rajta (nem is lehet még), de abban biztos vagyok, hogy kicsit föl fogja kavarni az állóvizet. A koncepció az, hogy...

[Cikk folytatása]

Mit lépsz most, Kickstarter?

Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is ugyanúgy KS-nek hívták. Egészen mostanáig elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Kickstarter egyeduralma bármikor is megdőlhetne - annak ellenére, hogy voltak az oldalnak hibái és elemzői is szép számmal.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Okt

Divinity Derby – Isteni színjáték [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.10.16. 15:29:00

Némi horror és fantasy után az Ares Games újabb játékot küldött, a Divinity Derby pedig remek szórakozás a versenyek és mítoszok kedvelőinek.

11Okt

Scythe: Hódítók a messzeségből + Csapás a fellegekből [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.10.11. 09:00:00

Egy borzasztóan tehetséges művész és egy borzasztóan tehetséges játéktervező találkozásából már-már elkerülhetetlen volt, hogy jó dolog szülessen, a Scythe pedig ennek maximálisan eleget tett.


Kommentek

 • laczkodavid

  2020-10-18 09:34:54

  Szerintem az nagyon jó, hogy lesz egy "konkurenciája" a KS-nek. Nem feltétlen ugyanaz a helyzet, mint mondjuk a Steam és a Epic Games Strore esetében, de legalább abban bízhatunk, hogy így jobban fognak igyekezni, hogy felhasználóbarátabbá váljon az oldal. Bízok benne, hogy felfele fogja majd húzni mindkét oldal minőségét egy pici versengés :) Bizakó vagyok :)

 • reni.sule

  2020-10-18 09:16:59

  Én magam izgatottan várom az új oldal beinidulássát, mivel kezdő vagyok vagyok a játékok terén, de annál lelkesebben venném meg a nekem tetsző darabokat. Sajnos a kickstartal oldalán nem egyszer addtam fel a keresést a nem annyira felhasználó barát oldal miatt, vagy épp maradtam le KS kampányokról, mivel elvesztem a részletekben, és sajnos annyi szabad idővel nem rendelkeztem, hogy naponta többször megnézhessem hogy áll az adott játék gyűjtése. Kevés szabad idővel rendelkezem így a tematikus keresés nekem nagy előnyt fog jelenteni, és az értesítések is számomra igen szimpatikus funkció. Nem hiszem, hogy túl fogja nőni a kickstarter oldalát, mivel az emberek szeretik a jól bevált dolgokat, de remélem ösztönözni fogja őket az oldal fejlesztéssére. Egy kis konkurencia lehet nekünk vásárlóknak is jó lesz majd talán, hátha a játékok árában vagy épp a beltartalmában lesz számunkra kedvezőbb. Izgatottan várom, mik fognak megjelenni az oldalon.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Mit lépsz most, Kickstarter?

  2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

  Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

 • Miért ne vegyél kiegészítőket?

  2020.08.26. 13:08:01 / vélemény, fordítás, játék, kiegészítő, társasjáték

  Pár napja jelent meg egy írás a Cardboard Gurun, ami egy ötöslistával próbálja meg lebeszélni az embereket arról, hogy kiegészítőket vegyenek társasjátékokhoz. Gondoltam...

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

Friss

 • Res Arcana- A hatalom alkímiája

  2020.10.29. 16:00:00 / Ismertető, Bemutató

  A Res Arcanaban mágusokat alakítunk, akik nem kisebb célért, mint a hatalomért versengenek egymással. A társasért Tom Lehmann felelős, akinek a Race for the Galaxyt és a Roll for the Galaxyt is köszönhetjük.

 • Ti írtátok!- UFO Farmer

  2020.10.29. 10:00:00 / Ismertető, Ti írtátok!

  A játékosok földönkívüliek bőrébe bújva próbálnak meg minél több állatot elrabolni a Szuperfarmer farmjáról, majd az űrhajók segítségével az űrbázisukra szállítani a megszerzett állatokat.

 • Ti írtátok! - Vírus

  2020.10.28. 10:00:00 / Ismertető, Ti írtátok!

  A Vírus! különösen izgalmas lehet a mai vírushelyzetben, bár a története nem illeszkedik napjaink eseményeire: a tartályokból kiszabadultak kísérleti vírustörzsek, amelyek terjedését neked kell megakadályozni.

 • Aranyásók: Az elfeledett bányák

  2020.10.27. 13:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Az aranyra vágyó törpék megunták (vagy kifosztották) az eddigi lelőhelyeiket, és klánokba verődve, újabb kalandokat - na meg persze mesés gazdagságot - keresve elindulnak rég elfeledett bányák felfedezésére.

Címkék